[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 787
80 314
113
Igen így van, akkor elemezzük ki egy kicsit részletesebben. Ahogy írtam lényegében az egész Európai Uralkodócsalád akkor közelebbi távolabbi rokonokból állt, sok feleséget a saját férjéhez is valamilyen rokoni szál fűzte össze, nem csak a esküvői fogadalom.Ahogy írod, érdekes volt látni pld a II. Miklós cár és Vilmos német császár levelezését is - amit angolul váltottak egymással, szintén belsőséges hangon. Tehát Európában béke nyugalom uralkodott, a belső piacokon egymás között kereskedtek, a külső betörni igyekvőket magas védővámokkal tartották távol. Akkor Ők miért ugrottak egymás torkának az I. Vh formájában? Itt egy megfejtés:

Ismét a demokratikus USA Puck magazinját hívom segítségül magyarázatképp:

MpotX96.jpg


A kép aláírása:
PEACE NOT BUSSINESS
Darned if I ain't left again! I'm overstocked, I've got all the a high tariff darned, and the these fellow woon't and give me a chance to shell my goods

A BÉKE NEM HOZ ÜZLETET
A fenébe is, ha nem megyek el megint! Túlkínálatom van, a magas vámok miatt, és ezek a fickók nem adnak esélyt, hogy eladjam az árumat.


Ennek megfelelően Uncle Sam már 2 évtizeddel az I. Vh előtt szervezkedésbe kezd, elsősorban az angol szolgálaton keresztül egész Európában, annak gazdasági uralmának megszerzése érdekében. Az első Vh vége elött egy évvel a homlokára csap, hogy az addigi 200 000-es hadserege kevés lesz, azonnali sorozásba fog, és igy sikerül 2 000 000 katonát összeszednie a szanaszét lövetett, romos Európába küldenie, kis helyfoglalásra, és beleszólásra Európa belügyeibe.
Ennek a villámgyors sorozásnak és katona küldésnek köszönhetően lehetett Ö az egyik döntőbíra nemzet - Európa belügyeiben, Trianoni felosztásakor.
A II Vh-ban már csak le kellett másolni az I. Vh-ban már jól bevált receptet, a III Vh előkészítéséhez saját képviseletére már egy modernebb eszközt vet be Sam , a gazdasági és politikai gyarmat proxiháborús alkalmazását.
Az I.vh. egyértelműen a külvilág felé szinte teljesen versenyképtelen angol világbirodalom lebontása miatt tört ki. Ez nem csak amerikai törekvés volt, hanem kb mindenki törekvése az angolokon kívül, hisz ők nagyon jól gudták, hogy az ő KGS-t szintű belső gazdasaguk semmilyen versenyt nem állna ki a szereplőkkel szemben, ezért is védték mindenkitől elképesztően magas védővámokkal.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
596
5 406
93
Ránézésre is megmondani róluk, hogy a magukat értelmiséginek gondoló felvilágosult liberális szavazókról van szó. Csak úgy falják a propagandát. Ők azok, akik biztosan tudják, hogy Kim megölette a rokonait 2x.

Kis hír"anyag":

"A lap kiemeli: a belorusz titkosszolgálatra jellemző a bizonyítékok meghamisítása és a vallomások kínzással történő kicsikarása, ami kétségbe vonja a műsorban elhangzott állítások megbízhatóságát. "
Bocsi, nem olvastam, csak a Vadhajtásokban, utána meg megkerestem az eredeti cikket ellenőrzésül és Veled párhuzamba betettem a Nyugat-Európai fórumba.
Azért hozzáfűzném, hogy az USA sem bánt finoman az arab foglyokkal. Elismerten volt kínzás részükről is. Csak hát az egyiknek demokratikus cselekedett a másiknak diktatórikus. Az is igaz mindkét szó kussal végződik.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 136
3 016
113
Pont nem. Irak, Szerbia, Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán volt csak ahol beavatkoztak látható lobogó alatt katonákkal/bombáztak légierővel eddig a SZU összeomlása óta konkrétan. Meg 4x ennyi helyen fedetten, polgárháborúkat szítva, diktátorokat támogatva, pl. Afrikában.

