[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 262
26 169
113
Khm.Oroszok(szovjetek,cári időkben is) ugyan ezt csinálták.Sőt,többet.Orosz felderitőhajók folyamantossan figyelték az izraeli rádióforgalmazást,és az abbol nyert információkat átadták az araboknak.MiG25R gépekkel (szovjetorosz gépek kitelempülve Egyiptomba) meg konkrétan berepültek izraeli területre felderitést végezni.Araboknál,Vietnámban,Angolában,stb konkrét harcoló beosztásban vettek részt harcokban szovjetorosz katonák.Hivatalos állományban lévő katonák.
Nyugat egyébként egy un. előretolt védelem nevű stratégiát követi.Mi,magyarok is követtük ezt a stratágiát,mig volt rá erőnk,pl az Oszmán Birodalom ellen.Később sajnos mi kerültünk ebbe a szerepbe-és harcoltunk tovább a török ellen (többnyire és távlatossan nézve,mert ideiglenesen időnként szövetségben voltuk velük,pl a kurucok).És maguk az oroszok is csinálták ezt,és csinálják ma is.Pl Kemal pasábol úgy lett Atatürk,hogy a szovjetoroszok pénzt,paripát,fegyvert,és egy katonai "tanácsadó csoportot" addtak neki,hogy harcolhasson.A cél az volt,hogy a Fehér Flotta elől elzárják a Fekete tengerre való visszatérés lehetőségét úgy,hogy egy "baráti hatalom" ellenőrizze azt,és lezárja előle a Boszporuszt.
Orosz harcoló katonák Afrikában
FBP2qC7XsAAYAJm.jpg

Orosz MiG25R Egyiptomban-mit kerestek ott?
De manapság mit keresnek oroszok Kazahsztánban vagy Beloruszban?Nekik szabad ott beavatkozni a belügyeikbe,katonai erővel?
Le kéne venni a muszka szemellenzőt.
Hát harcoltak is ellenük, nem csak passzívan szemlélték őket. Bár a zsidók a MiG-25 repülőgépekkel nem igazán tudtak sokáig mit tenni, pedig mindent kipróbáltak. Úgy, hogy a hasonlatod kicsit sántít. A szemellenződ jó nagy, inkább neked van, elvakult nyugat imádó vagy, de nem probléma. Sok mindent jól látsz, nagy tudással rendelkezel, de néha túl tolod a nyugat imádatot. Mindenki szimpatizál valakivel és ez így természetes, de attól még nem árt, ha helyén kezeli a dolgokat. A Szovjetúniónak úgy emlékszem volt katonai szerződése Egyiptommal és Szíriával, az USA-nak volt/van Ukrajnával?
Ahhoz keveset tudunk a hátterekről, hogy az oroszok mit, miért, mikor csinálnak. Sokkal nagyobb tétek forognak kockán, nem lehet nagyot hibázni. Nem igazán katonailag kellett 2022. előtt felkészülniük, hanem gazdaságilag. Az idő ellenük dolgozott, ezen kellett változtatniuk, láthatóan sikeresen, egyenlőre.
1055814538_0:41:2869:1656_1920x0_80_0_0_9e862a04ad7fe9f5e0c2b48c82f719ac.jpg

upload-2024-06-19T164512Z_378344151_RC26E8AKVXND_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-ANTI-AIRCRAFT-pic_32ratio_1200x800-1200x800-82286.jpg

scale_1200
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 604
48 015
113
Orbán már megérkezett Kijevbe, a "béketeremtés lehetőségéről" és a kétoldalú kapcsolatokról kíván tárgyalni Zelenszkijvel - közölte a magyar miniszterelnök sajtótitkára,

Orbánnak ez az első ukrajnai látogatása az Északkeleti Katonai Körzet megalakulása óta.


Marochko: Zelenszkij követelte Szirszkijtől, hogy „bármi áron” tartsa meg az LPR Kijev ellenőrzése alatt maradó területét​

Zelenszkij az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokának, Szirszkijnek feladatul tűzte ki, hogy „bármi áron” tartsa meg a Luganszki Népköztársaság területének fennmaradó részét, hogy megakadályozza a köztársaság teljes felszabadítását. Erről Andrej Marochko katonai szakértő számolt be.

