[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 626
25 157
113
Naiv lesz a kérdés. Ma kétszer is hallottam a Kossuth rádióban a hírekben, hogy az oroszok szerint egy bombázás során 40 külföldi és 60 ukrán személy halt meg. Van erre valami hiteles infó? Mert, ha igaz, akkor igencsak jó infó volt a célpontról.
Ez a videó került fel róla:

Egyéb történések 404isztánból:

Srácok-lányok és egyéb trendi lghdtv valamik a natoban, ezekkel akartok harcolni?:

Gerániumok érkezése román oldalról filmezve:
Román oldalról segítették az ukránokat gepárddal, remélem kicsit ezután megizzasztják a szőröstalpúakat az oroszok:

Ismeretlen helyszín, a szemben lévő ukronato állások bekaptak pár bombácskát:

A "Nyugat" csoport ukronato állást támad és takarít ki:

Switchblade600 roncs, úgy néz ki valami keresztben átlőtte:

Az ukri folklór, nato komisszárok ápolják az őslakót:

Kíváncsi vagyok mi lesz a rendőrbácsi sorsa, egy rendőr kimentett egy őslakót az ukronato komisszárok markából:

Az utóbbi időban megszaporodtak a kokainporszívó halálozások, ezért 2 úgy döntött inkább hazamegy, ukri egyenruhában és felvarrókkal:
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 755
14 270
113

Ránézésre is megmondani róluk, hogy a magukat értelmiséginek gondoló felvilágosult liberális szavazókról van szó. Csak úgy falják a propagandát. Ők azok, akik biztosan tudják, hogy Kim megölette a rokonait 2x.

Kis hír"anyag":

"A lap kiemeli: a belorusz titkosszolgálatra jellemző a bizonyítékok meghamisítása és a vallomások kínzással történő kicsikarása, ami kétségbe vonja a műsorban elhangzott állítások megbízhatóságát. "
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
850
7 672
93
Na ne má!
A népirtás nem csak az EU-ban tilos...
:D
Nem mondták?!

Putyin ölheti a civilt, mert nem EU aspiráns?!
Nagyon furi magyarázat az orosz népirtásra..

Miért ez a kettős mérce?
:)
Nem érzed a feszültséget az EU/NATO/sátáni/fasiszta nyugat fikázása és az általad dédelgetett Putyini népírtás mentegetégése között?
Továbbra is Putyin akarta, készítette elő, és kezde el ezt a háborút...
Hibrid vagy nem, de fizetett, zsarolt, kenyszeritett embereket, hogy etnikai konfliktust szítson, mert kellett az ürügy a háborúhoz.
;)


Pöttyet talán objektívebb kommunikációval nagyobb hitele lenne a mondokádnak.

Vagy, ahogy Putyin pajtásod mondaná: "... akkor meg minek..." ?

Azt is megértjük.
Tudom, hogy hasonlóan gondolkodunk, ezért szerintem ne járásd le azt az értékrendet, amiben hiszel.
Nem ér annyit...

Ha magas erkölcsi normákat kérsz számon a nyugati eliten, légy következetes.

Putyin nem alternatíva. Senkinek, semmilyen szempontból.

Ezek a "fullos, nyugati sztenderd szerint felszerelt" hadosztályok miért is indultak volna neki a 6000 atomfejjel, meg a világ összes erőforrásával és "nem műkörmös GDP -jével" rendelkező Oroszország területének?
;)
Ha viszont csak a saját területüket szeretnék visszafoglalni, mint esetleg egy másik KKE -i kis ország a megszálló erőktől, az miért elítélendő részünkről? Ettől az már nácizmus lenne...?
;)
Azért kell pusztítani egy népet, mert védi a földjét?
Ez lenne a háború indoka?

Remélem érted, miért nem tudjuk Putyin agresszióját támogatni.
Szerencsére erre semmilyen okunk nincs 2022 márciusa, a Kijevi vereség óta.
Előtte még talán. De most az egyszer a történelemben jól kellene helyezkednünk. Ha a szomszédaink az ellenfél oldalán vannak, általában mi húzzuk a rövidebbet.
Lehet agyalni a történelmi tapaszsalatokon.

