Nem kell ezt túldimenzionálni. Akár egy elkötelezettebb banderista osztag is megcsinálhatja ezt. Az egész háború során mindvégig jelen voltak az ukrán neonáci osztagok beszivárgói a szakadár területeken. Felderítettek, tüzérségi tüzet helyesbítettek és robbantgattak is. Meglett ehhez a rutinjuk hosszú évek alatt.
Szerintem ezt ilyen külsősök csinálták, az ukrán államtól csak anyagi és technikai segédletet kaphattak.
Ilyen szintű vezető likvidálásához a magányos vadászok harmatgyengék. Ide kellett a célpont pontos mozgásának felderítése és a belső ember aki lehetővé tette a pokolgép megfelelő telepítését. A kivitelezés módja viszont arra utal, hogy Zaharcsenko nagyságrendileg nehezebb célpont volt mint Givi vagy Motorola akiket gyakorlatilag saját házukban likvidáltak, ami megint csak felveti a profizmus kérdését. Szerintem ukrán végrehajtók voltak akiket pénzel, felszereléssel és információval a jenkik segítetek. Mi több, meg merem kockáztatni, hogy az akcióról ukrán kormányberkekben (katonai és civil titkosszolgálatoknál) legfeljebb 4-5 ember tudhatott.
Ami meg az esetleges orosz kivitelezést illeti szerintem marhaság. Zaharcsenko nem volt hülye és tudhatta jól, hogy amit a Kreml ura mond azt neki betű szerint végre kell hajtania. Ha mégsem tesz így és érvényesíteni akarom politikai elképzeléseimet a DNR-ben Zaharcsenko útján, akkor először egy "elhibázott" merénylettel ráijesztek a delikvensre, mert egy engedelmes Zaharcsenko sokkal többet ér mint egy utód, aki a fene tudja milyen lesz, hiszen nincs itt semmire semmilyen biztosíték. Ráadásul ez a merénylősdi sem vall az oroszokra hiszen pl Sztrelkovot milyen egyszerűen hazarendelték. Az érintett csak annyit mondott: hallom és engedelmeskedem, aztán csomagolt. Szóval egyszerűen nincsenek ráutalva ilyen akciókra.