[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
459
3 006
93
Egy tucat lassú rakétát is van esélye lelőni az ukránoknak, mire odaér, a NATO végig adja nekik a pozíciójukat. Már a hordozó gépekét amikor felszállnak, ha CM-ekről beszélsz. Drón meg nem tudom van-e nekik olyan messze repülő (Ukránoknak van...). Ballisztikus meg nem megy odáig, ha csak nem repülnek be a hordozó gépek mélyen ukrán légtérbe. A Cirkon hatótávja nem ismert (elvileg a Krímből ellőhetnének vele talán addig), de a Cirkont is le tudja lőni állítólag a Patriot vagy hasonló rendszer, mert végfázisban "lelassul" 4,5 machra.

Azért bennem felmerül a kérdés, hogy az ukránok konkrétan mivel lövik le ezeket az eszközöket.

Mert a PAC-3 cca. 4 millió dollár darabja, nem azzal fognak lassú dolgokra lődözni. Ahhoz, hogy gyors dolgokra lődözzenek, lefedettség kell, ami azt jelenti, hogy az indítókba a gyors rakéta kell, amit ugye nem lövöldözünk el csak úgy.

A 140 támadó eszköz lelövése minimum 140 védő eszközt jelent, minusz a csöves légvédelem, az nem tudom, mennyire van.

De akárhogy is nézem, nem nagyon jönnek ki a számok, bár vállalom, hogy nem vagyok képben az ukrán légvédelem számaival kapcsolatban.

Van erről valakinek valamilyen infója?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 412
84 297
113
Akkor tegyük fel a másik kérdést, hogy mi (lenne) nemzetközi reakció arra, hogy ha pl. Magyarország bejelentené, hogy hetekre van egy atombomba előállitásától, ha ő úgy gondolja...!?!? :oops: o_O
Nevetés.

Az atombomba egy 80 éves technológia, minden nem fejlődőország képes arra, hogy pár hét alatt megcsinálja, mert technológiailag képes rá. A probléma a hasadóanyag, abból senkinek nincs dugiban pár bombányi a spájzban.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 582
18 551
113
Akkor tegyük fel a másik kérdést, hogy mi (lenne) nemzetközi reakció arra, hogy ha pl. Magyarország bejelentené, hogy hetekre van egy atombomba előállitásától, ha ő úgy gondolja...!?!? :oops: o_O
Van valami lista, talán ensz szervezetnek, melyik ország kb mennyire van az atombombától (pusztán technológiailag). Úgy dereng, minket pl egy rakat másik országgal fél évre írt. Japánt pl tényleg pár hétre.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 408
20 555
113
Nevetés.

Az atombomba egy 80 éves technológia, minden nem fejlődőország képes arra, hogy pár hét alatt megcsinálja, mert technológiailag képes rá. A probléma a hasadóanyag, abból senkinek nincs dugiban pár bombányi a spájzban.
Pár hét alatt még egy hidat vagy házat sem tud a legtöbb fejlett ország sem megcsinálni, pedig az többezer éves technológia.
Max úgy, hogy már a startvonalon toporog, előre előkészítette a terveket, és az alkatrészek nagyja előre gyártva várja a startpisztolyt.

A pár év ha nincs szétszankciózva/szabotálva a reális még egy fejlett országnak is szerintem. A legtöbb ország nem tart félkész atomprogramokat a fiókban.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 046
16 914
113
"Az ukrán fegyveres erők offenzívája véres kudarcot vallott a harkovi régió határvidékén, a harcok folytatódnak

▪️A harckocsik, gyalogsági harcjárművek, páncélozott harcjárművek és ukrán gyalogos pickupok harmadik napja támadják az Orosz állásokat Liptsi és glubokoe települések között.

▪️Az ellenség az ültetvényeken próbál áttörni az „északi” csapatcsoport védelmén, de katonáink aktívan pusztítják az ukrán fegyveres erők fegyvereseit és páncélozott járműveit, többek között támadó drónokkal.

▪️A harcok során csapataink megsemmisítették:

▪️akár 100 Ukrán Fegyveres Erők fegyveres, egy harckocsi, 2 gyalogsági harcjármű, 2 páncélozott szállítójármű.

▪️Tegnap délelőtt az ellenség erősítést szállított át pickupokban, ismét veszteségeket szenvedve, a harcok folytatódnak.
- RVvoenkor"

"A „Cár-Mangal” szuperpáncél fejlesztés segített a T-80-as legénységnek ellenállni az ellenséges csapások záporának, és kikerülni egy egyenlőtlen csatából. A „Vosztok” csapatcsoport részét képező harckocsit Sahtiorszk közelében tűz alá vették, miközben utat nyitottak a gyalogság számára.

Elsöprő esélytelenséggel szembesülve, az egyetlen T-80-at több tucat fegyveres és számos ellenséges jármű támadta meg. Az ellenség tüzérséget használt, lőszereket dobott le FPV drónokról, és amikor a harckocsi kivonult a fasorból, RPG tüzet irányítottak rá."

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 504
18 630
113
A Szabad Európa filmje Bucsáról...
Vadi új...ne kérdezzétek mé nézek ilyeneket...feldobta....
érzi az algoritmus hogy meg kell győzni! :)
Remélem a másik tábor látja ilyen megosztás után hogy milyen független és objektív vagyok :)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 389
36 371
113
Ukrajna mintegy 50 ATACMS rakétával rendelkezik - The Times

Bár a Pentagon nem közölt pontos számokat, a lap által idézett nem hivatalos adatok szerint Ukrajna mintegy 50 nagy hatótávolságú rakétával rendelkezik. Ez azt mutatja, hogy az ATACMS-ek még mindig hiánycikknek számítanak Ukrajnában - írja a lap.

Korábban a mai napon az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán erők hat ATACMS rakétát lőttek ki egy létesítményre az oroszországi Brjanszk régióban, amelyek közül ötöt lelőttek az orosz légvédelmi rendszerek, egyet pedig megrongáltak.

A német kancellár határozott elutasítása, hogy Taurus rakétákat szállítson Ukrajnának, "veszekedést" okozott közte és az ukrán rezsim vezetője között - jelentette a Bild című német lap forrásokra hivatkozva.

Scholz állítólag azután is "dühös lett", hogy Friedrich Merz, a CDU vezetője azt mondta, hogy kancellárrá választása esetén a Taurus rakétákat az Oroszországnak szóló ultimátum részévé tenné, hogy hagyjon fel az ukrán infrastruktúra támadásával. Az ilyen fenyegetéseket veszélyes "macsóságnak" nevezte - írta a jelentés.

Joe Biden engedélyezte gyalogsági aknák szállítását Ukrajnának, hogy ezzel próbálják megállítani az orosz erők előrenyomulását - jelentette a lap két amerikai tisztségviselőre hivatkozva.

Amerikai Indo-csendes-óceáni Parancsnokság: Az ukrajnai és közel-keleti konfliktusok "felemésztik" az amerikai légvédelmet.

Az ukrajnai és a közel-keleti konfliktusok ellátása egyaránt megterheli az amerikai légvédelmi állományt - mondta Samuel J. Paparo admirális, az amerikai Indo-csendes-óceáni Parancsnokság parancsnoka.

"A bevetett Patriotok és a bevetett levegő-levegő rakéták némelyike felemészti a készleteket, és az ellenkezőjét állítani nem lenne tisztességes" - mondta Paparo.

Jake Sullivan: Nem számít, mit adunk Ukrajnának, hiányzik az élőerő

Nincs egyenes vonal az Ukrajna által kapott amerikai fegyverrendszerek és a harctéri teljesítménye között - mondta az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó egy tévéinterjúban.

"Ez az emberierőről szól, és Ukrajnának többet kell tennie azért, hogy megerősítse a vonalait a fronton lévő erők számát illetően" - jegyezte meg.

Légitámadásra készülve bezárták az ukrajnai kijevi amerikai nagykövetséget

A nagykövetség közlése szerint "konkrét információkat kapott egy lehetséges jelentős légitámadásról november 20-án".

(forrás: Telegram)

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 902
14 646
113
A Szabad Európa filmje Bucsáról...
Vadi új...ne kérdezzétek mé nézek ilyeneket...feldobta....
érzi az algoritmus hogy meg kell győzni! :)
Remélem a másik tábor látja ilyen megosztás után hogy milyen független és objektív vagyok :)
4:41: "2014-ben önkéntesnek jelentkezett az oroszbarát szeparatisták ellen"
6:05: "Tehát lőni sem tudott? - Lőni sem tudott"

- szerintem meg ott sem volt - szakkommentár by ravenlord

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 617
22 649
113
Nem BoJo volt a legallja, hanem Liz "káposzta" Truss. Na az a nő tényleg a legallja. Ő soha nem nyugszik bele, hogy az orosz területek orosz kézen maradjanak, meg is mondta pacekba hegykén Lavrovnak :). Aztán egy káposzta lenyomta szavatosságban. Igazi sikersztori, olyan brites :D!
Basszus, ez a nő olyan jelentéktelen volt, hogy gyakorlatilag elfelejtettem... :D :D :D

Az a "lángoló Brjanszk" kép - amiről kiderült, hogy picit megelőzte az ATACMS bevetést - nem indukálja a posztolót egy "bocs, hülyeséget írtam" megnyilvánulásra? Vagy ilyenkor csak a süket kussolás a nyerő? :D
Ugyanez vonatkozik arra is, hogy még mindig várjuk a lelőtt Kindzsalról meg Cirkonról a bizonyítékokat, mert ugye "valljuk be, az orosz már semmire sem képes"... :D (A másnapi Kijevi áramszünetre azért van némi bizonyíték... :D )

Más.
Változtat ez az ATACMS támadás bármit is a jelenlegi helyzeten? Még ha lennének is károk, akkor sem. Kaptak kb. 50 ATACMS-t, ebből - ha mondjuk tízesével vetik be őket - 5 hullám jön ki, azokból hullámonkánt előlegezzünk meg 2 találatot. 5 célpont sérülése nem fogja megváltani a világot. Persze lehet szimbolikus jeletőségű célpont is, de azért ne reménykedjetek, mert a Kremlt szerintem annál jobban védik, hogy egy ilyen szaldó lyukat találjon a védelmen... Ha meg mondjuk egy szaldóba sűrítik az egészet akkor lesz egyetlen 40 rakétás támadás, abból esetleg lehet valami eredmény, de szerintem a légvédelem túlterheléséről még ebben az esetben sem beszélhetünk. Szóval kérdés, hogy miben reménykednek..?
Szerintem bármit is csinálnak Putyin most már kivárja a februárt, és nem fog atomozni, hiszen az idő messze neki dolgozik. Látva a Sárgahajú új kormányának leendő összetételét erős a gyanúm, hogy az ukrán segélyeknek meszeltek, az Eu meg önmagában nem fogja bírni a finanszírozást. A britek így is letolták a gatyájukat, állítóag alig maradt pár viharárnyék otthon, úgy is mondhatnánk, hogy a brit vihar csak árnyéka önmagának :D
Ez amit látunk már csak a Biden vagyon utolsó kétségbeesett védelmi kísérlete, bár szerintem már elkönyvelték a veszteségeket. Még az öreg trotyi sem meri a végletekig feszíteni a húrt, mert a Trump adminisztráció mindenért őt fogja felelőssé tenni, és így is elég baja lesz pár hónap múlva... (A Biden gyerek helyében meg csomagolnék és keresnék valami békés afrikai államot :D )
Szóval ez a nagy lelkesedés ami az ATACMS engedélyezés körül felhorkanni látszik inkább csak egyfajta hattyúdal.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 452
13 869
113
Basszus, ez a nő olyan jelentéktelen volt, hogy gyakorlatilag elfelejtettem... :D :D :D

Az a "lángoló Brjanszk" kép - amiről kiderült, hogy picit megelőzte az ATACMS bevetést - nem indukálja a posztolót egy "bocs, hülyeséget írtam" megnyilvánulásra? Vagy ilyenkor csak a süket kussolás a nyerő? :D
Ugyanez vonatkozik arra is, hogy még mindig várjuk a lelőtt Kindzsalról meg Cirkonról a bizonyítékokat, mert ugye "valljuk be, az orosz már semmire sem képes"... :D (A másnapi Kijevi áramszünetre azért van némi bizonyíték... :D )

