[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 708
9 348
113
Ez egy évforduló.... Ma van a Donbasszi Angyalok emléknapja! De ez csak egy a sok száz ilyen ukrán városbombázás közül ahol darabokra szakadt gyerekek voltak mindenhol a városban. Jah és veled ellentétben én tudok mindenről, mert napi kapcsolatban vagyok Donyecki emberekkel...pontosan tudom mit csináltak 8 tetves évig az ukránok! Nem szoktam válaszolni ilyen semmitmondó értéktelen hazug hozzászólásokra, ezután sem fogok.... Én nem a fos médiából tájékozódom...élő emberekkel állok kapcsolatban akik átélik...

Engem még sosem láthattál hazudni. A te előző hozzászólásodról viszont bebizonyítottam, hogy hazugság. Így állunk. A konfliktusban te csak a saját, elfogult világképedet látod bele a dolgokba. Kizárólag orosz szemszögből nézed a dolgokat. Ami magyar létedre különösen szégyen, hogy finoman fogalmazzak. És mivel sok a buta ember itt, leírom, hogy nem az áldozatok szenvedései kisebbítem, hanem hogy nem lehet egyoldalúan, elfogultan írni az eseményekről. Eleve ugye a konfliktust már akkor is az oroszok robbantották ki. Ráadásul egy olyan területen ami történelmileg Ukrajnához tartozik. Csak az oroszok gondolkoznak úgy, hogy amit egyszer elfoglaltak az az övék. Aztán csodálkoznak, ha állandóan lázadoznak az emberek. És hogy az összes szomszédjuk attól tart, hogy megtámadja őket Oroszország. Egyébként a 2014 előtti békés időkben jobb volt az élet Donyeckben, mint az ideiglenes orosz ellenőrzés alatt. Nem a lövésekre meg ilyesmikre gondolok nyilván.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 366
68 761
113
Konyítok valamit a témához és szerintem ez kamu.
Én is néztem furcsán hogy ezt hogy lehet. De mondom jól van, nálam csak ügyesebbek vannak, meg írta hogy műhely, cég stb. Aztán ugye a Financial Times cikke eredetileg, azok meg jobbára nem írnak nagy hulyeseget. Szóval most vagy hisz az ember a Financial Timesnak a nyugati médiából ugye, vagy nem, de ha nem akkor a sztori sem igaz.


Fizetés nélkül maradhat az ukrán sereg, mert elfogyott másra az erre szánt pénz.

Februárra Ukrajnában gabona hiány lehetséges. Jelenleg a lakosság 9% - a nem tud elég élelmiszert vásárolni magának.


Emlékeim szerint elfogadták már majd egy éve, hogy a hadsereg kb. mindent is elkobozhat. Max már nem csak embereket, hanem járműveket is fognak vinni. Rossz hír a kisbusz tulajoknak.

A nyelvi kérdéshez:
"Arra a kérdésre, hogy milyen nyelven beszélnek otthon, a válaszadók 70,5 százaléka mondta azt, hogy ukránul vagy főként ukránul beszélnek, míg 2006-ban ez az arány csak 46% volt."
Mernéd te velem együtt azt mondani Ukrajnában hogy nem beszélünk ukránul? :D
Csak ukránul beszélünk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 798
9 315
113
Világbank a barátod. :)
Az orosz eletszinvonal adatokkal bizonyitottan magasabb mint az EU allamok zömenel.


Ez már vásárlóerő paritáson van. Bulgáriát még előzik az oroszok. Aztán közbiztonságról és várható élettartamról inkább ne is beszéljünk.
Egyre nehezebb lesz zsoldosokat találni. Először a tájékozatlan rászoruló réteget ment zsoldosnak, de ők szépen fogynak. Maradnak azok akiknek van fogalmuk arról hogy mi vár rájuk és már van valamekkora anyagi mozgásterük.

Igen, igen, valóban, ahogy azt már többször megbeszéltük, az a több mint 50 szerencsétlen az odesszai szakszervezetek házában is mind Putyin ügynöke volt és valójában saját magukat gyújtották fel élve, hogy szegény ártatlan ukrán nacionalistákra kenhessék.
A majdanon meghaltak meg mind nácik voltak akik saját magukat lőtték le.

Lépjünk már túl ezeken! Ezek még mindig nem kellettek volna hogy háborúhoz vezessenek és ez már csepp a tengerben a mostani százezres áldozatokhoz képest. Senkinek se lett jobb putyin háborúja miatt!
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 815
15 009
113
orosz szemszögből nézed a dolgokat. Ami magyar létedre különösen szégyen, hogy finoman fogalmazzak.

Mi a baj ezzel ?

Te meg ukrán szemszögből nézed a dolgokat.


az összes szomszédjuk attól tart, hogy megtámadja őket Oroszország.

Finnország és Svédország csak 2022 nyomán ijedtek meg a háborútól, érdekesmód azelőtt nem voltak rágörcsölve a NATO-csatlakozásra.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 759
14 316
113
No, igen! A portfólióra és Green Leaderre veri mindenki itthon, akinek fogalma sincs mitől lett ez a háború az, ami. Brutálisan mélyFOS az a portál, hatalmas nagy rácsodálkozásokkal, mint pl. Bidé egészségi állapota, meg ugye, hogy az ukránok miért tartanak ott, ahol.

Dolgozik keményen a propaganda.

Bár már volt, de nekem ezek a "médiatermékek: tetszenek még:



Jah, meg habár én szeretem Indiana Jones kalandjait, de a másik amit még várok a nafo propagandától, ahol mint Hitler esetén is, Putyint fogják majd az okkultista, sátánista "sztorikkal" összemosni.
Szerintem a nagyvárosi ezotériával és más baromságokkal foglalkozó magukat értelmiséginek vallók falnák.

De ha majd hallotok, én még nem találtam, olyan hírt, ahol Putyi csapata okkultista kutatásokat tesz, és keresteti a végzet lándzsáját, ne adj Isten, a frigyládát, ne habozzatok szólni.

De gondokom, azért a nafos portfolio portálon ez szalagcím lenne.


(autót, törött , gtk, elbontanak és akkut felhasználják. ilyenre kell gondolni. Donornak behozzák szar akkuval, de a cellák 99 szazaleka jó , stb)

Meszike!
Sajnos nem tudok utólag idézni, de az ellenvéleményt megfogalmazóknak félniük kell az orosz rendszerben? Mert ott is rálőnek, mint Ficora vagy Trumpra?
 
  • Tetszik
Reactions: sixtus