[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 590
24 921
113
Elég pontos találat szárnyas bombával egy ukri lőszerlerakatra:

Az ukri nova posta egyik raktárépülete kapott:

Újabb FAB3000 érkezés:

FPV vs ukri pickup:

FPV vegyes:

Egy ukri a Rivne területről kinyírt egy nato komisszárt:

Repeszeső Burgunkában:

-1 kolumbiai kokainszívó:
és egy brit is meglátogatta királynéját :

A frontra került az 125-ös Telnik repesz:

Herszon csónakosok voltak:

Orosz switchblade600 XD:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
844
4 685
93
Pedig már tobbszor kifejtettem.

Alapvetoen két okon fogva orosz vereséggel fog végzodni ez a konfliktus (gondoljunk a vereség alatt bármit)
1.- Oroszorság a modern torténelmében soha nem volt képes hasonló háborút nyerni az Nyugat akarata ellenében. A most folyó 2. Krími Háború hasonloan orosz vereséggel fog végzodni, mint az elso, mert nem lehet ugyan azt csinálni és más eredményben reménykedni.
2.- A mai Oroszország egy fasiszta állam, amely alapvetoén nem az ukránokkal, hanem a Nyugattal akar megkuzdeni es legyozni azt. Magát az ukrán háborút is ennek a kuzdelemnek a részeként tekintik és eszkalálni fogják a konfliktust (a jelek szerint talán már ebben a hónapban sor fog kerulni egy provokációra Belarusz délnyugati részén, Breszt kornyékén) . Putyin ugyanis az afgán példán inspirálódva meg van gyozodve, hogy a kitartás és az aldozatkésség neki kedvez és ugyan úgy felulírja a kedvezotlen eroviszonyokat, mint ahogyan azt a NATO - Tálib viszályban tortént, amit saját maga is kifejtet a háború kitorése elott (lényegében az afganisztáni kivonulásunkal buzdítottuk Putyint ahoz, hogy "átlépje a határokat"). Putyin viszont elszámolta magát, mivel a ketto kozt nem lehett párhuzamot tenni, de hát az ellenfél alúlbecsulése és a saját erejuk túlgondolása tipikus a fasiszták számára.


Ukránok nem fognak bukni, mert elejétol fogva a gyoztes oldalon álnak, akár csak a szerbek a Nagy Háborúban. Ezért már a háború elott is mondtam, hogy bárhogyan is, de ha az orosok megteszik azt a hibát, hogy kirobbantsák a háborút, akkor az ukránok végul viszaszerzik Krímet is. És ehez az is hozzátatozik, hogy akkor még el se tudtam volna képzelni, hogy az ukránok enyire jól képesek tartani magukat.

Te mondod, hogy a néhány tíz vagy akár néhány száz méteres elorenyomulás itt vagy ott jelent valamit. Rendben. Én erre azzal kontrázok, hogy két és fél év alatt nem sikerult Kramatorszkig se eljutniuk és jelenleg is látványosan kissebb terulet van a birtokukban, mint két évvel ezelott. :cool:
ez nagyon beteges
eddig megtartottalak hátha, de sajnos elmebéli állapotod nem alkalmas arra, hogy továbbiakban olvassam hozzászólásaid
kár érted
:(

okok:
továbbra is CSAK kijelentesz dolgokat, értelmes indoklással adós maradsz. az, hogy az oroszok veszítenek, mert csak, az nem indok.
ha oroszok fasiszták, akkor nyugat mi????? fasisztábbak a fasisztáknál?
ide keversz te mindenkit, afgánokat, tálibokat, lehet a marslakókat is, de ennek az itt történetekhez semmi közük, itt az oroszok kvázi saját földért, saját vérükért harcolnak
az ukránok sohasem álltak a jó oldalon, erre mindig is vigyáztak. nem véletlen voltak ők minden szar nemzet utolsó csatlósai
szóval maradj magadnak, az neked jó társaság
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 977
32 922
113
Szép a történelmi áttekintő, köszönjük, fontos is, csak most épp nem annyira releváns. A szovjet a helyén kezelte hogy ha valahol beavatkozik akkor ott pofára is eshet, benne van a pakliban, és nem próbálta meg a világnak beadni hogy a MiG-25-ösök nem részesei semminek.
Itt meg lepottyant egy drón és kidagadt nyaki erekkel próbálta a világot teleszarni a nyugati média a példátlan gaztettről, ami egy ártatlan eszközt ért, mantrázva hogy nem vesznek részt semmiben - miközben kikerültek a bizonyítékok hogy milyen infókat adnak át, csak erről nem ildomos beszélni...

