[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
A
Érdemes lenne abba belegondolni, hogy nem kéne elhinni senkinek semmit a vesztesegekkel kapcsolatban.
Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a nyugati (nato tagországok) hírszerzése, katonai, stratégiai tervezése, mennyire hatékony az orosz agresszorral szemben? Miért nem jön ki a nyugati fegyverek technikai fölénye a lesajnált orosz fegyverekkel szemben?
Hogy lehet az hogy oroszország jelen állás szerint támad és nem védekezik?
Pedig az angol hírszerzés szerint az oroszoknak már 2022-ben elfogyott az összes rakétája és egyébb lőszerrel is szarul állnak.
Hogy lehet hogy Oroszország hadiipara jobban teljesít mint a nyugati?


Mennyi pénzt, fegyvert és már nem csak ukrán emberanyagot kell még beleölnie a nyugatnak, hogy nyáron a zongorista primadonna a Krímbe tudja áztatni fájó bütykeit?
Mennyire kell még eladósodnunk, hogy finanszírozva legyen a nagy semmi????
Hát ez itt a nagy kérdés!

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 068
24 306
113
Egy pisztollyal is, milyen kár hojgy ATACMS-t kaptak már eddig is, meg StormShadowt ilyen célra.

Gondolom a hutik valami kindzsallal/Kalibr-el telivernének egy random NATO fregattot, akkor sokan fel lennének háborodva, és orosz személyzetet sejtenének mögötte, pedig maximum kiképzőket küldtek, fogják mondani majd ők is.

ma olvastam valahol,hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyverekre,,amit a NATO küldött az ukránoknak,Putyin belengette,hogy válaszul ne csodálkozzon majd senki,ha "véletlenül" felbukkannak más válságövezetekben is nagy hatótávolságú precíziós fegyverek,amit szintén "jófejségből" küldenek majd az oroszok azoknak akik igénylik.

értem én,hogy az USA meg a britek tengeren nagyon nagy jampik .. de mi lesz ha "véletlenül" elsüllyed pár ladikjuk ?
konkrétan mondjuk a hutik által,vagy ki tudja ki által .. mit fognak vajon tenni ?

1. átgondolják a nagy hatótávolságú fegyverek további küldését Ukrajnának?
2. lebombázzák válaszul Moszkvát ?

azért bármilyen furcsa is egyeseknek,nem csak az oroszok szúrják bizonyos népek szemét hanem bőven az USA, a britek és a franciák is.

jó tudom,majd a NAVY meg az hiper-szuper amerikai fegyverek kivédik az összes primitiv orosz fegyverrel történt támadást,mert megírta egy katalógus,meg megszakértette itt valaki .. de mi van hogy ha mégsem ? :rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 193
67 636
113
Krivoj Rogi reptér, Szu 25 volt.

Kijevben az onkéntes jelöltek ütik a toborzokat. Nem értik hogy meg kell vedeniuk Európát?

Abrams konyec.
.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 451
113
Értsd meg, hogy ez a cél! A Föld lakosságát max 500 millióban akarják maximalizálni. Ezért volt a COVID is. Egy tesz része. A mostani háborút már a 80-as években is el akarták indítani. A globalizáció is kb 100éves múltra tekint vissza, korábban internacionalizmusként adták elő nekünk. Ott is az volt a cél, hogy a nemzet államokat, családokat felszámolják.

Meg a dinoszauruszokat is kiírtották!
A rohadt gyíkemberek!
:D

Ez azért túlzás. Az oroszok éppen napi 80 km-t nyomulnak nyugat felé, és a NATO letolt gatyával áll? Nekem nem úgy tűnik.
Az tény, hogy leépítés volt mostanáig. Nehéz lett volna indokolni a hidegháborús szint fenntartását eddig.



A Nyugat úgy döntött, hogy nem ad Putyinnak "kihátrálási" lehetőséget ebből a "sikertelen kalandból". 2022 tavaszán Isztambulban pedig gyakorlatilag le volt beszélve. Úgy döntött, hogy Oroszország bukásáig akarja folytatni a háborút, amihez Ukrajna adja a vért.
A Nyugat csak a patikamérlegen adagolt fegyvereket, és apránként eszkalál, gondolva, hogy a béka nem ugrik ki a fazékból, ha lassan főzik meg. Mindenesetre kockázatos játszma.