És nem kell minden rosszat a CIA nyakába varrni, ha már létezik a GRU is....
;)

A tengerészet után a megszállók légierejét és légvédelmét szorítják ki a Krím félszigetről:


A Fekete tenger térségében Putyin elveszíti erejét. Ez is a háború egyik következménye.
Talán lassan felfogja a valóságot.



Aha. A gyíkembereket ki neefelejtsd...
:D
Szóval, az orosz békefenntartókat azért verték ki, halálos áldozatokkal az azeriek, mert azok szóltak, hogy "jöhettek!"...

Igen, persze....

Mesélj még az ilyen okos geostratégiai módszerekről, hogyan kell elveszíteni a befolyást a Kaikazisban.
Van még ilyen profi módszer?
:D
Hiszen Putyin okos, biztos van még ilyen fondorlatos terve.



QUOTE="meszike91, post: 1691189, member: 1667"]
Az ukránok akkor most nácik és zsidók is.

Amúgy nagyon egyszerű az orosz propi, mindennel és annak ellentétével is meg kell vádolni az ellenséget. Aztán helyzetnek megfelelően elővenni azt amit épp praktikus.
Tisztelt Modik!

Ezúton szerteném jelenteni @mindenen kívül fórumtárs, fórum romboló tevékenységét. A hozzászólásai semmilyen hozzáadott értéket nem képviselnek. Azok alapvetően hangulatkeltő, provokatív, fórum romboló megnyilvánulások.

Kérem tevékenységének felülvizsgálatát!

Maradok tisztelettel:
egy vamzer
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
956
11 228
93
Tök alkalmatlan volt az ukrán haderő a támadásra és pénzük sem lett volna arra, hogy alkalmassá tegyék belátható időn belül. Az oroszok lehetőségei és hadereje is 1000× különb volt mint az ukránoké valaha lett volna és ők sem voltak elegek egy gyors háborúra.

Ez az ukránok támadni akartak csak egy nagyon izzadtságszagú hülyeség az orosz támadás igazolására. Azért támadtak az oroszok mert megértették, hogy más módszerrel Ukrajnát nem képesek újra a saját befolyásuk alá vonni.
Most vagy direkt nem érted meg hogy a 2015-től kezdődő felkészülés célja a Donbassz volt és nem Vlagyivosztok, vagy elsiklottál a kb. millió forrás fölött ami alapján egyértelmű volt hogy brutál módon kitömték az ukrán hadsereget pénzzel. A légierővel kapcsolatban ide is írtam pár tényt, ukrán forrásból, hogyan és milyen tempóban állítottak vissza képességeket, odáig hogy hogyan alakult ki pilótahiány - a hirtelen megszaladt nagyjavítasokkal annyi gépet adtak át hogy már nyugdíjasokat hívtak vissza egyes pozíciókra. Ha erre azt mondod hogy mindezt az az Ukrajna termelte ki egyedül, ahol pár évvel korábban keróra sem jutott pénz és 2-3 gépet tudott egy BrTA emelni hetente, hááát...
Mellesleg tényleg kijelentette a nyugat hogy a felfegyverzés volt a cél - mégis minek öntött volna bele pénzt, ha az eszkalációra elég lett volna csak betartatni amit aláírattak?

