[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 797
48 241
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 166
54 887
113
Értsd már mwg, hogy alapvető szervízháttér nélkül kerültek oda. Úgy semmi nem bírja.


Pontosabban semmi sem bírja úgy, mint az Orosz/szovjet cuccok.
Ahol sár van,hó,kemény fagyok,por,és sorkatonák kezelik,oda a szovjet/Orosz cuccok kellenek, ami a vasat illeti.
Kibaszott szovjet traktrok,már van amelyik 60 éves,lehúzott 30+évet a tszben,majd még 30-at privátban és megy,megy,megy,kell hozzá 1 olajos rongy,1 darab drót,meg 1 kalapács,és kiszolgál 1 emberöltőt.
Csúnya,csöpög,büdös, nincs képernyő,meg légkondi,de.húzza az ekét.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 573
47 702
113
Oroszország hadihajókat szállít az Egyesült Államok partjaira gyakorlatokra

Az orosz vezetés hadgyakorlatokat tervez a következő hetekben, és ennek érdekében hajóit és repülőgépeit a Karib-térségbe helyezi át. Erről a Reuters hírügynökség számolt be amerikai tisztségviselők forrásaira hivatkozva.
A kiadvány szerint ezek a gyakorlatok Moszkva válaszának részét képezik Washingtonnak a kijevi rezsim katonai támogatására. A Reuters által idézett tisztségviselő megjegyezte, hogy ilyen lépésekkel Oroszország azt kívánja megmutatni, hogy képes globális szinten demonstrálni hatalmát.

Nyugati sajtóértesülések szerint az orosz hadihajók megállnak Kubában és Venezuelában, és a gyakorlatok befejezése után nyár végéig a térségben maradnak, hogy ősszel újabb hasonló katonai manővert hajtsanak végre.
Подробнее на: https://avia.pro/news/rossiya-perebrasyvaet-voennye-korabli-k-beregam-ssha-dlya-provedeniya-ucheniy
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 754
9 092
113
Kuba az értéktelen terület, szegény lakossággal, mit lehet ott, és van értelme elfoglalni ?

Ellenben Ukrajnában nincs, ami ne lennek értékes.

7j6oFyp.png
Ez nem jogosítja fel Oroszországot semmire.
Egy, a politikai, és katonai rendszeren kívüli országért tenné kezét tűzbe az EU, meg sok NATO. Az USA az meg próbál óvatosan kihátrálni, és másokat felbíztatni a hülyeségre, amire kapható is az egy részük.
Igen. Meg a nemzetközi jogért. Egyébként ez a nyugatnak nem rossz ám. Emberi áldozat nélkül pusztítatni az orosz hadsereget.
És szerinted hogyan lett 40 éves ruszki uralom Magyarországon ?
Hülye volt a magyar politika a SZU megtámadásával, de a lengyelek is ugyanezt kapták. Ezt nem a magyarok hülyesége okozta.
Miért csak a magyarokat emeled ki ?

Mit kéne tennünk ?

A minket is anyázó ukránokért bevállalni az országunk szétveretését, és a nemzetünk mészárszékre küldését ? o_O :confused: :eek:

A francia átlagemberek is nyilvánosan elhatárolódnak Ukrajnától.

És Görögország is.

Akkor őket is lezüllesztették mentálisan az oroszok ?


ThDS9Uw.jpg


Ugyanez szövegesen, és vizuálisan. Nem csak az oroszok photoshoppolták, hanem a francia oldalakon is így van ez.


A görögök is bejelentették a véleményüket, ami eléggé vitatható, vagy nem ?


32 éve elmentek innen az oroszok, és még mindig őrájuk haragszol ? o_O :confused: :eek:

Magyarország nem az oroszoknak köszönhetően maradt továbbra is olyan, amilyen, hanem a saját oligarcháiknak köszönhetően.

Vannak olyan országok, ahol a helyiek értelmileg megragadtak a hülyeségben. Szerintük a világ összes rossz dolgáért, és főleg az ő nyomorukért vagy az amerikaiak, vagy az oroszok vagy a pirézek a felelősek, azért, hogy ott tart az országuk.