De. Ad.
Finoman adagolják a pénzt, fegyvert, hogy Putyinnak legyen lehetősége kisebb arcvesztessel kivonulni, ahelyett, hogy kiverik Ukrajnából. Előbbi esetben elkerülhető az orosz destabilizálódás, Putyin hatalmon maradhat. Lássuk be, senkinek nem érdeke a káosz és a szokásos puccs, ahogy arrafelé történik a hatalomváltás.
A folyamatos és többé kevésbé arányos külföldi reakciók is azt üzenik: Nincs már esélye elérni céljait.
A szenvedés, amit művel, csak saját és az ukrán nép fölösleges feláldozása beteges álmai, becsvágya érdekében.
Kétségbeesettségét mutatja az atomfenyegetőzés. Szánalmas.

A második világháború óta példátlan eset, hogy egy proxyháború során az egyik proxy mögött álló fél olyan eszközökkel szereli fel a saját proxyját, amivel a másik fél területét közvetlenül támadni tudja. Itt most nem arról van szó, hogy ki kezdte és kinek van igaza, hanem arról, hogy sem a koreai háború, sem Vietnam, sem Irak, sem Szerbia, sem Líbia, sem Afganisztán, sem Szíria esetén nem történt olyan, hogy az oroszok vagy Kína olyan fegyvereket juttattak volna a megtámadott fél számára, amivel azok közvetlenül nyugat-európai vagy amerikai szárazföldi célpontokat támadhattak volna.

Ez a háború ezen a szinten már nem orosz-amerikai proxy háború, illetve az USA-Kína emeletről nézve még annak tűnik, egyelőre…

Egyébként azt sem értem, hogy miután az egész NATO beleállt egy nem NATO tag háborús támogatásába, onnantól mire fel a hiszti, ha Kína, Irán vagy ÉK az oroszokat tolja hátulról? Vagy ez ilyen „Nem ér, ez csalás!” effektus? Irak, Líbia vagy épp Afganisztán megtámadásakor hol voltak azok a nagy hangok, akik most tele őrjöngik a sajtót és a közösségi médiát?

Továbbá miért olyan biztos mindenki abban, hogy itt olyan egyoldalú orosz lépés történt, ami nem volt előre egyeztetve és ezzel támogatva is más hatalmak által? Az csak egy dolog, hogy az orosz állt legelőre és az ő arcukkal indult a buli.

Amit Putyin a csatolt cikkben felvetett, teljesen reális lehetőség – előbb-utóbb egyéb térségekben megjelenhetnek olyan fegyverek és nem hivatalos „tanácsadók” is, amelyek igen komoly, gyakorlatilag kezelhetetlen problémákat is okozhatnak. Előbb-utóbb a „semmiből” születhetnek akár új atomhatalmak is, ami egy csapásra véget fog vetni nemhogy az egypólusú amerikai dominanciának, de sok minden egyébnek is, ami ma még kőbe vésett status quo-nak számít.

Akkor most támogatja majd Iránt, meg a félkegyelmü Pufi haverját?
:D
Az odabasz...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 789
56 277
113
Érdemes lenne abba belegondolni, hogy nem kéne elhinni senkinek semmit a vesztesegekkel kapcsolatban.
Na, te orákulum:Akkor mindenki eltúlozza, vagy lekicsinyiti a veszteségeket? Az ISW-től Areztovicson és az orosz vezérkaron keresztül Putyinig? Valamilyen becslése mindenkinek, még neked is, van a lehetséges veszteségekrōl mindkét oldalon. Azzal remélem egyetértünk, hogy a veszteségek nem több tizezres hanem inkább többszáezres nagyságrendben vannak eddig. Éshogy az ukránok legalább 2 hadsereget elvesztettek eddig. És a kérdés az, hogyan reagálna a nato ilyen nagyságrendű veszteségekre. Mit szólna Lon don, Párizs, Berlin, Varsó egyenként 80-100-150-200ezer veszteségre? Vagy az MH 3-4000... re?
Mert minimum erről van szó,felfelé meg a határ a csillagos ég csak ezt a sok imbecil nem képes felfogni.
1914: "Serbien muss sterb(i)en".
2024:"Oo nem győzhet."
Aztán mi lett a vége?
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
378
2 505
93
Érdekes.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
356
2 127
93
Egy pisztollyal is, milyen kár hojgy ATACMS-t kaptak már eddig is, meg StormShadowt ilyen célra.

