[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ha tudnék bridgezni, akkor még érteném is, de nagyon tetszik a párhuzam! :)
A bridge egy 4 személyes kártyajáték, ahol párok játszanak egymás ellen. Egy parti több leosztásból áll, amiknek bonyolult szabályok alapján pontértékei vannak. Egy leosztás áll egy licitkörből, és egy lejátszásból. A licitkör alatt a szemben álló felek igéretet tesznek arra, hogy hány ütést visznek, valamint arról, hogy mi legyen az aduszín. Egy bemondást vagy emelni kell, vagy elpasszolni. Adu lehet treff káró kőr pick és szanz azaz aduszín nélküli. A licitszakasz akkor ér véget, amikor egymás után 3 passz elhangzik. A licitkör győztesei közül az első megszólaló lesz a kéz, a másik az asztal. Ez utóbbi teríti a lapjait, így azt a másik oldal is látja.
A cél, hogy teljesítsd a bemondást, ami a klasszikus egylapos ütésszabályok alapján működik. Tehát színre szín magasabb üt, az adu üt. Egy jó lejátszás esetén az asztallal tipikusan csapdázni lehet, azaz üthető lapot kijátszva ráveheted a másik felet arra, hogy megüsse olyan magas lappal a játékban lévő kártyádat, amit te kézből ütni tudsz.

Ez a jelen helyzetre: A licitet az oroszok nyerték, viszont elég magas bemondással, övék a lejátszás joga. Az asztalon van az összes kézenfekvő lépés, amire mindenki számít. Míg a magas aduk kézben vannak. Viszont vannak adujai az euro-atlanti világnak is, így ügyes játékkal lehetne buktatni a gémet. Ezért most azt látjuk, amikor az asztalról üthető lépéseket hív le a kéz, és mivel magas a tét, így viszket is a tenyér arra, hogy gondolkodás nélkül megüssék. Pl.: DNR/LNR elismerése/full szankció mint adu/ amire rá tudja vágni kézből az orosz inváziót. Mivel az otthon eladható lesz. És ugye onnantól ha ezt belépték már nincs kézben, nem tud vele fenyegetni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 298
113
Peszkov szerint a DNR-LNR elismerése során mégis csak a népköztársaságok által kijelölt határvonalat ismerik el, avagy egész Donyeck és Luganszk megyét
Megjott a valasz a NS 2-re es az Ensz beli szoviragokra.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 867
35 248
113
szerintem hagyjátok ezeket a jogi csűrés csavarásokat.
kinek van joga ki mikor mit csinált...
ez csak békében lényeges.

annak van joga akinek ereje van.
leszarja a jogot ha akarja elveszi erővel ha megteheti.
mindegy orosz amerikai német magyar.

nincs olyan hogy igazságos nem igazságos... mindekinek van igazsága annak is aki a területeit védi és annak is aki visszaakarja szerezni az elvesztett területeit.

egy igazság van az erő. az összes többi csak bla bla. ami ahhoz kell hogy az erő akkor és ott legyen felhasználva aho és amikor kell... ne keljen folyton harcolni és kivérezni. ennyi semmi több... csak a sok buta politikus elhiszi hogy ez az időhúzó tényező (kb szünet) örökké fentmaradhat.