Vajon Magyarországon mennyire látják be az emberek, hogy semmi értelme másokra fogni a dolgokat, a sorsukért csak is ők maguk a felelősek ?

Magyarországnak nem kéne semmit se tenni, annak is örülnék ha nem gáncsolnák mindent.

A mentális lezüllést nem azért írtam mert nem támogatjuk Ukrajnát.
2014-ben lett volna értelme az orosz beavatkozásnak, nem 2022-ben.
2014-ben sajnos nem mentek a Krímen túlra, pedig lehetett volna, és kellett volna lezavarni az egész cirkuszt.

De még 2015-ben is lett volna alkalmuk.
Ebben egyet értek, az idő nem az oroszoknak dolgozott.
Tudnál konkrét haditerveket is felsorolni, térképes magyarázattal is ?

Vagy csak konkrétumok nélkül követeled, hogy menjen háborúba a NATO ?


IF72wcc.jpeg
Persze, nato-s haditervek vannak a padlásomon. Minek nézel te engem?
Te neked Miért Hitler a mániád ?

Én Sztálinhoz hasonlítom, amit Putyin tett.

Ha továbbra is ragaszkodsz Hitlerhez, külön, és szóló posztban kifejtem, hogy én Miben látom a Sztálinnal való hasonlóságot.
Nekem aztán mindegy kihez van hasonlítva. Lényegében mindkettő egy véreskezű diktátor. Csak a Krím megszállása engem nagyon emlékeztet Csehszlovákia megszállásához. Mindkettő egy sokkal nagyobb háborúhoz vezetett végül.
Állandóan azzal jössz, hogy a nemzetközi jog szerint így, meg úgy, meg amúgy. Akkor kérdezem. A nemzetközi jog szerint Mi Tajvan státusza ?
Tajvan nem egy szakadár állam vagy egy megszállt terület. Tajvan az Kína, az a Kína ami szabad maradt a kommunista uralommal szemben. Csak a világ nagyobb része a kommunista Kínát ismeri el, mert sokkal nagyobb a lakossága.
Koszovón kívül nincs más ott. Az USA-nak, és sok társának miért nem mindegy, hogy van-e Koszovó, vagy nincs ?
Bosznia? Macedóniai albánok?
Szerinted holmi nemzetközi egyezmények tartják vissza egymást a háborútól, nem pedig a földrajz ?
Az egyezményeknek is van jelentőségük amíg betartják vagy betartatják azokat.
Lajstromba tudnád venni a hatalmas Nyugati támogatást ?

A Nyugati sztárfegyverek, mint a Challenger 2-es, a Leopárd 2-es, a Bradley, és az Abrams eléggé későn érkeztek. A Challenger-t egyetlen kudarcos bevetés óta nyíltan megírva visszatartják a fronttól, a Leó 2-es sem vált be, a Bradley az annyit ér, mint a BMP-k, és az Abrams sem hozott semmi változást, sőt 5 perc alatt leküzdötték azokat is.

A tüzérségben meg nyilvánvalóan durva hátrányt szenved a Nyugat.

Erről a Washington Post is írt.




Miért okoskodsz, és jár egyáltalán erre az oldalra / fórumra, amikor képtelen vagy utána nézni annak, hogy Melyik országnak mennyi harcjárműve, és egyéb eszköze van, helyette csak teljesen értékelhetetlen, és semmire nem vezető általánosságokkal dobálózól ?

Meg teljesen vak hitet építettél fel, mint ahogyan annak idején hittek sokan a hitleri Németország mindenhatóságában, és a Csodafegyverekben, most a NATO mindenhatóságában, és a haditechnikai és haderőbeli felsőbbrendűségében hisznek, teljesen elszakadva a valóságtól.
Ha szerinted az összes nyugati támogatás nélkül is itt lenne Ukrajna akkor nincs értelme veled vitatkoznom. Szerintem még a moszkoviták többsége is egyet ért velem abban hogy nagyon más lenne most a felállás nyugati segítség nélkül.
A gond az, hogy sokak a háborúra, mint statikus dologra tekintenek, pedig miközben folyamatosan a körülmények, aszerint változik a cél.