Gondolom a hutik valami kindzsallal/Kalibr-el telivernének egy random NATO fregattot, akkor sokan fel lennének háborodva, és orosz személyzetet sejtenének mögötte, pedig maximum kiképzőket küldtek, fogják mondani majd ők is.
Telibe is vertek egyet de nem fregattot.

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 570
24 752
113
Most találtam a csatornát, nemzetközi, főként #nemnato ;):oops: és ukri nackókat azonosít:

amcsi tüzérségi lőszer és gyújtó trófeák:

Orosz mobil EW platform:

16. dokumentált abrams kilőve:

Újabb ukri drónkezelők helyzete vált ismertté, LMUR-t küldtek a probléma megoldására:

A holland gepárdok is megjelentek az ukriknál:

Az orosz haditengerészet sem akar lemaradni az aktuális divatról:

Kucserivka, ukri raktárépületek és FAB találkozás:

#nemnato amerikai az azovos nackók között, 2 másik haverjával együtt csatlakozott, kavarta a szart már irakban és afgánoknál is, viszont már tudom, hogy a nato katonáink miért kedvelik az ukrikat, a megoldás adolf heusinger...:
Egyik haverja peter talos:
Másik haver joao galveias:
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 679
5 493
113
Telibe is vertek egyet de nem fregattot.


Annyira látszik, hogy PS. De ha csak azt nézed, hogy ott van mellette egy másik carrier, szóval otthoni kikötőnek kell lennie, de a 'Hower csoport éppen a Vörös-tengeren úszkál, már ebből gondolhatod, hogy kamu.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 342
113
Tisztázzunk pár tárgyi tévedést. Az átadott nyugati harckocsik legnagyobb része valamilyen Leopard 2 azokat meg sehol sem vonták ki a veszteségek miatt. A német lövegek csövei pont annyit bírnak mint az orosz lövegek csövei, a különbség csupán az, hogy az oroszok ki tudják cserélni az elhasználódott csöveket, az ukránok meg nem, mert semmilyen logisztikai hátteret nem kaptak a PzH-k üzemeltetéséhez.
Szóval most, hogy felmondtad a kötelező hülyeségeket kérlek állj elő valami okosabbal.

Az ukránok panaszkodtak ezekre a csodafegyvernek beállított eszközökre, hogy nem bírják úgy az intenzív használatot, mint a szovjet-orosz eszközök. Nem én. Úgyhogy velük vitatkozol. Arról nem is szólva, hogy a németek állítólag adtak logisztikai támogatást is az eszközökhöz. Persze a nagyobb javításokat a lengyeleknél csinálják.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 689
86 239
113
Egy régebbi videó, de továbbra is ebben van a lényeg. Ezt nem érti meg senki illetékes nyugaton, mert csak a bullshitet tolja a safe spaceében:

Meg 2022ből egy gondolatmenet:
Mert mire is gondolok?!
1. A NATO egy szövetség. A VSZ megszűntével Oroszországnak vagy totálisan "demokrácia-folyamatokkal" sakkban tartott katonai szövetségesei maradtak (pl. Belarusz), vagy papíron nincs katonai szövetségese. Ebben az esetben logikus, hogy Oo nem lenne képes egy NATO elleni háborút megnyerni egyedül.
2. Ellenben, hogy Oroszország képes lenne-e orosz mértékű áldozatokkal az Európai NATO szövetségeseket úgy kicsinálni, hogy mondjuk kiköt a vasfüggöny eredeti határánál vagy még annál is túl pl. atomháború nélkül, na ebben már annyira azért nem mernék ellene fogadni!

Egyszerűen, jelenleg azt ismerjük az orosz hadseregről, amit látunk vagy amit láttatni akarnak velünk. A NATO bízik az V. cikkelyben, de egy sima francia-brit szövetség 1939-ben se mentette meg Lengyelországot, főleg, hogy a háború előtt No és Szu trükközött egyet egy paktummal ...

