Dudi
Én nem vettem részt Amerikaiakkal közös gyakorlaton, sem az ő metodikájuk szerinti kiképzésen (annak idején nálunk ugye csak Oroszok voltak..) De Nem keverem össze a behatolást és az általános taktikákat. Az Amerikaiak és az Oroszok harcmodora jelentősen különbözik. Raj, szakasz, század, zászlóalj... szinten is. És áthatók voltak a szakikról kiképzési, menet és harci videók is. (és persze az Oroszokról is volt pár) És számtalan helyen láthattunk ilyeneket az elmúlt években az Amerikaiakról is. És volt berakva ide is video, amerikai tanácsadók képeztek ki egy Ukrán egységet. Nyílt terepen való mozgást gyakoroltak alakzatban..
A mostani Amerikai hadsereget (szerintem) leginkább nem arra képezték ki és "szocializálják" hogy motivált ÉS magasan kiképzett, ÉS nagy tűzerejű ellenféllel harcoljon. És többek közt ezért is nem alkalmas az ő kiképzésük erre az Ukrán hadseregre és annak potenciális emberanyagára.
Itt megjegyezném azt is, hogy ha az amik kiképeznek pár zászlóaljat a saját technikájuk és taktikájuk alapján, és azt alaposan, és nem két hét alatt is zavarják le, attól még a motiválatlan Ukránok tömegeit még mindig csak max pár hét alatt fogják kiképezni (az eddigiek alapján ez több mint valószínű), és ha ezt ráadásul új metodika alapján akarják majd megtenni, az még a tartalékos tisztjeiket is elfogja bizonytalanítani akik még a Szovjet/Orosz időkben lettek kiképezve.
Közben meg az Orosz tisztek és veteránok jóval alaposabb kiképzést adnak a szakiknak általánosan,mondhatni hadsereg, és nem 1-2 zászlóalj nagyságban.