[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Eddig is a Krimhez átallók: összeg határőrség és belügyi alakulat, két légi bázis, három légvédelmi alakulat: 20 Buk és 30 db S-300 PSz, 40 tank, 90 BMP, 52 repülő, 120 db kézifegyver...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
kovikopasz
Épp olvasom,hogy egyes arab lapok is írják: "bezzeg amikor amerika megsemmisítette Irakot akkor senki nem tiltakozott"
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Friss hír
Glazjev Putyin tanácsadoja bejelentette, amennyiben az USA gazdasági szankciokat vezet be, akkor Oo. lemond a dollárrol .

Hát őket bztosan nem lövik szarrá bűntetlenül, mint Líbiát. Kadhafi dollár helyett ugy-e aranyért adta az olajat, és mikor kérte vissza az aranyát az amerikai befektetési alapoktól, ahol el voltak helyezve, kapott helyette golyót a fejébe és bombát az országára.

További infok Glazjevtol...
Szankciok esetén nemfogják az orosz bankok fizetni az amerikai bankoktol felvett hiteleket (tobb 10 mlrd.USD), ha befagyasztják az orosz cégek, bankok , emberek számláit az amerikaiak az oroszok megszabadulnak az amerikai állampapíroktol és ezt fogják javasolni a tobbi országnak is(Kína). Ez lenne a dollár vége?

Most kérdés, hogy mennyi lekötött és nehezen mozdíthtó orosz vagyon van az USA-ban. Ha több, mint a tartozásuk akkor nettó jól jöhetnek ki a dologból, ha kevesebb akkor rosszul. Persze ez is csak akkor igaz, ha az amerikaiak fele ki nem fizetett pénzekből otthon azokat kárpótolják, akik elvesztik a vagyonukat az amerikai zárolások miatt. Én inkább Európában meg Ázsiában sejtem az orosz pénzeket, persze a bankrendszerek egymásba fonódása miatt közvetve amúgyis az USA-t finanszírozzák, mivel a világ legnagyobb hitelfelvevője.

A kínaiak biztosan nem örülnének annyira, ha kizárólag a gazdasági oldalát nézzük a kötvénybefektetéseiknek, mert ha az oroszoknak többet nem kell dollár, az árfolyama gyenegülni fog és a kínai kötvények is majd kevesebbet érnek.

Ha Obamáék nem kapnak a hülyeségeikhez komoly EU-stámogatást (márpedig ha épelméjűek vannak az EU-s vezetőknél többségben akkor nem kapnak) akkor ügyesen visszateszik a farkukat a nadrágba és tovább nem méregeik, mert nincs amiért.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
De most akkor megállnak a krimi határokon?? A többi orosz többségű résszel mi lesz? Az már neccesebb mert kevésbé védhető? Vagy mi a helyzet ott? Mert van még ott orosz bőven, velük mi lesz??
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
Milyen mozgolódás van az orosz ukrán határon? Mennyi nehézfegyverzete van a krimi csapatoknak? Mert ahogy én látom, az átállt ukrán tankokon kívül nem sok nehézfegyver van ott! Tigrisek meg btr-ek. Vagy rosszúl látom?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Pocok75
Ne azt várd, hogy az oroszok majd támadást intéznek Ukrajna ellen.:) Van egy kozos ukrán-orosz megállapodás, ami értelmében maximálisan 25000 orosz katona tartozkodhat a Krímen, 130 páncélozott jármu...stb,errol már írtam. Ezt a számot még nem érték el.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
Nem várom, csak nem értem a helyzetet. Akkor most megvédem a sajátjaimat mind vagy csak akiket könnyebb?? Nem világos a helyzet számomra! A krimiek oroszabbak mint a harkoviak vagy az odesszaiak??
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
az aktív szerződésük alapján a Krímben lehetnek, máshol nem... Gondolom ennek a keretein belül akarnak maradni, így bárki aki anyázik leginkább magából csinál hülyét
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
Azt meg értem, hogy elvileg jogukban áll 25000 katonát ott tartani, de körülzárni ukrán laktanyákat, felügyelni a reptereket az nem hiszem, hogy benne lenne a megállapodásban! :) no offense! :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Szerintem az oroszok megvárják míg legitim kormány alakul Ukrajnában(választások által) és csak az új ukrán kormánnyal kezdik meg a tárgyalásokat(a mostaniakat nem ismerik el) Ukrajna ,az orosz kissebbség (így a magyar kisebbség)jovojérol. Garanciákat akarnak, hogy Ukrajna nem lép a Nato-ba, ezáltal Ukrajna maradna mint koztes terulet . Kelet-Ukrajnába csak akkor vonulnának be, ha elkezdenék olni az orosz embereket a radikális jobb szektor hívei, hamarabb nem. Ez egy hosszu menet lesz, akár évekig is ott maradhatnak az orosz katonák a Krímen....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A rendőri vezetők 90 százalékát elbocsátották Ukrajnában, miután az új vezetés szerint diszkreditálták magukat a tüntetések idején.
nagyon gyűjtik az ellenségeket az új kormány tagjai
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
Az azért erős túlzás, hogy senki, de akkor itt nyugaton egység volt ezzel kapcsolatban mert biznisz volt mindenkinek. De most azért nem egységes a nyugat mert pl itt angliában is fosnak egyesek, hogy nem lesz gáz, meg mi lesz a Cselszivel! :) :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
"Ez egy hosszu menet lesz, akár évekig is ott maradhatnak az orosz katonák a Krímen.... "

Legalább addigra lesznek komolyabb fegyvereik armata bumerang
és még több repcsi.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_04/Janukovics-megkerte-Putyint-hogy-vonuljon-be-az-orosz-hadsereg-Ukrajnaba-1761/
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Érdekes, hogy itt egyesek az oroszok sorsáért aggódnak. Én inkább az ukránok és a magyarok sorsáért aggódnék...

Annál is inkább, mert ha jól emlékszem Magyarország 1991-ig orosz megszállás alatt állt...
Kár, hogy egyeseknek szelektív a memóriája...!!!
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
egy kis humor a puskaporos hangulatba :D
http://stream.aljazeera.com/story/201403032040-0023523
Nekem legjobban az Amerika kaszás képes tetszik :D :D