[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 749
9 475
113
Ez egy évforduló.... Ma van a Donbasszi Angyalok emléknapja! De ez csak egy a sok száz ilyen ukrán városbombázás közül ahol darabokra szakadt gyerekek voltak mindenhol a városban. Jah és veled ellentétben én tudok mindenről, mert napi kapcsolatban vagyok Donyecki emberekkel...pontosan tudom mit csináltak 8 tetves évig az ukránok! Nem szoktam válaszolni ilyen semmitmondó értéktelen hazug hozzászólásokra, ezután sem fogok.... Én nem a fos médiából tájékozódom...élő emberekkel állok kapcsolatban akik átélik...

Engem még sosem láthattál hazudni. A te előző hozzászólásodról viszont bebizonyítottam, hogy hazugság. Így állunk. A konfliktusban te csak a saját, elfogult világképedet látod bele a dolgokba. Kizárólag orosz szemszögből nézed a dolgokat. Ami magyar létedre különösen szégyen, hogy finoman fogalmazzak. És mivel sok a buta ember itt, leírom, hogy nem az áldozatok szenvedései kisebbítem, hanem hogy nem lehet egyoldalúan, elfogultan írni az eseményekről. Eleve ugye a konfliktust már akkor is az oroszok robbantották ki. Ráadásul egy olyan területen ami történelmileg Ukrajnához tartozik. Csak az oroszok gondolkoznak úgy, hogy amit egyszer elfoglaltak az az övék. Aztán csodálkoznak, ha állandóan lázadoznak az emberek. És hogy az összes szomszédjuk attól tart, hogy megtámadja őket Oroszország. Egyébként a 2014 előtti békés időkben jobb volt az élet Donyeckben, mint az ideiglenes orosz ellenőrzés alatt. Nem a lövésekre meg ilyesmikre gondolok nyilván.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 607
70 318
113
Konyítok valamit a témához és szerintem ez kamu.
Én is néztem furcsán hogy ezt hogy lehet. De mondom jól van, nálam csak ügyesebbek vannak, meg írta hogy műhely, cég stb. Aztán ugye a Financial Times cikke eredetileg, azok meg jobbára nem írnak nagy hulyeseget. Szóval most vagy hisz az ember a Financial Timesnak a nyugati médiából ugye, vagy nem, de ha nem akkor a sztori sem igaz.


Fizetés nélkül maradhat az ukrán sereg, mert elfogyott másra az erre szánt pénz.

Februárra Ukrajnában gabona hiány lehetséges. Jelenleg a lakosság 9% - a nem tud elég élelmiszert vásárolni magának.


Emlékeim szerint elfogadták már majd egy éve, hogy a hadsereg kb. mindent is elkobozhat. Max már nem csak embereket, hanem járműveket is fognak vinni. Rossz hír a kisbusz tulajoknak.

A nyelvi kérdéshez:
"Arra a kérdésre, hogy milyen nyelven beszélnek otthon, a válaszadók 70,5 százaléka mondta azt, hogy ukránul vagy főként ukránul beszélnek, míg 2006-ban ez az arány csak 46% volt."
Mernéd te velem együtt azt mondani Ukrajnában hogy nem beszélünk ukránul? :D
Csak ukránul beszélünk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 844
9 601
113
Világbank a barátod. :)
Az orosz eletszinvonal adatokkal bizonyitottan magasabb mint az EU allamok zömenel.


Ez már vásárlóerő paritáson van. Bulgáriát még előzik az oroszok. Aztán közbiztonságról és várható élettartamról inkább ne is beszéljünk.
Egyre nehezebb lesz zsoldosokat találni. Először a tájékozatlan rászoruló réteget ment zsoldosnak, de ők szépen fogynak. Maradnak azok akiknek van fogalmuk arról hogy mi vár rájuk és már van valamekkora anyagi mozgásterük.

Igen, igen, valóban, ahogy azt már többször megbeszéltük, az a több mint 50 szerencsétlen az odesszai szakszervezetek házában is mind Putyin ügynöke volt és valójában saját magukat gyújtották fel élve, hogy szegény ártatlan ukrán nacionalistákra kenhessék.
A majdanon meghaltak meg mind nácik voltak akik saját magukat lőtték le.

Lépjünk már túl ezeken! Ezek még mindig nem kellettek volna hogy háborúhoz vezessenek és ez már csepp a tengerben a mostani százezres áldozatokhoz képest. Senkinek se lett jobb putyin háborúja miatt!
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 930
15 836
113
orosz szemszögből nézed a dolgokat. Ami magyar létedre különösen szégyen, hogy finoman fogalmazzak.

Mi a baj ezzel ?

Te meg ukrán szemszögből nézed a dolgokat.


az összes szomszédjuk attól tart, hogy megtámadja őket Oroszország.

Finnország és Svédország csak 2022 nyomán ijedtek meg a háborútól, érdekesmód azelőtt nem voltak rágörcsölve a NATO-csatlakozásra.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 826
14 924
113
No, igen! A portfólióra és Green Leaderre veri mindenki itthon, akinek fogalma sincs mitől lett ez a háború az, ami. Brutálisan mélyFOS az a portál, hatalmas nagy rácsodálkozásokkal, mint pl. Bidé egészségi állapota, meg ugye, hogy az ukránok miért tartanak ott, ahol.