Mennyit kell majd fizetni Magyarországnak az amerikai befektetések visszaszerzéséért mindenféle mézes-mázos jogcímen? Nem úgy tűnik hogy egy kis homályos TASZSZ cikkel a Népszabiban megússzuk, látva mit művel velünk az usa vezette EU. Azért ez olyan különbség, ami az usa szemmellenzőn át is látszik...

Szóval szépen leírtad hogy ha az orosz ott lehet a beloruszoknál akkor az usa is a krím mellett. Jó, legyen így, persze a térképet meg a reálpolitikát ne keverjük ide, ahogy a szivarványosoknak is ördögtől valóak a biológiai tények. Legyünk idealisták. Csak akkor miért vagyunk mi kikiáltva szemét rohadékoknak az eu-usa által, és miért nem ekéz az orosz amiért ki akarunk maradni a nagyok bizniszéből? Ki a mi szövetségesünk? Ki akar minket kihasználni? Ki az aki békén hagy?
Hát,nagyon nem ismeritek a történelmet,az biztos.
Ismered az orosz hibrid háború elméletét?Merthogy kiváló alanyai vagytok.Lenin az ilyenekre mondta,hogy hasznos hülyék.....Az ellenseg tarsadalmi egysegenek és erkölcsi egyensulyanak megbontasa.
Oroszok egyébként megsertettek a nemzetközi jogot.Pont.Oroszok ugyanugy kemkednek és adnak/adtak át információt.Nyugatiak viszont nem szoktak leloni a nemzetkozi legterben lévő ruszki eszközöket.
Magyarorszag érdeke,hogy ne kerüljön orosz erdekszferaba,ruszkik talpa alá.Elfelejtette a sok hasznos hulye,hogy milyen is az,mikor muszka uralom alatt lenni.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 440
11 364
113
Csak a szemantikai vita miatt; zavaró ez a nácizás, ugyanis itt nem erről van szó. A náci szó az NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei ), vagyis nemzetiSZOCIALISTA német MUNKÁSPÁRT kifejezésen alapul. Ez bizony szélsőbaloldal (nem véletlenül nem ragozzák ezt nyugaton) és most nem térnék ki arra, h az ukránoknak mennyi köze lehet a munkához, ha az az ország négyszeres lakosságszámmal képes kiizzadni egy magyar gdp-nyi értéket. Inkább vélem egy mesterségesen szított sovinizmusnak. Ahhoz elég a butaság, abban viszont nincs hiány.
Jogos.
Magyarázom a bizonyítványom:
- Ideológiailag nem vagyok elég képzett (azóta utána néztem a fogalmaknak).
Remélem, hogy a slendrián hétköznapi szóhasználattal talán nem vezettem félre az olvasókat.
- A riasztó mértékű szóismétlés az elalvás előtti stáció és visszaolvasás elmaradása miatt történt.

Ezekkel pontosítva/helyesbítve, de tartom a véleményem az ukrán társadalmi jelenségről.


Az Ukrán konfliktus kapcsán elemzés jelent meg annak gazdasági értékéről, amit már két évvel ezelőtt is írtam, megvilágítva hogy miért ragaszkodik annyira a Nyugat a már lopakodó taktikával megszerzet tpolitikai és gazdasági proxiGyarmatához - az utolsó csepp vérünkig, akár atomcsörte révén is.

Ami eddig nem tudatosult Ukrajna fontossága kapcsán bennünk:

Nem titok, hogy Ukrajna egy ásványi kincsekben gazdag ország, amellett hogy az egyik legnagyobb kiterjedésű csernozjom területtel is rendelkezik. A kettő együtt, az iparhoz szükséges ásványi kincsek és az élelmiszer termeléshez szükséges mezőgazdasági kapacitások, kiváló lehetőségekkel kecsegtetnek és könnyen a világ egyik leggazdagabb országává tehetnék Ukrajnát.