Más.
Változtat ez az ATACMS támadás bármit is a jelenlegi helyzeten? Még ha lennének is károk, akkor sem. Kaptak kb. 50 ATACMS-t, ebből - ha mondjuk tízesével vetik be őket - 5 hullám jön ki, azokból hullámonkánt előlegezzünk meg 2 találatot. 5 célpont sérülése nem fogja megváltani a világot. Persze lehet szimbolikus jeletőségű célpont is, de azért ne reménykedjetek, mert a Kremlt szerintem annál jobban védik, hogy egy ilyen szaldó lyukat találjon a védelmen... Ha meg mondjuk egy szaldóba sűrítik az egészet akkor lesz egyetlen 40 rakétás támadás, abból esetleg lehet valami eredmény, de szerintem a légvédelem túlterheléséről még ebben az esetben sem beszélhetünk. Szóval kérdés, hogy miben reménykednek..?
Szerintem bármit is csinálnak Putyin most már kivárja a februárt, és nem fog atomozni, hiszen az idő messze neki dolgozik. Látva a Sárgahajú új kormányának leendő összetételét erős a gyanúm, hogy az ukrán segélyeknek meszeltek, az Eu meg önmagában nem fogja bírni a finanszírozást. A britek így is letolták a gatyájukat, állítóag alig maradt pár viharárnyék otthon, úgy is mondhatnánk, hogy a brit vihar csak árnyéka önmagának :D
Ez amit látunk már csak a Biden vagyon utolsó kétségbeesett védelmi kísérlete, bár szerintem már elkönyvelték a veszteségeket. Még az öreg trotyi sem meri a végletekig feszíteni a húrt, mert a Trump adminisztráció mindenért őt fogja felelőssé tenni, és így is elég baja lesz pár hónap múlva... (A Biden gyerek helyében meg csomagolnék és keresnék valami békés afrikai államot :D )
Szóval ez a nagy lelkesedés ami az ATACMS engedélyezés körül felhorkanni látszik inkább csak egyfajta hattyúdal.
ugye min. 6 db indítójuk van még ezek szerint, de ez az indítók fogyásával egyre nehezebben kivitelezhető a légvédelmet meg min ezzel vagy kevésbé védet célpont választással lehet kiütni. 5 nagy magasságban 1 alacsony magasságban elfogva.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 840
29 054
113
Az oroszokat nem érdekli semmilyen félmegoldás. Ukrajnának ebben a formában meg kell szűnnie, hadseregét le kell szerelni, se NATO, se EU tagság szóba se jöhet, az orosz hódításokat és követeléseket el kell ismerni és békeszerződésben rögzíteni. Kábé ez a reális béketerv, aki ennél kevesebbel házal, azt már csak kiröhögik.
Bingó:

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 994
31 040
113
Imádom, hogy Nyikolajevet emlegetik, amikor onnan az oroszok már 2022 novemberében kivonultak. Jó, tudom, a Kinburn-félsziget az technikailag oda tartozik, de az meg stratégiai fontosságú Nyikolajev és Ocsakov blokkolásához és csak Herszonból érhető el.

Ami magát az ajánlatot illeti, annál egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy komolyan gondolják és nem csak a reakciók miatt bedobott lakmuszpapír. Ha egyáltalán igaz, mert azért ennyi erővel én is tudok a falakban lakó Kreml tisztviselőket meginterjúvolni.

Konkrétan a legrosszabb szcenárió lenne ha az oroszok ebbe belemennek, mert ezzel csak időt adnak Ukrajna újrafegyverkezésére. Avagy Minszk 3.0, ahol 2,5 évet elbasztak a semmire. Vagy ha tényleg komolyan gondolják, akkor az az egész az SzVO, az orosz tavasz, az ukrajnai oroszok és zusammen Oroszország nagyhatalmiságának arcul köpése, amit nem fog tudni Vlagyimir Vlagyimirovics lemosni magáról. Miután pedig történelemmániás és a történelembe nagy cárként kíván bekerülni, ezt nem teheti meg.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 412
84 297
113
Pár hét alatt még egy hidat vagy házat sem tud a legtöbb fejlett ország sem megcsinálni, pedig az többezer éves technológia.
Max úgy, hogy már a startvonalon toporog, előre előkészítette a terveket, és az alkatrészek nagyja előre gyártva várja a startpisztolyt.

A pár év ha nincs szétszankciózva/szabotálva a reális még egy fejlett országnak is szerintem. A legtöbb ország nem tart félkész atomprogramokat a fiókban.
Nem arról szól a pár hét, hogy valóban ennyi idő, hanem arról, hogy amúgy meg van a technológia. Akkor miért pár hét? Azért mert politikqilag ezt hasznos mondani nem azt, hogy 6 hónap.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 599
8 295
113
Imádom, hogy Nyikolajevet emlegetik, amikor onnan az oroszok már 2022 novemberében kivonultak. Jó, tudom, a Kinburn-félsziget az technikailag oda tartozik, de az meg stratégiai fontosságú Nyikolajev és Ocsakov blokkolásához és csak Herszonból érhető el.

Ami magát az ajánlatot illeti, annál egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy komolyan gondolják és nem csak a reakciók miatt bedobott lakmuszpapír. Ha egyáltalán igaz, mert azért ennyi erővel én is tudok a falakban lakó Kreml tisztviselőket meginterjúvolni.

