[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 131
25 120
113
Mi van most a Rosztov tengeralattjáróval?

ukrán oldal azt írja, hogy elsüllyedt, orosz oldalakon meg annyit írtak, hogy találatot kapott, de nem süllyedt el.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 864
48 704
113
Kicsit több, mint két hét múlva koncert Jaltán! Remélem mindenki megvette már a jegyét!!
yeWT2S7p_o.jpg


(igen, még a jegyvásárlós link is él)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 794
45 876
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 095
16 939
113
Kicsit több, mint két hét múlva koncert Jaltán! Remélem mindenki megvette már a jegyét!!
yeWT2S7p_o.jpg


(igen, még a jegyvásárlós link is él)

A jegyvásárlási linken egy furcsaság: a koncert Yaltán, a jegyár meg ukrán hrivnyában 1000 ... Hmmm
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 475
10 585
113
Novgorod
Órákkal ezelőtti hírek szerint csak a lila területre húzódtak vissza de azóta megkezdték annak is a kiürítését. Ráadásul az oroszok kicsit "fentebb" észak keletre megkerülték az egyik központi magaslatot és ismét behatoltak az ukrán védelem mögé, bár ez nem olyan egyértelmű, minden esetre egy kis félszák már elkészült, meglátjuk mi lesz.


Ami még érdekes lehet hogy az ukránok valami elgondolás által vezérelve megpróbáltak betörni orosz területre, de ez annyira abszurd hogy nem biztos hogy elhiszem. Esetleg ha volt ott valami amit le akartak vadászni, de hát azért meg nem tankokat küldenek.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 541
20 890
113
Miért magas rangú tisztek pakolják a rakétákat?
Milyen kezelők voltak a rakodás helyszínén?
Miért?
1. Nem magas rangú tisztek pakolnak. De amikor ekkora értékű "ajándékot" adnak át (lehet éppen ez volt a németek által adott Patriot) akkor bizony megjelennek "magas rangú tisztek" mert egymás f.rkának fényesre szopkodása minden pizsamás jó szokása, meg hát ott van az ilyenkor szokásos állófogadás, habzsidőzsi, ingyenpia. Pont neked magyarázzam? :D
2. A kezelőszemélyzet is ott van, mert "jelképesen" nekik történi az átadás, a nagyfejűek meg lelkesen vigyorognak, hogy "lám, mit kaptatok tőlünk"... :D
Ez a világ minden hadseregénél így van, nálunk is, az ukránoknál, oroszoknál, németeknél amerikaiaknál egyaránt... :D
Az sem kizárt, hogy szépen drapériázva, ukrán zászlóval letakarva állt mögöttük a technika és éppen happy fotókat csináltak amikor megjött az orosz, hogy majd ő vakuzik a fotósnak... :D
Hát ennyi. Ezért vannak ott magas rangú tisztek, meg kezelőszemélyzet meg rakodómunkások is, meg akár a sajtó képviselői. Ez nem a frontvonalon történt, hanem az állítólag biztonságos (a világ minden támadó rakétáját IS lelövő ukrán légvédelem által biztosított) Kijevben.

Van még kérdés? :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 452
69 302
113

GUJJqJnWkAImMQT


AIM-120 AMRAAM; AIM-9 Sidewinder

Nem gondoltam volna hogy ezeket légvédelmi célra használják...
Gondoltam a szokásos üss és fuss taktikahoz kellett valami repülőképes gép nekik.

Elverzett a reggeli ukrán betörés kísérlet. Mínusz 70 fő kb, a tulelok szetszorodtak.

Vajon hány ukran/Nato fegyveres hagyta ott a fogat a zsákban?

Csak egy szösszenet, Oroszország annyira nem fogy ki a légvédelmi rakétákbol és rendszerekbol hogy Iránnak is leszállított egy rakományt.
Szoval van bőven, Ukrajnának meg nincs.