Így is rajtolt Ukrajna 1990 után - de a politikusai egy tál lencséért kiárulták országuk gazdasági és politikai függetlenségét. Ennek első jele már 1993-ban megmutatkozott, a kárpátaljai és krimi népszavazás eredményeinek kievi semmibe vevésével.

Ukrajnában hatalmas mennyiségű kritikus fém és ásvány található. Ukrajna a föld felszínének csupán 0,4 százalékát teszi ki, de ezen a területen összpontosul a világ ásványi kincseinek 5 százaléka, ami hatalmas mennyiség. Ukrajnában körülbelül 20 ezer ásványi lelőhelyet tartanak számon, amelyek 117 ásványt ölelnek fel. Ezek közül 8,761 kereskedelmi értékű, és szerepel az ország nyilvántartott ásványi tartalékai jegyzékében.
A 2014-es válság és a 2022-ben kitört háború előtt 3,055 lelőhely volt termelésben, amelyek közül 147 fémes, 4,676 nemfémes, 2,233 éghető ásvány, és 1,705 vízadó réteg. Az országban több mint kétezer bányászati vállalat működik, és 2018-ban Ukrajna benne volt a TOP10-ben a gallium, rutil, titánszivacs, grafit és más ásványok globális termelése terén, valamint továbbra is ígéretes lítium és egyéb új ásványi kincsek tekintetében is (aminek birtoklására a németek vetettek szemet).
Az EU Kanadával és Ukrajnával kötött stratégiai partnerségi megállapodást a ritkaföldfémek terén. Utóbbi logikusnak is tűnt annak politikai gazdasági megszerzése után, ugyanis Ukrajna több mint 8700 lelőhelyen a 120 leggyakrabban használt ipari ásvány közül 117 hullt nagyvállalkozók ölébe szinte ingyé', ezek közül legalább 40 elengedhetetlen a zöld átmenethez is. Baromi jó üzlet - de nem az ukrán állam és nép számára..

2021-ben a teljes , Nyugat által kontrollált termelés körülbelül 15 milliárd dollár volt, a lelőhelyek összértékét – beleértve a titánt, vasat, neont, nikkelt, lítiumot és más kulcsfontosságú erőforrásokat – több mint 11500 milliárd dollárra becsülik.
Oroszország legalább 12400 milliárd dollár értékű ukrán energia-, fém- és ásványi lelőhelyet vont vissza ellenőrzése alá, ami a 2,209 jegyzékben lévő lelőhely értékének majdnem a felét teszi ki.

Amit Moszkva eddig visszaszerzett:

Ukrajna szénkészleteinek 63 százaléka, olajkészleteinek 11 százaléka, földgázkészleteinek 20 százaléka, fémkészleteinek 42 százaléka, valamint a ritkaföldfémek és más kritikus ásványok, köztük a lítium 33 százaléka. Néhány lelőhelyre a Krím 2014-es visszacsatolása és a kelet-ukrajnai konfliktus során szerezte vissza Moszkva, 2022 februárja óta azonban Oroszország nagyobb előretörésével, 41 szénmezőt, 27 földgázlelőhelyet, 14 propánlelőhelyet, kilenc olajmezőt és különféle érc- és ásványkitermelő területeket foglalt el.

Nyugaton kezdik pedzegetni azt a tervet, hogy részt vennének Ukrajna újjáépítésében, ha netán ott kitörne a béke (ami rajtuk múlik, el kéne engedni az ott eddig bagóért megszerzett javakat) - csak ennek fizetsége az ukrán nyersanyagok kiszállítása lenne az országból, természetesen ebben nem számít bele az ottani bányászok munkája..