Mert honnan is tudjuk, hogy pl. egy törököket állandóan kioktató, szivató, uniós csatlakozásukat állandóan gáncsoló Németországért, tele 11 milla törökkel ill. Franciaországért és Belgium-Hollandiáért (a törököket mindig megszivató briteket már nem is írom), To vállalna egy akár atomháborúig is hajazó valamit, kockáztatva az ország sorsát, hogy még éveken át ki tudják őt oktatni nagyon demokratikusék minden fronton? (Meg ugye volt arrafelé egy puccs is, amit ki tudja ki szervezett, és ki tudja, hogy Erdogan nem tudja-e, hogy ki szervezte ...)

Honnan tudjuk, hogy ha To nem lép be, és kivár, Görögország megy-e kiállni azokért a németekért, akik gazdasági csődbe és kilátástalanságba taszították korábban, majd adósrabszolgává tették az IMF által Got?

Honnan tudjuk, hogy a nagy okos svédek és finnek meghalnának-e NATO tagként Oo ellenében, mikor még mindig semleges államnak számítanak, a NATO tagságnak kézzelfogható bizonyossága nincs?

Honnan tudjuk, hogy Olaszország új kormánya, bár Meloni nyilatkozott párat, Berlusconi meg nem, és van elég bajuk az olaszoknak a migrációval pl., tényleg NATO tagként viselkedne-e, ha teszem azt Brüsszel, Franciaország, vagy Németország oroszok általi kioktatásáról volna szó?

Honnan tudjuk, hogy a nyugati államok meghalnának-e a német-francia-brit szarkeverő bandáért, főleg az USAért, ha már sok orosz se nagyon akar meghalni az oroszokat irtó Ukrajna ellenében se? Honnan tudjuk viszont, hogy ha mondjuk Brüsszelt, Párizst és Berlint kellene megfegyelmezni, meg a pofátlan lengyeleket, hogy akkor is ez lenne-e a történet Oroszországban?

Honnan tudjuk, hogy egy ilyen tél után, ami majd jön, az infláció, a szar vezetés és a gazdasági bizonytalanság miatt NYE minden áron az orosz megállítására rakná minden vagyonát, az életét és a jólétét, és elkövetné uazt a hibát, mint Ukrajna, melynek eredménye egyre inkább közismert lesz a hülye mainstream okán?

Honnan tudjuk, hogy ha a NATO ellen háború törne ki Oo kezdeményezésével, holmi titkos paktumok által Oo tényleg egyedül vágna ebbe bele?

Honnan tudjuk, hogy mennyire van kimerülve Oo, mennyi haditechnikája maradt és mennyi hadkötelest hívott be és ez mennyiségben vajon mit jelentene egy európai NATO-ellenes hadművelet kapcsán? Honnan tudjuk, hogy mi maradt meg az európai NATOnak és a légierő kivételével ez mire lenne elég?

Honnan tudjuk, hogy a NATO saját európai területén atomot vetne be Oo megállítására, és honnan, hogy Oonak tényleg kellene-e atom, hogy megnyerjen bármilyen hagyományos háborút csak a haditechnikai felszerelési fölényével?

Mert ez az állítás ami le lett írva, kijelentő módban lett leírva, pedig kijelentő mód kapcsán, a brit és francia szövetség ellen 1939ben NO simán győzelmet tudott összehozni szárazföldön, és mire beléptek az olaszok az oldalán, a Szu már egy paktum révén rég ellátta nyersanyaggal, hadianyaggal és minden jóval amit menet közben nem szereztek meg, pedig az akkori Európa és a világ 2. és 3. nagyhatalma ellen indított gyakorlatilag EGYEDÜL hadjáratot, legalábbis Európában egyedül. Akkor ugye beszállt az USA a kölcsönbérlettel, majd Pearl után a nagyon harcban álltak, de közel se olyanok a viszonyok a világ gazdaságában, mint 1939-41-ben, hogy ha az USA akarná, azonnal tudna építeni kétszer annyi+amennyi a kínaiaknak van modern repülőgéphordozót, mint tette azt a japók ellen 1941 után!

Itt most ráadásul nem a nyersanyagilag elszigetelt JPN lenne No szövetségese, hanem - mivel tudja, hogy ha Oot kifektetik, akkor NATOilag Kína következik - hanem Oo lehetséges, minimum gazdasági szövetségese Kína lenne vagy lehet, aki ugyan papíron eddig nem állt senki mellé, a gazdaság a covid miatt így is buktázott gazdaságilag jó időre, hanem kivárt. Ha ügyesek, ha jó a lapjárás, még további USAval és mindent megmondó, romlott politikájával szembehelyezkező államokat is maga mellett tudhat, mint a szaúdiak pl., és akkor ott van Irán is, meg még ki tudja ki van a Futrinka utca házaiban Dél-Amerikában? Argentína, Brazilia?