Most is bent vannak nyakig Ukrajnában. Játszhatjuk ezt hogy hülyének nézzük a többieket/vitapartnekereket, de ennél szerintem egy szakmai fórum többet érdemelne, nem 444. fórumán vagyunk.

Szep próbalkozás, de ezzel nem tudod elterelni a figyelmet a biolaborokban piszkosbombát fejlesztő nato tábornokokról !
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 794
9 303
113
Emlékeztető tabletta. Hogyan ölte az ukrán hatalom a Donbassz lakóit.

Sajnos az egész év az ukrán hatalom Majdan utáni tevékenységei során a békés Donbassz lakosságát ért szörnyű tragédiák 10. évfordulójának jegyében telt. Ma, július 27-én van az egyik legszörnyűbb emléknap. 10 évvel ezelőtt, 2014. július 27-én történt a "véres vasárnap" Gorlovkában.

El kell mondani, hogy ezen a napon a városban nem voltak aktív harcok, csak időszakos lövöldözések a peremvidékeken a milíciák és az ukrán katonák között. Azon a napon semmi sem jelezte a tragédiát.

Körülbelül 12:40-kor, vasárnap, amikor a legtöbb ember az utcán tartózkodott és dolgát intézte, a város központját BM-21 „Grad” rakéta-sorozatvető teljes rakétacsomagja érte. Az első percekben 15 ember halt meg . Az epicentrum a "Melódia" megállónál volt, az AТБ üzlet mellett. Az emberek, akik a megálló közelében voltak, és a Hősök parkjában sétáltak, megsérültek. Néhány találat azokra a helyekre esett, ahol a környékbeli házakból érkező idősek zöldségekkel, virágokkal és egyéb dolgokkal kereskedtek...

A Gorlovkát ért masszív támadás szünetekkel két napig tartott. Ennek következtében 24 ember halt meg. Több mint százan megsebesültek.

Ezekben a napokban 4 gyerek is életét vesztette:
Mirosnyicsenko Viktorija Szergejevna, 2007.01.08.;
Krivoshejev Dmitrij Mihajlovics, 1998.02.02.;
Korcak Nagyezsda Anatoljevna, 1997.06.29.

Ezen a napon Gorlovkában életét vesztette a 10 hónapos Kira Zsuk és édesanyja, Zsuk Krisztina Szergejevna is. Ezt az ukrán hadsereg tette. Az ifjú anyát gyermekével a karjában temették el. Ez a szörnyű tragédia akkor megrázta a világot, a képek bejárták az összes hírügynökséget, és az elhunyt Krisztinát akkoriban "Gorlovkai Madonnának" nevezték.

Az embereknek emlékezniük kell, mikor kezdődött a háború. Nem 2022-ben, hanem 8 évvel korábban. És a békés lakosságot nem mitikus orosz zsoldosok és a DNR és LNR milicistái ölték meg, hanem az ukrán katonák. Konkrétan 2014. július 27-én a 93. ukrán dandár és az "Artemovszk" önkéntes zászlóalj katonái pusztították el Gorlovkát. Egyszerűen a kijevi hatalom gyorsan akarta ellenőrzés alá vonni a lázadó Donbasszt. A helyi lakosok élete nem érdekelte őket...
Ez melyik ország területe? Ukrajnáé. Ki küldte oda és fegyverezte fel a "szakadárokat"? Oroszország.

Minden háborúban vannak civil áldozatok minden oldalon. Nagyon sajnálom a halálukat ,de valószínűleg a környező ukrán ellenőrzésű területeken is elő lehetne venni 4 halott gyereket akiket elvileg (nem bizonyítottan) a másik oldal rakétája ölt meg és ezzel lehetne legitimálni további tízezrek halálát és megnyomorítását.

De lehetne azt is csinálni hogy szépen mindenki visszatér a nemzetközi joghoz és a békéhez.