Adatforrás:

Tehát ehhez a gazdasági értékhez képest néhány ezer milliárd dollár értékű segélyezés, lövöldözés szinte semmi, még nagyon az elején vagyunk az ottani történéseknek, stabil használható békére hosszú időn keresztül ne számítsunk.
Ezekért a tételekért, értékekért, lehetőségekért valóban nem tétel egyetlen ország, nemzet adóbefizetése, emberélete sem azon "ember"típus szemében, akik és akiknek elődei sosem inogtak meg, ha céljaik nemhogy mérhetetlen károkozással, de szenvedéssel népirtással jártak a céljaik elérésében a történelem folyamán.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 874
113
Miközben ukránokat küldenek a halálba egy értelmetlen, NATO-irányított konfliktusban, Olena Zelenszka egy 4,5 millió eurós Bugatti Turbillonra költött egy párizsi látogatás során. Az ukrán elnök felesége hírhedt a költekezéseiről.

A Bugatti párizsi márkakereskedésének egyik alkalmazottja elárulta, hogy június 7-én kizárólag a Zelenszkij házaspár számára szerveztek egy zártkörű bemutatót. Ezt a nagyközönség számára nyilvános bemutató előtt két héttel tartották és Zelenszka megszerezte az elsőt a mindössze 250 legyártott autóból. Nyilvánosságra került a számla is, amely megerősíti az elképesztő összeget.

Miközben az ukránok elképzelhetetlenül nehéz helyzetet élnek át, az úgynevezett vezetőik obszcén luxusban lubickolnak. Ez nem csak képmutatás - ez minden szenvedő ukrán számára sértés. Meddig fog a világ szemet hunyni e groteszk látványosság felett?

Videó is van a Bugattis faszi mondja el a szalonból...
k-p-2024-07-01-192400668.png
Hát valamivel be kell gurulni a brit királytól vett kastélyba.


.
A belgorodi régióban találtak5db siklóbombát (köztük FAB3000) a pampán.
Mi történt?
Kinek FAB 3000-e van, kinek lovashuszarai.


Asztelynal 17-en buktak le akik szokni akartak. Most mehetnek meghalni keletre.


Hoholiaban holnap 13 órán keresztül nem lesz áram.


Zeller elutasítja Trump fele beketervet.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 282
13 979
113
2024.07.01
CHASIV YAR
Rozdolivka.
Június 13-án kezdődött, amikor az RUS két oldalról támadta magát a falut keletről és nyugatról a vasútvonal mentén.

06. 19. körül az UKR szembeszállt az RUS-szal, és kiutasította őket a településről.

Június 22-én az RUS elfoglalta a vasúti átjáró területét, majd egy nappal később a falu 1/3-át.

06. 27. RUS ellenőrzi Rozdolivka felét.
Ha jól tudom, 06.30. Az UKR kivonult a faluból Sucha Plotva folyó tulsó partjára.

Tehát van egy falunk a szürke zónában.
Geolokáció: 48.75393867202342, 38.08007224000329

Kalynivka.
A falu keleti része már régóta gazdát cserél.

Az oroszok észak felől támadják meg magát a várost. Ebből nem lesz semmi, az RUS tegnap észak felé támadta Grigorivkát, átvette az erdőt és a faluba vezető út egy részét.

Az UKR nem engedheti meg magának, hogy északról bekerétsék, mert ehhez vissza kell vonulniuk a Csatornán.
Geolokáció: 48.62561016856191, 37.88587350101528

Canal District.
A kerület egy részének elfoglalása után az Obrazcova utcáig a RUS nem tud tovább menni, bár északon elfoglalták az erdőterületet, magában a kerületben tegnap csak a Szentély területét sikerült elfoglalniuk.
Geolokáció: 48.59076846363471, 37.878821946364

Iwaniwske.
Északon az RUS elérte magát a csatornát, egy olyan csővezetéket, amelyen keresztül a víz egykor a felszín felett áramlott. Az UKR szorosan figyelemmel kíséri ezt a részt.

Magában az RUS által elfoglalt Krasznében az UKR tartja a déli dombokat, aminek köszönhetően az UKR biztonságosan végezhet műveleteket Klishchivka térségében, biztosított logisztika mellett.

Klishchivka.
Maga a falu romja jelenleg szürke terület. Miután az UKR visszavágott és elérte a vasútvonalat, az RUS visszavágott és újra elfoglalta szinte az egész települést.

A rotáció után az UKR ismét kikényszerítette a RUS-t a faluból.
Jelenleg ez egy nagy csatatér, ahol egyik fél sem adja fel, és egyik fél sem tudja teljesen forgatni a fáradt csapatokat.