Ez természetesen nem zárja ki a sok hibázást, amit az oroszok is elkövettek, de attól még megvannak a céljaik, ami miatt olyan a háború dinamikája, amilyen.

Villámháborút terveztek, két hét alatt garantáltan összeomlott, legkésőbb április első hetére leesett, hogy ez hosszú meccs lesz, továbbá belegondoltak, mi lesz, ha a Nyugat ténylegesen be akar szállni a háborúba.
Ha változik a cél az azt jelenti hogy az eredeti célok nem teljesültek és jól elszámították magukat.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 978
16 014
113
Az ukrán légvédelem hatékonysága, az orosz stratégiai fegyverek bénasága (amelyekből egyébként is kifogytak), de mindent is visszaépítettek, nincsenek áramszünetek, az ukrán ipar él és virul… stb.


Ukraine’s domestic energy production was about 55 gigawatts of electricity, among the largest in Europe. That power generation capacity has currently dropped below 20GW, due to bombardments or to Russian occupation taking those plants offline, according to Ukrainian officials.

(Nem én mondom, a Financial Times írja)
Paywall link:

Tehát a kezdeti 55GW-os termelési kapacitásukból mára maradt 20GW.
Ez a hatalmas termelő kapacitás - és felesleg - az elmúlt 30 évben alakult ki, Ukrajna fokozatos politikai és gazdasági proxigyarmattá való átalakításával. Hasonlóan Magyarországhoz,ott is az addig jól működő, energiafaló iparágak fokozatosan leépítésre kerültek.
A legnagyobb villanyfogyasztó, egész világon az alumínium árakat alacsonyan tartó alumínium kohászatát a franciák egyszerűen kivégezték.
Az ukránoknak megígérték hogy a jobb minőség előállításához ők majd anyagi támogatást adnak az ottani kohók átépítéséhez.

Az ukránok leállították és lerombolták a kohóikat - de nem jött a franciáktól pénz annak újra építéséhez.. Így a franciák kilőtték a legnagyobb konkurens termelőkapacitást a világon - kezdődhetett az alu áremelés..

Hasonló dolgok miatt jelentős erőmű építés nélkül Majdanra igen jelentős kapacitás felesleg lett erőműből Ukrajnában. 1990 után egy 4X1000 MW ra tervezett , első blokk 80% os készültségű Krim félszigeti atomerőművet romboltak le az ukránok, mintha megérezték volna, hogy később az a terület nem marad a kezükben, visszaszáll eredeti tulajához..

Emiatt születtett 2016-ban egy EU-s energiaterv ennek a sokszoros Paksi, gyarmati energiának kihasználására itt az EU-ban.

Németország erre alapozva tervezte hogy leállítja maradék atom és szenes erőműveit, és vigan jelentheti a polgárainak hogy "Bezöldült"- miközben az energia rendszerét mankóként alátámasztó "piszkos" szenes és atomenergiát használ fel az Ukrán gyarmatból.
A "Különleges Hadművelet" indulása ellenére , vaskalaposan nem gondolkozva - a német kormány tartotta magát az eredeti tervéhez, és 2023 januárjában leállította az összes atomerőművét, a jó és még sokáig működöképes berendezéseit feldarabolta kikukázta, az atomerőművek gyártásához szükséges kovácsoló üzemével együtt.. Tehát most vissza sem lehet őket kapcsolni.

Így most villany szempontjából szinte letolt gatyával álldogál az időjárás kényének kedvének kitéve villany ügyileg..

Most meg emiatt - hajtania kell a ligniterőműveiket városok lerombolása által is - közben erősen imádkozni Istenhez hogy szét nem hulljon az egész EU-s energiarendszer ... és ne kelljen ukránosat játszani, hogy néhány ország kivételével - állandóan napi gördülő áramszünetet kelljen elrendelni.
Spanyolok is betervezték az atomerőmű leállítást, de több eszük volt, mert a Zöld terv ellenére ma is hajtja őket..

Ezért volt hogy e terv értelmében Magyarországon is elköltöttünk erre az "ábrándra" 18,5 milliárd Ft-ot - most egyenlőre ez a szabolcsbákai állomás 750 kV-os berendezései egyenlőre jók lesznek múzeumnak, mert a 750 kV váltófesz az EU-ban sehol nem rendszer kompatibilis.