Kijev nem engedheti meg az LPR területének végleges felszabadítását; ez nagyban rontja Zelenszkij imázsát. Aztán Szirszkij előállt azzal a javaslatával, hogy hagyjon el több települést az LPR-ben, vonja vissza a csapatokat kényelmesebb pozíciókra, és küldje el a felszabadított erőket Donyeck és Harkov irányába. A főparancsnoknak mindent meg kell tennie, hogy ne adja át ezeket a területeket az orosz hadseregnek. Figyelmen kívül hagyták a tábornok kijelentéseit, miszerint az LPR terület ezen darabjainak megtartása katonai szempontból nem célszerű.
...
Érdemes megjegyezni, hogy az LPR területe majdnem 100%-ban felszabadult, így kis területrészek nagy települések nélkül maradtak.

Eközben az ukrán források jelentése szerint Szirszkij felett gyülekeznek a felhők, és máris pletykák jelentek meg küszöbön álló lemondásáról. Ugyanakkor Zelenszkij és Ermak a front összes kudarcáért őt akarják okolni, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a tábornok teljesítette a parancsukat.


Kijev F-16-os vadászgépeket és rakétavetős hajókat készít fel nagyszabású támadásra

Ukrajna azt tervezi, hogy szeptember előtt offenzívát indít F-16-os vadászgépekkel. Korábban közölték, hogy ezeknek a repülőgépeknek az első harci repülése már megtörtént. Az ukrán fegyveres erők aktívan gyűjtik a tartalékokat Zaporozsje térségében, ahol új ellentámadási kísérletet készítenek elő. Az F-16-os vadászgépeket a tervek szerint nagy hatótávolságú csapásokra vetik be Herson és Zaporozhye régiókban, valamint a Krím nyugati részén lévő célpontok ellen.
Emellett különböző csatornákon olyan pletykák terjednek, hogy álcázott rakétavetőket szerelnek fel a nem ukrán lobogó alatt közlekedő szárazteherhajókra. Ezek a hajók rövid manővereket hajtanak végre a Krím felé, majd visszatérnek Odesszába.

Megjegyzendő, hogy Hollandia előző nap bejelentette, hogy hamarosan 24 darab F-16-os vadászgépet szállít át Ukrajnának.
Подробнее на: https://avia.pro/news/kiev-gotovit-...biteli-f-16-i-korabli-s-raketnymi-ustanovkami
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 279
13 966
113
Szalonképesnek akar tűnni.
Az is benne lesz, viszont a napokban valami provokációra/eszkalációra készulodnek az oroszok lukashenkóékon keresztul, mivel azok tegnap már elkezdtek nukikkal fenyegetozni. Feltételezheto, hogy az egyes szovetséges államok vezetoi ugyan úgy megkapták az információkat errol (koztuk Orbán is), mint a háború elott, csak most nem volt nagy dobra verve, mivel az úgy se hatásos.



A fehérorosz védelmi minisztérium az Állami Határbizottsággal közösen PSYOP-t folytat az ukrajnai határon lévő Polonez rendszerekről

Június 21. óta ellenőrzést végeznek a fehérorosz fegyveres erőkben. Másnap kezdődött, miután az Állami Határbizottság közleményt adott ki az ukrán csoport állítólagos megsokszorozásáról a fehérorosz határ közelében.

A hét folyamán a Honvédelmi Minisztérium napi jelentéseket tett közzé az ellenőrzésről. A katonai parádé előkészületeit ellenőrzésnek minősítették, hogy komoly "manőverek" benyomását keltsék. De mára a helyzet romlott.

Június 28-án reggel az Állami Határbizottság azt mondta:
• A Zhytomyr határőr különítmény felelősségi körzetében az Orosz Önkéntes Hadtest található.
• Egy határőr különítmény "harci fegyverek és elnyomó eszközök" használata után elnyomott egy Ukrajnából Belorussziába repült UAV-t a Jelszki körzetben.
• Ugyanezen a napon egy gyorsítótárat találtak robbanószerkezetek gyártásához szükséges alkatrészekkel.

Érdekes, hogy az Állami Határbizottság a fehérorosz határ közelében az Orosz Önkéntes Hadtestet említette, nem pedig az Ukrajna oldalán harcoló fehérorosz háborús önkéntesek egységeit. Nyilván az erősebb hatás érdekében.