Tehát, egy Oo egyedül vs NATO nagy eséllyel nem menne Oonak, ha csak az országok nevét soruljuk fel (BEL, HOL, GBR, GER, ITA, FRA, ESP, POL, stb.), de ki tudja, hogy ezek az országok katonailag jelenleg hol tartanak? Amit tudunk rólunk, nos, semmivel sem biztatóbb, mint amit az Oroszokról tudatni akar velünk a mainstream ...

De hogy ha ismét elmenne Oo mondjuk az Elbáig, azért arra nem mernék mérget venni, hogy katonai szövetségesek nélkül maradna utána is, annyira sok államot bőszített fel az USA a kioktató politikája révén, még akár a saját NATO tömbjében is. (ITA is kibújt a hármas szövetségből és 1915ben hadat üzent nekik, pedig előtte szövetségesként számoltak vele is.) Ki tudja, hogy Oo nem ígért-e olyat Tonak, hogy építgetheti a Balkánon és a KKen a régi-új Birodalmát, ők oda se néznek és azt csinál a kurdokkal, meg még ki tudja kivel, amit akar?

Von der Leyen kicsinálta a Bundeswehrt, a maradékot elintézte Ukrajna és VdL utódai. Macron megtette ugyanezt a franciával, a britek meg ki tudja, hogy akár egy Argentína elleni háborút is meg tudnának vívni sikerrel, ha teszem azt Argentína ismét elvinné "nővérje Malvin"-t egy kanyarra?

Nem tudom, hogy tényleg olyan-e a helyzet, hogy bízHATunk a francia, olasz, német és brit hadseregben, a NATOban, vagy esetleg úgy járunk, mint jártak a britek és a franciák az európai szárazföldön papíron jóval erősebbként, mint No 1940ben?

Én abban reménykedek, hogy mind az V. cikkely visszatartó erő, ill. abban, hogy nem húzzák fel annyira a jelenleg elég visszafogott oroszokat nagyon demokratáék, hogy azok bosszút álljanak a sportból történő igazságtalan, ill. a fa és macskaszépségverseny még igazságtalanabb tiltásaiért, ill. hogy végigasszisztálják az orosz kultúra "kiírtását" az európai kultúrkörből, ill. azt, hogy holmi senkiházi Lettország és Litvánia is szovjet katonai emlékműveket tesz tönkre ...

Szóval, a mai Putyini bejelentés kb. el is döntötte a történetet. Legalábbis, innentől konkrétan milliók életével szórakoznak tehetségtelen politikusok. Főleg azt a vonalat, ami miatt valahol Szaúd-Arábiában vesztegel az Eisenhower. És az még semmi se volt.

Na már most, ha egy több milliárdos rephordozóval némi "kitudjamilyen" szar így elbánik, akkor igencsak ajánlott átgondolni a NATO fölényt a NATO vezetésnek, de ahhoz le kellene vennie a férfiaknak a szoknyát, és ismét férfiként viselkedni, mert anékül nem fognak valós képet kapni mennyire értelmetlen is ez a háború, mert az, még az ukrán katona szerint is.

Más.
Sok sikert az újraválasztáshoz! :)
GPZfod1bcAEm8Cc


És akkor Biden:

Megyó:

Putyin:
:D
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
Érdekes.
Nem a VG (is) propagalta, hogy mekkora bukasban vannak az oroszok Putyin fel tokevel?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 763
46 860
113
Telibe is vertek egyet de nem fregattot.

Ezt én nem igen hiszem el.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 374
79 272
113
Az ukránok panaszkodtak ezekre a csodafegyvernek beállított eszközökre, hogy nem bírják úgy az intenzív használatot, mint a szovjet-orosz eszközök. Nem én. Úgyhogy velük vitatkozol. Arról nem is szólva, hogy a németek állítólag adtak logisztikai támogatást is az eszközökhöz. Persze a nagyobb javításokat a lengyeleknél csinálják.
Értsd már mwg, hogy alapvető szervízháttér nélkül kerültek oda. Úgy semmi nem bírja.