<blockquote rel="phaidros"><blockquote rel="boki">Vedd azt, hogy ukrán részrol 200-330 katona vett részt a támadásban.
Most arra utalsz, hogy 100%-os veszteség, vagy mi?
</blockquote>
Arra utaltam, hogy, ha ennyi ember támadott, hogyan lehet 100% halott, nem beszélve 600-700 halottról. Tehát óvatosan kell kezelni az ilyen híreket mindkét oldalról. Reálisan 20-30 halott lehetett.</blockquote>
A hírek alapján ennél sokkal de sokkal komplikáltabb a helyzet.
Olvatam Bezler elsô kommentjérôl szóló hírt is. ( gondolom te is)Meg a többibôl is elég sokat..Hogy állítólag a szakik egy része hirtelen leállított szinte minden viszonttüzet, kereszttüzet..Kérdés, ez milyen szakaszban is történt pontosan. Kérdés LNR vagy DNR adott bizonyos parancsokat. És a Szurkov-Nuland találkozó után Plotnyickijék hirtelen készek voltak ellentételezés nélkül visszavonulni a szürke zóna egyes részeibôl.. És a közben beérkeztt DNR egységek - Givi...- egyes hírek szerint komoly harcokat vívtak, mások szerint meg addigra véget ért a harc.
Csakhogy. Az Ukránok hajnalban - reggel indítottak valamilyen támadást, Giviék.. még reggel odaértek egyes hírek szerint, és állítólag úgy 10 órát tartott a harc. Ha ez így van akkor Bezler igazat írhatott...
Értem hogy miért vagy óvatos, én is rakosgatom az apró részleteket, ( és sok egymásnak ellentmond) de itt elfoglalt és visszafoglalt magaslati pontokról is szó van többek közt. ( Meg egy hirtelen június 25 -tôl érvényes Kijev által ismét engedélyzett szénszállításról, vagy hogy két nappal korábban Debalcsvonál a vasút mellett felrobbant 58 tonna gázolajat tartalmazó tartály) Az is eléggé valószínûtlen hogy egyetlen Ukrán század és pár tank, meg pár kisebb egység mesterlövész, és ha van eszük legalább egy eü és egy felderítô szakasz ( kb ennyi lehet 200-330 ember- az Ukránok mostani feltöltöttségénél) annyi ponton egyszerre akkora mélységben tudott volna betörni. A hírek több kisebb nagyobb egységrôl szóltak, egyes helyszíneken zászlóaljak, dandárak egységei..
Értem én az érdekeket. ( Csak nem vagyok sem orosz, sem szaki, sem Ukrán, és pláne nem Plotnyickij és/ vagy Pushilin.)
Szurkov, Plotnyickij... meg Pushilin zavartalan Minszki tárgyalásai.. Meg a szénszállítás..Meg hogy egy esetleges sok száz tényleges Ukrán halott kellemetlen lehet egyeseknek. Meg ha tényleg úgy történt ahogy a rusvesnán is megjelent több hír is írta, akkor az Ukránok.egy annál sokkal nagyobb veszteség küszöbén is álhattak, de ugyancsak a hírek szerint, a jelentôs maradékot valamiért mintha hagyták volna futni. Volt egy olyan hír amin röhögtem. Állítólag megesett a szívük az Ukránokon.
Arra leszek kiváncsi, amikor Zaharcsenko elkezd beszélni.
És hogy valóban elindulnak e valahonnan a szénszállítmányok Ukrajnába megint. És az LNR lesz- e.
Itt most hivatalos szinteken egyelôre lényegében csak zavart csend a kommunikáció. Mindenrõl másról inkább beszélnek, mintha Debalcsevo meg sem történt volna. Miért?