Nem szép dolog gyerekek halálát politikai célokra és még több ártatlan ember megöléséhez felhasználni. Lehet őszintén gyászolni is,d e abba a véres kardként körbe mutogatás már nem fér bele szerintem.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 265
29 582
113
Ez melyik ország területe? Ukrajnáé.
Ez jó, akkor Srebrenica is igazolva van, meg a németországi zsidók kiirtása is. Melyik ország területe? No akkor kuss. Mikori nemzetközi joghoz térünk vissza? Koszovó előttre?
De amikor a gyerekkórház is bekapott valamit, akkor nem volt semmi gond gyerekek halálának politikai célokra történő felhasználásával, ugye?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 502
18 584
113
Pont nem. Irak, Szerbia, Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán volt csak ahol beavatkoztak látható lobogó alatt katonákkal/bombáztak légierővel eddig a SZU összeomlása óta konkrétan. Meg 4x ennyi helyen fedetten, polgárháborúkat szítva, diktátorokat támogatva, pl. Afrikában.

Most is bent vannak nyakig Ukrajnában. Játszhatjuk ezt hogy hülyének nézzük a többieket/vitapartnekereket, de ennél szerintem egy szakmai fórum többet érdemelne, nem 444. fórumán vagyunk.

Putyin gyilkolta, gyilkolja az oroszokat, ukránokat 99-óta.
SENKI nem mondta, hogy a ZUSA nem háborúzott!!!
De ez nem menti Putyint!
Ezen MIT NEM LEHET ÉRTENI?!
Miért kell mindig félremagyarázni a dolgokat?

"Játszhatjuk ezt, hogy hülyének nézzük a többieket/vita partnereket, de ennél szerintem egy szakmai fórum többet érdemelne."
Nem a zoroszok hazugsága fórumán vagyunk.
;)


A NATO/US támaszpontok, befolyásolt övezetek a RÁCS, amik védenek Putyintól, meg a pufi haverjától.
Én sem kedvelem az amerikai megoldásokat és módszereket, a celjaikkal sem értek feltétlen egyet, de ezt nevezik politikai és katonai realitásnak: Most nincs jobb alternatívánk.
Putyin világa sokkal rosszabb, mi nem Belorusz vagy Észak-kora szintjén és viszonyai között szeretnénk élni.
;)
Ez belátható, a szabad világ nem kér Putyin, Lukasemka, Pufi diktatúrájából.
Az emberek nem hülyék, ezért felesleges és hiábavaló a győzködés.

Nem erkölcsös a nyugat, sose volt az, de nekünk az ő védelmük a garancia a Putyin fenyegetése ellen és biztositja a fejlődésünk.
Ha majd az orosz abbahagyja az agresszív háborúskodást, rendezzük a problémáink az ukránnal, Brüsszeli liberálfasisztákkal.

Most Putyinnak kell segítenünk, hogy megtalálja helyét, szerepét.


Ez jó, akkor Srebrenica is igazolva van, meg a németországi zsidók kiirtása is. Melyik ország területe? No akkor kuss. Mikori nemzetközi joghoz térünk vissza? Koszovó előttre?
De amikor a gyerekkórház is bekapott valamit, akkor nem volt semmi gond gyerekek halálának politikai célokra történő felhasználásával, ugye?

Nézzétek már magatokba!
A civilek elleni erőszak SEHOL sem igazolható, ti meg folyamatosan manipulatív módon toljátok az egyik narratívát és próbáljátok hiteltelenné tenni a másikat.
Mit remélték ettől?
Azt hiszitek az emberek, hülyék, és majd Putyinnak hisznek?!
:D
Tényleg ennyire lenézitek a magyar/európai embereket?

A magyar nem szenilis, ismerjük az orosz (ukrán) propagandát. Nem érdemes erőltetni, egyiket sem.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 812
14 965
113
Ez melyik ország területe? Ukrajnáé. Ki küldte oda és fegyverezte fel a "szakadárokat"? Oroszország.

Ukrán neonácik régebb óta vannak, mint orosz szakadárok.

Ukrán Hazafiak Pártja (1996) ---> Ukrán Nemzetiszocialista Párt / Trizub (1999) ---> Szvoboda (2005) ---> Jobb Szektor (2013) ---> és a sokféle szabadcsapat 2014-ben


A másik, az átlag ukrán katonai bázis az roncstelep volt, nem pedig normális katonai bázis, onnan bármit lehetett lopni, és mindenre magasról tettek.


