[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 836
113
Magyarország azért került orosz megszállás alá, mert teljesen ostobán, és minden létező módon igyekeztünk a hitleri Németország kedvében járni. Nem pedig az oroszok adták le ránk az első puskalövést.

Az egy dolog, hogy rajtunk kívül is voltak egypár szintén teljesen buta csatlósa a hitleri Németországnak, de attól még ki tartott pisztolyt a fejünkhöz, hogy mi is ebbe a díszes társaságba szálljunk be, és tartsunk velük még az ország szétbombázása, és szétlövése után is ?

De szemmel láthatóan nálad teljes történelmi zavar van, és az Istenért sem értesz és tanulsz semmit belőlük, ugyanazokat a köröket futod, kismilliomodjára, csak Miért ?

A trianoni trauma után van az ország, és jelentős magyar terület illetve népesség van az új határokon túl,az akkori Magyarország haderejének mértékét erősen befolyásolta a nyugat által ránkerőszakolt korlátozás.,kb 35000 főben meghatározott hadsereg,tilos volt vezérkart felállítani,repülőgépek és páncélos erők sem lehettek az országban,olyan,mint ha jelenleg a mostani rendőrségnek kellene felvennie a harcot bármely más nemzet haderejével szemben .. gondolhatod milyen mozgásterünk volt,és csak 1927-től volt lehetőség a haderőt fejleszteni, addig coki volt !! (persze,hogy szinte letolt gatyával álltunk mindenki előtt!!)

elkezdődik a második világháború,történnek a dolgok .. jön felkérés a németektől,hogy mi is csatlakozzunk Lengyelország lerohanásához,Teleki ezt kategorikusan elutasítja, a több száz évesmúlttal rendelkező lengyel-magyar barátság miatt.
Lengyelországot megszállják a németek,mi ennek ellenére több tízezer lengyelnek adunk menedéket, köztük komplett katonai egységeknek is, amiket ugyan lefegyverzünk,de biztosítjuk nekik hogy egy hamradik országba távozhassanak ,és újra harcolhasanak a németek ellen,mindezt úgy,hogy előtte az első bécsi döntés hatására került hozzánk vissza Kárpátalja és a Felvidék egy része,mégsem vagyunk hajlandóak fegyverrel a lengyelek ellen menni !!!
Hitler egyébként talán emiatt nem is ragaszkodott a magyar részvételhez a Szovjetunio elleni háborújában,de fennállt a veszélye annak,hogy ha mégis nyer,és mivel addig már szinte egész Nyugat-Európát lenyomták a németek akkor az őt támogató szlovákok,románok a háborús részvételükért jutalomból elérik azt,hogy a magyarok rovására felül lesz bírálva az a bécsi döntés,és tudjuk hogy a szlovákok mit akartak, és azt is tudjuk hogy az örökké éhes románok között még ma is sok olyan van aki szerint a Tisza vonaláig tart Románia

A szovjetek elfoglalják Besszarábiát meg Bukovina egy részét , a bulgárok visszaveszik Dobrudzsa déli részét,és amíg velük megegyeztek a románok, addig a magyar területi követeléseknek nem adtak teret,A Szovjetunio felajánlotta a közös fellépés lehetőségét, ám ezzel a magyar kormány nem élt,ám a németeknek sem állt érdekében egy ilyen szövetség,ezért a második bécsi döntés ami alapján Észak-Erdély visszakerült hozzánk (nagyapám is ott szolgált katonaként Zetelakán,Farkaslakán és Székelyudvarhelyen járt, utána jött haza,gyerekként sokat mesélt nekünk erről) .,

utána jött a kassai bombázás .. amiről máig folyik a vita hogy ki volt és miért .. (román,német,és orosz szál is felmerül) ,mi megbelépünk a Szovjetunió elleni háborúba,mostani véleményem szerint ez a románnak is érdeke lehetett, a németnek meg pláne, az orosznak meg kevésbé, bár ott játszik az a lehetőség,hogy tévedésből bombázták le Kassát,mivel a szlovákokkal hadban álltak,mint német csatlósokkal.

ma kb ugyanabban a szar helyzetben vagyunk,de talán most tanulunk belőle, amit véleményem szerint tehetünk , az talán az,hogy a lehető legtovább és legjobban kimaradni ebből az egészből úgy,hogy közben a katonai erőnket a lehető legmagasabb szinvonalúra, a tölünk telhető legerősebbre felfejlesztjük,ez egyébként is nemzeti érdek,de egy ilyen helyzetben meg különösen az.




@Negan felvetésére amit a hibrid háború kapcsán írt, kb annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni,hogy ne hírdesd a saját igazadat,mint felűlbírálhatatlan valamit,mert te kb pont ugyanúgy része vagy a nyugati agymosásnak,mint az akit te vádolsz a keleti elfogultság miatt, szerintem hagy döntse el mindenki hol és miben szeretne hinni,vagy mit lát jónak,hol szeretne élni .. lehet itt lőni a nyugati mantrát neked is,de ugyanolyan hasznos hülyévé válsz ezáltal mint akikkel példálózol. pl nézd meg pl a mai Detroit-ot laknál ott ? mert én pl kurvára nem .. pedig az autógyártás fellegvára volt egykoron .. most meg egy szarhalmaz! és nyugat .. az idők változnak !

és ezt most nem fikázásból írom,tényleg csak jó tanácsként :) (nézd meg a topic bohócát az ólomkatonát, na ő tövig felmondja a nyugati bullshitet,láthatod te is miket ír)

@joker @papajoe @grigorij3

Oroszországnak területre van szüksége, ezért akarja lerohanni Európát !! :D :D

nem baj,hogy 2,74 x nagyobb a területe mint az össz Európának,meg megvan mindene .. egyébként is mit vitatkoztok vele ? úgy is jobban tudja !!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113
A Jurjevka takarítás folyamatban van.
Következő New York (Novgorod).


RCC
"ÉRTED HARAGSZOM, NEM ELLENED"
Niall Ferguson írása kötelelző olvasmány kéne legyen az ú.n. Nyugat, illetve az ú.n. "Szabad Világ", összes polgára számára.
Mert ebbe az irányba haladunk.
Furamód, vannak válogatott idióták akik az efféle kritikában oroszpártiságot, Putyin-imádatot vélnek felfedezni.
Az "érted haragszom, nem ellened" gondolat komplexitása túlterheléses kihívást jelent a két-bittes kapacitású, bolsevik propagandához szokott elsorvadt elmék számára.


Niall Ferguson: Most mindannyian szovjetek vagyunk​

Állandó deficittel és felduzzasztott katonasággal rendelkező kormány. Egy hamis ideológia, amelyet az elitek tolnak. Rossz egészségi állapot a hétköznapi emberek körében. Idősödő vezetők. Ismerős?
...
A szellemes „ késő szovjet Amerika ” kifejezést Harold James, princetoni történész alkotta meg még 2020-ban. Azóta csak egyre inkább találó, ahogy a hidegháború – a második – felforrósodik.
...


Hosszú írás: tulajdonképpen a "késő szovjet Amerika" tételt bontja ki részletesen!


Robbanás Odesszában: Eltalálták a haditengerészeti kamikaze drónok gyártását

Reggel erőteljes robbanás történt a dél-ukrajnai Odesszában. Az incidens moszkvai idő szerint 6 óra 40 perc körül történt, miközben Odessza régióban légiriadót rendeltek el.
A források szerint a sztrájk célja pilóta nélküli tengeri kamikaze drónokat előállító üzem volt. Ezek a pilóta nélküli járművek, amelyeket tengeri célpontok támadására terveztek, néhány órával ezelőtt megpróbálták megtámadni Novorosszijszkot. Az orosz hadsereg operatív munkájának köszönhetően azonban sikerült visszaverni a támadást.

A robbanásról és annak okairól továbbra is kevés információ áll rendelkezésre. Délelőtt 10 óráig pontosabb információ nem érkezett az esetről. Csak annyit tudni, hogy a robbanáshullám több épületet is megrongált a gyártóüzem területén, de áldozatokról egyelőre nincs információ.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vzryv-v-odesse-udar-nanesyon-po-proizvodstvu-morskih-dronov-kamikadze



Dnyipropetrovszkban egy orosz rakétacsapás tönkretette a drónok és rakétafegyverek gyártását
A mai Dnyipropetrovszk elleni támadások Ukrajna egyik legnagyobb vállalatának, a Juzsmás déli gépgyártó üzemnek a létesítményei ellen irányultak. A támadás megrongálta az ország hadiiparában kulcsszerepet játszó termelő létesítményeket.
A hírek szerint a csapásokat precíziós fegyverekkel hajtották végre, amit helyi források is megerősítenek. A támadás következtében több műhely, valamint az üzem infrastruktúrája is megrongálódott. A cég dolgozóinak áldozatairól egyelőre nincs információ, de a kár jelentős, és a termelés helyreállítása sokáig eltarthat.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-dnepropetro...-unichtozheno-proizvodstvo-dronov-i-raketnogo
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 265
8 189
113

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 993
12 051
113
Orosz anyácska ölelése
Nahat, hogy ez is eszukbe jutott. En nem nagyon emlekszem arra, hogy valami jelentosebb telepulest ne a "nekimegyek es hazrol - hazra elfoglalom" modszerrel szereztek volna meg. Illetve hat talan Avgyijikanal, de ott is csak a vegso fazisban.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 427
113
BDM-4M munka közben...
Sarkvidéki mesterövészek
BDM-3, jó az öreg a háznál...
A jan.24.-ei IL-76 lelövése...
Hmmm.
Akció Konsztantyinovka környékén
WAAAGHH!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113

Orbán Viktor a kijevi útról: „Ez nem a mi háborúnk”​

A miniszterelnök Kijevben interjút adott a Die Weltwoche svájci konzervatív lap riporterének. A videóban beszélt a Zelenszkijjel folytatott tárgyalás részleteiről is.
...
A béketárgyalások jövője

Másik cél az volt, hogy megismerje mi jelenleg Zelenszkij békével kapcsolatos pozíciója. Orbán Viktor elmondta: nem akarta meggyőzni az ukrán elnököt semmiről, hanem meg akarta ismerni hogy mi az álláspontja. Szerinte ahhoz, hogy béke legyen először meg kell ismerni, hogy a feleknek milyen limitje vannak. A miniszterelnök hozzátette: a békéhez vezető tárgyalási folyamat nagyon lassú és komplikált lenne. Éppen ezért azt vetette fel Zelenszkijnek, hogy mi lenne ha előbb tűzszünetet kötne és akkor fel lehetne gyorsítani a béketárgyalást. Az ukrán elnöknek Orbán Viktor leírása szerint nem kifejezetten tetszett ez az ötlet.

Rossz tapasztalatai vannak korábbi tűzszünetekkel kapcsolatban, amelyek az ő értelmezése szerint nem voltak jók Ukrajna számára. Megértette a pozíciót, megmagyarázta a fenntartásait, és meglátjuk hogyan folytassuk”

– mondta.

A miniszterelnök hozzátette: nem véletlen, hogy szinte titokban érkezett Kijevbe.

Nem én vagyok a fontos, hanem a háború és béke. Ami fontos az az ukránok és az oroszok álláspontja, valamint az az Európai Unió érdeke. A háborúról és békéről nem Magyarország fog dönteni”

– mondta, hozzátéve, hogy erről a Tanács miniszterelnökeinek és elnökeinek kell döntenie.


Kína továbbra is erősíti jelenlétét Kubában új radarállomások elhelyezésével a legfontosabb amerikai létesítmények közelében. A legfrissebb adatok szerint négy körzetben jelentek meg új állomások: Bejukal, Wajay, Calabazar és El Salao.

Ez a hír komoly aggodalmat keltett az Egyesült Államokban, ahol úgy vélik, hogy az állomásokat Kína felhasználhatja az amerikai katonai bázisok, űrkikötők és hajók bizalmas információinak lehallgatására. Amerikai szakértők hangsúlyozzák, hogy az állomások sokféle képességgel rendelkeznek, és könnyen nyomon követhetik az Egyesült Államok katonai tevékenységét a térségben.


A légvédelem visszaverte az ukrán fegyveres erők nagyszabású támadását a belgorodi repülőtér ellen
Július 3-án éjjel ukrán alakulatok megpróbálták megtámadni a repülőteret és a kapcsolt hő- és erőművet (CHP) Belgorod régióban. Az orosz légvédelem (légvédelem) operatív munkája eredményeként sikerült megakadályozni a stratégiailag fontos létesítményekben bekövetkezett károkat.
Az Avia.pro forrása szerint a légvédelmi erők 12 cseh gyártmányú Vampire MLRS rakétát tartóztattak fel és semmisítettek meg. Az ágyúzást Ukrajna Harkov területéről hajtották végre.

A forrás megjegyezte, hogy a légvédelem időben tett intézkedéseinek köszönhetően sikerült elkerülni a pusztulást és a civil lakosság veszteségeit. A célpontokhoz közeledve minden lövedéket semlegesítettek, ami az orosz légvédelmi rendszer magas hatékonyságát és felkészültségét jelzi.
Подробнее на: https://avia.pro/news/pvo-otrazili-masshtabnuyu-ataku-vsu-na-aeroport-belgoroda


Robbanások Krivoj Rogban: Először egy NATO-berendezéseket szállító vasúti szerelvényt találtak el
Ma délután erőteljes robbanások történtek Krivoy Rog területén, súlyos pusztítást okozva. Az előzetes adatok szerint a támadás célpontja egy vasúti vonat volt katonai felszerelésekkel és annak tárolóhelyeivel.
A szemtanúk egy sor erőteljes robbanásról számolnak be. A sztrájkok következtében több létesítmény, valamint a vasúti infrastruktúra jelentős része megrongálódott. Helyi források szerint a csapásokat az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek hajtották végre.

A csapások részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor az elmúlt héten Oroszország fokozta az ellenséges katonai célpontok elleni támadásait, ami utóbbiaknak komoly problémákat okoz.

A források megjegyzik, hogy összesen legalább 3 robbanás történt Krivoy Rog területén.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vzryvy-v-kriv...pal-zheleznodorozhnyy-eshelon-s-tehnikoy-nato
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Egy alapvetően rendőrségi különleges erőkről szóló csatorna, amin találtam a videót, de szerintem nagyon jó. Végül ide tettem, és nem a Mi-28 topicba, pedig azzal kezdődik, de sok egyéb van benne. Afféle napi összefoglaló a légierőtől a hátországi járműjavító csapatok munkájáig mindent bemutat, de véres, darabokra szakadós jelenetek nélkül. A Mi-28 egyébként a 28NM változat. Ahogy a szemfülesebbeknek feltűnhet az is, hogy a Ka-52-es-ből is az M változatot láthatjuk repülni. Feliratkoztam a csatornára is, mert érdekes összefoglaló videókat közöl.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113
Az Iskander lecsapott a dolgincevoi légibázisra: az ukrán fegyveres erők két vadászgépe megsemmisült, további kettő megsérült

A mai napon erőteljes rakétacsapást indítottak az Ukrán Fegyveres Erők dolgincevoi légitámaszpontRA. Az előzetes adatok szerint a támadás következtében két MiG-29-es vadászgép megsemmisült, további két repülőgép pedig jelentős károkat szenvedett.
A rakétacsapással és annak következményeivel kapcsolatos információk még tisztázás alatt állnak, de azt már tudni lehet, hogy a csapást nagy pontossággal hajtották végre. A szakemberek a helyszínen dolgoznak, hogy felmérjék a pusztítás mértékét és az eset lehetséges okait.

Korábban az Avia.pro arról számolt be, hogy valószínűleg egy vasúti szerelvényt ütöttek el Krivoj Rogban. Most vált ismertté, hogy a támadás célpontja az ukrán fegyveres erők számára stratégiai jelentőségű dolgincevoi légibázis volt.

Az elmúlt hét során ez már a harmadik katonai repülőtere az Ukrán Fegyveres Erőknek, ahol az orosz Iskanderek pusztították az ukrán harci repülőgépeket.
Подробнее на: https://avia.pro/news/iskander-udar...unichtozheny-dva-istrebitelya-vsu-eshchyo-dva
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 053
87 955
113
A 11 pont amit Zselés megkapott:


"1. Törvényi szinten biztosítani, hogy ne legyen az iskolaigazgatók kizárólagos joga dönteni az egyes tantárgyak ukrán/magyar nyelvű oktatásáról (kivéve az ukrán nyelv, ukrán irodalom és Ukrajna története tantárgyakat, amelyek ukrán nyelvű oktatásáról törvény rendelkezik).

2. Biztosítani a magyar nyelv használatát a teljes oktatási folyamatban, beleértve a magyar nyelv használatának lehetőségét minden egyéb rendezvényen, találkozón, ülésen, foglalkozáson, valamint az intézmény arculatának kialakítása során (reklámban, honlapon stb.).

3. A magyar tannyelvű »nemzeti kisebbségi iskola« státusz visszaállítása törvényi szinten.

4. Biztosítani az oktatási nyelv megválasztásának jogát a felsőoktatási és szakképzési intézmények számára, beleértve a magánintézményeket is.

5. Biztosítani, hogy a végzősök kérésükre megkapják a ZNO és az NMT feladatainak magyar nyelvű fordítását (kivéve az ukrán nyelv és irodalom, idegen nyelv feladatokat).

6. A nyelvhasználatra vonatkozó jogszabályok alkalmazásának területi hatálya nem a »közigazgatási egység«, hanem a »település« (amely jogilag nem közigazgatási egység).

7. A lakosság megfelelő százalékának jelenléte nem biztosítja automatikusan a nyelvhasználat jogát, ehhez a helyi hatóságok döntése is szükséges. Kérjük, hogy a nyelvi jogok alkalmazását a szükséges népességarány betartása mellett ne kössék semmilyen testület (például önkormányzati képviselő-testület) döntéséhez, hanem törvény alapján (a legutóbbi – pillanatnyilag a 2001-es – népszámlálási adatok figyelembevételével) biztosítsák azokat a nemzeti kisebbség részére.

8. A nyelvi jogok érvényesülésének feltétele a »hagyományosan« (legalább 100 éve) az adott területen élő nemzeti kisebbség esetében a lakosságon belüli legalább 10%-os, a »jelentős számú« kisebbség esetében 15%-os arány. Kérjük a »hagyományosan« (legalább 100 éve) az adott területen élő nemzeti kisebbség esetében eltörölni a nyelvi jogok gyakorlásának feltételéül szabott 15%-os lakosságon belüli arányt.

9. Nyelvi korlátozások megszüntetése a mindennapi életben és aránytalan büntetés megszüntetése a nyelvi szabályok megsértéséért. Törvényi szinten kérjük a nyelvi korlátozások teljes megszüntetését a helynevek és földrajzi nevek nemzeti kisebbség nyelvén való feltüntetésében, az állami hatóságokkal és egészségügyi intézményekkel való kapcsolattartásban, sportrendezvények idején, a turizmus területén, valamint ami az információ ukrán nyelvű kötelező feltüntetését vagy a feliratozást illeti bármilyen nyilvános információ terjesztésekor (például moziban, színházban, plakátokon, reklámokban).

10. A kulturális autonómia fogalma kerüljön be a jogrendszerbe. Kérjük, biztosítsák a nemzeti jelképek szabad használatának és a nemzeti ünnepek szabad ünneplésének jogát.

11. Szűnjön meg magyar nyelv politikai életben való használatának korlátozása, az államnyelv kötelező ismeretének bevezetése a közéletben. Kérjük, biztosítsák a szabad nyelvhasználatot a parlamenti és önkormányzati választások, népszavazások idején, töröljék el a nemzeti kisebbség nyelvhasználatára vonatkozó feltételeket a közéletben, biztosítsák a parlamenti képviseleti jogot.”


Mindeközben Bohócföldön:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 334
14 099
113
Bovebben az elso vonalba kuldot sebesult oroszokról (avagy duzzad a botrány):


Súlyosan megsebesült orosz katonákat – néhányan mankóval – küldenek harcba Ukrajnába. Az orosz milloggerek szerint ennek oka a hatalmas veszteségek és a létszámhiány, valamint a bürokratikus rossz irányítás és a katonaság azon kultúrája, hogy hazudnak a feletteseknek.

Anatasia Kashevarova orosz blogger (Vjacseszlav Volodin Állami Duma elnök, majd az LDPR párt egykori tanácsadója) dühös feljelentést tett a 26. harckocsiezred katonáival szembeni bánásmóddal kapcsolatban.

Egy nemrégiben készült videón láthatóan megsérült mankós férfiak könyörögnek, hogy vigyék ki őket a csatatérről. Kashevarova szerint a 47. gárda-harckocsihadosztály 26. harckocsiezredéből származnak. Fellebbezésüket Putyinhoz és a katonai ügyészséghez intézik.

A körülbelül 50 fős férfiak azt mondják, hogy megsebesültek, még mindig mankót és gipszkötést használnak, nem részesültek teljes ellátásban, és nem estek át a szükséges rehabilitáción vagy 45 napos egészségügyi szabadságon. Azonban még mindig küldik őket harci küldetésekre.

Azt mondják, a tereporvosok "vonogatják a vállukat" a kialakult helyzet miatt, amit a parancsnokaikra rónak fel. Jelenleg a második vonalban vannak, de azt mondják, hogy néhány napon belül a frontvonalba küldik őket.

Kashevarova szerint ez egy rendszerszintű probléma, amely "elég hosszú ideje" tart. Ő ír:

Ez nem az orvosokkal és a katonai-egészségügyi bizottsággal (bár nem titkolom, vannak ilyen problémák is), hanem konkrét parancsnokokkal, akik nem törődnek az orvosi utasításokkal, a kórházi beutalókkal és a tervezettekkel. hadműveletek – megtévesztéssel berakják a srácokat az autókba (biztosítva őket arról, hogy elviszik őket néhány iratért és távozni) és a frontra küldik. Miért? Mit fognak ott csinálni? Mi ez a kép a viharos tevékenységről?

"Milyen hihetetlen értéke van egy mankós harcosnak a fronton? Megértem, talán nem sajnálom az adott embereket, de kapcsolja be a logikát, kapcsolja be a gyakorlati megfontolásokat: ezek az emberek a fronton egyszerűen haszontalanok!

"Adj nekik esélyt a gyógyulásra, a pihenésre, és hasznosak lehetnek. Amit most csinálsz, az csak az emberek haszontalan, cinikus pazarlása."
Kashevarova azt állítja, hogy feljelentést tesz a katonai ügyészségen, és "nyilvántartása van arról, hogy melyikük tesz feljelentést, így a gátlástalan parancsnokok nem tudják majd gyorsan a frontvonalra küldeni és elrejteni kétes tevékenységeik nyomait".

Más orosz milloggerek is kommentálták a videót. Az álnevű Vault 8 "a legaljasabb és árulkodóbb jelenségnek nevezi, amely aláássa a parancsnokság és az RF fegyveres erők tekintélyét saját szemünkben, katonaként – amikor az egyes hentes-parancsnokok kikanalaznak az állandó beosztásokból és a kórházakból mindenkit, aki hosszú gyógyulásra szánják, és egyszerűen küldje el őket haszontalan ártalmatlanításra."

Azt kérdezi: "Hogyan bízhat a parancsnokokban, ha:

  • Azt mondták önnek, hogy nem lesz mozgósítás – és mozgósították.
  • Ésszerű szolgálati idő nélkül lefagyasztják.
  • Súlyosan megsebesülsz ebben a háborúban - És nemcsak hogy nem leszerelnek, de bizonyos esetekben a halálba küldenek anélkül, hogy teljesen meggyógyultál volna.

"Határozottan meg kell állítani az egyes parancsnokok és vezérkari főnökök ezt a gyakorlatát, mert eddig ez volt a legárulóbb és árulkodóbb csapás (nem nevezhetjük másnak, mint árulásnak) [katonáinkra] a saját oldalukról."

Natalia Kurchatova megjegyzi, hogy "a neurológiai problémákkal kapcsolatos helyzet különösen nehéz, amikor például az ember karjai és lábai formálisan a helyükön vannak, de nem működnek megfelelően.

Emlékeim szerint egy önkéntest próbáltak kiküldeni a frontra, akinek a gerincvelőt megsértő repeszdarabjai a gerincben ragadtak: a lábai lebénultak, a vérnyomása átment a tetőn, és durván szólva közölték vele. : menj elöl a repedezettel és ne mutogasd. Ez egy egész saga volt, csak eltávolítani ezt a repeszdarabot az emberről."

Szvjatoszlav Golikov "elferdített bürokratikus ütközéseket" okolja. Ír:
„A félig mozgássérült sérültek továbbra is szolgálatban maradnak a jelenlegi kibocsátási tilalom miatt, leszámítva a továbbra is igazolandó kivételes körülményeket, beleértve a „D” alkalmassági kategória megszerzését.

Ráadásul a katonai egységben maradással orvosi kezelésben részesül az ember, míg elbocsátás esetén a kilátás homályos. Valójában az ilyen emberek nem tudják megfelelően ellátni feladataikat.

Ezenkívül a kezeletlen katonák korai hazabocsátását közvetlenül befolyásolja a kórházak túlterheltsége.

Ugyanakkor az embereket, köztük a „G” alkalmassági kategóriájúakat is hajlamosak visszaküldeni az egységek ideiglenes bevetési helyére a különleges katonai műveleti övezetben, ami önmagában nem túl kedvező, plusz a közeli létesítmények összessége. hátul az ellenséges távoli nagypontosságú fegyverek ölési zónájában vannak.

Végül az aktív harci műveleteket végző aktív egységek túlzott veszteségei miatt rendszeresen csökken a személyi állomány (elsősorban a rohamegységek) létszáma, amelyet nem lehet azonnal pótolni a felvonuló erősítéssel [a frontra].

Innen ered az emberek korai visszatérésének gyakorlata a frontvonalba a „mindenki, aki valamilyen módon fegyvert tud tartani” elve alapján. Teljesen természetes, hogy ez a gyakorlat semmilyen módon nem járul hozzá a harci munka hatékonyságának és az állomány motivációjának javításához."



Kashevarova a helyzetet "hamis jelentéseknek" tulajdonítja, amelyek elrejtik az erőviszonyok és a személyzet létszámát. (A hamis jelentések régóta fennálló problémát jelentenek az orosz hadsereg számára, amint azt az alábbi szál tárgyalja.)

„Azok a hírek, hogy mindenki szabadságra ment, több mint 500 000 vállalkozó és önkéntes érkezett (bár emlékszünk, hogyan toborozták a vállalkozókat – aláírásra kényszerítették a mozgósított embereket), mert a fronton valóban hiány volt a harcosokból.

Megmondja-e valaki a katonai szakértők közül – hány ember van most egy szakaszban? Hányan vannak egy társaságban? Zászlóaljba? Hányan vannak egy ezredben, és hányan vannak egy hadosztályban?

Lehet egy 3 fős szakaszunk, egy ezredben száz, egy hadosztályban pedig kevesebb, mint ezer.

De a jelentésekben nem valós számokat írnak, hanem zászlóaljakat/dandárokat/hadosztályokat, és senki nem részletezi, hogy a név nem tükrözi a létszámot."

Azt sugallja, hogy az orosz védelmi minisztérium új vezetése "szappanbuborékban" találta magát, és nem tudja, mit tegyen a helyzettel. A kiváltó ok, azt mondja, a krónikus munkaerőhiány, amit a következőkre okít:

1. Mert a Különleges Katonai Hadművelet kezdetén és még sokáig a Honvédelmi Minisztérium tábornokai és vezetése úgy gondolta, hogy a drónok nem komolyak. És veszteségeket szenvedtünk a személyzetben és a felszerelésben.

2. Mert képzetlen embereket küldtek a frontra, akik nem tudtak lőni. A rendes parancsnokok megpróbálták megmenteni őket, és ők maguk meghaltak.

3. Mert sok támadás tüzérségi támogatás nélkül történik. És valahol a tüzérség a saját embereire csap le, a tankerek pedig nem veszik figyelembe a terepet, és a saját oldalukat is a dombtetőkről találják el.

4. Mert szakembereket – tüzéreket, tankereket, UAV-kezelőket, elektronikus hadviselés tiszteket, légvédelmi tiszteket, sebészt és így tovább – küldtek a falvak elleni ostoba rohamokra.

5. Mert az ésszerűtlen, szakszerűtlen hozzáállás odáig vezet, hogy nem csak képzetlen, de igazán kemény harcosok is hiába halnak meg. Akik tudnak és akarnak harcolni, és tudják vezetni és tanítani az embereket.

6. Mert a főparancsnokság többsége nem is a különleges katonai művelet területén ül, hanem valahol Rosztovban, és nem tudja, mi folyik itt."

Ennek eredményeként azt mondja, "a földi parancsnokok mankóval erősítést kapnak, és nem tudják, mit tegyenek. A [hamis] jelentések szerint pedig az erősítésük harcképes.

És egy jó parancsnok és a nyomorékok rohamra indulnak, mennyi a túlélési arányuk? ...

Nem a tyúkszemű férjekről és gyávákról írok, a mama fiairól, akik taknyosan lógnak és nyafognak, hogy nem tudnak harcolni.

"Azokról a tényekről írok, hogy fogyatékkal élőket küldenek a frontra, akik mankóban vannak, akiknek a karja és a lába nem hajlik. Vannak olyan törések, amelyek nem gyógyultak be, és így tovább. Van egy fogságban, akinek lábtörése van, mert kezeletlenül küldték a frontra." /vége

Források:
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 993
12 051
113
Bovebben az elso vonalba kuldot sebesult oroszokról (avagy duzzad a botrány):


Súlyosan megsebesült orosz katonákat – néhányan mankóval – küldenek harcba Ukrajnába. Az orosz milloggerek szerint ennek oka a hatalmas veszteségek és a létszámhiány, valamint a bürokratikus rossz irányítás és a katonaság azon kultúrája, hogy hazudnak a feletteseknek.

Anatasia Kashevarova orosz blogger (Vjacseszlav Volodin Állami Duma elnök, majd az LDPR párt egykori tanácsadója) dühös feljelentést tett a 26. harckocsiezred katonáival szembeni bánásmóddal kapcsolatban.

Egy nemrégiben készült videón láthatóan megsérült mankós férfiak könyörögnek, hogy vigyék ki őket a csatatérről. Kashevarova szerint a 47. gárda-harckocsihadosztály 26. harckocsiezredéből származnak. Fellebbezésüket Putyinhoz és a katonai ügyészséghez intézik.

A körülbelül 50 fős férfiak azt mondják, hogy megsebesültek, még mindig mankót és gipszkötést használnak, nem részesültek teljes ellátásban, és nem estek át a szükséges rehabilitáción vagy 45 napos egészségügyi szabadságon. Azonban még mindig küldik őket harci küldetésekre.

Azt mondják, a tereporvosok "vonogatják a vállukat" a kialakult helyzet miatt, amit a parancsnokaikra rónak fel. Jelenleg a második vonalban vannak, de azt mondják, hogy néhány napon belül a frontvonalba küldik őket.

Kashevarova szerint ez egy rendszerszintű probléma, amely "elég hosszú ideje" tart. Ő ír:

Ez nem az orvosokkal és a katonai-egészségügyi bizottsággal (bár nem titkolom, vannak ilyen problémák is), hanem konkrét parancsnokokkal, akik nem törődnek az orvosi utasításokkal, a kórházi beutalókkal és a tervezettekkel. hadműveletek – megtévesztéssel berakják a srácokat az autókba (biztosítva őket arról, hogy elviszik őket néhány iratért és távozni) és a frontra küldik. Miért? Mit fognak ott csinálni? Mi ez a kép a viharos tevékenységről?

"Milyen hihetetlen értéke van egy mankós harcosnak a fronton? Megértem, talán nem sajnálom az adott embereket, de kapcsolja be a logikát, kapcsolja be a gyakorlati megfontolásokat: ezek az emberek a fronton egyszerűen haszontalanok!

"Adj nekik esélyt a gyógyulásra, a pihenésre, és hasznosak lehetnek. Amit most csinálsz, az csak az emberek haszontalan, cinikus pazarlása."
Kashevarova azt állítja, hogy feljelentést tesz a katonai ügyészségen, és "nyilvántartása van arról, hogy melyikük tesz feljelentést, így a gátlástalan parancsnokok nem tudják majd gyorsan a frontvonalra küldeni és elrejteni kétes tevékenységeik nyomait".

Más orosz milloggerek is kommentálták a videót. Az álnevű Vault 8 "a legaljasabb és árulkodóbb jelenségnek nevezi, amely aláássa a parancsnokság és az RF fegyveres erők tekintélyét saját szemünkben, katonaként – amikor az egyes hentes-parancsnokok kikanalaznak az állandó beosztásokból és a kórházakból mindenkit, aki hosszú gyógyulásra szánják, és egyszerűen küldje el őket haszontalan ártalmatlanításra."

Azt kérdezi: "Hogyan bízhat a parancsnokokban, ha:

  • Azt mondták önnek, hogy nem lesz mozgósítás – és mozgósították.
  • Ésszerű szolgálati idő nélkül lefagyasztják.
  • Súlyosan megsebesülsz ebben a háborúban - És nemcsak hogy nem leszerelnek, de bizonyos esetekben a halálba küldenek anélkül, hogy teljesen meggyógyultál volna.

"Határozottan meg kell állítani az egyes parancsnokok és vezérkari főnökök ezt a gyakorlatát, mert eddig ez volt a legárulóbb és árulkodóbb csapás (nem nevezhetjük másnak, mint árulásnak) [katonáinkra] a saját oldalukról."

Natalia Kurchatova megjegyzi, hogy "a neurológiai problémákkal kapcsolatos helyzet különösen nehéz, amikor például az ember karjai és lábai formálisan a helyükön vannak, de nem működnek megfelelően.

Emlékeim szerint egy önkéntest próbáltak kiküldeni a frontra, akinek a gerincvelőt megsértő repeszdarabjai a gerincben ragadtak: a lábai lebénultak, a vérnyomása átment a tetőn, és durván szólva közölték vele. : menj elöl a repedezettel és ne mutogasd. Ez egy egész saga volt, csak eltávolítani ezt a repeszdarabot az emberről."

Szvjatoszlav Golikov "elferdített bürokratikus ütközéseket" okolja. Ír:
„A félig mozgássérült sérültek továbbra is szolgálatban maradnak a jelenlegi kibocsátási tilalom miatt, leszámítva a továbbra is igazolandó kivételes körülményeket, beleértve a „D” alkalmassági kategória megszerzését.

Ráadásul a katonai egységben maradással orvosi kezelésben részesül az ember, míg elbocsátás esetén a kilátás homályos. Valójában az ilyen emberek nem tudják megfelelően ellátni feladataikat.

Ezenkívül a kezeletlen katonák korai hazabocsátását közvetlenül befolyásolja a kórházak túlterheltsége.

Ugyanakkor az embereket, köztük a „G” alkalmassági kategóriájúakat is hajlamosak visszaküldeni az egységek ideiglenes bevetési helyére a különleges katonai műveleti övezetben, ami önmagában nem túl kedvező, plusz a közeli létesítmények összessége. hátul az ellenséges távoli nagypontosságú fegyverek ölési zónájában vannak.

Végül az aktív harci műveleteket végző aktív egységek túlzott veszteségei miatt rendszeresen csökken a személyi állomány (elsősorban a rohamegységek) létszáma, amelyet nem lehet azonnal pótolni a felvonuló erősítéssel [a frontra].

Innen ered az emberek korai visszatérésének gyakorlata a frontvonalba a „mindenki, aki valamilyen módon fegyvert tud tartani” elve alapján. Teljesen természetes, hogy ez a gyakorlat semmilyen módon nem járul hozzá a harci munka hatékonyságának és az állomány motivációjának javításához."



Kashevarova a helyzetet "hamis jelentéseknek" tulajdonítja, amelyek elrejtik az erőviszonyok és a személyzet létszámát. (A hamis jelentések régóta fennálló problémát jelentenek az orosz hadsereg számára, amint azt az alábbi szál tárgyalja.)

„Azok a hírek, hogy mindenki szabadságra ment, több mint 500 000 vállalkozó és önkéntes érkezett (bár emlékszünk, hogyan toborozták a vállalkozókat – aláírásra kényszerítették a mozgósított embereket), mert a fronton valóban hiány volt a harcosokból.

Megmondja-e valaki a katonai szakértők közül – hány ember van most egy szakaszban? Hányan vannak egy társaságban? Zászlóaljba? Hányan vannak egy ezredben, és hányan vannak egy hadosztályban?

Lehet egy 3 fős szakaszunk, egy ezredben száz, egy hadosztályban pedig kevesebb, mint ezer.

De a jelentésekben nem valós számokat írnak, hanem zászlóaljakat/dandárokat/hadosztályokat, és senki nem részletezi, hogy a név nem tükrözi a létszámot."

Azt sugallja, hogy az orosz védelmi minisztérium új vezetése "szappanbuborékban" találta magát, és nem tudja, mit tegyen a helyzettel. A kiváltó ok, azt mondja, a krónikus munkaerőhiány, amit a következőkre okít:

1. Mert a Különleges Katonai Hadművelet kezdetén és még sokáig a Honvédelmi Minisztérium tábornokai és vezetése úgy gondolta, hogy a drónok nem komolyak. És veszteségeket szenvedtünk a személyzetben és a felszerelésben.

2. Mert képzetlen embereket küldtek a frontra, akik nem tudtak lőni. A rendes parancsnokok megpróbálták megmenteni őket, és ők maguk meghaltak.

3. Mert sok támadás tüzérségi támogatás nélkül történik. És valahol a tüzérség a saját embereire csap le, a tankerek pedig nem veszik figyelembe a terepet, és a saját oldalukat is a dombtetőkről találják el.

4. Mert szakembereket – tüzéreket, tankereket, UAV-kezelőket, elektronikus hadviselés tiszteket, légvédelmi tiszteket, sebészt és így tovább – küldtek a falvak elleni ostoba rohamokra.

5. Mert az ésszerűtlen, szakszerűtlen hozzáállás odáig vezet, hogy nem csak képzetlen, de igazán kemény harcosok is hiába halnak meg. Akik tudnak és akarnak harcolni, és tudják vezetni és tanítani az embereket.

6. Mert a főparancsnokság többsége nem is a különleges katonai művelet területén ül, hanem valahol Rosztovban, és nem tudja, mi folyik itt."

Ennek eredményeként azt mondja, "a földi parancsnokok mankóval erősítést kapnak, és nem tudják, mit tegyenek. A [hamis] jelentések szerint pedig az erősítésük harcképes.

És egy jó parancsnok és a nyomorékok rohamra indulnak, mennyi a túlélési arányuk? ...

Nem a tyúkszemű férjekről és gyávákról írok, a mama fiairól, akik taknyosan lógnak és nyafognak, hogy nem tudnak harcolni.

"Azokról a tényekről írok, hogy fogyatékkal élőket küldenek a frontra, akik mankóban vannak, akiknek a karja és a lába nem hajlik. Vannak olyan törések, amelyek nem gyógyultak be, és így tovább. Van egy fogságban, akinek lábtörése van, mert kezeletlenül küldték a frontra." /vége

Források:
Ajjajj, ezeknek mar annyi, a zukriknak mar csak hatra kell dolni egy kv mellett es megvarni a zoroszok osszeomlasat. PEREMOGA! SLAVA KOKAINA!

Bezzeg a zukranoknal ott van a frontvonalban a parancsnok, meg veletlenul sem hatul ul! Igy kell ezt csinalni, nem csoda, hogy a zukranok minden fronton hajtjak - űzik a zoroszokat. Erdeklodve varom, hogy ezek a mankos alakulatok feltoltve a noi rabokkal, melyik falut foglaljak el legkozelebb. Jasznobrodivka, Krasznoje esetleg Nyu-jork?
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 657
93
Van egy vágás a képen középen. Inkább akkor videón néznem meg ezt a jelenetet.
Igaz, de a vágás felett önmagában van vagy egy tucat motor. Persze ettől simán lehet manipulált az egész, de kb. nulla értelmet látok abban, hogy valaki tizeniksz motor roncsa mellé odavág még ötöt-hatot, mer' minek? Anélkül is ütős meg groteszk ez az egész. Szerintem. De a sok röhögős reakció alapján biztos benézek valami nyilvánvalót. :confused:
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 427
113
Finn zsoldos..
Szállítunk, Novaja Posta
Fogynak a fókák
Olvasói levél