[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Eddig is a Krimhez átallók: összeg határőrség és belügyi alakulat, két légi bázis, három légvédelmi alakulat: 20 Buk és 30 db S-300 PSz, 40 tank, 90 BMP, 52 repülő, 120 db kézifegyver...

kovikopasz
Épp olvasom,hogy egyes arab lapok is írják: "bezzeg amikor amerika megsemmisítette Irakot akkor senki nem tiltakozott"

Friss hír
Glazjev Putyin tanácsadoja bejelentette, amennyiben az USA gazdasági szankciokat vezet be, akkor Oo. lemond a dollárrol .

Hát őket bztosan nem lövik szarrá bűntetlenül, mint Líbiát. Kadhafi dollár helyett ugy-e aranyért adta az olajat, és mikor kérte vissza az aranyát az amerikai befektetési alapoktól, ahol el voltak helyezve, kapott helyette golyót a fejébe és bombát az országára.

További infok Glazjevtol...
Szankciok esetén nemfogják az orosz bankok fizetni az amerikai bankoktol felvett hiteleket (tobb 10 mlrd.USD), ha befagyasztják az orosz cégek, bankok , emberek számláit az amerikaiak az oroszok megszabadulnak az amerikai állampapíroktol és ezt fogják javasolni a tobbi országnak is(Kína). Ez lenne a dollár vége?

Most kérdés, hogy mennyi lekötött és nehezen mozdíthtó orosz vagyon van az USA-ban. Ha több, mint a tartozásuk akkor nettó jól jöhetnek ki a dologból, ha kevesebb akkor rosszul. Persze ez is csak akkor igaz, ha az amerikaiak fele ki nem fizetett pénzekből otthon azokat kárpótolják, akik elvesztik a vagyonukat az amerikai zárolások miatt. Én inkább Európában meg Ázsiában sejtem az orosz pénzeket, persze a bankrendszerek egymásba fonódása miatt közvetve amúgyis az USA-t finanszírozzák, mivel a világ legnagyobb hitelfelvevője.

A kínaiak biztosan nem örülnének annyira, ha kizárólag a gazdasági oldalát nézzük a kötvénybefektetéseiknek, mert ha az oroszoknak többet nem kell dollár, az árfolyama gyenegülni fog és a kínai kötvények is majd kevesebbet érnek.

Ha Obamáék nem kapnak a hülyeségeikhez komoly EU-stámogatást (márpedig ha épelméjűek vannak az EU-s vezetőknél többségben akkor nem kapnak) akkor ügyesen visszateszik a farkukat a nadrágba és tovább nem méregeik, mert nincs amiért.

De most akkor megállnak a krimi határokon?? A többi orosz többségű résszel mi lesz? Az már neccesebb mert kevésbé védhető? Vagy mi a helyzet ott? Mert van még ott orosz bőven, velük mi lesz??

Milyen mozgolódás van az orosz ukrán határon? Mennyi nehézfegyverzete van a krimi csapatoknak? Mert ahogy én látom, az átállt ukrán tankokon kívül nem sok nehézfegyver van ott! Tigrisek meg btr-ek. Vagy rosszúl látom?

Pocok75
Ne azt várd, hogy az oroszok majd támadást intéznek Ukrajna ellen.:) Van egy kozos ukrán-orosz megállapodás, ami értelmében maximálisan 25000 orosz katona tartozkodhat a Krímen, 130 páncélozott jármu...stb,errol már írtam. Ezt a számot még nem érték el.

Nem várom, csak nem értem a helyzetet. Akkor most megvédem a sajátjaimat mind vagy csak akiket könnyebb?? Nem világos a helyzet számomra! A krimiek oroszabbak mint a harkoviak vagy az odesszaiak??

az aktív szerződésük alapján a Krímben lehetnek, máshol nem... Gondolom ennek a keretein belül akarnak maradni, így bárki aki anyázik leginkább magából csinál hülyét

Azt meg értem, hogy elvileg jogukban áll 25000 katonát ott tartani, de körülzárni ukrán laktanyákat, felügyelni a reptereket az nem hiszem, hogy benne lenne a megállapodásban! :-) no offense! :)

Szerintem az oroszok megvárják míg legitim kormány alakul Ukrajnában(választások által) és csak az új ukrán kormánnyal kezdik meg a tárgyalásokat(a mostaniakat nem ismerik el) Ukrajna ,az orosz kissebbség (így a magyar kisebbség)jovojérol. Garanciákat akarnak, hogy Ukrajna nem lép a Nato-ba, ezáltal Ukrajna maradna mint koztes terulet . Kelet-Ukrajnába csak akkor vonulnának be, ha elkezdenék olni az orosz embereket a radikális jobb szektor hívei, hamarabb nem. Ez egy hosszu menet lesz, akár évekig is ott maradhatnak az orosz katonák a Krímen....

A rendőri vezetők 90 százalékát elbocsátották Ukrajnában, miután az új vezetés szerint diszkreditálták magukat a tüntetések idején.
nagyon gyűjtik az ellenségeket az új kormány tagjai

Az azért erős túlzás, hogy senki, de akkor itt nyugaton egység volt ezzel kapcsolatban mert biznisz volt mindenkinek. De most azért nem egységes a nyugat mert pl itt angliában is fosnak egyesek, hogy nem lesz gáz, meg mi lesz a Cselszivel! :-) :-)

"Ez egy hosszu menet lesz, akár évekig is ott maradhatnak az orosz katonák a Krímen.... "

Legalább addigra lesznek komolyabb fegyvereik armata bumerang
és még több repcsi.

http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_04/Janukovics-megkerte-Putyint-hogy-vonuljon-be-az-orosz-hadsereg-Ukrajnaba-1761/

Érdekes, hogy itt egyesek az oroszok sorsáért aggódnak. Én inkább az ukránok és a magyarok sorsáért aggódnék...

Annál is inkább, mert ha jól emlékszem Magyarország 1991-ig orosz megszállás alatt állt...
Kár, hogy egyeseknek szelektív a memóriája...!!!

egy kis humor a puskaporos hangulatba :D
http://stream.aljazeera.com/story/201403032040-0023523
Nekem legjobban az Amerika kaszás képes tetszik :D :D