Az itt mutogatott harckocsik, és egyéb páncélosok azok Ukrajna minden szegletéből valók: Zaporozsje, Ungvár, Krím, Bahmut-Artyemovszk, Krivoj Rog, Csernyigov, Zsitomir, Hmelnickij, Nyikolajev, Kijev, Lvov.

Nem csak a harckocsik, és egyéb páncélosok állapota volt olyan, amilyen, hanem még a katonáknak sem tellett egységes ruházatra.

Szerinted normális, hogy 2015 előtt az Ukrán Hadsereg még egységes ruházatot sem tudott biztosani a katonáinak ?



De lehetne azt is csinálni hogy szépen mindenki visszatér a nemzetközi joghoz és a békéhez.

Mit jelent a nemzetközi jog ?

Mit értesz azalatt ?

Milyen dokumentumokat ?

Régóta kérdezem, de még sosem kaptam rá választ.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 703
9 333
113
Emlékeztető tabletta. Hogyan ölte az ukrán hatalom a Donbassz lakóit.

Sajnos az egész év az ukrán hatalom Majdan utáni tevékenységei során a békés Donbassz lakosságát ért szörnyű tragédiák 10. évfordulójának jegyében telt. Ma, július 27-én van az egyik legszörnyűbb emléknap. 10 évvel ezelőtt, 2014. július 27-én történt a "véres vasárnap" Gorlovkában.

El kell mondani, hogy ezen a napon a városban nem voltak aktív harcok, csak időszakos lövöldözések a peremvidékeken a milíciák és az ukrán katonák között. Azon a napon semmi sem jelezte a tragédiát.

Körülbelül 12:40-kor, vasárnap, amikor a legtöbb ember az utcán tartózkodott és dolgát intézte, a város központját BM-21 „Grad” rakéta-sorozatvető teljes rakétacsomagja érte. Az első percekben 15 ember halt meg . Az epicentrum a "Melódia" megállónál volt, az AТБ üzlet mellett. Az emberek, akik a megálló közelében voltak, és a Hősök parkjában sétáltak, megsérültek. Néhány találat azokra a helyekre esett, ahol a környékbeli házakból érkező idősek zöldségekkel, virágokkal és egyéb dolgokkal kereskedtek...

A Gorlovkát ért masszív támadás szünetekkel két napig tartott. Ennek következtében 24 ember halt meg. Több mint százan megsebesültek.

Ezekben a napokban 4 gyerek is életét vesztette:
Mirosnyicsenko Viktorija Szergejevna, 2007.01.08.;
Krivoshejev Dmitrij Mihajlovics, 1998.02.02.;
Korcak Nagyezsda Anatoljevna, 1997.06.29.

Ezen a napon Gorlovkában életét vesztette a 10 hónapos Kira Zsuk és édesanyja, Zsuk Krisztina Szergejevna is. Ezt az ukrán hadsereg tette. Az ifjú anyát gyermekével a karjában temették el. Ez a szörnyű tragédia akkor megrázta a világot, a képek bejárták az összes hírügynökséget, és az elhunyt Krisztinát akkoriban "Gorlovkai Madonnának" nevezték.

Az embereknek emlékezniük kell, mikor kezdődött a háború. Nem 2022-ben, hanem 8 évvel korábban. És a békés lakosságot nem mitikus orosz zsoldosok és a DNR és LNR milicistái ölték meg, hanem az ukrán katonák. Konkrétan 2014. július 27-én a 93. ukrán dandár és az "Artemovszk" önkéntes zászlóalj katonái pusztították el Gorlovkát. Egyszerűen a kijevi hatalom gyorsan akarta ellenőrzés alá vonni a lázadó Donbasszt. A helyi lakosok élete nem érdekelte őket...

