[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 339
4 883
113
Az, hogy én az oroszok győzelmének látom nagyobb esélyét, az valójában a szakértők és a hozzáértő főrumtársak véleményén alapul. Te mire alapozod az ukrán győzelmet.
És még egy kérdésem lenne: miért megalapozatlan az oroszok győzelmét feltételezni. Fejtsd már ki az érvrendszeredet! Mert a puszta kijelentések nem túl meggyőzőek. Igazán magvas előadást alátámasztva adatokkal, érvekkel, én még tőled nem olvastam.
Tisztelt Tanárnő, ne haragudjon, hogy tőlem kell megtudnia, de vannak életformák, akik nem az ellenkező nem tagjaival törekednek kölcsönös örömre, hanem kiállnak pl. Láposlopotya főterére, előveszik a "legrégebbi barátjukat" és az ukrán győzelemre hivatkozva mutogatják mindezt mindenkinek, ha akarják, ha nem. Ilyenkor fel kell hívni a 112-t, aztán a kiérkező mentők és/vagy zsernyákok rendezik a sorsukat. Esetenként a dolog némi jajveszékeléssel jár, de arról nem kell tudomást venni.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 974
22 930
113
Az ilyeneket már egy ideje javarészt célzottan titkolom eloletek, fuggetlenul attól, van e idom, vagy nincsen, mert aranyos, menyire megalapozatlanul bízik néhány fórumtárs az oroszok gyózelmében. ;)
Én spec nem "az oroszok győzelmében bizom", hanem az ukránok bukásában. ;)
Régen legalább rendes tartalmakat hoztál, mára már maradtak az ukrán népmesék komolytalan X-es tartalomgyártóktól. "Aranyos", hogy a valósággal sem mersz szembenézni mint pl. a front jelenlegi állása (én spec csak ukrán forrásokat nézek), pedig min. a szakmád megkövetelné. Véleménye, vágyálma mindenkinek van és lehet, de legalább ne menj le Ulippói mélységekbe...magiszter. :cool:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 275
13 937
113
Az, hogy én az oroszok győzelmének látom nagyobb esélyét, az valójában a szakértők és a hozzáértő főrumtársak véleményén alapul. Te mire alapozod az ukrán győzelmet.
És még egy kérdésem lenne: miért megalapozatlan az oroszok győzelmét feltételezni. Fejtsd már ki az érvrendszeredet! Mert a puszta kijelentések nem túl meggyőzőek. Igazán magvas előadást alátámasztva adatokkal, érvekkel, én még tőled nem olvastam.

Pedig már tobbszor kifejtettem.

Alapvetoen két okon fogva orosz vereséggel fog végzodni ez a konfliktus (gondoljunk a vereség alatt bármit)
1.- Oroszorság a modern torténelmében soha nem volt képes hasonló háborút nyerni az Nyugat akarata ellenében. A most folyó 2. Krími Háború hasonloan orosz vereséggel fog végzodni, mint az elso, mert nem lehet ugyan azt csinálni és más eredményben reménykedni.
2.- A mai Oroszország egy fasiszta állam, amely alapvetoén nem az ukránokkal, hanem a Nyugattal akar megkuzdeni es legyozni azt. Magát az ukrán háborút is ennek a kuzdelemnek a részeként tekintik és eszkalálni fogják a konfliktust (a jelek szerint talán már ebben a hónapban sor fog kerulni egy provokációra Belarusz délnyugati részén, Breszt kornyékén) . Putyin ugyanis az afgán példán inspirálódva meg van gyozodve, hogy a kitartás és az aldozatkésség neki kedvez és ugyan úgy felulírja a kedvezotlen eroviszonyokat, mint ahogyan azt a NATO - Tálib viszályban tortént, amit saját maga is kifejtet a háború kitorése elott (lényegében az afganisztáni kivonulásunkal buzdítottuk Putyint ahoz, hogy "átlépje a határokat"). Putyin viszont elszámolta magát, mivel a ketto kozt nem lehett párhuzamot tenni, de hát az ellenfél alúlbecsulése és a saját erejuk túlgondolása tipikus a fasiszták számára.

Én spec nem "az oroszok győzelmében bizom", hanem az ukránok bukásában. ;)
Ukránok nem fognak bukni, mert elejétol fogva a gyoztes oldalon álnak, akár csak a szerbek a Nagy Háborúban. Ezért már a háború elott is mondtam, hogy bárhogyan is, de ha az orosok megteszik azt a hibát, hogy kirobbantsák a háborút, akkor az ukránok végul viszaszerzik Krímet is. És ehez az is hozzátatozik, hogy akkor még el se tudtam volna képzelni, hogy az ukránok enyire jól képesek tartani magukat.

Te mondod, hogy a néhány tíz vagy akár néhány száz méteres elorenyomulás itt vagy ott jelent valamit. Rendben. Én erre azzal kontrázok, hogy két és fél év alatt nem sikerult Kramatorszkig se eljutniuk és jelenleg is látványosan kissebb terulet van a birtokukban, mint két évvel ezelott. :cool: