Egy tucat lassú rakétát is van esélye lelőni az ukránoknak, mire odaér, a NATO végig adja nekik a pozíciójukat. Már a hordozó gépekét amikor felszállnak, ha CM-ekről beszélsz. Drón meg nem tudom van-e nekik olyan messze repülő (Ukránoknak van...). Ballisztikus meg nem megy odáig, ha csak nem repülnek be a hordozó gépek mélyen ukrán légtérbe. A Cirkon hatótávja nem ismert (elvileg a Krímből ellőhetnének vele talán addig), de a Cirkont is le tudja lőni állítólag a Patriot vagy hasonló rendszer, mert végfázisban "lelassul" 4,5 machra.
Azért bennem felmerül a kérdés, hogy az ukránok konkrétan mivel lövik le ezeket az eszközöket.
Mert a PAC-3 cca. 4 millió dollár darabja, nem azzal fognak lassú dolgokra lődözni. Ahhoz, hogy gyors dolgokra lődözzenek, lefedettség kell, ami azt jelenti, hogy az indítókba a gyors rakéta kell, amit ugye nem lövöldözünk el csak úgy.
A 140 támadó eszköz lelövése minimum 140 védő eszközt jelent, minusz a csöves légvédelem, az nem tudom, mennyire van.
De akárhogy is nézem, nem nagyon jönnek ki a számok, bár vállalom, hogy nem vagyok képben az ukrán légvédelem számaival kapcsolatban.
Van erről valakinek valamilyen infója?