Nem, Putyin ennél öregebb és dörzsöltebb játékos. Most jön az, hogy szépen belavírozza az eu-t az újabb faszerdőbe. De ezt későbbAz a baj, szerintem, hogy te is többet látsz bele Putyin beszédébe mint amiről szólt, szerintem tegnap a TV-s beszédében csupán csak megindokolta Oroszország és a világ számára miért is ismerik el a szakikat....
Kényelmes lépés. Ha kell a kis zöld emberekkel megerősített NR erők szépen elindulnak előre. Moszkva természetesen semmit nem ismer el, sajnálkozik, majd megállítja őket. Ott ahol úgy gondolja, hogy neki megéri.Moszkva nem tudom mit mond, de a DNR, meg az LNR azt mondja, hogy a megyehatár a határ, az oroszok meg elismerték őket és "békét tartanak fent". Ha jól emlékszem, akkor a most ukrán ellenőrzés alatt álló városokért, nem egy ember halt meg.
Innentől elég kikövezett az út.
Nyilván egyértelmű, de jogilag nehezen kikezdhető lépés.
Pontosan. Ez egy hosszú lejátszás lesz.Ne legyen illuziod, a tegnap esti esemenyek percröl-percre megirt forgatokönyv szerint mentek, igy a folytatas is meg van nekik irva. A "köztarsasagok" önjelölt vezetöi azt mondjak, amit Moszkva elöirt nekik.
Na akkor itt. Az ukránok meg fogják támadni a szakikat. Legalábbis ha az orosz érdek így kívánja. Avagy most a nyugat lépésein múlnak a dolgok.hogy az oroszok nem fognak katonai akciót kezdeményezni Ukrajna ellen, csak abban az esetben ha az Ukrán hadsereg megtámadja a szakikat....
Ha most kivonul Ukrajna a szakadár megyékből, akkor ugye a játszma borul, és az oroszok kényszerülnek olyan lépésekre amivel menthetik a partit. De nem lesz semmi ilyesmi. Szépen eszkalálódni fog a helyzet, majd az ukránok támadnak, az oroszok visszavágnak, de természetesen semmi full scale háború, csak korlátozott válasz. És így tovább.