<blockquote rel="hausser">Aki tud, az nézzen bele, a Dnipro-Napoli meccsbe (story4tv), hogy milyen messze van az a város Novorossia-tól.
Ha ezzel azt szeretted volna mondani, mekkora ukránbarátok,
akkor tudnod kell, hogy kijevi szurkolók tömegei voltak kint a kIJEVBEN játszott meccsen. Ráadásul sztem, kijevbe most csak
az agymosott ukránbarát Dnipropetrovszkiak mentek el.
Ha nem erre céloztál, akkor pardon.
http://ultrasliberi.hu/forro-ejjel-kijevben/</blockquote>
Félreérthető voltam.
Én infoim szerint 2-3 ezer Dinamo-s volt kint, azért, ez, egy több mint 70.000-es stadionban nem olyan nagy szám.
Viszont az jelzés értékü volt, hogy (legyen akkor csak) 50.000 Dnipro szurker, egyiknél sem volt semmilyen jelzés, jelkép, (legalábbis én nem láttam) ami az oroszbarátságra utalna.
(pedig valamennyire, felszinesen ismerem ezt a közeget és hidd el lett volna, ha meggyőződéses lenne valaki)
Arról nem is beszélve, hogy lett volna box a lelátón ha a dnyiprosok nem ukrán érzelműek lennének.
Viszont ukrán zászlóval tele voltak, a szurkolók kb. fele kék-sárga ruhában/sapkában volt.
Az is jelzés értékü, hogy a stadion együtt énekelte az uki himuszt éltette az AZOV-ot, stb. (kivétel 1000 nápolyi)
Egy 1milliós város esetén azért mérvedó 50-60000 fő.
Főleg ha azt veszed, hogy a látogatók lagnagyobb része fiatal volt, tehát csak egy korosztályt képviselt. Sokmindent elárul.
Ennek fényében én nem gondolom, hogy erőszak, mármint a lakosság elleni erőszak nélkül az a város valaha is orosznak akarja magát látni a közeljövőben.