Egyelőre csak az eszelős akar oda csapatokat küldeni ...Mindkét kép ugyanazt mutatja. Ráfázunk, ha nem maradunk ki a buliból.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyelőre csak az eszelős akar oda csapatokat küldeni ...Mindkét kép ugyanazt mutatja. Ráfázunk, ha nem maradunk ki a buliból.
Kuldenek nekik mindenbol kettot, csak a tobbes szam miatt.Ahhoz képest, hogy 1 hónapja még a megszállásunkról álmodoztak....
![]()
Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudna segÃteni hazánk a védekezésben - Mandiner
âEz egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különbözÅ kaliberű lÅszereket, védÅsisakokat és golyóálló mellényeket, különbözÅ katonai felszereléseketâ â fogalmazott Ukrajna magyarországi nagykövete.mandiner.hu
Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudna segíteni hazánk a védekezésben
Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket,
különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást”.
Kiemelte: a listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok. „Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra”
Elmennek a bús pcsba mondat:
A nagykövet szerint „sokkal pragmatikusabb most segíteni Ukrajna megvédésében, mint olyan helyzetbe kerülni, amikor később saját magukat kell majd megvédenie”.
Ha tudnék bridgezni, akkor még érteném is, de nagyon tetszik a párhuzam!Nem véletlenül Bridge partihoz hasonlítottam az egészet.
A licitkör véget ért, megtörtént a három passz, és most nézhetjük a leosztást.
Személy szerint azt gondolom, hogy az oroszok egy merész, de behúzható licittel nyerték el a játszma irányításának jogát. Most az asztalról bedobtak egy közepes lapot, hogy kicsalogassák az ellen magas lapjait. A lépés joga most a nyugatnál. Ha hülyék rávágnak egy nagy értékű lapot, amit megütnek majd kézből az oroszok.
Ha nem, akkor kivárásra játszanak, hogy megbuktassák a bemondást.
De mivel szerintem a nyugat még nem jött rá arra, hogy nem pókereznek, így nem fogadnék az önmérsékletre.
ez attól függ csupán hogy hogy reagál a nyugat."Tehát jelenleg Oroszország a jelenlegi határokban gondolkozik...."
És a jelenlegi határok azok a két megye jelenlegi határai, vagy a frontvonalé?
És ahogy egyébként a magyar lakosságból is számosan.Ahogy Kádár is...![]()
ez attól függ csupán hogy hogy reagál a nyugat.
Abban megegyezetünk, hogy szűken véve ahová bevonultak, ott akarták (akik ott laknak), hogy bevonuljanak, vagy ezt is vitatod?Jaja, ezt úgy hívják, hogy egyoldalú beavatkozás, illetve invázió. Nincs ezzel gond, csak akkor, ha békefentartóként hivatkoznak rájuk...
A tankok a mai Ukrajna teruleterol jottek be, az akkori ukran nemzetisegu elnokuk utasitasara.Csak emlékeztetőnek az ide írogatóknak:
![]()
Khm...Kádár esetében magyarok hívtak be oroszokat, Putyin esetében oroszok hívtak be oroszokat. Érzed a különbséget?!
Meddig??Moszkva egyelőre azt mondja, hogy a jelenlegi határokat tekinti érvényesnek a szakadár köztársaság okkal kapcsolatban....
de attól függ mert bármilyen is a helyzet nincs totalitás.de nem, nem attól függ
anno még a két egész megye népszavazott a függetlenségéről, tehát logikus, hogy most Oo. a két egész megyét ismerte el, a jelenlegi (értsd Ukrajna szerint is érvényes) megyehatárokkal
Ha olvastál volna rendesen, akkor leírtam, hogy nem örülök.Nem, nincs itt semmilyen gyomorból jövő sértettség, tényeket írtam le! Pipától nem látok?
Szomorú vagyok, mert megint a mi faszunkkal - ezt értheted nyugodtan egész Európára! - lesz elverve a csalán!
Jog szerint mindkettő beavatkozás! Leírtam! Azt is hogy morálisan az oroszokét még mindig jobban védhetőnek tartom, mint amit az USA szakmányban csinál 30éve! Ettől még jog szerint beavatkozás a tegnapi oroszoké is! Viszont ez most ott tart a világ, hogy SENKIT nem érdekel már, hogy mi a jogos, mi nem az, az erőpolitika fog dönteni, az EU meg szopni fogja két marokra a faszt!
Szóval nem sértettség, pipa, hanem bánat, hogy ennyire HÜLYÉK az EU vezetői, hogy ebben részt vesznek, s féltem a gyerekeim jövőjét!
Azt viszont nem értem, hogy TE mi a fasznak örülsz ennyire, hogy úgy néz ki kenyértörésre lesz víve a dolog ?!
Illetve még mindig kérdezem, az USA miért jobb mint az oroszok, morálisan? De nézhetjük jogilag is, őket miért nem szankciózza, fikázza a fél világ?! Csak nem azért mert néhányakat katonailag is, a többieket meg gazdaságilag tartja megszállva/függésben?!
Az amerikaiak a hidegháborúban és azóta is először mindig az ENSZen keresztül próbálkoznak (Koreában összejött, Vietnámban már nem, aztán a délszláv válságban újra). Ha az nem jön be, akkor saját maguk mennek oda megszállni.Pedig te magad is leírod, hogy az is beavatkozás, meg ez is. Ellenben egyik helyen sem nevezték ki magukat az Amerikaiak békefenntartónak.
Tehát ha amiatt mérges vagy az amerikaiakra, akkor most ugye csöndben elégettél a hamutartóban egy Putyin képet?!
Sztem bővíteni kell a déli áramlat kapacitását. Jöhet orosz, azeri, azerinek álcázott orosz stb. Feláron eladjuk a németeknek is.Kenya nagykövete is beszólt.
I
Időzitésed tökéletes.
Scholz úr most nyilatkozott, hogy NS2, kuka.
Innentől, a mellett, hogy mivel szeretnének fűteni, Von Der Leyen "mindent megvizsgáltam" kisasszony megoldja.
Már csak az lenne a kérdésem, ha tovább görgetjük a xarcunamit, mivel fog menni a kecskeméti és győri gyáraik végterméke?
Pfizer vakcinákkal, azt tud szerezni a férje.Kenya nagykövete is beszólt.
I
Időzitésed tökéletes.
Scholz úr most nyilatkozott, hogy NS2, kuka.
Innentől, a mellett, hogy mivel szeretnének fűteni, Von Der Leyen "mindent megvizsgáltam" kisasszony megoldja.
Már csak az lenne a kérdésem, ha tovább görgetjük a xarcunamit, mivel fog menni a kecskeméti és győri gyáraik végterméke?
A kétéltűek tényleg nem igénylik....Bekafenntartáshoz nem kell Ensz felhatalmazás!
Látok összefüggést, de nem ugyanaz. Kádár magyar hazaáruló volt, aki az oroszok tankjain jutott hatalomra, luhanszkban, Donyeckben orosz nacionalisták vannak, akik ukrán nacionalistákkal harcolnak és ehhez kaptak orosz segítséget.Ahogy Kádár is...![]()
Nemzetközi jogi szempontból nincs különbség a kettő között.Kádár esetében magyarok hívtak be oroszokat, Putyin esetében oroszok hívtak be oroszokat. Érzed a különbséget?!
ez oké, de ez nem jog, hanem nagyhatalmi politika.
Sok más szempontból van különbség ..... nem kicsi.Nemzetközi jogi szempontból nincs különbség a kettő között.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..