A sajtóközlemény egy videót tartalmazott az UAV elnyomásáról, és megmutatta a gyorsítótárat. A videó a fehérorosz végrehajtók legjobb hagyományai szerint készült, és a színpadra állítás minden jele rajta van:

• A felvételen egy határőr látható, amint a DJI Mavic UAV-ra lő egy géppuskával. Kollégája pedig a Groza-R2 sörétes puskával próbálja letenni a drónt. Nem világos, miért lövöldöznének, ha kicsi az esélye annak, hogy egy géppuskával lelövik az UAV-t.
• Az Állami Határügyi Bizottság közölte, hogy az UAV flash meghajtóján videókat találtak, amelyek megerősítették az „ipari létesítmények és a határ menti infrastruktúra” felderítését. De az UAV Ukrajnán keresztül történő repüléséről készült felvételeket nem mutatták be. Hogyan vannak?
• A fegyvergyorsítótárat tartalmazó történetek klasszikusak, és a végrehajtók rendszeresen kitalálják őket.

Pontosan egy órával később a fehérorosz minisztérium közölte, hogy "a Polonez MLRS egyik hadosztálya [...] látja el az államhatár lefedésével kapcsolatos feladatokat". Az alakulat parancsnoka kommentárjában azt mondta: "A hadosztály teljes lőszerrel lépett be a területre", és "készen áll a rakétacsapások [...] 20 percen belüli elindítására".

A Polonez MLRS részleg részvételét az ellenőrzésben június 21-én jelentették be. A Védelmi Minisztérium azonban egy hétig nem számolt be a hadosztály intézkedéseiről. Ám egy szerencsés egybeesés folytán emlékeztek Polonezre Ukrajna újabb "barátságtalan lépésének" leleplezésekor.

A fentiek mindegyike lehetővé teszi számunkra, hogy kijelentsük, hogy az Állami Határbizottság és a Fehéroroszországi Védelmi Minisztérium összehangolt PSYOP-t folytat.

Emlékeznünk kell arra, hogy július 3-án Minszkben tartják a szuverén Fehéroroszország történetének legnagyobb katonai parádéját. Az eseménynek be kell mutatnia a fehérorosz hadsereg „erejét”, amely készen áll minden külső fenyegetésnek ellenállni.

A propaganda a legapróbb részletekben is beszámol az esemény előkészületeiről. Akkor miért nem folytatnak "kis háborút" az információs térben? Ugyanúgy, mint ahogy a felvonulás és annak előkészületei során is ellensúlyozzuk a határon érkező támadásokat, és akár 300 km-es távolságban is csapásra készen állunk. Így egyesek azt hihetnék, hogy a hadseregre és a felvonulásra fordított kiadások ésszerűek. Ez egyben emlékeztet arra az állandó külső fenyegetésre, amelyről Lukasenka beszél.

Ez a PSYOP egy globálisabb menetrendhez is illeszkedik. Abban a helyzetben, amikor az orosz offenzíva Harkiv térségében kudarcot vallott, és Moszkva "még holnap is" kész tárgyalni, meghiúsíthatja az ukrán információs teret egy "fehéroroszországi fenyegetéssel".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 233
67 857
113
Az is benne lesz, viszont a napokban valami provokációra/eszkalációra készulodnek az oroszok lukashenkóékon keresztul, mivel azok tegnap már elkezdtek nukikkal fenyegetozni. Feltételezheto, hogy az egyes szovetséges államok vezetoi ugyan úgy megkapták az információkat errol (koztuk Orbán is), mint a háború elott, csak most nem volt nagy dobra verve, mivel az úgy se hatásos.



A fehérorosz védelmi minisztérium az Állami Határbizottsággal közösen PSYOP-t folytat az ukrajnai határon lévő Polonez rendszerekről

Június 21. óta ellenőrzést végeznek a fehérorosz fegyveres erőkben. Másnap kezdődött, miután az Állami Határbizottság közleményt adott ki az ukrán csoport állítólagos megsokszorozásáról a fehérorosz határ közelében.

A hét folyamán a Honvédelmi Minisztérium napi jelentéseket tett közzé az ellenőrzésről. A katonai parádé előkészületeit ellenőrzésnek minősítették, hogy komoly "manőverek" benyomását keltsék. De mára a helyzet romlott.

Június 28-án reggel az Állami Határbizottság azt mondta:
• A Zhytomyr határőr különítmény felelősségi körzetében az Orosz Önkéntes Hadtest található.
• Egy határőr különítmény "harci fegyverek és elnyomó eszközök" használata után elnyomott egy Ukrajnából Belorussziába repült UAV-t a Jelszki körzetben.
• Ugyanezen a napon egy gyorsítótárat találtak robbanószerkezetek gyártásához szükséges alkatrészekkel.

Érdekes, hogy az Állami Határbizottság a fehérorosz határ közelében az Orosz Önkéntes Hadtestet említette, nem pedig az Ukrajna oldalán harcoló fehérorosz háborús önkéntesek egységeit. Nyilván az erősebb hatás érdekében.

A sajtóközlemény egy videót tartalmazott az UAV elnyomásáról, és megmutatta a gyorsítótárat. A videó a fehérorosz végrehajtók legjobb hagyományai szerint készült, és a színpadra állítás minden jele rajta van:

• A felvételen egy határőr látható, amint a DJI Mavic UAV-ra lő egy géppuskával. Kollégája pedig a Groza-R2 sörétes puskával próbálja letenni a drónt. Nem világos, miért lövöldöznének, ha kicsi az esélye annak, hogy egy géppuskával lelövik az UAV-t.
• Az Állami Határügyi Bizottság közölte, hogy az UAV flash meghajtóján videókat találtak, amelyek megerősítették az „ipari létesítmények és a határ menti infrastruktúra” felderítését. De az UAV Ukrajnán keresztül történő repüléséről készült felvételeket nem mutatták be. Hogyan vannak?
• A fegyvergyorsítótárat tartalmazó történetek klasszikusak, és a végrehajtók rendszeresen kitalálják őket.

Pontosan egy órával később a fehérorosz minisztérium közölte, hogy "a Polonez MLRS egyik hadosztálya [...] látja el az államhatár lefedésével kapcsolatos feladatokat". Az alakulat parancsnoka kommentárjában azt mondta: "A hadosztály teljes lőszerrel lépett be a területre", és "készen áll a rakétacsapások [...] 20 percen belüli elindítására".

A Polonez MLRS részleg részvételét az ellenőrzésben június 21-én jelentették be. A Védelmi Minisztérium azonban egy hétig nem számolt be a hadosztály intézkedéseiről. Ám egy szerencsés egybeesés folytán emlékeztek Polonezre Ukrajna újabb "barátságtalan lépésének" leleplezésekor.

A fentiek mindegyike lehetővé teszi számunkra, hogy kijelentsük, hogy az Állami Határbizottság és a Fehéroroszországi Védelmi Minisztérium összehangolt PSYOP-t folytat.

Emlékeznünk kell arra, hogy július 3-án Minszkben tartják a szuverén Fehéroroszország történetének legnagyobb katonai parádéját. Az eseménynek be kell mutatnia a fehérorosz hadsereg „erejét”, amely készen áll minden külső fenyegetésnek ellenállni.

A propaganda a legapróbb részletekben is beszámol az esemény előkészületeiről. Akkor miért nem folytatnak "kis háborút" az információs térben? Ugyanúgy, mint ahogy a felvonulás és annak előkészületei során is ellensúlyozzuk a határon érkező támadásokat, és akár 300 km-es távolságban is csapásra készen állunk. Így egyesek azt hihetnék, hogy a hadseregre és a felvonulásra fordított kiadások ésszerűek. Ez egyben emlékeztet arra az állandó külső fenyegetésre, amelyről Lukasenka beszél.

Ez a PSYOP egy globálisabb menetrendhez is illeszkedik. Abban a helyzetben, amikor az orosz offenzíva Harkiv térségében kudarcot vallott, és Moszkva "még holnap is" kész tárgyalni, meghiúsíthatja az ukrán információs teret egy "fehéroroszországi fenyegetéssel".
A Polonez a Suvalki rést fogja. Legalábbis arrafelé is van ilyen egység.

Lengyelország két legyet ut egy csapásra. A megvont támogatással pénzt takarít meg, és a menekültek is elhagyják az országot.

A NATO hivatalosan is kordinatorokat küld be Ukrajnába.


Remélem a kecskemeti illetékes elvtársak kidulledt szemekkel nézik ezt a videót. Ennyit érnek ők is.

Nagyon megy most ez a motoros mudzsahed mód. Egy kövér páncélos mondjuk biztos jobb célpont.


Csasov Jár térkép.


