A SZU-ban Ukrajna kétszer olyan erős volt gazdaságilag, mint Belarusz. Ma meg a pici Belarusz kétszer olyan erős gazdaságilag, mint a nagy, független Ukrajna.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én úgy tudom, hogy volt az ukránoknak olyan időszaka is, amikor épp a lengyel uralom alól menekültek az oroszokhoz védelemért.
Pontosan ha jól emlékszem az andruszovói szerződés de ez is túlzás hogy menekültek akkor, mint most is politika... de ez még mindig nem cáfolja az állításomat, és azt sem, hogy ha szeretnének függetlenek lenni, legyenek, ráadásul teljesen racionális okokból tartanak az oroszoktól, és érhető, hogy a sokkal sokkal vonzóbb EU felé kacsintanak. Az is érthető, hogy Ukrajna nélkül ahogy Brzezinski is írta nem lehet világhatalom Oroszo. és ha elvesztik véglegesen Ukrajnát akkor geopolitikai értelemben teljesen kiszolgáltatottak lesznek, emiatt szállták meg Kelet-Ukrajnát. (A Krím is fontos de az a valóságban tényleg orosz volt szóval azt felesleges most ide venni.)
Pontosan ha jól emlékszem az andruszovói szerződés de ez is túlzás hogy menekültek akkor, mint most is politika... de ez még mindig nem cáfolja az állításomat, és azt sem, hogy ha szeretnének függetlenek lenni, legyenek, ráadásul teljesen racionális okokból tartanak az oroszoktól, és érhető, hogy a sokkal sokkal vonzóbb EU felé kacsintanak. Az is érthető, hogy Ukrajna nélkül ahogy Brzezinski is írta nem lehet világhatalom Oroszo. és ha elvesztik véglegesen Ukrajnát akkor geopolitikai értelemben teljesen kiszolgáltatottak lesznek, emiatt szállták meg Kelet-Ukrajnát. (A Krím is fontos de az a valóságban tényleg orosz volt szóval azt felesleges most ide venni.)
Értem én camee, hogy Brzezinski-től tanultad, amit mondasz, de én meg azt kérdem, hogy miért lesz az jó neked, hogy ha Oroszo. geopolitikai értelemben teljesen kiszolgáltatott lesz?
Miért jó egy atomhatalom (Oo.) idegeit borzolni?
Azt sem értem, hogy miért lenne jó Oo. felbomlasztására játszani, amikor Oo. területeit az iszlám és Kína szereznék meg? Ez kinek lenne az érdeke? Az USA-nak? Ugyanmár. Ez még az USA-nak is rossz lenne.
Ugyan ti elvakult oroszfanok nem elég hogy eléggé korlátoltak vagytok, még félre is értetek. Én egyáltalán nem akarom Oroszo. végső kiszolgáltatottságát, és egyáltalán nem támogatom az önhatalmú csendőrt (az USA-t). Sőt, Oroszországot hasznosnak is gondolom mivel egyfajta ellensúlyt képez, ÉS abszolút megértem hogy elfoglalta Kelet-Ukrajna bizonyos részeit jelezve hogy eddig és nem tovább az EU és NATO csatlakozást illetően mert mint említettem az halálos lenne számukra geopolitikailag. A véleményem ebben a témában, hogy legyen újra Európa erős, mert mi azzal nem járunk jól ha olyanok mint Oroszo., Kína, USA alakítják a nemzetközi politikát.
Természetesen a függetlenségnek sok dimenziója van, azonban az állításom, hogy függetlenek akarnak lenni Oroszo-tól megállja a helyét. Természetesen ők is tudják, hogy a szuverenitás valamilyen szintű feladása ha az Unióba akarnak csatlakozni, (de ez a leggazdagabb térség, ki ne akarna akinek 1 kis józan esze is van).
Gyengébbek és hülyébbek kedvéért leírom mégegyszer. Oroszország a Krímet visszafoglalta és nem elfoglalta, K-Ukrajnában meg nem foglalt el semmit, csak függetlenedni próbál az ottlevő lakosság.
Azzal is már haladnánk előre, ha két percenként nem változtatnád az álláspontodat te kis ulippo-klón. (kéretik az IP-ket leellenőrizni)
Függetlenek akarnak lenni az oroszoktól, de csak annyira, hogy az oroszok mégis tartsák el őket. Az unióba tartozást meg lehet nézni milyen szintű szuverenitásfeladással jár. Kanadai kereskedelmi egyezmény amivel bejönnek az amerikai cégek is, a lakosság meg eheti a mérget. Iparleépülés a keleti országokban, kötelező befizetés a közösbe, vámjövedelmek megtizedelődése, plkusz áfacsalás, profit kivitele, az unió meg ad pénzt és megmondja mire költehted el, aminek egy része hülyeség, másik részét le sem tudod hívni, 5-10%-ot bukod pályázatírással és adminisztrációval csak a pályázó oldalán, a minisztériumi rész erre csak rájön, kötelezettségeszegési és más eljárásokkal felfüggeszthetik a kifizetéseket, és az első válság során rántották is magukkal a perifériát. Miközben Berlin meg Brüsszel úgy diktál, mint anno Stalin, épp a közös hadsereg hiányzik belőle amit most próbálnak összehozni. Akinek egy kis józan esze van 100x átgondolja, hogy kell-e neki ez a szar, fogy elveszíti a szuverenitását és kiárusítja az országát egy EU-csatlakozás miatt. Ha legalább anyagilag megérné, de úgy sem biztos, legalábbis nem egyértelmű, hanem nem csak azokat a számokat mutogatnák, hogy mennyit fizetett be és mennyit kapott vissza, mert ez olyan qrva távol van a teljes és valós képtől, hogy nem is érdemes vele foglalkozni.
Szóval lebukták, akár el is rághatod a ciánkapszulát, hogy több infót ne árulhass el a megbízóidról.A te IP-d vajon Moszkvai? Őszintén remélem, hogy ezért pénzt kapsz amiket leírtál tételesen baromságok, nincs is értelme vitatkoznunk.
Szóval lebukták, akár el is rághatod a ciánkapszulát, hogy több infót ne árulhass el a megbízóidról.
Nekem igen, de nem azért amit a HTKA-n írogatok.Nekem nem fizet senki
Most bukott be a CNN , hallottad? Lehet van infód doszt de vajon milyen? Ki hazudik jobban a CNN vagy a BalRad? Amúgy igazad van.Hát kb. de addig az USA megpróbál akkora anyagi veszteséget okozni az ukránok felfegyverzésével, amennyit csak tud - hogy drága legyen nekik a dolog (mint annó afganisztán).
Én csak a ruszkik mosdatását nem bírom, mintha azok bármivel is jobbak lennének. Csak ott jobban kontrollálják a sajtót (vagyis totálisan uralják), így nem kerül ki, hogy ott is ugyanaz megy, csak ott más a neve. Nem mondom a nyugat sokkal jobb, de itt legalább pár fokkal nagyobb a szabadság, nyitottabb a tudáshoz a hozzáférés. Persze a nagyhatalmak ugyanúgy gyilkolnak, de legalább ebből nekünk is hasznunk van, nem csak a felső elitnek.
Mármint milyen ukrán? Max a csernyigovi,lembergi, mert talán 20 évvel többet voltak lengyel uralom alatt mint szu?Igazából az ukrán közelebb van a lengyelekhez mint az oroszokhoz, ha a történelmi hátteret nézzük.