[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 415
8 749
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 421
56 299
113
Ja persze, a marketing-brosurákban biztos.. aminek nem sok köze van a valósághoz.

Csendben megsúgnám, hogy jelenleg a russzki ballisztikus rakéta technológia világbajnok, ha tettszik ha nem.
Részemről inkább elkerülném a feszegetését hogy saját bőrünkön próbáljuk ki.


Ugyan,a Zrínyi 2026 ad nekünk erőt,és mindent lebíró akaratot!


102 kedvelés
gerillafranciaorszag profilképe
2019-ben Vagyim Kraszikov, az FSZB ezredese épp Berlinben biciklizett, amikor szembejött vele Zelimhan Hangosvili egykori csecsen iszlamista hadúr, akinek aktív évei alatt az volt az egyik hobbija, hogy orosz foglyai fején hajtott át teherautóval (persze csak azokén, akikért nem remélhetett váltságdíjat). És ha már arra járt, leszállt a bringáról, és egy hangtompítós pisztollyal háromszor fejbe lőtte a csecsent. Kraszikovot elfogták, mielőtt el tudta volna hagyni az országot, majd életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték... ami most kiderült, mégsem tartott az élete végéig.

Ugyanis lebonyolították az újabb fogolycserét az USA és Oroszország között, ahol az oroszok (és belorusz kistesóik) 8 emberüket kapták vissza, és cserébe 16-ot engedtek ki nyugatra. A számok alapján ez akár jó üzletnek is tűnhet Bidenéknek, de átolvasva a névsort kiderül, hogy az oroszok a profi hírszerzőket (meg egy bérgyilkost) kaptak vissza, míg cserébe ellenzéki aktivitákat meg néhány bepalizott amerikai kishalat engedtek el. Ahogy egy ukrán forrás fogalmazott: "Minket ez sokként ért. Profikat engedtek el néhány gerinctelen liberálisért cserébe."

Moszkvában Putyin vörös szőnyeggel és díszőrséggel várta az embereit, és azt mondta nekik: „Az anyaország soha nem feledkezett meg rólatok.”

Washingtonban Biden majdnem ugyanilyen éles volt... na jó, ő nem. Nagyon fel sem fogta, hogy egy fogolycsere részese, csak bambult, majd felszállt a repülőgépre, és leült az egyik ülésre. A testőrei sem értették, hogy ez mi akar most lenni, majd némi várakozás után lekísérték az öreget. Ki tudja, ha nem lépnek közbe, lehet Joe bácsi Moszkvába repül, és átadta volna magát Putyinnak :)



Gondolom az ukrán főnackók sem fognak sokat ülni az smo után....
:rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 458
69 328
113
Erről a Kurszki "betörésről" van valakinek hiteles infója?Állitólag egy Ka52-es is "leesett"
Állitólag komolyabb erőkkel támadnak.
Ez pár perces friss jelentés.

Annyi hogy beléptek a határon, aztán szettrancsirozta őket a tüzérség, vissza lettek nyomva. Foglyok is már vannak. Egy Ka-52 kenyszerleszallt, eléggé egyben és a talpán van tehát nem zuhant. Tankokat is felhasználtak az ukránok, lakott területet nem foglaltak el, de hármat támadtak.
Sorkatonak védik a határt, két fogolyot ejtettek a támadok. Kb 15 civil halott, drónokkal vadásztak rájuk a támadok. Szokásos betörés szerintem, pár századnyi erővel, felzabaljak őket, puhatolas, felderitesi, eltereles.
Bar az a háromszög jelzés egy nagyobb hadmozdulatot is jelezhet, kérdés össze tudtak-e gyűjteni hozzá titokban annyi embert és technikát?
Lancat pusztítja el a megállított ukran/Nato járműveket a mai Kurszk regiobeli betörésnel.
A foglyok.
Szu-25 is dolgozik ott párban.
Egy Strykert is vittek mégpedig aknamentesito eszközzel.
Ukran sebesult mentes.
Tüzes ukrán T-64.

.
.
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
229
1 022
93
Náluk (németek) ez talan zászlóalj szinten vagy magasabb szinten valósult csak meg.
No, előkaptam Tobak Tibi bácsi könyvét ( Pumák földön-égen ) Ő szerintem elég autentikus személy, hogy elfogadjuk a visszaemlékezését. A rádiózást tekintve a gépek tudtak egymással is kommunikálni , de jellemzően rádiócsend parancs volt érvényben, ezt megtörni veszélyhelyzet jelentésekor lehetett. Erdő ( a vadászirányítás fedőneve ) a kötelékparancsnokkal kommunikált, rejtjelezve. A rádiózást azonban a kötelék minden tagja hallotta.
A Messer G3-G4 gépekben FUG 16Z rádiókészülék üzemelt , mely a wiki leírása szerint :
FuG 16 Z, ZE és ZY: Ezek a készülékek együléses vadászrepülőgépeken R/T és W/T kommunikációra használt VHF adó-vevőkészülékek voltak, és a FuG 10P vagy FuG 10ZY készülékkel együtt földi helymeghatározásra és a földi állomásokon történő célmegjelölésre is használták őket. Bf 109G-3/G-4 és későbbi, Fw 190A-4 és későbbi altípusokba beépítve. A frekvenciatartomány 38,5 és 42,3 MHz között volt. A FuG 16ZY-t használták az Y-Verfahren (Y-Control) számára is, amelyben a repülőgépeket Leitjäger vagy Fighter Formation Leaderként szerelték fel, amelyeket a földről speciális R/T berendezésen keresztül lehetett követni és irányítani. A ZY-vel felszerelt repülőgépeket Morane-korbácsos antennarendszerrel szerelték fel. Főbb alkatrészek: Adó, vevő, modulátor egy esetben S 16 Z Tx, E 16 Z Rcvr, NG 16 Z Modulátor Dinamotor U 17 Antennaillesztő egység AAG 16 Z Modulátor egység MZ 16 Célkövető egység ZVG 16 Jelző AFN - 2