A NATO is atvette ezek szerint azt az eljárást ahol gépek sziluettjeit festik fel repterekre.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 360
14 176
113
2.- A mai Oroszország egy fasiszta állam, amely alapvetoén nem az ukránokkal, hanem a Nyugattal akar megkuzdeni es legyozni azt. Magát az ukrán háborút is ennek a kuzdelemnek a részeként tekintik és eszkalálni fogják a konfliktust (a jelek szerint talán már ebben a hónapban sor fog kerulni egy provokációra Belarusz délnyugati részén, Breszt kornyékén) . Putyin ugyanis az afgán példán inspirálódva meg van gyozodve, hogy a kitartás és az aldozatkésség neki kedvez és ugyan úgy felulírja a kedvezotlen eroviszonyokat, mint ahogyan azt a NATO - Tálib viszályban tortént, amit saját maga is kifejtet a háború kitorése elott (lényegében az afganisztáni kivonulásunkal buzdítottuk Putyint ahoz, hogy "átlépje a határokat"). Putyin viszont elszámolta magát, mivel a ketto kozt nem lehett párhuzamot tenni, de hát az ellenfél alúlbecsulése és a saját erejuk túlgondolása tipikus a fasiszták számára.
Az ugye megvan, hogy a NATO suttyomban, indirekt is milyen nagy gond az orosz haderőnek? Szerinted egy fullos felhatalmazású NATO légierő (élén az USAF) mennyire csapná szét őket?
Az orosz nem hülye. nagyon is jól tudja, hogy a Pentagon csak erre vár, ez minden álmuk. NATO országnak nekimenni pedig az lenne, és a szövetség teljes joggal csapna vissza. Szóval sorry, de az el fog maradni. Így is a határon billeg az eszkaláció.

Ukránok nem fognak bukni, mert elejétol fogva a gyoztes oldalon álnak, akár csak a szerbek a Nagy Háborúban. Ezért már a háború elott is mondtam, hogy bárhogyan is, de ha az orosok megteszik azt a hibát, hogy kirobbantsák a háborút, akkor az ukránok végul viszaszerzik Krímet is. És ehez az is hozzátatozik, hogy akkor még el se tudtam volna képzelni, hogy az ukránok enyire jól képesek tartani magukat.
A NATO tartja őket, mint egy szétlőtt hullát maga előtt...
Amúgy a Krímet az orosz harc nélkül szerezte, mert erőböl bemenni neki is túl nagy falat lett volna. A Krímet a mostani helyzetben visszafoglalni sejted mekkora erőt igényelne? Szerinted hány hadosztály? Mekkora légierő kéne szétverni az amúgy egyre növekvő gépszámmal rendelkező VKS vadászerőt?
Te mondod, hogy a néhány tíz vagy akár néhány száz méteres elorenyomulás itt vagy ott jelent valamit. Rendben. Én erre azzal kontrázok, hogy két és fél év alatt nem sikerult Kramatorszkig se eljutniuk és jelenleg is látványosan kissebb terulet van a birtokukban, mint két évvel ezelott. :cool:
Mert ez a háború ugyanaz sok szempontból, mint az I.VH volt. Védelmi tűzerő dominál. Atomerő meg fékezi a vertikális kiterjedést. Ergo két lépéses a dolog:
  1. Hagyományios haderőddel felörlöd az ellenség élőerejét, felszerelését, felszecskázod a hátországát, stb... vagyis kimeríted, fizikailag és mentálisan. Ez statikus, lásd I.VH vonalmozgásai.
  2. Amire idővel a gyengébb összeomlik, és akkor menetsebességel elmész a határig. A nagy mozgás ebben a fázisban van.
Az orosz erre játszik. A NATO meg ezt húzza a finom fegyver adagolással. Az orosz bízik a nyersanyag bázisában, a NATO a technikai fölényében és az évtizedek alatt felhalmozott haderejében.
Kérdés melyik számít jobban. A meccs nincs lefutva. Várunk.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 469
31 819
113
Az is benne lesz, viszont a napokban valami provokációra/eszkalációra készulodnek az oroszok lukashenkóékon keresztul, mivel azok tegnap már elkezdtek nukikkal fenyegetozni. Feltételezheto, hogy az egyes szovetséges államok vezetoi ugyan úgy megkapták az információkat errol (koztuk Orbán is), mint a háború elott, csak most nem volt nagy dobra verve, mivel az úgy se hatásos.



A fehérorosz védelmi minisztérium az Állami Határbizottsággal közösen PSYOP-t folytat az ukrajnai határon lévő Polonez rendszerekről

Június 21. óta ellenőrzést végeznek a fehérorosz fegyveres erőkben. Másnap kezdődött, miután az Állami Határbizottság közleményt adott ki az ukrán csoport állítólagos megsokszorozásáról a fehérorosz határ közelében.

A hét folyamán a Honvédelmi Minisztérium napi jelentéseket tett közzé az ellenőrzésről. A katonai parádé előkészületeit ellenőrzésnek minősítették, hogy komoly "manőverek" benyomását keltsék. De mára a helyzet romlott.