Erre felkészülésre, az összes magyar hálózati szolgáltatónak le kellett adnia engedélyeztetésre ezt a területi gördülő áramszüneti tervet.. még valamikor tán 2022-ben..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 193
67 636
113
Érdekes.
Ez egy precíz cikk, látszik hogy nem újságíró készítette, hanem olyan aki érti a folyamatokat.

Mit csinál manapság egy egykori szláva ukrajinyis nacko?

EW miatt(?) lepottyan a Baba Yaga dron és fentről egy dron gránát tál megkuldi. Érdekes film a folyamatról, újabban hetente esnek le dokumentaltan a híres Baba Yagak.

Csasov Jár, nem szedik össze a halott ukran/Nato katonákat. Jön a meleg, megint tele lesz minden felpuffadt halottakkal mint az utóbbi két évben.

Sokol, égő Bradley.

A német kancellár szerint a béke nem azt jelenti hogy kituzik a fehér zászlót.
Na ja, igaza van, úgy lett béke legutóbb is feléjük hogy a Reichstagra kituztek a vörös zászlót.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 286
12 573
113
Erre felkészülésre, az összes magyar hálózati szolgáltatónak le kellett adnia engedélyeztetésre ezt a területi gördülő áramszüneti tervet.. még valamikor tán 2022-ben.
Ennél sokkal egyszerűbb, ha Németországot kizárjuk az egységes európai villamosenergia-rendszerből.
Omoljanak össze csak magukban, de ne rántsák magukkal egész Európát!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 070
22 805
113
Egyik haverja peter talos:
Akkor ezek szerint meg van az első azonosított echte magyar zsoldos, a Marcaliban született Talos/Tálos/Tálas Péter. Elég sokat kellett várni mire meglett az első.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
378
2 505
93
Ez a hatalmas termelő kapacitás - és felesleg - az elmúlt 30 évben alakult ki, Ukrajna fokozatos politikai és gazdasági proxigyarmattá való átalakításával. Hasonlóan Magyarországhoz,ott is az addig jól működő, energiafaló iparágak fokozatosan leépítésre kerültek.
A legnagyobb villanyfogyasztó, egész világon az alumínium árakat alacsonyan tartó alumínium kohászatát a franciák egyszerűen kivégezték.
Az ukránoknak megígérték hogy a jobb minőség előállításához ők majd anyagi támogatást adnak az ottani kohók átépítéséhez.

Az ukránok leállították és lerombolták a kohóikat - de nem jött a franciáktól pénz annak újra építéséhez.. Így a franciák kilőtték a legnagyobb konkurens termelőkapacitást a világon - kezdődhetett az alu áremelés..

Hasonló dolgok miatt jelentős erőmű építés nélkül Majdanra igen jelentős kapacitás felesleg lett erőműből Ukrajnában. 1990 után egy 4X1000 MW ra tervezett , első blokk 80% os készültségű Krim félszigeti atomerőművet romboltak le az ukránok, mintha megérezték volna, hogy később az a terület nem marad a kezükben, visszaszáll eredeti tulajához..

Emiatt születtett 2016-ban egy EU-s energiaterv ennek a sokszoros Paksi, gyarmati energiának kihasználására itt az EU-ban.

Németország erre alapozva tervezte hogy leállítja maradék atom és szenes erőműveit, és vigan jelentheti a polgárainak hogy "Bezöldült"- miközben az energia rendszerét mankóként alátámasztó "piszkos" szenes és atomenergiát használ fel az Ukrán gyarmatból.
A "Különleges Hadművelet" indulása ellenére , vaskalaposan nem gondolkozva - a német kormány tartotta magát az eredeti tervéhez, és 2023 januárjában leállította az összes atomerőművét, a jó és még sokáig működöképes berendezéseit feldarabolta kikukázta, az atomerőművek gyártásához szükséges kovácsoló üzemével együtt.. Tehát most vissza sem lehet őket kapcsolni.

Így most villany szempontjából szinte letolt gatyával álldogál az időjárás kényének kedvének kitéve villany ügyileg..

