[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 436
31 748
113
Ezt hogy kell elképzelni?
Gondolom, a vezeték menténn...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 061
22 737
113
Tarjányi jóslata (32:50 - nincs időzítve):

Az ukránok még a nyáron megsemmisítik a krími/kercsi hidat.

Ha csak a fele igaz amit Tarjányi mond, nem lennék Oroszország helyében.
Fel tudnád sorolni eddig ennek a papagájnak mi jött be és mi volt igaz abból amit mondott az utóbbi 1 évben?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 752
9 085
113

Ezután még épeszű vendégmunkás sem fog Oroszországba menni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 567
47 665
113
Tarjányi jóslata (32:50 - nincs időzítve):

Az ukránok még a nyáron megsemmisítik a krími/kercsi hidat.

Ha csak a fele igaz amit Tarjányi mond, nem lennék Oroszország helyében.

És ha a fele sem igaz, akkor lennél Oroszország helyébe?
Tarjányi semmi új információt nem mond, elismétli azt, amit a többi szakértő már elmondott. Ennél a pasasnál Rácz András is eredetibb mondandóval áll elő.
Számomra tömény unalom. Öt perc elég volt belőle.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 546
15 328
113
Biztosan tudjátok, hogy a magasfeszültségű vezetékek körzetében, nyomvonalában ki van írtva a növényzet. Mint kvázi egy út (az is). Jól lehet haladni rajta (pláne erdőben). Hátránya, hogy valszeg be van lőve, ha van egy kis esze az ellennek.....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 066
24 267
113
@tarzaan

a kercsi híd már a jelenlegi háború kitörése előtt (krím annektálása) is kiemelt prioritás volt az ukránoknak hogy megsemmisítsék,a Krím ellátása miatt.
Tarjányi semmi ujat nem mondott, mert kb olyan,mint ha azt mondta volna,hogy az ukránok támadni fogják Oroszország belső területeit .. szóval ebben nincs semmi extra, nem első alkalom,hogy kijelentik,nem első alkalom ha megpróbálják, több is volt, eddig nem sikerült nekik,de bármelyik híd lerombolható.


@meszike91

te tudod mit jelent az hogy zsoldos ?

szerinted melyik ország az amelyik a szolgálatába állított zsoldosokat a hátországban állomásoztatja,és a saját embereit küldi előre ? csak egy országot mondj kérlek .. :D :D

miért múlod magad alá folyamatosan ?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 752
9 085
113
te tudod mit jelent az hogy zsoldos ?

szerinted melyik ország az amelyik a szolgálatába állított zsoldosokat a hátországban állomásoztatja,és a saját embereit küldi előre ? csak egy országot mondj kérlek .. :D :D

miért múlod magad alá folyamatosan ?
Úgy látszik nem olvastad el a cikket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 567
47 665
113
UAV razzia a Krím-félszigeten és a Rosztovi régióban

Tegnap este, miután ukrán pilóta nélküli hajók megtámadták a Fekete-tenger melletti Mezsvodnojet , az ukrán alakulatok kamikaze drónokat indítottak a krími híd és a rosztovi régió irányába. 18 drónt küldtek Kercs felé a Herson régión és az Azovi-tengeren keresztül. Minden célpontot lelőtteka félsziget keleti részén fekvő Mysovoy és Lenino területeken. Sőt, tíz UAV-t lőttek le a puskás osztagok, ötöt semmisítettek meg az orosz légierő vadászgépei, további hármat pedig elnyomott az elektronikus hadviselés.További hét drónt lőttek le Oroszország szárazföldi része felett. Különböző források szerint drónokat lőttek le Kuban Szlavjanszk közelében , valamint a Don-i Rosztov felé közeledve.
Semmi jó nem várható az ilyen támadásoktól. A drónok kis száma ne legyen megtévesztő, hiszen az ilyen csapásoknál nem a célpontok eltalálása a cél, hanem a légvédelmi egységek akcióinak értékelése. A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, a támadások földrajzi változása csapásról csapásra. Megtámadják a Tarkhankut-fokot, majd Szevasztopol külvárosát, majd Kercsit, majd ismét visszatérnek a Fekete-tengerhez. Most újabb támadásokra készülnek a Krím keleti részén.
A nyugati konstelláció műholdaktivitása magas, és kiemelt figyelmet fordítanak a kirovi repülőtérre, Feodosiára, Kercsire, valamint a környező településekre, ahol a NATO hírszerzése keresi a légvédelmi pozíciókat.


