Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amikor utoljára kérdeztem akkor még függőben volt és nem jött róla azóta infó, legalábbis nem találkoztam vele a fórumon.
Egy ilyen külföldi bíróság ítéletére elméletileg nem mondhatják azt az ukránok, hogy nem fogadják el?
Egyetértek. De semmilyen radar szállítására a vizsgálati jelentés nem utal, csak a kilövőegységre. Ezzel pedig eltalálni egy tíz kilométer magasan repülő célt, amely a rakéta érzékelőjében egy-két tized másodpercig jelenik meg, nem kisebb teljesítmény, mint osztásra royal flush-t kapni, lehetőleg kőrt, és a legkisebb lap tízes... Pókerezem, de ilyen még a büdös életben nem jött be nekem, és csak attól hallottam, akinek mesélték...Ezek félaktív rakéták és külső forrás (ez esetben a TELAR radarja) "világítja meg neki a célt.
Egyetértek. De semmilyen radar szállítására a vizsgálati jelentés nem utal, csak a kilövőegységre. Ezzel pedig eltalálni egy tíz kilométer magasan repülő célt, amely a rakéta érzékelőjében egy-két tized másodpercig jelenik meg, nem kisebb teljesítmény, mint osztásra royal flush-t kapni, lehetőleg kőrt, és a legkisebb lap tízes... Pókerezem, de ilyen még a büdös életben nem jött be nekem, és csak attól hallottam, akinek mesélték...
Mekkora távolságra (milyen sugarú körben) lehet használni a Buk-ot, ha 10 km felett repülő célt el akarunk érni?
És külső radarforrás, TELAR nélkül? (Tudom, éssel nem kezdünk mondatot...)
Csoki gyárak?Van ennyi ukrán állami befektetés meg pénz a számlákon az oroszoknál? Az EU-ban lehet ha adminisztrációs nehézségekbe fognak ütközni a behajtásokkal, ha az angliai bíróság egyáltalán igazat ad nekik.
Az ilyenkor szerintem nem számít.Magántulajdonban.
Serintem csak állami tulajdont lehet lefoglalni, még akkor is, ha az elnök vagyonához könnyebben hozzaférnének.Az ilyenkor szerintem nem számít.
A TELAR egy olyan önjáró rakéta-indító állás, ami tartalmazza a cél-megvilágító radart is, de ez csak egy rendkívül keskeny sugárnyalábbal dolgozik, tehát vagy külső célfelderítő radart vagy óriási szerencsét igényel vele a cél befogása. Az óriási szerencse kb. annak megfelelő, mint mikor sötét éjszakában egy lézer-spotlighttal akarsz megtalálni egy repülő darazsat.Akkor a holland jelentés technikailag marhaság? Mert ott csak egy kilövő állásra hivatkoznak,
Az ukrán katonai ügyészség megnevezte azokat az orosz katonai egységeket akik először Ukrajna területére léptek a Krímben. Ők azok akikről először azt hazudta Putyin, hogy ott sincsenek, aztán azt, hogy ismeretlen eredetű zöld emberkék. Ők robbantották ki a háborút, velük támadta meg Oroszország Ukrajnát:
31st Separate Air Assault Brigade of the Russian Airborne Troops
45th Detached Special Forces Regiment of the Russian Airborne Troops (military unit 28 337)
18th Separate Motorized Rifle Brigade
58th Army of the Southern Military District of the armed forces of the Russian Federation
98th Airborne Division of the Russian Airborne Troops (military unit 65 451)
76th Air Assault Division of the Russian Airborne Troops
15th Separate Motor Rifle Brigade of Russia’s peacekeeping forces (military unit 90 600).
http://www.unian.info/politics/1550...f-russian-army-who-seized-crimea-in-2014.html
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..