Dolgozik keményen a propaganda.

Bár már volt, de nekem ezek a "médiatermékek: tetszenek még:



Jah, meg habár én szeretem Indiana Jones kalandjait, de a másik amit még várok a nafo propagandától, ahol mint Hitler esetén is, Putyint fogják majd az okkultista, sátánista "sztorikkal" összemosni.
Szerintem a nagyvárosi ezotériával és más baromságokkal foglalkozó magukat értelmiséginek vallók falnák.

De ha majd hallotok, én még nem találtam, olyan hírt, ahol Putyi csapata okkultista kutatásokat tesz, és keresteti a végzet lándzsáját, ne adj Isten, a frigyládát, ne habozzatok szólni.

De gondokom, azért a nafos portfolio portálon ez szalagcím lenne.


(autót, törött , gtk, elbontanak és akkut felhasználják. ilyenre kell gondolni. Donornak behozzák szar akkuval, de a cellák 99 szazaleka jó , stb)

Meszike!
Sajnos nem tudok utólag idézni, de az ellenvéleményt megfogalmazóknak félniük kell az orosz rendszerben? Mert ott is rálőnek, mint Ficora vagy Trumpra?
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 004
5 380
113
Az én véleményem egyoldalú?
Talán a tiéd objektív?
:D
Sima orosz propaganda, amit írtál.
Az ukránnak vége, Trumpli mindjárt nyer és kész, meg amúgy is az orosz az erősebb, ergo nyert, stb,stb....

Azért egy gyönge Vietnám, egy szar Afganisztán csak kipicsázta az erősebb agresszort...

Ezt nem írták?

Ennyire egyszerű ez a háború, hogy rippsz-roppsz besoroznak 700-800 ezer oroszt Putyin őrült álmaiért, aztán áttörik azt, amit 3 év alatt a hivatásos haderő 600-700 ezer katonája sem tudott, úgy, hogy a szárazföldi harceszközök fele elveszett, az M készletek nagy részét elhasznalták?
Jó terv.
De inkább csak egy mese, a reménykedőknek, a mindent elsöprő, csodaszerű orosz győzelemről. (Végtelen erőforrások, végtelen személyi állomány, fantasztikus vezetés, zseniális generaliszzmusz fondorlatos terve alapján, stb, stb.)

Fel kellene már ébredni! Nem csak propagandát olvasni, visszanézni az orosz ígéreteket és felismerni a hazugságokat. Megint csalódni fog, aki Putyinnak hisz, mint mindig.
Három éve nem közeledik céljaihoz, közben fogy a bűnöző, önkéntes katona havi 2 millió forintért fejenként.
Fogy a harckocsi, löveg, rakéta, lőszer. És fogy a pénz!
Fogy a türelem és a becsület.

Ha minden így marad, Putyin VESZTETT!

  • Ellenséges Ukrajna, tele a NATO legjobFogy a harckocsi, löveg, rakéta, lőszerb fegyvereivel.
  • A Fekete tengeren NATO fölény, az orosz tengerészet az Azovi tengert sem uralja.
  • A Krím fölött sem lesz orosz légiföleny.
  • Ukrajnát a kollektív nyugat folyamatosan fejleszti, Putyin birodalmi álmai szertefoszlottak. Gyengül a Kaukázusban, a FÁK felbomlik.
  • Elszigetelt marad, így a Pufi és Lukasenka marad számára. Kína, India kizsákmányolják, folyamatosan háttérbe szorul.

Ugyanis jelenleg ez a helyzet. Ezért szenved a propaganda gépezet, hogy az igazságot elhalgattassa, így kapjon még időt Putyin a csodára.
Vagy a vereség minél későbbi beismerésére. :)
Én meg az orosz propaganda? Nagyon el vagy te tévedve. Mind az orosz agresszióról mind az soviniszta, magyarellenes Ukrajnáról megvan a véleményem. Azon kevesek közé tartozom az itt kommentelők közül, aki járt már Oroszországban és pontosan tudom, hogy milyen elnyomó berendezkedésű, milyen szinten korrupt országról van szó és menyire távol áll mind mentalitásban, mind életszínvonalban nemhogy a nyugattól, de még tőlünk is. Itt is csak azok csodálják, akik még soha nem voltak a környékén sem. De ettől függetlenül a háborút meg fogják nyerni, ezt csak a legelvakultabb ukrán szurkolók nem látják, mert pontosan a nyílt, nyugati társadalmaktól eltérően van egy olyan képessége az orosz társadalomnak, hogy elviseli a veszteséget. Egy nyugati demokráciát már néhány száz elesett katona is megrengetne, az orosz társadalmat az is hidegen hagyja, ha 100-200 000 embert elveszít a fronton. És egy hosszan elhúzódó, széles körű konvencionális háborúban ez az egyik legfontosabb előny.

