<blockquote rel="krokomach">...
Azt viszont nem értem hogy Zaharcsenko miért hagyja.
Mert igy megoszlik a felelosseg is. Illetve tobbfele valaszt adhatnak a "kihivasokra" az eltero strategiaikkal. Tobb lehetoseg = nagyobb esely a sikerre.</blockquote>
Ezt egy éve írtam.
<blockquote rel="boki">Purgin és Zaharcsenko háború párti és Pusilin pedig a béke(diplomácia)Szurkov(Moszkva) embere. Sokatmondó Zaharcsenko hallgatása is. Úgy néz ki nem o irányít a DNR-ben.
Az azért végtelenül leegyszerűsíti a valóságot hogy Purgin és Zaharcsenko háború párti, és Pusililin a béke (diplomácia) embere lenne.
Pusilin és köre mintegy fal volt a DNR és Novorossia boldogulása között. Néha tényleg úgy látszik, mintha az Ukránok "hátvéde" lenne. Nyiltan szembe megy a tavalyi népszavazással, és ezzel formálisan legalábbis árulást követ el. Olyan egyezségeket és tűzszüneteket akar egyoldalúan megvalósítani, amit kizárólag csak a szakiknak kellene megvalósítani. Sikeres támadásokat és ellentámadásokat akasztanak meg folyamatosan.
Most pedig egy minden korábbinál hatalmasabb erővel csoportosulnak az Ukránok javarészt DNR körül, közben már szinte nyíltan és háborítatlanul töltik fel készleteiket már közvetlenül a front mellett. És a hírek szerint minden eddiginél több dront használnak a felderítéshez.
És ez a Béke embere meg eközben a "háború" embereit akarja minimum háttérbe szorítani.
Pusilin saját szavai szerint nem ésrt a katonai kérdésekhez- ezt válaszolta egy korábbi interjúban, amikor a Sirokinoi "visszavonulásról" kérdezték. Most pedig ugye az oda bevonuló Ukránok már az eddig háborítatlan területeket is tudják onnan lőni.
És mindezeken felül vélhetően az ellenkezőjét érné el Pusilin ha leváltaná Zaharcsenkót. Többször írtam már arról, hogy milyen nagy az elégedetlenség a "tűzszünetezéssel" kapcsolatban. A frontvonal melletti egységek vélhetően mőár eddig is nagymértékben szembe mentek azzal hogy ne reagáljanak semmilyen támadásra. Még hogy gondatlanság miatt robbannak fel az Ukránok hadianyag raktárai.
Egyí korábban majd fél évig Sirokino környékén harcoló szaki azt írta, hogy gyakran ellentmondásos parancsokat kaptak, leváltották a parancsnokukat, és szinte parancsmegtagadással felérő módon tartották fel az ellelenséget. Konkrétan Pusilint és köreit vádolta az ott kialakult helyzetért.
Pusilin vagy
1.) Felkészületlen
2.) Ostoba
Ugyanis nem látom a pozíciójához szükséges kompetenciákat.
3.) Áruló
Nem értem a motivációját. Nem tudom kihez hűséges. DNR-hez? Hát, azt a látottak alapján nem fogadnám le. Moszkvához? Talán. Kijevhez? Az is lehet. Ez a mostani lépése, akkor amikor láthatóan bármelyik pillanatban támadhatnak az Ukránok, csak és kizárólag az Ukránoknak kedvez. Feltételezzük fel hogy Pusilin az Ukránoknak dolgozik. Hagynák hogy egy ilyen lépéssel mindenki gyanúját felhívja magára? Ha az Ukránoknak eltökélt tervük az, hogy még ebben a hónapban támadnak, akkor igen. Az ellenségnél keltett belső zűrzavar és az eddigi erős parancsnokok (főleg Zaharcsenko) kiiktatása ily módon, megérné azt az árat hogy veszélybe sodorják a legmagasabb pozícióba eljuttatott ügynöküket. Strelkov szerint az Ukránok Telmanovó környékén készülnek betörni az egyik ékükkel, ahol több mint ötszörös fölényt alakítottak már ki. Egy ilyen támadással biztos érnének el haladást, ekkor viszont nem jönne jól nekik szervezett ellenállás és főleg irányítoot tartalékok bevetése ellenük. Ha pedig lefejezik a "háború" embereit , nyílt útjuk lesz a határig és onnan Donyeck és Novoazovsz felé,,,
4.) Egy elhivatott, ám sokak által meg nem értett zseni.
Hm.
5.) Egy hazafi, aki csak DNR érdekeit nézi.
Hát ez sem túl valószínű. Ha mindent megkap Kijev, akkor jobb lesz a DNR területén élőknek? Nem. Ez legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján biztosan elmondható. Kizárt. (sokszor beszéltünk erről a témáról)
6.) Hazafi, aki úgy véli, hogy az Ukrán elnyomás is jobb a mostani helyzetnél. Akkor viszont 1.) vagy 2.) (felkészületlen vagy/és ostoba)
</blockquote>