Kiemelsz egy tragédiát a háború számos tragédiája közül és úgy tálalod, mintha az agresszor lenne az áldozat és a megtámadott az agresszor. Nyilvánvaló hogy ezzel mi a gond.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 055
15 103
113
Kiemelsz egy tragédiát a háború számos tragédiája közül és úgy tálalod, mintha az agresszor lenne az áldozat és a megtámadott az agresszor. Nyilvánvaló hogy ezzel mi a gond.
Ez egy évforduló.... Ma van a Donbasszi Angyalok emléknapja! De ez csak egy a sok száz ilyen ukrán városbombázás közül ahol darabokra szakadt gyerekek voltak mindenhol a városban. Jah és veled ellentétben én tudok mindenről, mert napi kapcsolatban vagyok Donyecki emberekkel...pontosan tudom mit csináltak 8 tetves évig az ukránok! Nem szoktam válaszolni ilyen semmitmondó értéktelen hazug hozzászólásokra, ezután sem fogok.... Én nem a fos médiából tájékozódom...élő emberekkel állok kapcsolatban akik átélik...
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 964
5 145
113
A katonai helyzetről alkotott véleményem 22 márciusa óta változatlan: Putyin Kijevnél vesztett, onnantól fogva már csak a Donbasszi koncon marakodhat.
Azért a te véleményed is elég egyoldalú akárcsak az itteni orosz rajongói klubnak: az oroszok a saját helyzetüket nehezítik meg. Ennek iskolapéldája volt az invázió elején meg a harkivi ukrán offenzíva alatt látott orosz dilettantizmus, de ettől függetlenül semmilyen tekintetben nem azonos a 2 állam helyzete. Az oroszok önerőből képesek finanszírozni/folytatni a háborút (sőt növelni az intenzitást), az ukránok a nyugati szponzoraik fegyvere és pénze nélkül 2 hónapot sem bírnának ki. Az oroszok bármikor dönthetnek úgy, hogy behívnak még 7-800 000 tartalékost és 1 lépésben eldöntik a háborút. Taktikai atomfegyvert már nem fognak bevetni (ha eddig nem vetették be, már nem valószínű, hogy bevetik), de az idő az oroszoknak dolgozik főleg most, hogy elég valószínű Trump novemberi győzelme (és ezzel a nyugati lélegeztetőgép lekapcsolása). Az ukránok nem tudják megoldani a személyi állomány rotációját, a társadalom már elvesztette a lelkesedését, már nincsenek önkéntesek, csak színtiszta erőszakkal lehet fenntartani a további mozgósítást. Az oroszok valószínűleg csak arra várnak, hogy az ukrán társadalom végleg belefáradjon a háborúba majd mozgósítják a tartalékosokat és áttörik a frontot, elfoglalják Kijevet, Odesszát. Továbbra sem az a kérdés, hogy ki nyeri meg a háborút, hanem az, hogy mekkora lesz az ukrán területi veszteség. Én nem hiszem, hogy ekkora személyi és anyagi áldozat után megelégedne Putyin 4 ukrán megyével. Ha tényleg ez lenne a célja akkor már régen megállapodhatott volna a jenkikkel a háttérben. Valószínűbb, hogy itt már az ukrán állam megszüntetése a célja.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 366
14 174
113
Egy kis orosz road-movie:


NYT: Oroszország panaszt tesz az Egyesült Államoknak Ukrajna „titkolt művelete” miatt. Kijevet arra kérték, hogy ezt ne tegye

Oroszország új védelmi minisztere, Andrej Belousov júliusban felhívta a Pentagon vezetőjét, Lloyd Austint. Amerikai tisztviselők szerint azt mondta, hogy az oroszok tudomást szereztek egy "titkolt hadműveletről", amelyet Ukrajna állítólag az amerikaiak jóváhagyásával készít elő.

A NYT jelentése szerint a Pentagon illetékeseit meglepte a vád, Belousov nyilatkozatát pedig komolyan vették. Ennek eredményeként az Egyesült Államok kérte Ukrajnát, hogy ne tegyen lépéseket.



Az utobbi hír esetében felmerulhet a kérdés, van e ebben a formában még hírértéke, no de az amerikaiak ugyebár arra is felkérték Ukrajnát, hogy ne támadja az orosz olajfinomítókat ... :oops:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 812
14 965
113
az orosz fenyegetést korlátozni

Kit fenyegetnek az oroszok ?