Június 28-án reggel az Állami Határbizottság azt mondta:
• A Zhytomyr határőr különítmény felelősségi körzetében az Orosz Önkéntes Hadtest található.
• Egy határőr különítmény "harci fegyverek és elnyomó eszközök" használata után elnyomott egy Ukrajnából Belorussziába repült UAV-t a Jelszki körzetben.
• Ugyanezen a napon egy gyorsítótárat találtak robbanószerkezetek gyártásához szükséges alkatrészekkel.

Érdekes, hogy az Állami Határbizottság a fehérorosz határ közelében az Orosz Önkéntes Hadtestet említette, nem pedig az Ukrajna oldalán harcoló fehérorosz háborús önkéntesek egységeit. Nyilván az erősebb hatás érdekében.

A sajtóközlemény egy videót tartalmazott az UAV elnyomásáról, és megmutatta a gyorsítótárat. A videó a fehérorosz végrehajtók legjobb hagyományai szerint készült, és a színpadra állítás minden jele rajta van:

• A felvételen egy határőr látható, amint a DJI Mavic UAV-ra lő egy géppuskával. Kollégája pedig a Groza-R2 sörétes puskával próbálja letenni a drónt. Nem világos, miért lövöldöznének, ha kicsi az esélye annak, hogy egy géppuskával lelövik az UAV-t.
• Az Állami Határügyi Bizottság közölte, hogy az UAV flash meghajtóján videókat találtak, amelyek megerősítették az „ipari létesítmények és a határ menti infrastruktúra” felderítését. De az UAV Ukrajnán keresztül történő repüléséről készült felvételeket nem mutatták be. Hogyan vannak?
• A fegyvergyorsítótárat tartalmazó történetek klasszikusak, és a végrehajtók rendszeresen kitalálják őket.

Pontosan egy órával később a fehérorosz minisztérium közölte, hogy "a Polonez MLRS egyik hadosztálya [...] látja el az államhatár lefedésével kapcsolatos feladatokat". Az alakulat parancsnoka kommentárjában azt mondta: "A hadosztály teljes lőszerrel lépett be a területre", és "készen áll a rakétacsapások [...] 20 percen belüli elindítására".

A Polonez MLRS részleg részvételét az ellenőrzésben június 21-én jelentették be. A Védelmi Minisztérium azonban egy hétig nem számolt be a hadosztály intézkedéseiről. Ám egy szerencsés egybeesés folytán emlékeztek Polonezre Ukrajna újabb "barátságtalan lépésének" leleplezésekor.

A fentiek mindegyike lehetővé teszi számunkra, hogy kijelentsük, hogy az Állami Határbizottság és a Fehéroroszországi Védelmi Minisztérium összehangolt PSYOP-t folytat.

Emlékeznünk kell arra, hogy július 3-án Minszkben tartják a szuverén Fehéroroszország történetének legnagyobb katonai parádéját. Az eseménynek be kell mutatnia a fehérorosz hadsereg „erejét”, amely készen áll minden külső fenyegetésnek ellenállni.

A propaganda a legapróbb részletekben is beszámol az esemény előkészületeiről. Akkor miért nem folytatnak "kis háborút" az információs térben? Ugyanúgy, mint ahogy a felvonulás és annak előkészületei során is ellensúlyozzuk a határon érkező támadásokat, és akár 300 km-es távolságban is csapásra készen állunk. Így egyesek azt hihetnék, hogy a hadseregre és a felvonulásra fordított kiadások ésszerűek. Ez egyben emlékeztet arra az állandó külső fenyegetésre, amelyről Lukasenka beszél.

Ez a PSYOP egy globálisabb menetrendhez is illeszkedik. Abban a helyzetben, amikor az orosz offenzíva Harkiv térségében kudarcot vallott, és Moszkva "még holnap is" kész tárgyalni, meghiúsíthatja az ukrán információs teret egy "fehéroroszországi fenyegetéssel".
Erre gondolsz?
Ki gondolta volna?
Micsoda véletlenek....
Korea helyett kolera
Bugatti...
 
  • Hűha
Reactions: Nemerson

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
248
1 307
93
Wattafaknak? Kinekampecolják és orosznak álcázzák, a la polàk kormánygép anno!

Időnyerésnek tűnik a történet.
Nagyon nem jó ötlet ez a látogatás. Nem tudom, hogy Orbánnak mennyi volt a mozgástere a látogatás elkerülésében, de az ukránokból simán kinézem, hogy megölik, és egy orosz támadásnak állítják az akciót. Ennyire nem szabad megbízni bennük (sőt semennyire sem).
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby