[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 479
31 838
113
BDM-4M munka közben...
Sarkvidéki mesterövészek
BDM-3, jó az öreg a háznál...
A jan.24.-ei IL-76 lelövése...
Hmmm.
Akció Konsztantyinovka környékén
WAAAGHH!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 607
48 040
113

Orbán Viktor a kijevi útról: „Ez nem a mi háborúnk”​

A miniszterelnök Kijevben interjút adott a Die Weltwoche svájci konzervatív lap riporterének. A videóban beszélt a Zelenszkijjel folytatott tárgyalás részleteiről is.
...
A béketárgyalások jövője

Másik cél az volt, hogy megismerje mi jelenleg Zelenszkij békével kapcsolatos pozíciója. Orbán Viktor elmondta: nem akarta meggyőzni az ukrán elnököt semmiről, hanem meg akarta ismerni hogy mi az álláspontja. Szerinte ahhoz, hogy béke legyen először meg kell ismerni, hogy a feleknek milyen limitje vannak. A miniszterelnök hozzátette: a békéhez vezető tárgyalási folyamat nagyon lassú és komplikált lenne. Éppen ezért azt vetette fel Zelenszkijnek, hogy mi lenne ha előbb tűzszünetet kötne és akkor fel lehetne gyorsítani a béketárgyalást. Az ukrán elnöknek Orbán Viktor leírása szerint nem kifejezetten tetszett ez az ötlet.

Rossz tapasztalatai vannak korábbi tűzszünetekkel kapcsolatban, amelyek az ő értelmezése szerint nem voltak jók Ukrajna számára. Megértette a pozíciót, megmagyarázta a fenntartásait, és meglátjuk hogyan folytassuk”

– mondta.

A miniszterelnök hozzátette: nem véletlen, hogy szinte titokban érkezett Kijevbe.

Nem én vagyok a fontos, hanem a háború és béke. Ami fontos az az ukránok és az oroszok álláspontja, valamint az az Európai Unió érdeke. A háborúról és békéről nem Magyarország fog dönteni”

– mondta, hozzátéve, hogy erről a Tanács miniszterelnökeinek és elnökeinek kell döntenie.


Kína továbbra is erősíti jelenlétét Kubában új radarállomások elhelyezésével a legfontosabb amerikai létesítmények közelében. A legfrissebb adatok szerint négy körzetben jelentek meg új állomások: Bejukal, Wajay, Calabazar és El Salao.

Ez a hír komoly aggodalmat keltett az Egyesült Államokban, ahol úgy vélik, hogy az állomásokat Kína felhasználhatja az amerikai katonai bázisok, űrkikötők és hajók bizalmas információinak lehallgatására. Amerikai szakértők hangsúlyozzák, hogy az állomások sokféle képességgel rendelkeznek, és könnyen nyomon követhetik az Egyesült Államok katonai tevékenységét a térségben.


A légvédelem visszaverte az ukrán fegyveres erők nagyszabású támadását a belgorodi repülőtér ellen
Július 3-án éjjel ukrán alakulatok megpróbálták megtámadni a repülőteret és a kapcsolt hő- és erőművet (CHP) Belgorod régióban. Az orosz légvédelem (légvédelem) operatív munkája eredményeként sikerült megakadályozni a stratégiailag fontos létesítményekben bekövetkezett károkat.
Az Avia.pro forrása szerint a légvédelmi erők 12 cseh gyártmányú Vampire MLRS rakétát tartóztattak fel és semmisítettek meg. Az ágyúzást Ukrajna Harkov területéről hajtották végre.

A forrás megjegyezte, hogy a légvédelem időben tett intézkedéseinek köszönhetően sikerült elkerülni a pusztulást és a civil lakosság veszteségeit. A célpontokhoz közeledve minden lövedéket semlegesítettek, ami az orosz légvédelmi rendszer magas hatékonyságát és felkészültségét jelzi.
Подробнее на: https://avia.pro/news/pvo-otrazili-masshtabnuyu-ataku-vsu-na-aeroport-belgoroda


Robbanások Krivoj Rogban: Először egy NATO-berendezéseket szállító vasúti szerelvényt találtak el
Ma délután erőteljes robbanások történtek Krivoy Rog területén, súlyos pusztítást okozva. Az előzetes adatok szerint a támadás célpontja egy vasúti vonat volt katonai felszerelésekkel és annak tárolóhelyeivel.
A szemtanúk egy sor erőteljes robbanásról számolnak be. A sztrájkok következtében több létesítmény, valamint a vasúti infrastruktúra jelentős része megrongálódott. Helyi források szerint a csapásokat az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek hajtották végre.

A csapások részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor az elmúlt héten Oroszország fokozta az ellenséges katonai célpontok elleni támadásait, ami utóbbiaknak komoly problémákat okoz.

A források megjegyzik, hogy összesen legalább 3 robbanás történt Krivoy Rog területén.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vzryvy-v-kriv...pal-zheleznodorozhnyy-eshelon-s-tehnikoy-nato
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 681
9 437
113
Egy alapvetően rendőrségi különleges erőkről szóló csatorna, amin találtam a videót, de szerintem nagyon jó. Végül ide tettem, és nem a Mi-28 topicba, pedig azzal kezdődik, de sok egyéb van benne. Afféle napi összefoglaló a légierőtől a hátországi járműjavító csapatok munkájáig mindent bemutat, de véres, darabokra szakadós jelenetek nélkül. A Mi-28 egyébként a 28NM változat. Ahogy a szemfülesebbeknek feltűnhet az is, hogy a Ka-52-es-ből is az M változatot láthatjuk repülni. Feliratkoztam a csatornára is, mert érdekes összefoglaló videókat közöl.