Konkrétan a legrosszabb szcenárió lenne ha az oroszok ebbe belemennek, mert ezzel csak időt adnak Ukrajna újrafegyverkezésére. Avagy Minszk 3.0, ahol 2,5 évet elbasztak a semmire. Vagy ha tényleg komolyan gondolják, akkor az az egész az SzVO, az orosz tavasz, az ukrajnai oroszok és zusammen Oroszország nagyhatalmiságának arcul köpése, amit nem fog tudni Vlagyimir Vlagyimirovics lemosni magáról. Miután pedig történelemmániás és a történelembe nagy cárként kíván bekerülni, ezt nem teheti meg.
érdekes hogy eltűnt a követelményrendszerből a denacifikáció
vagy lemondtak róla, vagy úgy ítélik meg nincs azokkal a karlengetős hadosztályokkal semmi baj amennyiben az nem az ő problémájuk hanem kreténeurópáé

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
751
3 528
93
Továbbra is erőltetik...

Az Egyesült Államok felszólítja Ukrajnát, hogy sorozzon be több katonát - PBS (RT)

Ukrajnának fokoznia kellene a katonai mozgósítást, és több katonát kellene küldenie az Oroszország elleni harcba – javasolta Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója a PBS Newsnak adott hétfői interjújában. Sullivan azt az érvet is elutasította, hogy több amerikai fegyver megfordíthatná a háborút.
„Láttunk-e jelentős különbséget, mióta tankokat szállítottunk Ukrajnának? Hasonlóképpen, az F-16-osokon is tapasztaltunk-e jelentős különbséget?” – kérdezte Nick Schifrin műsorvezető az USA és szövetségesei által Kijevnek adományozott tűzerőre utalva.
"A munkaerőről van szó, és véleményünk szerint Ukrajnának többet kell tennie, hogy megerősítse vonalait a frontvonalakon lévő erők számát illetően" - mondta. „Hol húzódik a legegyenesebb vonal az ukrán teljesítmény és a ráfordítások között? Ez a mozgósításon és a munkaerőn múlik.”

Ukrajnának legfeljebb 50 ATACMS rakétája van - The Times (RT)

Az ukrán hadsereg feltételezések szerint eddig csak körülbelül 50 ATACMS-rakétát kapott az Egyesült Államokból – jelentette kedden a The Times, ugyanakkor megjegyezte, hogy a Pentagon nem hozott nyilvánosságra semmilyen adatot a vitatott fegyverszállítmányról. A brit lap értesülései szerint az ukrán katonai erők „rengeteg” HIMARS és MLRS rendszerrel rendelkeznek, amelyek képesek kilőni a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyek közül az elsőt az oroszországi konfliktus 2022-es eszkalációját követő hónapokon belül Kijevbe küldték. Az újság ugyanakkor kiemelte, hogy az ATACMS rakéták korlátozott készlete miatt a kijevi katonai parancsnokoknak „gondosan kell választaniuk, amikor Oroszországon belül célpontokat választanak ki”.

A Pentagon aknákat ad Ukrajnának (RT)

Joe Biden leköszönő amerikai elnök úgy döntött, gyalogsági taposóaknákat küld Ukrajnába – jelentette kedden több hírügynökség meg nem nevezett amerikai tisztviselőkre hivatkozva. A Washington Post – amely elsőként számolt be a legújabb fejleményekről – szerint a fegyvereket csak az Egyesült Államok által Ukrajnának tekintett területen fogják használni, és „nem tartós” felépítésűek, vagyis a bevetést követő heteken belül inaktívvá válnak, hogy enyhítsék a hosszú távú hatást. Az Egyesült Államok korábban Claymore aknákat szállított Ukrajnának, amelyeket szintén arra terveztek, hogy katonákat sebesítsenek meg vagy öljenek meg, de a taposóaknákkal ellentétben a föld felett helyezik el őket, és távolról is indíthatók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 488
59 925
113
érdekes hogy eltűnt a követelményrendszerből a denacifikáció
vagy lemondtak róla, vagy úgy ítélik meg nincs azokkal a karlengetős hadosztályokkal semmi baj amennyiben az nem az ő problémájuk hanem kreténeurópáé
Egyenlöre csak pletykákról beszélgetünk, amikre semilyen hivatásos forrâs nincs. Ennek nem kellene túl nagy jelentösèget tulajdonitani.
Szerintem.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
464
3 051
93

Talán a tőzsdét akarták hűteni.Elég rosszul reagált az eszkalációra.Ugy kellet egy békehír féle..Esetleg.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 625
42 026
113
Putyin komolyan tárgyalna állítólag - vagy csak k. nagyot blöfföl...
Bizonyos területekről is hajlandó kivonulni a hírek szerint...személy szerint inkább nem hiszem, mint igen...
Valszeg kamu a hír vagy Putyin blöfföl, időt húz és amíg csak tud megy előre.