Oroszország a legnagyobb marha lenne rövidre zárni a háborút. Pont ezt várja a nyugat, és a folyamatos szintlépésekkel ezt akarja eszkalálni. Lévén ekkor valóban mindent erre kéne feltenni, és nem jutna erő Afrikára, meg a szokásos CIA szarkavarásokra a szomszédoknál.
Ez a háború azért ilyen mert nem egy kihipózott tankönyvi esettanulmány, ahol a 2 háborúzó ország területére korlátozódnak az események. Az oroszok egy olyan csapdahelyzetbe kerültek, ami amolyan sakk-bástya szitu, nem tudták elkerülni ezt a háborút ha nem akartak lemondani a világban elfoglalt pozíciójukról. Jól kitalálták ezt az atlantisták. Most lehet hogy rossz az oroszoknak hogy ez elhúzódik, de már azzal is nagyot mentenek ebből a csapdából ha nem nekik lesz a legrosszabb. Majd legközelebb hamarabb ébrednek, és 50 évig ezeknek a nyugati szarkavarásoknak megint nem fognak bedőlni. Utána meg a nyugat megoldja saját magát de ez egy másik történet.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 774
80 283
113
Most vagy direkt nem érted meg hogy a 2015-től kezdődő felkészülés célja a Donbassz volt és nem Vlagyivosztok, vagy elsiklottál a kb. millió forrás fölött ami alapján egyértelmű volt hogy brutál módon kitömték az ukrán hadsereget pénzzel. A légierővel kapcsolatban ide is írtam pár tényt, ukrán forrásból, hogyan és milyen tempóban állítottak vissza képességeket, odáig hogy hogyan alakult ki pilótahiány - a hirtelen megszaladt nagyjavítasokkal annyi gépet adtak át hogy már nyugdíjasokat hívtak vissza egyes pozíciókra. Ha erre azt mondod hogy mindezt az az Ukrajna termelte ki egyedül, ahol pár évvel korábban keróra sem jutott pénz és 2-3 gépet tudott egy BrTA emelni hetente, hááát...
Mellesleg tényleg kijelentette a nyugat hogy a felfegyverzés volt a cél - mégis minek öntött volna bele pénzt, ha az eszkalációra elég lett volna csak betartatni amit aláírattak?

Oroszország a legnagyobb marha lenne rövidre zárni a háborút. Pont ezt várja a nyugat, és a folyamatos szintlépésekkel ezt akarja eszkalálni. Lévén ekkor valóban mindent erre kéne feltenni, és nem jutna erő Afrikára, meg a szokásos CIA szarkavarásokra a szomszédoknál.
Ez a háború azért ilyen mert nem egy kihipózott tankönyvi esettanulmány, ahol a 2 háborúzó ország területére korlátozódnak az események. Az oroszok egy olyan csapdahelyzetbe kerültek, ami amolyan sakk-bástya szitu, nem tudták elkerülni ezt a háborút ha nem akartak lemondani a világban elfoglalt pozíciójukról. Jól kitalálták ezt az atlantisták. Most lehet hogy rossz az oroszoknak hogy ez elhúzódik, de már azzal is nagyot mentenek ebből a csapdából ha nem nekik lesz a legrosszabb. Majd legközelebb hamarabb ébrednek, és 50 évig ezeknek a nyugati szarkavarásoknak megint nem fognak bedőlni. Utána meg a nyugat megoldja saját magát de ez egy másik történet.
Az a 2015 óta készülés 2022-ben kb ott tartott mint 2022-ben. Igen bizonyos szempontból volt előrelépés, de támadásra alkalmasak az oroszok ellen pont annyira voltak 2022-ben mint 2015-ben.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 745
17 285
113
a kínai olajimport nagyobbrésze az öbölből jön
ami meg mégis az oroszoktól jön az is hajón jön
a gáz is messze túlnyomórészt hajón jön lng formájában, a power of syberia 2 ügyében még egy kapavágás se történt
a tengereken meg még évtizedekig az us navy az úr, az a három hordozó ami ott kínában készül arra alkalmas hogy megszerezzék azt a hordozóüzemi rutint -majd - amit az us navy megszerzett lassan 100 éve
évtizedek kellenek még a kínai haditengerészetnek hogy meg tudja védeni a kínai érdekeket a világtengereken
addig is csak döntés kérdése usa oldalról be akarják-e dönteni kínát a fenébe
igazából csak egy dolgot barmolhatnak el, hogy sokat járatják a szájukat a lehetséges szankciókról és a kínaiak tényleg kiépítik azokat a csöveket az oroszokhoz, az is olyan dolog ami a döntéstől számítva évekig tart, mire felépül
Az lehet, de hogy egy CSG jó zsíros és a drónok, hiperszónikus fegyverek világában könnyű célpont, az tuti. Nem szeretném megtudni, kinek van igaza. ;)