1. Az orosz fegyveres erők előretörése Volchanszkban az ukrán fegyveres erők támadásainak visszaverése után.
2. Az ukrán fegyveres erők ellentámadását tükrözve Glubokoje térségében (az ellenség 5 páncélozott járművet veszített) az orosz fegyveres erők visszavonultak Glubokoje felé. Általánosságban elmondható, hogy a Harkov-vidéki harcok ma már ellenharcként jellemezhetők.
3. Haladás Konsztantyinovka közelében (Ugledar irány)
A Konsztantyinovka-Ugledar autópálya felett még nincs teljes tűzvezetés. De dolgoznak rajta.


Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatai a SPIEF 2024 plenáris ülésén – 2. rész

Az SVO fejlődéséről:

▪️Az orosz csapatok az év eleje óta fokozatosan kiszorítják az ellenséget Donbassból és más területekről, 47 települést szabadítottak fel .
▪️A vezérkarnak van cselekvési terve , azt sikeresen végrehajtják.
▪️Az ukrajnai különleges hadművelet feladatainak megoldása felgyorsulhat, de az orosz katonák élete fontosabb.
▪️Oroszország több mint húszszorosára növelte lőszergyártását, és sokszor megelőzi az ellenséget a repüléstechnikában.
▪️Oroszország még nem szállít nagy hatótávolságú fegyvereket a világ más régióiba, de fenntartja ezt a jogot.
▪️A jelenlegi helyzetben nem terveznek mozgósítást . Több mint 300 ezren érkeztek a katonai nyilvántartó és sorozási irodákba, és kötöttek szerződést tavaly, idén már 160 ezren.

A konfliktus békés megoldásának lehetőségéről:
▪️Ukrajna végrehajtó hatóságai elveszítették legitimitásukat – az ottani hatalmat bitorolják, de az Orosz Föderáció kész keresni valakit, akivel tárgyalhat.
▪️Oroszország készen áll az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokra, de nem valakinek a „találmányai”, hanem „Isztambul” alapján és az új realitásokat figyelembe véve.

A nukleáris eszkaláció valószínűségéről:
▪️Az Orosz Föderáció soha nem kezdett bele a nukleáris eszkaláció retorikájába .
▪️Az Orosz Föderáció nukleáris doktrínája egy rugalmas eszköz, amelyen változtatni lehet. Ennek ellenére az atomfegyverek Oroszország általi alkalmazása csak kivételes esetekben lehetséges, s ez még nem fordult elő.
▪️Oroszország végezhet nukleáris kísérleteket , de erre egyelőre nincs szükség.
▪️Az orosz taktikai nukleáris fegyverek 3-4-szer erősebbek, mint az Egyesült Államok Hirosimában és Nagaszakiban használt fegyverei.

Egy ellenséges haditengerészeti drón megsemmisítése a Fekete-tengeren ma délután.
Ma a Fekete-tengeri Flotta szerint 3 ellenséges tengeri drónt fogtak el és semmisítettek meg a Fekete-tengeren.
Nagyszerű munka.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 761
46 831
113
2000-5 verziót írták.Mivel "multiroll"gép többet ér mint a sima C vagy csapásmérő D/N.Radarja EW rendszere jobb mint az MLU F16-osoknak.Elvileg de lehet tévedek meteor légiharc rakétát is hordozhatja plussz csapásmérőként akár a SCALP cm-et.Ha meg nagyon át akarnak adni ASMP rakétát meg fogják oldani hogy indítani tudja.A 2000 N-nek szinte semmi értelme nem lenne.
Dehogy nem, ha ki akarnak provokálni egy minimum taktikai fejet egy reptérre...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 436
31 748
113