"ripsz-ropsz besoroznak 7-800 000 embert": nem ripsz-ropsz, a kiképzéshez kell 3-4 hónap, de igen, minden további nélkül, tekintve, hogy még kb 2 millió tartalékos van akit nem hívtak be. Itt pont a lényeget nem látod: a 22. szeptemberi részleges mozgósításon kívül az oroszok lényegében önkéntes haderővel harcolnak. (szemben az ukránokkal akiknél folyamatos mozgósítás van egyre agresszívebb módszerekkel). Be sem kell hívniuk az embereket, maguktól is jönnek. Nincs akadálya egy újabb mozgósításnak. Ha azt fogja harsogni az orosz propaganda, hogy az egész Nato ellen kell harcolni, az orosz társadalom el fogja fogadni.
"fogy a harckocsi, löveg, rakéta, lőszer": igen fogy tekintve, hogy a legnagyobb konvencionális háború Európában a II. vh óta. De a különbség az, hogy tudják pótolni a veszteséget. Az orosz hadiipar nemhogy összeomlott volna ahogy várták a szankciók hatására hanem ellenkezőleg jelentősen növelte a teljesítményét. Hogy honnan van alkatrész, főleg félvezető az egy nagyon jó kérdés, szerintem a háttérben csöndben az oroszokat támogató kínaiaktól. Itt eleve egy óriási előnnyel indultak az oroszok: a SZU óriási készleteit megörökölték. 2,5 éve tart a háború és egy múltkori - nyugati - elemzés szerint a műholdképek alapján még legalább 1 évig kitartanak az exszovjet készletek. Sokkal olcsóbb és főleg sokkal gyorsabb egy régi T-XX tankot felújítani, mint a nulláról gyártani egy újat. Plusz az észak-koreai 152 mm-es gránát milliók, az iráni drónok ezrei és igen ki tudja mi minden a kínaiaktól... Az a helyzet állt elő, hogy a nyugati ipari hatalmak lassabban gyártanak fegyvert, mint a sokkal fejletlenebb orosz ipar. A hadiipari versenyt a nyugat elvesztette.
"fogy a pénz": elvesztették a legnagyobb gázvásárlójukat, az EU-t és gázvezetéket nagyon hosszú idő Ázsia felé építeni, de a hadiipar olyan szintű felfutása történt, ami az egész gazdaságot dinamizálta és növelte a GDP-t. (ez egyébként nem egyedi, a 80-as évek recessziójából Reagan elnök is a hadiipari megrendelések felfuttatásával húzta ki az USA gazdaságot bónuszként még megnyerte a fegyverkezési versenyt is.) úgyhogy az oroszok képesek saját erőből finanszírozni a háborút. Ennek nyilván azaz ára, hogy a hírek szerint az orosz költségvetés már 40%-a megy katonai célokra.
"Trumpli mindját nyer és kész": Igen, több, mint valószínű. 2 hete még nyílt volt a verseny, de a merényletkísérlet legendát csinált Trump-ból, a bizonytalan- a választás szempontjából legfontosabb - választók is rá fognak szavazni. Plusz Biden visszalépésével egy sokkal ismeretlenebb jelölt próbálja felvenni a versenyt Trump-al, akit - féleg meddig joggal- a Trump azzal vádol, hogy kommunista. Gondolom sejted, hogy mennyi esélye van a hölgynek. Fogja-e Trump támogatni Ukrajnát? Pár hete itt volt Pesten a fia. Újságírói kérdésre annyit jegyzett meg Ukrajnáról, hogy folyamatosan járja az USA-t a választási gyűlések miatt, de még soha egyetlen kérdést sem kapott Ukrajnáról. A jenki választók tökéletesen leszarják Ukrajnát. Ha ehhez hozzáadod, hogy Trump pont a legszélsőségesebb, Ukrajna támogatását mereven ellenző alelnököt választott plusz az egyre gyakoribb találkozásait az ukrán barátsággal kicsit sem vádolható Orbánnal, akkor nem nehéz kitalálni Trump véleményét Ukrajnáról. Magasról leszarja. A pénzt a Kína elleni fegyverkezésre és a mexikói határkerítésre akarja fordítani.
"tele a legjobb Nato fegyverekkel": ez talán a legérdekesebb. Gondolkoztál már rajta, hogyha az USA-nak 4000-nél több Abrams és 12 000-nél több Bradley van akkor miért 30 db Abrams és kb 180 db Bradley-t kapott Ukrajna? Pedig a Bradley az egyik legjobban bevált harcjármű az ukrán fronton. 2-3000 darab lényegesen változást hozhatna. Mégsem kapnak......Lehet, hogy a nyugati szponzorok nem is akarják, hogy Ukrajna nyerjen? Lehet, hogy ez soha nem is volt cél, hanem az orosz haderő meggyengítése a valós cél, amit a Nato már nyilvánvalóan elért?
"Fekete tengeren Nato fölény": pontosan. Csak éppen a háború kimentele szempontjából nincs jelentősége. Meghosszabbodnak az orosz logisztikai útvonalak.
"fogy a türelem és a becsület": ahogy az elmúlt 100 év során sem, úgy most sem érdekli az oroszokat a legkevésbé sem. Az orosz történelem agressziók sorozata a szomszédokkal szemben (Lengyelo, Baltikum, Magyaro, Csehszlovákia, Afganisztán, Grúzia, Ukrajna stb) de soha nem okozott gondot egy kis propadandával megmagyarázni a népnek, hogy miért jó megtámadni a szomszédokat.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 844
9 601
113

Hamisak a híresztelések: Trump kifejezetten keményebb lesz Putyinnal, mint Biden – állítják az elnökjelölt korábbi tanácsadói​

Trump extanácsadói egy publicisztikában azt írják: az elnök erő által hozná el a békét.
...
„Az elemzők azt állítják, ha Donald Trumpot megválasztanák, akkor elvágná az ukrán támogatásokat, lemondana a területeikről, közvetlenül Vlagyimir Putyinnal tárgyalna, és rákényszerítene egy méltatlan békét az országra

Erre nincs bizonyíték, sőt a bizonyítékokból ennek az ellenkezőjére lehet következtetni”


– olvashatjuk.

Példaként említik, hogy 2017-ben Donald Trump volt az, aki megszüntette az Ukrajnára kivetett fegyverembargót, és Javelineket adott az országnak.

Pompeo és Urban szerint a Biden-adminisztrációnak nincsen stratégiája arra, hogy Ukrajna miként tudna győzni. „Míg Biden gyengeségből botlott bele a háborúba, addig Trump erőből állíthatná helyre a békét” – írják.

A tanácsadók több javaslatot is tesznek a cikkben, amelyeket szerintük követnie kellene Trumpnak.

Mit tegyen a második Trump-adminisztráció?​

Első ötletük Amerika energiapotenciáljának felszabadítása. Ez szerintük fel fogja pörgetni az amerikai gazdaságot, le fogja szorítani az árakat, ami nehéz helyzetbe hozná az oroszokat. Továbbá azt tanácsolják Trumpnak:
hozza helyre a kapcsolatokat Szaúd-Arábiával és Izraellel, és működjenek együtt Irán ellen.

„Ez stabilizálná a Közel-Keletet, enyhítené a gázai válságot, és lehetőséget teremtene a szaúdiak számára, hogy az Egyesült Államokkal együtt kiszorítsák Oroszországot a globális energiapiacokról” – fejtik ki.

A két tanácsadó szerint jó lenne, ha Amerika „valódi” szankciókat vetne ki Oroszországra.
„A Biden-kormány szankciói papíron jól mutatnak, de valójában üresek. A pénzügyminisztérium például mentesíti az orosz bankokat az amerikai szankciók alól, ha tranzakcióik az energiatermeléshez – a Kreml hadigépezetének legfontosabb bevételi forrásához – kapcsolódnak” – írják.

További ötleteik közé tartozik, hogy Amerika ne szabályozza, milyen fegyvereket ad el Ukrajnának.

Végül pedig felvetnek egy kölcsön-programot is.
„Hozzunk létre egy 500 milliárd dolláros »kölcsön-kölcsönző« programot Ukrajna számára. Ahelyett, hogy újabb számlákkal terhelnénk az amerikai adófizetőket,
hagyjuk, hogy Ukrajna annyi kölcsönt vegyen fel, amennyire szüksége van ahhoz, hogy amerikai fegyvereket vásároljon Oroszország legyőzéséhez.
Így segítettük Nagy-Britanniát a második világháborúban Pearl Harbor előtt. Így küldhetünk egyértelmű jelzést Putyinnak, hogy soha nem fog győzni”
– fejtik ki Trump korábbi neokonzervatív tanácsadói.

https://mandiner.hu/kulfold/2024/07...en-allitjak-az-elnokjelolt-korabbi-tanacsadoi
Trump ebből a szempontból elég kiszámíthatatlan, mondott ő már sok mindent. Simán kinézem belőle hogy annyit mondanak neki hogy Oroszországot Irán támogatja és fegyverzi és másnap megindul a katonai beavatkozás. Vagy ugyanez Kínával. Trump erősen Kína és Irán ellenes volt az elnöksége alatt.

Amúgy még simán működhetne is, az amerikai légierő rövidre zárhatná ezt az egész balhét Oroszország meg semmit se tehetne ellene, hiszen a saját légereje az egy teljesen más szint az atommal meg ők is elpárolognak.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 930
15 836
113
A kollektív nyugatot.
A barátságtalan országokat.
A sátáni/náci NATO-t.

Krím, kelet-ukrajna, stb.

Lényegtelen miért vannak ott az ukránok.
Lényegtelen mikortól, lényegtelen ki hozta létre, mekkora területen.
A lényeg, hogy Putyin kovácsolta őket nemzetté. Putyin magának köszönheti az ellenséges Ukrajnát, NATO fegyverzettel és a fejlett, szabad világ támogatásával. :)
Mókás, ugye?

Pont az Észak-koreai, iráni kapcsolat mutatja Putyin elszigetelődését.
A BRICS sem segít, India, Kína keményen kihasználja az oroszok szorult helyzetét.

Ez lenne az új világrend? Nyilván nem.

Ha annyira kafa a helyzet a ruszkinál, akkor miért mégis Kanadába és Németországba vándorol a magyar és mindenki más?
;)



A szovjet megszállásról beszélsz?
  • Amikor nem lehetett 19-ben, 45-ben, 56-ban megkínzott és meggyilkolt magyarokról beszélni?
  • Amikor Trianonról tilos volt magyarként gondolkodni?
  • Amikor bűnösnek kellett magunkat érezni Magyarságunkért?
  • Amikor a kommunisták "lesöpörték a padlást"?
  • Amikor egy zsiguliért évekre előre be kellet fizetni a 30-40 havi fizetésed?
  • Amikor egy panel lakás 15-20 évi fizetése volt egy dolgozónak?
  • Amikor azt kellett hazudni, hogy a megszállók nem erőszakolták meg a nőket, nem fosztották ki az országot? Nem szerelték le a gyárainkat? Nem raboltak el civileket málenykij robotra több évre?
  • Amikor történelmi hazugságokat oktattak az iskolában?
  • Amikor a megszállók nyelvén kellett tanulni és énekelni a himnuszukat?
  • Amikor Magyarország fejlődése lemaradt a világ átlagától?
  • Amikor a másként gondolkodókat üldözték, bebörtönözték?
  • Amikor Wass Albert nevét sem volt szabad kiejteni?
  • Amikor úgy kellett tennünk, mintha a grigorij névről nem tudnánk, hogy milyen bűnöket követtek el ellenünk az oroszok?

Nem, nincs igazad. A szovjet uralom nekünk magyaroknak történelmi tragédia. A Szovjetunió létezése pedig az egész emberiségnek volt az, legalább annyira, mint a náci Németország létezése!
Ezért NE PRÓBÁLD MENTEGETNI a szovjetek (oroszok, ukránok) bűneit egy magyar fórumon!
Ez a nemzet megveti és elutasítja az elnyomó rendszereket, gyűlöli azok képviselőit.




Igazad lehet.
Akkor a Donbasszi népírtást is oroszok követik el maguk ellen....
Hú, mennyi videó van róla...

A sátáni nyugat meg el akarja hallgatni, hogy az oroszok hogy írtják egymást. :)



Tévedés. Az orosz az elmúlt évtizedekben egész KKE térségben:
  • Embereket vásárolt meg, hogy azt hazudják azt, olcsó az orosz energia.
  • Zsarolt és korrumpált, hogy ne tudjuk csökkenteni energia függőségünk, diverzifikálni beszerzéseink. (Nabucco)
  • Hazudott és manipulált, félrevezetett gazdasági kapcsolataink terén (98 Ikarus, később Rába, Metró felújítás, Dunaferr, korábban Malév, stb., stb).
  • Politikai és ideológiai szélsőséges csoportokat fizet a politikai destabilizáció és befolyásszerzés érdekében.
  • Lényegében terrorista műveletekkel NATO lőszer raktárakat robbantott fel Bulgária, Csehország területén! Gondolom ha orosz lőszer raktárakat robbantanának fel NATO diplomáciai fedésben lévő ügynökök, azt sérelmezné Putyin, Medvegyev? ;)

Szóval nem kell a fasiszta duma, ne tégy úgy, mintha ezeket senki nem tudná!


Nem kell szerecsenmosdatás, kontra produktív az orosz narratívát felmondani az áldozati szerepükről!
Ez Putyin háborúja, a kelet-ukrajnai népirtás az ő érdekeit szolgálta.
Ha már elfogultsággal vádolsz, magad ügyében is légy következetes!
;)



Az én véleményem egyoldalú?
Talán a tiéd objektív?
:D
Sima orosz propaganda, amit írtál.
Az ukránnak vége, Trumpli mindjárt nyer és kész, meg amúgy is az orosz az erősebb, ergo nyert, stb,stb....

Azért egy gyönge Vietnám, egy szar Afganisztán csak kipicsázta az erősebb agresszort...

Ezt nem írták?

Ennyire egyszerű ez a háború, hogy rippsz-roppsz besoroznak 700-800 ezer oroszt Putyin őrült álmaiért, aztán áttörik azt, amit 3 év alatt a hivatásos haderő 600-700 ezer katonája sem tudott, úgy, hogy a szárazföldi harceszközök fele elveszett, az M készletek nagy részét elhasznalták?
Jó terv.
De inkább csak egy mese, a reménykedőknek, a mindent elsöprő, csodaszerű orosz győzelemről. (Végtelen erőforrások, végtelen személyi állomány, fantasztikus vezetés, zseniális generaliszzmusz fondorlatos terve alapján, stb, stb.)

Fel kellene már ébredni! Nem csak propagandát olvasni, visszanézni az orosz ígéreteket és felismerni a hazugságokat. Megint csalódni fog, aki Putyinnak hisz, mint mindig.
Három éve nem közeledik céljaihoz, közben fogy a bűnöző, önkéntes katona havi 2 millió forintért fejenként.
Fogy a harckocsi, löveg, rakéta, lőszer. És fogy a pénz!
Fogy a türelem és a becsület.

Ha minden így marad, Putyin VESZTETT!

  • Ellenséges Ukrajna, tele a NATO legjobb fegyvereivel.
  • A Fekete tengeren NATO fölény, az orosz tengerészet az Azovi tengert sem uralja.
  • A Krím fölött sem lesz orosz légiföleny.
  • Ukrajnát a kollektív nyugat folyamatosan fejleszti, Putyin birodalmi álmai szertefoszlottak. Gyengül a Kaukázusban, a FÁK felbomlik.
  • Elszigetelt marad, így a Pufi és Lukasenka marad számára. Kína, India kizsákmányolják, folyamatosan háttérbe szorul.