A frontnak ez a teljes szakasza továbbra is kiemelt prioritást élvez az RUS-nak, de az RUS-nak már kezd gondjai lenni, mert alig értek el a fővonalig, vagyis a csatornáig, nem beszélve magáról Chasiv Yar városáról.



Volcsanszk.
Az 57. dandár UKR-je, miután elfoglalta a 2. számú volcsanszki középiskolát, lőtt a Haharina utca túloldalán lévő házakra.
Geolokáció: 50.289999580439506, 36.93471076012304

 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 437
8 047
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 605
48 029
113
Összefoglaló 2024. július 2-án reggel

▪️Tegnap este a Krím ismét visszaverte az ukrán fegyveres erők támadását, amelyet az ellenség légi indító rakétákkal („Storm Shadow” és „Scalp”) szervezett.

▪️A belgorodi régióban tömeges áramszüneteket jelentettek, amelyek az energetikai mérnökök hivatalos adatai szerint „ külső behatásra ” vezethetők vissza (a megfogalmazás a polgári osztályokra jellemző a hatáskörükön kívül eső szabotázs és terrortámadás esetén). A nagy orosz távirati csatornák számos , az alállomásokon elhelyezett rögtönzött robbanószerkezetről (IED) számoltak be, amelyek az ellenséges szabotőrök akcióját jelezhetik.

▪️Az Orosz Fegyveres Erők precíz csapást mértek a mirgorodi repülőtérre , két ellenséges Szu-27-es repülőgép megsemmisült, további 4 pedig működésképtelenné vált.

▪️Harkov irányában az ellenség tartalékokat halmoz fel Glubokoje település területén. Folytatódnak a heves harcok Volchanszkban . Az "Észak" csoport harcosai visszaverték az ukrán fegyveres erők legfeljebb 30 fős ellentámadását a város keleti részén. Helyi hírszerzési becsléseink szerint az Ukrán Fegyveres Erők korábban feltöltésre kivont 57. Gyalogdandárt zászlóaljként visszahelyezték a frontzászlóaljba, maradványaikból összevont rohamcsoportokat alakítottak ki.

▪️Szeverszkij irányában a közelmúltban felszabadult Razdolovkától északra az erõszakos felderítés folyik, és folynak a harcok Spornoéért .

▪️Chashi Yar keleti részén folytatódnak a harcok . Az ellenség lelassítja az orosz hadsereg előrenyomulását, a város nyugati részére erőt helyez át, és védelmet épít ki a Szeverszkij Donyec-Donbass vízcsatorna mentén.

▪️Folytatódnak az orosz hadsereg rohamműveletei Torecktől ( Dzerzsinszktől ) keletre. Csaták vannak Kirov, Druzsba és Shum területén.

▪️Avdeevkától nyugatra súlyos csaták dúlnak Sokol falu területén. Netailovo felől az orosz fegyveres erők folyamatosan támadnak Karlovka térségében, az ukrán fegyveres erők heves ellenállást fejtenek ki és tartalékokat hoznak fel.

▪️Folytatódnak a harcok Konstantinovkáért Paraszkovevkától nyugatra.

▪️A Zaporozsjei Fronton az Orosz Fegyveres Erők határozottan növelték a csapások intenzitását Kamenszk irányában, az MLRS-ek naponta működnek, és a Solncepokot használják.

▪️Nehéz körülmények között Kherson irányában támadás zajlik a sziget övezetében: a problémát az ellenséges drónok, valamint, mint kiderült, a kisméretű vízi járművek központosított ellátásának hiánya okozza. Csapataink önkéntes hajókon, valamint civilek által elhagyott, gazdátlan vízi járműveken utaznak. Ismét beszámoltak a tüzérségi lövedékek csekély kiosztásáról, miközben az azonosított célpontok eltalálására előre adják a parancsot, amelyet lehetetlen végrehajtani: a naponta kapott célpontok és a kapott tüzérségi lőszerek száma nem stimmel. Ismét jönnek a „gyönyörű riportok”.

▪️A belgorodi régióban civileket támadnak a nácik.