Az ukrán VÉDEKEZÉS a 2014-es orosz agresszió ellen a fejlett világ közös érdeke, így az ukrán haderőbe fektetett pénz hosszútávon a békét szolgálja. A megszállt területek visszaszerzése a VÉDEKEZÉS része.

Milyen területeket szállt meg Oroszország ?



a volt Szovjetunió népeit akarja, szerette volna újra leigázni, megszállni

Neked Oroszország történelme kimerül a Szovjetunióban ?

Ukrajnával, és az ukránokkal az a helyzet, hogy az ukrán entitást pont Leninék találták ki az Ukrán SzSzK formájában. Azelőtt sem a Cári Oroszországban, sem a rövidéletű Orosz Köztársaságban nem létezett ukrán.

Pont az általad is szidott kommunisták találták fel Ukrajnát, és virágozhatott alattuk az ukránkodás.

A másik a Kaukázusnak, és Közép-Ázsiának nincs sok választási lehetősége, alternatívaként Törökország, Kína, az iszlám dzsihád, meg a saját maguk által kitermelt diktátorok vannak.



A NATO/US támaszpontok, befolyásolt övezetek a RÁCS, amik védenek Putyintól, meg a pufi haverjától.

Szerinted ha Putyin meghal, akkor Béke, biztonság, és boldogság lesz a világon ?

Mi Putyin célja ?

Portugáliát is meghódítani ?

Vagy az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán sem állítja meg őt / őket ?

Oroszország napjainkban 2023-ban vette fel először a kapcsolatot Észak-Koreával. Azelőtt évtizedes távlatokban Oroszország szóba nem állt Észak-Koreával. Ellenben Dél-Koreának eladott sok ténylegesen jó fegyverrendszert.



Putyin világa sokkal rosszabb, mi nem Belorusz vagy Észak-kora szintjén és viszonyai között szeretnénk élni.
Ez belátható, a szabad világ nem kér Putyin, Lukasemka, Pufi diktatúrájából.

Áruld el, Te jártál már Oroszországban 2000 után ?

Vagy csak teljesen távolról, és ismeretlenül, a számítógéped előtt megragadva szakértesz, és minősíted bóvlira Oroszországot ?

Akármilyen antiliberális kardcsörtetés is megy az orosz politika szintjén, utca szinten a legszabadabb ázsiai ország is nyomasztóbb hely Oroszországnál. Van az a műfaj, hogy az oroszok napi szinten shitpostolnak Instán, Twitteren, TikTokon, és hasonlókon, hogy márpedig itt mi szar, meg mi nem szar.

Hát Kínában már azt nem tudják feldolgozni, mi az hogy valaki egyáltalán fogja magát, és megszólal. Nem az, hogy a karhatalom nem tudja feldolgozni, a többi kolléga, osztálytárs körülötte sem tudja feldolgozni.

És Japánban sem.


Oroszország a személyi / politikai szabadságot illetően kábé Németországgal, és Kanadával van egy szinten, azért mondom, mert Németországban, és Kanadában is vannak teljesen meghökkentő, és szégyenletes történetek, amikből nem sok hiányzik a totalitárius diktatúrához, és még Honecker is csak nyelne egy nagyot.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 756
14 274
113
Ehhez kellett a gyenge Oroszország, így jövőben biztonságunk és fejlődésünk érdekében az orosz befolyást és fenyegetést korlátozni, akadályozni kell. Putyin kudarcát ki kell használni.


Magyarországot egy ország fenyegeti, még csak nem is burkoltan, az pedig Ukrajna. Mind gazdaságilag, mind katonailag.

Szóval egyetértek a megoldásoddal:

"Ehhez kellene a gyenge Ukrajna, így jövőben biztonságunk és fejlődésünk érdekében az ukrán befolyást és fenyegetést korlátozni, akadályozni kell. Ukrajna kudarcát ki kell használni."