Ugyanis jelenleg ez a helyzet. Ezért szenved a propaganda gépezet, hogy az igazságot elhalgattassa, így kapjon még időt Putyin a csodára.
Vagy a vereség minél későbbi beismerésére. :)

Ha nekiállnék pontról pontra reagálni, akkor egész hónapban itt ülnék.

De az irkálásodból csak két dolgot emelnék ki:


  • Ellenséges Ukrajna, tele a NATO legjobb fegyvereivel.


Ukrajna az kapott

  • 14 Challenger 2-est

  • 31 M1A1 Abrams-et

  • 80 + 19 Leopárd 2-est

  • 60 Leopárd 1-est.


És sok más fegyverből is hasonló mennyiséget.


Ez lenne az a hatalmas mennyiség, amivel a Krímet is elfoglalják, a Kercsi - szorosig bezárólag ?

Az USA miért csak 31 Abrams-et adományozott, minden létező kifogás gyártásával, miért nem pedig azonnal toltak be 310-et ?


Erre a fegyvertámogatásos kérdéskörre kérek választ, konkrétumokkal, nem pedig az Ukrajna győzni fog szöveg hajtogatását.



Ha annyira kafa a helyzet a ruszkinál, akkor miért mégis Kanadába és Németországba vándorol a magyar és mindenki más?
;)

Vannak olyan országok, mint Bulgária, ahonnan radikális léptékben lépnek le külföldre. Addig Magyarország népessége vagy stagnál, vagy csak házon belül romlik.

1990 körül még 10 millióan voltak Bulgáriában, aztán tíz év alatt egymillióval lecsökkent a számuk, a legutóbbi becslések szerint pedig már csak 6,5 millióan élnek ott.

Magyarország lakossága 1990 körül 10,3 milla fő volt, most 9,4 milla fő.

Mi indokolná, hogy egy magyar ember kivándoroljon, és új életet kezdjen Németországban, vagy Ausztriában ?

Persze sok hülyeség van itthon, de azok ellenére is Magyarországot választanám, még akkor is, ha ingyen állampolgárságot adnának Németországba, vagy akár Kanadába szólóan.

Én jól elvagyok itthon.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 829
113
Európa népei szempontjából az egyetlen jó dolog az lenne, ha az ukrán ellenállás összeomlana és az oroszok gyorsan behúznák egész Ukrajnát közvetlenül a lengyel határig.

Ugyanis az ukrán háborús projekt nem Putyin gonosz műve, hanem egy aljas amerikai terv Európa egésze ellen.
Jelenleg ugyanis úgy néz ki a dolog, hogy az USA adott egy bő 100 milliárd dollárosra taksált "segélyt" raktárakban elfekvő, könyvelési szempontból már leírt hadianyagok és súlyos hitelek formájában, illetve áron alul felvásárolt kolosszális léptékű ukrán állami vagyontárgyat.
Viszont mindezekhez a kezességet az EU-ra hárította, mégpedig annak élére állított ügynökein keresztül.
Ezek az ügynökök, illetve hálózataik azt a propagandát terjesztik, hogy ez a kezesség azonnal átruházható, ha az oroszok elvesztik az ukrán háborút és az így gerjesztett dominó effektus révén Oroszország széthullását követően, annak lerablásával a törlesztés fedezethez jut.
A kényszer tehát adott, mert ha viszont Oroszország nyer, akkor az EU-nak kell állnia a cehet, de hogy jobban érezzék a probléma súlyát, ezért kicsit nehezített terepen kell játszaniuk.
Migráció, az olcsó orosz energiahordozók hiánya és a német gazdasági szereplők gyengélkedése és tengerentúli kivándorlása miatt ez a móka már nem lesz olyan könnyen lekönyvelhető kreatívan, mint amilyen a görög államcsőd volt.
Tehát az üzenet az, hogy lesznek szívesek az EU országok előre menekülni és aktívan szorgalmazni Oroszország bukását és összeomlását. A saját jól felfogott érdekükből is.

Csakhogy fizetni akkor is kell, mert Ukrajna magától nem fog és soha, senki se gondolta egy percig sem, hogy ez realitás lett volna. A kezdetektől az EU faszával verték a csalánt az amerikai "ba'átaink".

Tehát már csak egy jó megoldás maradt, ami amúgy szépen korrelál a jelenlegi kényszerhelyzethez is.
Tudvalevő ugyanis, az oroszok a NATO mindent látó felderítő kapacitása mellett immáron semmi egyebet nem tehetnek, mint a kelleténél nagyobb veszteségek mellett, de nyílt lapokkal játszva, csigatempóban igyekeznek felőrölni az ukrán társadalom tűrőképességét és ezen keresztül az EU-politika berkein belül is megpróbálnak fordítani valamelyest a hozzáálláson.
Bízva abban, hogy egy kritikus ponton túl az EU politikusi rétegeiben kialakul egy egyre szélesedő olyan új nézőpont, amely szerint egy kártyavárként összeomló Ukrajnát követő totális orosz győzelem esetén végre azok a hangok vehetnék át a stafétát Európában, akik szerint a bebukott amerikai befektetések egyes egyedül az amerikaiak baja, azért kezességet itt vállalnia senkinek sem kell.
A lengyelek, meg a balti törpék meg lehúzhatják magukat a vécén.

Jól látható tehát, hogy Ukrajna kérdése esetében a győztes mindent visz.
Ugyanis az amerikai befektetések elbukása odahaza indíthat el gyors összeomlást, mivel a politikai és gazdasági csődhullám kínai és arab befektetők invázióját generálhatja, hasonlatosan a 70-es évek végi arab és japán inváziójához.

Na és most itt húzzunk egy vonalat.
Kérdes ugyanis, hogy Pompeo kortes írása mennyiben csak az ukrajnai érdekeltségű pénzügyi körök támogatásának behúzása a választásokhoz és mennyiben valós amerikai vízió?
Ugyanis idáig az elmúlt 35 évben az amerikai narratíva a Hidegháború utáni "Free World" védelme nevű bullshit volt, ezzel szemben most már nyiltan az ellenérdekeltek teljes felszecskázása, elszigetelése, leuralása és kirablása a meghirdetett cél, azaz a "vagy ők, vagy mi".
Ez már kezd chicken run-ra hajazni, főleg úgy, hogy Kína tárgyalóasztalhoz ültette a szaúdi és iráni feleket, míg Popeo újraszigetelné ugyanezt a viszonyt, elhozva Kínától a jól fizető és a szent dollárt értékkel fedező szaúdiakat.

De menjünk egy kicsivel tovább.
Szóval Ukrajna mennyire fajsúlyos téma a napi amerikai politikai közbeszédben és mennyire számít fajsúlyos befektetésnek a "segélyezési" biznisz?
Leírható-e az esetleges "kivonulás" Ukrajnából az afganisztánihoz hasonló módon?
Nos, egyrészt Afganisztánban a húsz év alatt nem égettek el annyi pénzt, mint amit most tettek fel a roulettre az elmúlt két évben, az azt megelőző nyolc-tíz évről nem is beszélve.
Másrészt Ukrajna, mint hídfőállás egyúttal Európa is.
Ha az amerikaiak megbotlanak az ukrán üggyel, az könnyen eszkalálódhat egy nagyobb arcvesztéssé, amivel bukják az EU-t és akkor jöhet a számukra végzetes EU-Ázsia "szuperkontinens", aminek a következményei beláthatatlanok számukra nézve.
Tehát az ukrán háború lehet, hogy "nem akkora ügy" az amerikai belpolitikában, de a következményei egzisztenciális kérdés a számukra.
Több mint száz éves No.1 politikai tétel ez Washington számára, lényegében az egész I. és II. Világháború és a Hidegháború is erről szólt.

Putyin szerint. Betűről betűre.
Ezzel szemben a tények mást mutatnak.
Európanak és a világnak nagy szerencséje, hogy Putyin három éve nem boldogul Ukrajnával. Ugyanis az ukránok áldozata nélkül hiába adnánk áldoznánk pénzt, fegyvert, Putyin lángra lobbantotta volna a térséget. Ukrajna után Moldávia, Grúzia következett volna.

Az anyagi eszközök tekintetében is tévedsz: az USA segély nem az EU kasszájából megy. A háború drága dolog, különösen az elhúzódó. Putyin azért terjeszti ezeket a marhaságokat, hogy megossza a nyugat egységét. A ZUSA IS és az EU IS fizet, sőt a fejlett világ egésze fizet, azért, hogy béke legyen a kontinensen és a világban.

Abban sincs igazad, hogy az US befektetések csődhullámot indítanának a ZUSA-ban. Ezt azért te is beláthatod...
Badarság.

Ettől nagyobb, szintén csak Putyin nyomorult helyzetében rikácsolt maszlag, az "Oroszország széthullását követően, annak elrablásával" narratíva hangoztatása.
Nincs épeszű ember, aki elhinné, hogy erre reális esély lenne.
Az igaz, hogy a diktátorok hatalmon maradásának egyetlen eszköze a külső ellenség démonizálása, az orosz emberek biztonság érzetének megingatása a "sátáni nyugat" -al való fenyegetés folyamatos bizonygatásával.

De ezt gondolom, te sem hiszed el.
;)

Kevered az okokat a következményekkel. A nyugat nem azért költ MOST száz milliárd EUR -t Ukrajnára, mert kell neki az orosznak barmilye is, hanem azért mert Putyinnak kell az ukrán lakosság, terület és erőforrások.
Ez viszont a nyugatnak nem érdeke, de ettől nagyobb baj a biztonsági környezetre gyakorolt hatás: Ha Putyin sikerrel háborúzhat, akkor Kína vagy akárki más is. Ez a fontos és nem az Ukrajnában lévő nyugati tőke.

Az orosz egzisztenciális fenyegetettség hangoztatása nyilván alaptalan, hisz agresszorként, más ország területén rabló háborút veszteni nem példátlan dolog egy ország történetében sem. Az atom hatalom Oroszország nemzetközileg elismert területét nyilván SENKI NEM FENYEGETI, ahogy korábban sem.