Most meg emiatt - hajtania kell a ligniterőműveiket városok lerombolása által is - közben erősen imádkozni Istenhez hogy szét nem hulljon az egész EU-s energiarendszer ... és ne kelljen ukránosat játszani, hogy néhány ország kivételével - állandóan napi gördülő áramszünetet kelljen elrendelni.
Spanyolok is betervezték az atomerőmű leállítást, de több eszük volt, mert a Zöld terv ellenére ma is hajtja őket..

Ezért volt hogy e terv értelmében Magyarországon is elköltöttünk erre az "ábrándra" 18,5 milliárd Ft-ot - most egyenlőre ez a szabolcsbákai állomás 750 kV-os berendezései egyenlőre jók lesznek múzeumnak, mert a 750 kV váltófesz az EU-ban sehol nem rendszer kompatibilis.

Erre felkészülésre, az összes magyar hálózati szolgáltatónak le kellett adnia engedélyeztetésre ezt a területi gördülő áramszüneti tervet.. még valamikor tán 2022-ben..
Kicsit off de a német tragikus balfaszoskodáshoz kapcsolódik
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 797
48 241
113
Akkor ezek szerint meg van az első azonosított echte magyar zsoldos, a Marcaliban született Talos/Tálos/Tálas Péter. Elég sokat kellett várni mire meglett az első.
Az első, amelyről ilyen formában tudunk.
Péter azért gondosan ügyel rá, nehogy megsérüljön a plate carriere, és ezzel felelőtlenül kárt okozzon új munkaadójának, emiatt inkább a kiképzésre összpontosít.
Mivel már németként írogat mindenhová, én leginkább azt kívánom neki, hogy minél hosszabban.. élje az életét, és lehetőleg minél több gombóc fagyit ehessen eközben.
(Egyébként twitteren nafos klubtag, szóval kapjon csak még több fajta gombócot ez a derék azovita hősharcos)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 070
22 805
113
Az első, amelyről ilyen formában tudunk.
Péter azért gondosan ügyel rá, nehogy megsérüljön a plate carriere, és ezzel felelőtlenül kárt okozzon új munkaadójának, emiatt inkább a kiképzésre összpontosít.
Mivel már németként írogat mindenhová, én leginkább azt kívánom neki, hogy minél hosszabban.. élje az életét, és lehetőleg minél több gombóc fagyit ehessen eközben.
(Egyébként twitteren nafos klubtag, szóval kapjon csak még több fajta gombócot ez a derék azovita hősharcos)
A fiatalember Instagramja: https://www.instagram.com/peterdeepstate?igsh=dzR3b21wZTJienl6
Mondjuk április eleji az utolsó poszt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 193
67 636
113
Macron mondja 5 vadaszgepet küld Kijevbe.
Pont erre várnak az orosz mitoszrombolok, mehetnek a tankok meg a többi után.

"
⚡️ Franciaország 5 darab Mirage-2000-es repülőgépet ad át Ukrajnának, valamint egy 4,5 ezer fős ukrán brigádot is kiképez és felszerel.

Ezt Emmanuel Macron francia elnök jelentette ki."


Elfogott kolumbiai zsoldos.

Aknazar megsemmisítése dronrol.


Nuland utódja a kulugyben.


Kvaddal sikerült meglepni a dron elől, egy ház nagyságú csapatszallitoval nem ment vna már.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 373
79 272
113
Pontosabban semmi sem bírja úgy, mint az Orosz/szovjet cuccok.
Ahol sár van,hó,kemény fagyok,por,és sorkatonák kezelik,oda a szovjet/Orosz cuccok kellenek, ami a vasat illeti.
Kibaszott szovjet traktrok,már van amelyik 60 éves,lehúzott 30+évet a tszben,majd még 30-at privátban és megy,megy,megy,kell hozzá 1 olajos rongy,1 darab drót,meg 1 kalapács,és kiszolgál 1 emberöltőt.
Csúnya,csöpög,büdös, nincs képernyő,meg légkondi,de.húzza az ekét.
Köszönjük szépen a tegnapi bullshit adagot, ma inkabb kihagynánk.