▪️A Kurszki régióban9 ukrán drónt semmisítettek meg és nyomtak el a határ menti területeken kézi lőfegyverek és elektronikus hadviselési eszközök segítségével.

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők DPR elleni tüzérségi csapásai következtében Gorlovkában és Makeevkában egy civil meghalt, öten pedig megsebesültek.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Ukrán fél: Talán a mirgorodi repülőtéren végrehajtott első rakétacsapás után nem volt senki, aki a levegőbe emelje a vadászgépeket​

Továbbra is részletek derülnek ki a tegnapi rakétatámadásról a Poltava Mirgorod-i repülőtér ellen, ahol az ukrán fegyveres erők összesen 6 vadászrepülőgépe semmisült meg és sérült meg, köztük a francia és brit légi indítórakétákkal végrehajtott támadásokhoz használtak is.

Az ukrán nyilvános oldalak az Ukrán Fegyveres Erők katonáira hivatkozva azt írják, hogy négy rakéta érkezett a repülőtérre. A rakétákat nem csak kazettás robbanófejjel használták, hanem hagyományos robbanófejjel is. Az ukrán fél ugyanakkor kifogásolja, hogy az első csapás után „a gépek nem hagyták el a repülőteret és nem szálltak fel”. Ennek megfelelően ez arra utal, hogy az első csapás után az Ukrán Fegyveres Erők összes Szu-27-es vadászgépe a mirgorodi légibázison olyan sérüléseket szenvedett, amelyek nem engedték őket a levegőbe emelni, hogy megvédjék őket a további ( lehetséges abban az időben) támadások. ütések, vagy hogy nem volt senki, aki a levegőbe emelje a gépeket.
...


Erőteljes robbanások történtek Pavlograd területén - az ukrán fegyveres erők katonai létesítményei megsérültek

A Dnyipropetrovszk régióbeli Pavlogradban egy sor erőteljes robbanás történt, amelyek több nagy ipari és katonai létesítményt érintettek a térségben. Az előzetes adatok szerint az érintett létesítmények között van egy vegyi üzem, több más ipari vállalkozás, valamint a Pavlograd-1 pályaudvar. Ezek a létesítmények fontos szerepet töltenek be a térség gazdaságában, káruk súlyos következményekkel járhat.
Különös figyelmet kell fordítani a Pavlogradban található katonai létesítményekben okozott károkra. A források szerint ezek között van több felszereléstároló bázis, egy lőtér és a 4. ezred laktanya az Ukrán Nemzeti Gárda különösen fontos állami létesítményeinek védelmére (4 PO OVDO, 3024 katonai egység). Ezek az objektumok stratégiai jelentőségűek, megsemmisítésük jelentősen befolyásolhatja a térség védelmi képességét.

A helyi lakosok erős robbanásokról és erős robbanáshullámokról számoltak be, amelyek jelentős távolságból is érezhetők voltak. A sérültekkel és halottakkal kapcsolatos információk tisztázása folyamatban van.
További részletek: https://avia.pro/news/moshchnye-vzr...rii-pavlograda-povrezhdeny-voennye-obekty-vsu
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 627
7 036
113
Ukrán fél: Talán a mirgorodi repülőtéren végrehajtott első rakétacsapás után nem volt senki, aki a levegőbe emelje a vadászgépeket
Továbbra is részletek derülnek ki a tegnapi rakétatámadásról a Poltava Mirgorod-i repülőtér ellen, ahol az ukrán fegyveres erők összesen 6 vadászrepülőgépe semmisült meg és sérült meg, köztük a francia és brit légi indítórakétákkal végrehajtott támadásokhoz használtak is.

