[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
karpathir.com/2016/06/30/pusilin-nincs-esely-a-valasztasok-megrendezesere/
"Denisz Pusilin, a DNR képviselője a minszki
kontaktcsoportban úgy gondolja, hogy ebben az évben
nem lesznek választások Donyeckben. A két oldal nem
tud kompromisszumra jutni, ezért nincs esély a
választásokra.
Az előző év végén azt tervezték, hogy a donbásszi
választásokat 2016 elején fogják megtartani. „Az első
félév nem tesz minket optimistává. Voltak olyan
nyilatkozatok is, hogy júliusban választások lesznek, de
ehhez semmi sem áll készen” – mondta Pusilin.
A politikai alcsoporton belüli tárgyalásokat teljesen
leminősítette. Szavai szerint jelenleg valahol azon a
szinten vannak, ahol 2015 májusában voltak, mivel
Ukrajna képviselői a politikai alcsoportban lecserélődtek
és ők az egész megbeszélést szinte elölről kezdték..."

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
rusvesna.su/news/1467224345

A június 29-én. Debalcsevoi irányban viszonylag széles fronton támadó Ukránok vesztesége halottban a jelenlegi becslések szerint 600- 700 ember lehet. ( jelenleg 250 - 300 halottat összesítettek) És ennél több sebesültben. (Egyelôre ez inkább csak találgatás, mert sok helyszint kell átnézni és összesíteni az adatokat.)
A cikk szeint az Ukránoknál olyan 10-12 az egyhez kellene a támadónak túlerôben lenni, hogy sikeresen támadhassanak a szaki védelem ellen.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 871
32 466
113
250-300 halott? Nem propaganda ízű egy kicsit? A 600-700 meg irreálisan sok egyetlen támadás során.

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
Szép napot!
Számomra egy kicsit zavaros a hírfolyam.
Összesítené valaki hogy pontosan hogyan zajlott a hadművelet.
Terv, résztvevő erők, elért vagy el nem ért célok, veszteségek.
Már amit tudni lehet.
Köszönöm.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 571
85 043
113
<blockquote rel="boki">Vedd azt, hogy ukrán részrol 200-330 katona vett részt a támadásban.

Most arra utalsz, hogy 100%-os veszteség, vagy mi?
</blockquote>

Arra utaltam, hogy, ha ennyi ember támadott, hogyan lehet 100% halott, nem beszélve 600-700 halottról. Tehát óvatosan kell kezelni az ilyen híreket mindkét oldalról. Reálisan 20-30 halott lehetett.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
<blockquote rel="phaidros"><blockquote rel="boki">Vedd azt, hogy ukrán részrol 200-330 katona vett részt a támadásban.

Most arra utalsz, hogy 100%-os veszteség, vagy mi?
</blockquote>

Arra utaltam, hogy, ha ennyi ember támadott, hogyan lehet 100% halott, nem beszélve 600-700 halottról. Tehát óvatosan kell kezelni az ilyen híreket mindkét oldalról. Reálisan 20-30 halott lehetett.</blockquote>

A hírek alapján ennél sokkal de sokkal komplikáltabb a helyzet.
Olvatam Bezler elsô kommentjérôl szóló hírt is. ( gondolom te is)Meg a többibôl is elég sokat..Hogy állítólag a szakik egy része hirtelen leállított szinte minden viszonttüzet, kereszttüzet..Kérdés, ez milyen szakaszban is történt pontosan. Kérdés LNR vagy DNR adott bizonyos parancsokat. És a Szurkov-Nuland találkozó után Plotnyickijék hirtelen készek voltak ellentételezés nélkül visszavonulni a szürke zóna egyes részeibôl.. És a közben beérkeztt DNR egységek - Givi...- egyes hírek szerint komoly harcokat vívtak, mások szerint meg addigra véget ért a harc.
Csakhogy. Az Ukránok hajnalban - reggel indítottak valamilyen támadást, Giviék.. még reggel odaértek egyes hírek szerint, és állítólag úgy 10 órát tartott a harc. Ha ez így van akkor Bezler igazat írhatott...

Értem hogy miért vagy óvatos, én is rakosgatom az apró részleteket, ( és sok egymásnak ellentmond) de itt elfoglalt és visszafoglalt magaslati pontokról is szó van többek közt. ( Meg egy hirtelen június 25 -tôl érvényes Kijev által ismét engedélyzett szénszállításról, vagy hogy két nappal korábban Debalcsvonál a vasút mellett felrobbant 58 tonna gázolajat tartalmazó tartály) Az is eléggé valószínûtlen hogy egyetlen Ukrán század és pár tank, meg pár kisebb egység mesterlövész, és ha van eszük legalább egy eü és egy felderítô szakasz ( kb ennyi lehet 200-330 ember- az Ukránok mostani feltöltöttségénél) annyi ponton egyszerre akkora mélységben tudott volna betörni. A hírek több kisebb nagyobb egységrôl szóltak, egyes helyszíneken zászlóaljak, dandárak egységei..
Értem én az érdekeket. ( Csak nem vagyok sem orosz, sem szaki, sem Ukrán, és pláne nem Plotnyickij és/ vagy Pushilin.)
Szurkov, Plotnyickij... meg Pushilin zavartalan Minszki tárgyalásai.. Meg a szénszállítás..Meg hogy egy esetleges sok száz tényleges Ukrán halott kellemetlen lehet egyeseknek. Meg ha tényleg úgy történt ahogy a rusvesnán is megjelent több hír is írta, akkor az Ukránok.egy annál sokkal nagyobb veszteség küszöbén is álhattak, de ugyancsak a hírek szerint, a jelentôs maradékot valamiért mintha hagyták volna futni. Volt egy olyan hír amin röhögtem. Állítólag megesett a szívük az Ukránokon.

Arra leszek kiváncsi, amikor Zaharcsenko elkezd beszélni.
És hogy valóban elindulnak e valahonnan a szénszállítmányok Ukrajnába megint. És az LNR lesz- e.
Itt most hivatalos szinteken egyelôre lényegében csak zavart csend a kommunikáció. Mindenrõl másról inkább beszélnek, mintha Debalcsevo meg sem történt volna. Miért?

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
31 637
113
Érdekesek ezek az ukrajnába irányuló szénszállítmányok. Nem egyszer voltam a helyi vámnál és fogtam ki szénszállítmányt hozó kamiont Ukrajnából. Ráadásul a környéken sokan égetnek szenet nagy tételben, de van akinek közülük is jobban megéri ukrán szenet hozatni, átcsomagolni és továbbadni. Valószínűleg nem elsődleges szempont a hazai fűtés meg áramellátás a szénszállítmányoknál, hanem így próbálnak euróhoz jutni a szétcseszett hiperinfláló gazdaságukban.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Érdekesek ezek az ukrajnába irányuló szénszállítmányok. Nem egyszer voltam a helyi vámnál és fogtam ki szénszállítmányt hozó kamiont Ukrajnából. Ráadásul a környéken sokan égetnek szenet nagy tételben, de van akinek közülük is jobban megéri ukrán szenet hozatni, átcsomagolni és továbbadni. Valószínűleg nem elsődleges szempont a hazai fűtés meg áramellátás a szénszállítmányoknál, hanem így próbálnak euróhoz jutni a szétcseszett hiperinfláló gazdaságukban.

Valahogy így történhetett a Holodomor is. A háborús készülődés miatt kellett az iparosítás és ehhez tőkére volt szükség. Hogy legyen pénz, gabonát adtak el a Nyugatnak. A Nyugat pedig annak tudatában megvette a SZU-tól a gabonát, hogy tudta, hogy az, amit eladnak, az nem felesleg, hanem emiatt a SZU-ban tömegek fognak éhen halni.
Most meg majd jöhet a Nagy Ukrán Fagyhalál.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 571
85 043
113
A mesterlovész, aki likvidálta az ukrán náci operaénekest.
https://vk.com/strelkov_info?z=video-57424472_456241523%2F9602811990f2978003%2Fpl_wall_-57424472

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 917
72 963
113
Szerintem a térkép alapján átmentek az ukik a hídon és nyomtak egy nagy hajrát ahogy szoktak . Előre indultak az úton és oldalt két irányban vettek fel pozíciókat amíg elérték a szakik védelmi vonalát. Váratlan reggeli támadás 3-400 fővel egy váltás időszakában levő elfáradt , nem figyelő vonalon át is törhetett volna minden eséllyel. Szerencse volt honnét erősítést vinni gyorsan. Így megállították és az elveszett lendület miatt plusz a szakik kiépített vonalai miatt visszavonultak. Nem sokon múlhatott hogy áttörjenek szvsz, több emberrel sikerülhetett volna a meglepetés miatt.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 917
72 963
113
A 4km előnyomulás kb meg is van ezzel a szaki vonalak kb 5 km-re vannak kicsivel Logvinovo felett. Ott minden a védelemnek kedvez ha a híd felől jönnek. Szvsz az ukik tesztelnek, tapogatóznak. 3-4000 emberrel már át jutottak volna és még pluszugyanennyivel Logvinovó után Debaltsevónál jobbra elindulva felgöngyölíthetik a szaki védelmet Luganszkik ,balra meg Donyeck felé.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
A mesterlovész, aki likvidálta az ukrán náci operaénekest.
https://vk.com/strelkov_info?z=video-57424472_456241523%2F9602811990f2978003%2Fpl_wall_-57424472

https://new.vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_106989

Az operaénekes

13590372_1175725742478353_6780181851199501756_n.jpg

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://rusvesna.su/news/1467407833
Július 1-én repülővel szállítottak Donbasszból Odesszába 15 Ukrán katonát. (képek a cikkben)

https://www.youtube.com/watch?v=bEP3olu0dEI

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://rusvesna.su/news/1467398832
(01.07.2016 - 22:02)
Este újból harcok kezdődtek Debalcsevo közelében és Gorlovkánál.
Harc tört ki a Szvetlodarszk-Debalcsevo autópályánál.
Egy Gorlovkai nő azt írta hogy megint repülnek a bombák, a gyerekek sírnak a pincékben.

http://rusvesna.su/news/1467400916
Donyeckben július 1-én este, két erős robbanás volt hallható a város szinte teljes területén. Az első 21.20, a második 21.40-kor. DNR légvédelme Ukrán drónokra lőtt.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://karpathir.com/2016/07/02/elsikkasztottak-a-katonak-rehabilitaciojara-szant-allami-tamogatast/
"Az ukrán titkosszolgálat és az ügyészség nyomozói közösen felszámoltak egy bűnszervezetet, amely 12 millió hrivnya a kelet-ukrajnai háborús övezetből hazatért, pszichés zavarokkal küzdő katona gyógykezeltetésére szánt állami támogatást sikkasztott el – közölte az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálata..."

http://karpathir.com/2016/07/01/a-fougyeszseg-vadat-emelt-ket-ajdaros-ellen/
"Az ukrán főügyészség vádat emelt az Ajdar egység két önkéntese ellen. Erről a főügyészség sajtóosztálya jelentett..."

http://www.balrad.com/2016/07/02/donbassz-175/
"Foszladozik Kijev ordashadának döbbenete a tegnapelőtti újabb levitézlés miatt. Bár némiképp visszafogottabb intenzitással ostromolták tegnap és mára virradóan Donbasszt!-de azért ostromolták. És készülődnek. Valamire!
A Szvetlodarszk-Debalcevo úton tegnap kora este próbálkozott egy kisebb valcmanista egység azzal, ami másfél nappal korábban egy csúfos kudarcot vallott nagyobb hordának nem sikerült..."

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Szerintem a térkép alapján átmentek az ukik a hídon és nyomtak egy nagy hajrát ahogy szoktak . Előre indultak az úton és oldalt két irányban vettek fel pozíciókat amíg elérték a szakik védelmi vonalát. Váratlan reggeli támadás 3-400 fővel egy váltás időszakában levő elfáradt , nem figyelő vonalon át is törhetett volna minden eséllyel. Szerencse volt honnét erősítést vinni gyorsan. Így megállították és az elveszett lendület miatt plusz a szakik kiépített vonalai miatt visszavonultak. Nem sokon múlhatott hogy áttörjenek szvsz, több emberrel sikerülhetett volna a meglepetés miatt.

Ez egy klasszikus kitámasztós támadás volt. Ezt normálisan három ütemben kell megcsinálni. Hullámonként 1000 emberrel + páncélosok és tüzérség. Dandár szint és akkor marad több mint elég tartalék az ellentámadásra is.