Az "EU Ázsia szuper kontinens" létrejöttével kapcsolatban figyelmedbe ajánlok pár ellentmondást:
  • Ha az USA teoretikusai annyi mindenben tévednek, mint ahogy itt sokan hangoztatják, akkor miért gondoljátok megalapozottnak pont ezt az EU Ázsiai szuper hatalom elméletet?
  • Ha esetleg még is lenne alapja egy ilyen gazdasági monopoliumnak, annak legnagyobb keleti komponensei, Kína, India, esetleg Oroszország miért nem hozták létre eddig valamiféle kezdeményét? (BRICS, más szar nyilván nem az, mert nincs egységes központi irányítás, csak érdek ellentétek)
  • Nem lehet, hogy az Észak -Atlanti térség és az USA más, nyugati kultúrájú szövetségesei sokkal inkább azonos értékek és érdekek mentén működnek együtt, mint az EU Ázsiai térség -lássuk be - gyökeresen eltérő országai? Ha viszont ez így van, akkor miért is állna össze egy francia vagy német Kínával az USA ellenében?

Szerintem inkább a reálisabb magyarázatokat kellene vizsgálni, nem az ilyen meseszerű konteokat az orosz-ukrán háború kapcsán.

Ami tény:
  • A SZU összeomlását követően Putyin mostanra érezte magát erősnek ahhoz, hogy a hidegháborús vereség érzet miatt revánsot véve, az USA hegemoniáját megtörve vissza építsen valamit a történelmi orosz birodalomból.
  • Az USA nagyhatalomként igyekszik korlátozni riválisait, puszta hatalmi logika mentén, mindenféle morálizálás szubjektív és lényegtelen.
  • A világhatalmi viszonyok átrendeződése, korábbi egyensúlyok felborulása csak Putyin sikere esetén várható. Ez még/már messze nem jött/jön el, mindenesetre a mostani állás nem az, ami Putyin háborúját kifizetődővé tenné bármilyen haramia állam vezetőjének.
  • A kölcsönös kifárasztás eredménye két esélyes, viszont az eredményt majd a veszteségek fényében célszerű vizsgálni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 607
70 318
113
Ettől már tuti csődbe mennek pénteken.


Váratlanul gazolajhiany lépett fel az ukrán seregben. Eddig erről nem volt szó. Hm, több oka lehet...


Két újabb településbol vertek ki az ukran/Nato fegyvereseket.

Egy kis piff puff ukrán szemszögből.
.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 930
15 836
113
Trump ebből a szempontból elég kiszámíthatatlan, mondott ő már sok mindent. Simán kinézem belőle hogy annyit mondanak neki hogy Oroszországot Irán támogatja és fegyverzi és másnap megindul a katonai beavatkozás. Vagy ugyanez Kínával. Trump erősen Kína és Irán ellenes volt az elnöksége alatt.

Amúgy még simán működhetne is, az amerikai légierő rövidre zárhatná ezt az egész balhét Oroszország meg semmit se tehetne ellene, hiszen a saját légereje az egy teljesen más szint az atommal meg ők is elpárolognak.

És Milyen alapon szállna be az Amerikai Légierő ?

Amikor Trump töltötte az első elnöki ciklusát, már akkor rég einstandolta Oroszország a Krímet, és mégsem mértek légicsapásokat a Krímre. Ellenben Szíriára, meg az iráni külszolgálatosokra ment is a tényleges robotrepülőzés. Vajon miért így döntött ?

2022-ben szintet lépett a háború, és a Nyugat továbbra sem avatkozott be nyíltan, akármennyire is szeretnék egyesek.

Megválasztják Trumpot, és tegyük fel, a 2025 - 29 közötti elnöki ciklusa az orosz - ukrán háborúba való beavatkozás, és szintet lépés nélkül fog eltelni, akkor Mi lesz ?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
949
5 468
93
Az ami nyugaton megy az semmi ahhoz képest ami Oroszországban, azt mégse sérelmezitek. Oroszországban az életével játszik aki ellenvéleményt mer megfogalmazni és ti pont ezt imádjátok Oroszországban.

Az életszínvonal témára meg inkább nem is reagálnék. Az EU legcsóróbbjaival lenen Oroszország egy ligában a hatalmas természeti erőforrásaival.
süket duma van, cáfolat nincs
mondjuk tőled nem is vártam mást

@meszike91 off
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 028
12 366
113
Mit fenyegetnek? Azt a világrendet fenyegetik aminek te a haszonélvezője vagy. Ezekután kit fenyegetnek az oroszok? Téged, engem meg itt a fórumon mindenkit azzal, hogy megpróbálják lebontani azt a világrendet aminek köszönheted a jóléted, a biztonságod stb. Mert arra mérget vehetsz,hogy az a világrend amiben nem a nyugat diktál a nyugat számára koldussorsot és nulla biztonságot fog jelenteni.
Sajnos, a valamikori ertelmes vilagrend egy teljesen elhetetlen korszakhoz tendal, tudod a szivarvanyos f"szsagokhoz. Igen jo volt, de most mar egy nagy halom tragya az altalad emlegetett vilagrend.