Norbi, azt hiszem te egy álomvilágban élsz. Nem tudom hol hallottad ezeket a szövegeket, az egyetemen például, de ez így ebben a formában abszolúte fals. Szerintem bármi ilyenben nyilatkozol, nézz szét a saját szemeddel, Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában. Legyél kint egy-két hétig, hogy lásd a meztelen igazságot.
Kisebbségi ügyekben az EU a legnagyobb csalódás. Óriási ívben tesz a határon túli magyarok jogaira, az egész ténykedése a hallgatásban merül ki, és emiatt az utódállamok azt tesznek a kinti magyarokkal amit akarnak. Jelenleg is folyik a román közigazgatás ránk hátrányos átalakítása, a parlamenti küszöböt is feljebb fogják tolni, hogy csak a román pártok juthassanak be, a kulturális autonómiáról beszélni sem lehet, a magyar himnusz elénekléséért büntetnek, a székely zászló kitűzéséért büntetnek, elveszik a magyar szervezettől ingatlanjaikat, ismeretlen románok neveit erőszakolják rá tősgyökeres magyar intézményekre, magyar helységnevek kiírásának tiltása és még sorolhatnánk.
A tótok magyarokra hátrányos közigazgatás átalakítása már megtörtént, az EU erre egy kukkot se szólt, a szlovák nyelvtörvény szót sem érdemelt az EU parlamentjében, a kettős állampolgárság szankcionálása szintén, a történelemkönyvekből száműzik a magyar részeket, ami megmaradt azt is átírják számunkra hátrányosan ...
Egyébként most is szabadon utazhatsz Kárpátaljára, nem kell vízum, a kintiek pedig jöhetnek ugyanúgy. Amikor megalakult Ukrajna és 91-ben mint friss országba átmentem, azt tapasztaltam, hogy már akkor is utálták a magyarokat, nemhogy most. A vereckei emlékmű abban az időszakban is célpont volt, csak sajtója nem volt azoknak a gyalázásoknak, de kérdezd a kintieket, mindenről be fognak számolni. Semmiféle toleranciával nem rendelkeznek a kisebbségekkel szemben, és nehogy azt hidd már, hogy ha az ukránok EU-tagok lesznek azok betartanak bármit is. Egy mocskos nagy maffiaállam, ahol az ukrán gazdagok azt csinálnak amit akarnak, a többinek pedig kuss van. Se a románok, se a szlovákok, mint tagok nem tartanak egyetlen egy passzust sem a minoritás érdekében, mert egyetlenegy cél vezérli őket, függetlenül a politikai rendszertől, a magyarok maradékainak asszimilálása, eltüntetése.
Gróf Apponyi Albert megállapítása, mely szerint megállapítást nyert az a tény, hogy olyan fajokra került a nemzeti hegemónia átruházása, amelyek alacsonyabb kulturális fokon állanak, tökéletesen be lett bizonyítva.
És egyébként jó reggelt kívánok, a rideg valóságban.