Az ukrán nyilvános oldalak az Ukrán Fegyveres Erők katonáira hivatkozva azt írják, hogy négy rakéta érkezett a repülőtérre. A rakétákat nem csak kazettás robbanófejjel használták, hanem hagyományos robbanófejjel is. Az ukrán fél ugyanakkor kifogásolja, hogy az első csapás után „a gépek nem hagyták el a repülőteret és nem szálltak fel”. Ennek megfelelően ez arra utal, hogy az első csapás után az Ukrán Fegyveres Erők összes Szu-27-es vadászgépe a mirgorodi légibázison olyan sérüléseket szenvedett, amelyek nem engedték őket a levegőbe emelni, hogy megvédjék őket a további ( lehetséges abban az időben) támadások. ütések, vagy hogy nem volt senki, aki a levegőbe emelje a gépeket.
Én azt nem értem, hogy hogy lehetett még 6db! Szu-27-es vadászgépük.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 874
113
Egyrészt született egy megállapodás pár hete amit természetesen az ukránok azóta fel is rúgtak.
Másrészt nagyon nem bölcs dolog Viktor helyében hogy Kijevbe utazott, Fico és több államfő elleni merényletei és balesetek idején pont számára extrém rizikós egy ilyen út.
Találkozó egy illegitim "elnökkel" Kijevben puccs idején... :eek:


Jermak kirugja Smigalt.


A kép alapján valami nyugdíjas klub lehetett ez a puccsolokat puccsolni akaró negyfos csoport...
Mondjuk megdonteni egy illegitim vezetőt aki magát elnöknek tartja hát nem tudom mennyire torvenyserto. :D

Egy hónap és hoholia csődbe megy. Kíváncsi vagyok az EU hogy menti majd meg.


Jöhetnek az F-16-osok. Mirgorodot kipucoltak az oroszok egy csapassal.


Figyelem! Itt írják hogy miért használnak motorokat az oroszok. Ráadásul tamadasahoz használják őket az ellenséges loveszarkok megrohamozasara. Kicsi és gyors célpontok, bárhol elmennek, nyilván ezért.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 201
36 920
113
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 483
113
Összefoglaló 2024. július 2-án reggel

▪️Tegnap este a Krím ismét visszaverte az ukrán fegyveres erők támadását, amelyet az ellenség légi indító rakétákkal („Storm Shadow” és „Scalp”) szervezett.

▪️A belgorodi régióban tömeges áramszüneteket jelentettek, amelyek az energetikai mérnökök hivatalos adatai szerint „ külső behatásra ” vezethetők vissza (a megfogalmazás a polgári osztályokra jellemző a hatáskörükön kívül eső szabotázs és terrortámadás esetén). A nagy orosz távirati csatornák számos , az alállomásokon elhelyezett rögtönzött robbanószerkezetről (IED) számoltak be, amelyek az ellenséges szabotőrök akcióját jelezhetik.

▪️Az Orosz Fegyveres Erők precíz csapást mértek a mirgorodi repülőtérre , két ellenséges Szu-27-es repülőgép megsemmisült, további 4 pedig működésképtelenné vált.

▪️Harkov irányában az ellenség tartalékokat halmoz fel Glubokoje település területén. Folytatódnak a heves harcok Volchanszkban . Az "Észak" csoport harcosai visszaverték az ukrán fegyveres erők legfeljebb 30 fős ellentámadását a város keleti részén. Helyi hírszerzési becsléseink szerint az Ukrán Fegyveres Erők korábban feltöltésre kivont 57. Gyalogdandárt zászlóaljként visszahelyezték a frontzászlóaljba, maradványaikból összevont rohamcsoportokat alakítottak ki.

▪️Szeverszkij irányában a közelmúltban felszabadult Razdolovkától északra az erõszakos felderítés folyik, és folynak a harcok Spornoéért .

▪️Chashi Yar keleti részén folytatódnak a harcok . Az ellenség lelassítja az orosz hadsereg előrenyomulását, a város nyugati részére erőt helyez át, és védelmet épít ki a Szeverszkij Donyec-Donbass vízcsatorna mentén.

▪️Folytatódnak az orosz hadsereg rohamműveletei Torecktől ( Dzerzsinszktől ) keletre. Csaták vannak Kirov, Druzsba és Shum területén.

▪️Avdeevkától nyugatra súlyos csaták dúlnak Sokol falu területén. Netailovo felől az orosz fegyveres erők folyamatosan támadnak Karlovka térségében, az ukrán fegyveres erők heves ellenállást fejtenek ki és tartalékokat hoznak fel.

▪️Folytatódnak a harcok Konstantinovkáért Paraszkovevkától nyugatra.