Az elvesztett területek visszaszerzésével is egyetértek. Kárpátalja Magyar föld.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 359
68 709
113
Ez jó, akkor Srebrenica is igazolva van, meg a németországi zsidók kiirtása is. Melyik ország területe? No akkor kuss. Mikori nemzetközi joghoz térünk vissza? Koszovó előttre?
De amikor a gyerekkórház is bekapott valamit, akkor nem volt semmi gond gyerekek halálának politikai célokra történő felhasználásával, ugye?
A NATO egészen pontosan 28 kórházat bombazott le Jugoszlávia 99-es megtamadasakor ha jól emlékszem.
De volt öregek otthona, forgalmas híd, vasúti híd közeledő szerelvénnyel, ja és nagykövetség is, és közben itt az EU-ban és a Natoban ehhez mindenki tapsolt. Nagyon nem szeretném a Milosevics fele Jugoszláviát mentegetni, mert bőven megérte a pénzét az is, csak miközben ők vannak feketeseggukent aposztrofalva azóta is, a Nato meg piedesztalra van emelve úgy hogy a valóságban simán háborús bűnös, csak az egyik bűnös éveket a másik meg kitunteteseket kap mint a Bomber Harris...


Kiemelsz egy tragédiát a háború számos tragédiája közül és úgy tálalod, mintha az agresszor lenne az áldozat és a megtámadott az agresszor. Nyilvánvaló hogy ezzel mi a gond.
A donbasszi kb 14000 civil halott az akkor szerinted agresszor volt?
Porgesd vissza kicsit ezt a topicot vagy az orosz biztpolost úgy tíz évvel és olvasd el újra. Látni már lehet nem fogsz mindent mert a Google ha kérik rá felejt, de épp elég borzalom van fenn még abból az időből. Nem véletlenül hozott Mackensen olyan szabályt hogy csak spoilerben lehet betenni a háború valóságot bemutató képet.
Nem a lembergi ukránokat meszaroltak tíz évig hanem a donbasszi oroszokat, és örüljünk neki hogy nem a kárpátaljai magyarokat mert nem sok híja van/volt annak hogy ők kapjanak, csak szerencsére a donbassziak tartották magukat azóta is.
Emlékszem egy kövérebb idős halottra, ott ült egy padon, nem volt feje, elvitte egy srapnel. De úgy ült ott mintha minden rendben lenne...
.


Vajon év végére meglesz a 120?

Már a Dunát is át akarják úszni csak hogy menekulhessenek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 787
80 314
113
Miért szeretnéd, hogy más ne mondhassa el a véleményét?
A moderátorok nem a véleményt korlátozzák, hanem a moderálási szabályokat igyekeznek betartani.
Az eltérő álláspont nem ok bármiféle korlátozásra, ezért felesleges belerángatnod őket az ideológiai harcodba.
Minden amit leírok forrásokkal alátámasztható, közismert történelmi tény.
A katonai helyzetről alkotott véleményem 22 márciusa óta változatlan: Putyin Kijevnél vesztett, onnantól fogva már csak a Donbasszi koncon marakodhat.
Igazam volt mindenben, ezért a véleményem a félre tájékoztatott, megvezetett embereknek segít majd megérteni, hogy miért nem úgy történnek a dolgok, ahogy sokan ígérik.
Neked is, mivel pont a háború kitörése után csatlakoztál közénk, ;) segítek szívesen.
Tehát a szó, amit keresel, a Köszönöm....

Szívesen, máskor is!
:)
Nem tűnt még fel, hogy miután teljesen tarthatatlan a moszkvai propaganda amit a nyakunkba öntenek a háború állásáról vagy annak kitöréséről és úgy általában az egész háborúról, ezért az egyetlen mód arra, hogy életben tartsák az az, ha az ellenvéleményt kitiltatják. Ha csak egy állaspont van, akkor az legyen bármmennyire is blőd megálla a lábán, ha már van egy masik is , akkor viszont kártyavárként omlik össze.
Kit fenyegetnek az oroszok ?
Mit fenyegetnek? Azt a világrendet fenyegetik aminek te a haszonélvezője vagy. Ezekután kit fenyegetnek az oroszok? Téged, engem meg itt a fórumon mindenkit azzal, hogy megpróbálják lebontani azt a világrendet aminek köszönheted a jóléted, a biztonságod stb. Mert arra mérget vehetsz,hogy az a világrend amiben nem a nyugat diktál a nyugat számára koldussorsot és nulla biztonságot fog jelenteni.
 
  • Vicces
Reactions: grigorij3