<blockquote rel="sata"><blockquote rel="silurusglanis">Szaki utoljára életjelet január elsején adott. Mivel a 40 felettieket nyugdíjazták vagy elment és valamiért nem ír(veszélyes volt neki HTKA-zni), de én személy szerint megalapozottan úgy gondolom hogy a Csillagösvényen folytatja útját.
"Csillagösvény" mit jelent?
</blockquote>
Ez komoly kérdés?
Én remélem még mindig él és egészséges.
Átgondoltam az ukrán helyzetet és arra jutottam, hogy szinte mindekinek jó így ahogy van ( eu, usa, orosz, kijev). Szóval akár még 3-5 évig is nézhetjük az agóniát.
Oroszoknak a saját gazdaság az első.
Usának is. Eu azt se tudja merre nézzen. Kijevnek meg befogták a szemét.
Hamarabb nem zárúl le, mint a szír balhé.
Dnr lnr kap szép kis államot, mégha el sem lesznek ismerve.
Hágában majd nyugdíjas volt katonákat elítélnek....
</blockquote>
Egy baj van (igazából sok..) Ukrajna tényleg a pénzügyi gazdasági, szociális, fűtési, energetikai, élelmezési összeomlás határán van. Az IMF nem ad pénz, ezután villámgyorsan lényegében eladták Kárpátalja fatartalékát az EU-nak 600 millióeuróért. Ami szinte semmire sem lesz elég. Hivatalosan napi 5 millió dollárba kerül a Donbasszi háború Ukrajnának. A valóság inkább ennek többszöröse lehet, mert lényegében megszállás alatt tartják az ország felét, és szoros ellenőrzés alatt a maradékot.
Azonkívül. A hírek szerint az Azov kivonásának és Zaporozsieba áthelyezésének legalább egyik oka hogy az ottani tengerpartot akarják vele védeni. Egyre többen mondják Ukrajnában hogy Mariupolt fel kell adniuk. Ennek egyszerűen az az oka hogy hatalmas veszteségeik vannak, Mariupol lakossága ellenséges, és valószínűleg sokkot kaptak Givi partraszállási gyakorlatától is Sirokino mellett. Állítólag Porosenko augusztus 31-én Mariupolba látogat ( http://www.mariupolnews.com.ua/descr/72389 ) és állítólag támogatásáról fogja biztosítani Mariupolt, és lesz elég ember a védelmére.
De azért az Azovot a lakosságtól-így ellenséges környezettől mérsékeltebb, mert lényegében kihalt- Zaporozsiai tengerpartra helyezik. Érthető.
Ha nincs pénz, akkor a tömeges éhséglázadásokra kell majd összpontosítani. És nem biztos hogy DNR/LNR a legnagyobb gondjuk emiatt.
3-5 év Ukrajnának? Az államot mesterségesen fenn lehet tartani talán addig (USA) de a lakosságnak étel, fűtés és áram (is) kell.
Amit most látok Porosenkóéktól, az az ötletelés, egyik napról a másikra kihúzni, és reménykedni. Vélhetően még ők sem tudják hogy egy hét, két hét ... múlva mit fognak tenni.
És közben állítólag (Oleg Tsarev szerint) a Dnyepropetrovszki reptérre naponta érkeznek NATO szállítógépek, de senki sem tudja hogy mi a rakományuk.