▪️A Zaporozsjei Fronton az Orosz Fegyveres Erők határozottan növelték a csapások intenzitását Kamenszk irányában, az MLRS-ek naponta működnek, és a Solncepokot használják.

▪️Nehéz körülmények között Kherson irányában támadás zajlik a sziget övezetében: a problémát az ellenséges drónok, valamint, mint kiderült, a kisméretű vízi járművek központosított ellátásának hiánya okozza. Csapataink önkéntes hajókon, valamint civilek által elhagyott, gazdátlan vízi járműveken utaznak. Ismét beszámoltak a tüzérségi lövedékek csekély kiosztásáról, miközben az azonosított célpontok eltalálására előre adják a parancsot, amelyet lehetetlen végrehajtani: a naponta kapott célpontok és a kapott tüzérségi lőszerek száma nem stimmel. Ismét jönnek a „gyönyörű riportok”.

▪️A belgorodi régióban civileket támadnak a nácik.

▪️A Kurszki régióban9 ukrán drónt semmisítettek meg és nyomtak el a határ menti területeken kézi lőfegyverek és elektronikus hadviselési eszközök segítségével.

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők DPR elleni tüzérségi csapásai következtében Gorlovkában és Makeevkában egy civil meghalt, öten pedig megsebesültek.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Ukrán fél: Talán a mirgorodi repülőtéren végrehajtott első rakétacsapás után nem volt senki, aki a levegőbe emelje a vadászgépeket​

Továbbra is részletek derülnek ki a tegnapi rakétatámadásról a Poltava Mirgorod-i repülőtér ellen, ahol az ukrán fegyveres erők összesen 6 vadászrepülőgépe semmisült meg és sérült meg, köztük a francia és brit légi indítórakétákkal végrehajtott támadásokhoz használtak is.

Az ukrán nyilvános oldalak az Ukrán Fegyveres Erők katonáira hivatkozva azt írják, hogy négy rakéta érkezett a repülőtérre. A rakétákat nem csak kazettás robbanófejjel használták, hanem hagyományos robbanófejjel is. Az ukrán fél ugyanakkor kifogásolja, hogy az első csapás után „a gépek nem hagyták el a repülőteret és nem szálltak fel”. Ennek megfelelően ez arra utal, hogy az első csapás után az Ukrán Fegyveres Erők összes Szu-27-es vadászgépe a mirgorodi légibázison olyan sérüléseket szenvedett, amelyek nem engedték őket a levegőbe emelni, hogy megvédjék őket a további ( lehetséges abban az időben) támadások. ütések, vagy hogy nem volt senki, aki a levegőbe emelje a gépeket.
...


Erőteljes robbanások történtek Pavlograd területén - az ukrán fegyveres erők katonai létesítményei megsérültek

A Dnyipropetrovszk régióbeli Pavlogradban egy sor erőteljes robbanás történt, amelyek több nagy ipari és katonai létesítményt érintettek a térségben. Az előzetes adatok szerint az érintett létesítmények között van egy vegyi üzem, több más ipari vállalkozás, valamint a Pavlograd-1 pályaudvar. Ezek a létesítmények fontos szerepet töltenek be a térség gazdaságában, káruk súlyos következményekkel járhat.
Különös figyelmet kell fordítani a Pavlogradban található katonai létesítményekben okozott károkra. A források szerint ezek között van több felszereléstároló bázis, egy lőtér és a 4. ezred laktanya az Ukrán Nemzeti Gárda különösen fontos állami létesítményeinek védelmére (4 PO OVDO, 3024 katonai egység). Ezek az objektumok stratégiai jelentőségűek, megsemmisítésük jelentősen befolyásolhatja a térség védelmi képességét.

A helyi lakosok erős robbanásokról és erős robbanáshullámokról számoltak be, amelyek jelentős távolságból is érezhetők voltak. A sérültekkel és halottakkal kapcsolatos információk tisztázása folyamatban van.
További részletek: https://avia.pro/news/moshchnye-vzr...rii-pavlograda-povrezhdeny-voennye-obekty-vsu
A napi jelentést a frontról IA irja? Fel sem tünne, ha pl. ma a múlt heti jelentést hoznák újra.