<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="rumcajsz"><blockquote rel="krokomach">http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/moszkal-ket-ideiglenes-ellenorzo-pontot-nyitna-hagokon
"Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója két ideiglenes ellenőrző pontot alakítana ki a Kárpátaljára vezető hágókon a csempészet elleni eredményesebb harc érdekében.
Az effektívebb harc érdekében Kárpátalján megerősített ellenőrzéseket vezetnek be a teherforgalommal szemben, nemcsak közvetlenül az államhatáron, hanem a megye területére való belépéskor is - közölte Moszkal hivatalos honlapján..."
Ez úgy hangzik mintha lezárná/elszeparálná Kárpátalját.
Pár napja nagy rendőrségi gyakorlatot tartottak.. Mi történik most arrafelé?
Beindult az eper és baromfiszezon. Hamarosan indul a cseresznye, a megy és jön majd a sárgabarack. Ezek a termékek nagyrészt a hágón tól kerülnek értékesítésre és ilyenkor illik levenni a "tizedet" belőle a megyehatároknál.</blockquote>
Hmm nálatok nem fagyott el ez mind? Jó a csirke nem. Nálunk szinte csutka, azt se tudom miből főzök idén pálinkát.</blockquote>
Csirkéből...
</blockquote>
Lehet kipróbálom a csirke-pálinkát.
A rossz nyelvek szerint mi már úgyis griffmadarat is tenyésztünk, de az tény, hogy Kárpátalján nem Rákosi pajtás acélos búzájából fog a farmer megélni. Itt jól ment az uborka, patisszon, paradicsom orosz exportra de meghalt. Az intenzív zöldségtermelőek meg átálltak eperre mert az még jól eladható a hágón túl, de termelt itt az egyik cimbora 55 hektáron kendert is. Sajnos mindenkit ki kell ábrándítsak, mert nem indiait csak iparit, de így is balhéztak a határőrök.
A csirke-kacsa meg megint jó buli, mert ugye enni kell, itt meg hozzáértő munkaerő van, tenyésztojás valahogy csak átgurul a határon, aztán háztájiban sokan előnevelnek hathetes korig és eladják a kupeceknek.