nem.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Látok összefüggést, de nem ugyanaz. Kádár magyar hazaáruló volt, aki az oroszok tankjain jutott hatalomra, luhanszkban, Donyeckben orosz nacionalisták vannak, akik ukrán nacionalistákkal harcolnak és ehhez kaptak orosz segítséget.
Ezt a jelen felfogásodban így mondod, de merted volna 1970-ben ezt így mondani Kádárról. ;)
De egyik esetben sem lehet békefentartóként hivatkozni a beérkező orosz csapatokra, mint ahogy most - megjegyzem igen cinikusan- Putyinék hivatloznak a "Zorró haderőre".
Különösen akkor lesz ez "vicces", amikor majd megindulnak a frontvonaltól a DNR/LNR deklarált határa felé, miközben ott lesznek közben az ukránok....
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 317
12 687
113
.
,
Tudom, hogy ezzel most sokan nem fognak egyeterteni, föleg akik nem fejjel hanem csak szivvel magyarkodnak, de akkor is.... Ezen a fenti terkepen lathato dolog azert törtent velunk, mert mi magunk 1914-ben kirobbantottuk az addigi törtenelem legnagyobb haborujat az osztrakokkal karöltve. Es mire a többi orszag beszallt vilaghaborukent, mi mar egyszerre ket fronton is harcoltunk, es mar szazezeres szamu halottnal jartunk. Ez mar eleve problema, de meg nagyobb gond, hogy a haborut nemcsak kirobbantottuk, de latvanyos szethullassal el is vesztettuk.
A történelmi Magyarországról hadba vonult 3 millió 800 ezer katona 17,37%-a hősi halált halt, 21,06%-a megsebesült, s 18-21%-a hadifogságba esett, s ez azt jelenti, hogy minden második magyar katona tért csak haza “épségben”, kb 2 millio nem, ez a sajat haborus egyenlegunk. Es tizmillioszamra veszteseg mas orszagokban is.
De ha meg ez se lett volna eleg baj, ezutan meg rahoztuk a fraszt a vilagra a kommunista Tanacsköztarsasaggal is.
Mindezek utan megbuntettek minket, megjegyzem, az osztrakok meg nagyobbat buktak, mert sokevszazados "szuperhatalombol" egy nevtelen is pont lettek a terkepen, ök azutan tenyleg mindent, beleertve Magyarorszagot is elvesztettek.
.
Tehat Trianont nem valami "masik oldaltol kaptuk ajandekba", hanem sajat magunk dolgoztunk meg erte az elsö perctöl. A "masik oldal" maximum nem volt kegyet gyakorlo gyöztes, es a szokasosnal is jobban buntetett.
.
.
(Egyebkent a törtenelmi Magyarorszag szethullasa, ha nem is ennyire, de Trianon nelkul is mindenkeppen bekövetkezett volna, mert egy sor nemzetiseg keszult ugyanugy kivivni a fuggetlenseget ellenunk (pl horvatok), mint ahogy mi is az osztrakok ellen)
A szerbek robbantották ki, a cári Oroszország bíztatásával, támogatásával!
Ferenc Ferdinánt megölését 1913 decemberében határozták el, a cári Oroszország 1914 májusában kezdte el a titkos mozgósítást.
Úgyanúgy behúztak minket a csőbe, ahogyan most a nyugat az oroszokat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 298
113
Ez azért vicces, hogy hol ez hol az. Először azt mondják a szakadárok által kontrollált terület, majd most ezt. Ez olyan "NER-es jogalkotás" szintű hiba, majd beadunk egy módosítót... még egy fél nap és lehet tovább módosítják, tovább tolva a "mostmár minden mindegy" hangulatot...
Hat ha ugy tetszik Eunios lehet. :D
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Csak ugye az írkáláshoz nem jog kell, hanem erő. Az meg ugye most nincs paritásban.

Igen, ezért most erőt is fognak mutatni. Emellett fontos, hogy milyen jogon formálnak majd jogot a nemzetközi rend újraírására.

Oroszo. -> SZU felbontása jogtalan volt -> ergo SZU létezik -> ez a SZU Oroszo. -> SZU-nak ugyanolyan joga van világrendet írni, mint az USA-nak (II. vh-s győzelemmel szerzett jog)

Szóval ez majd a legitimációhoz lesz szükséges.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 867
35 248
113
Igen, ezért most erőt is fognak mutatni. Emellett fontos, hogy milyen jogon formálnak majd jogot a nemzetközi rend újraírására.

Oroszo. -> SZU felbontása jogtalan volt -> ergo SZU létezik -> ez a SZU Oroszo. -> SZU-nak ugyanolyan joga van világrendet írni, mint az USA-nak (II. vh-s győzelemmel szerzett jog)

Szóval ez majd a legitimációhoz lesz szükséges.
nem érdekel senkit a jog. Amikor az erő lép munkába... a jog arra való hogy az erő kontrolálva legyen ne leyen mindig szabad mert akkor az erő elveszik. és akkor nincs jog ami megvédje.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
de nem, nem attól függ
anno még a két egész megye népszavazott a függetlenségéről, tehát logikus, hogy most Oo. a két egész megyét ismerte el, a jelenlegi (értsd Ukrajna szerint is érvényes) megyehatárokkal
Jelenleg ez annyiból lényegtelen, hogy kizárólag arra szolgál a dolog, hogy megtörténjen az első hivatalos ukrán-orosz összecsapás. Márpedig ez ezer százalék.
Onnantól meg úgy is megindul a henger minden irányból.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Ez azért vicces, hogy hol ez hol az. Először azt mondják a szakadárok által kontrollált terület, majd most ezt. Ez olyan "NER-es jogalkotás" szintű hiba, majd beadunk egy módosítót... még egy fél nap és lehet tovább módosítják, tovább tolva a "mostmár minden mindegy" hangulatot...

Szerintem nem ők mondják másképp, hanem az újságírók fordítják félre hol így, hol úgy.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 867
35 248
113
nem ezek a helyzetek olyanok mint a gyerekorotokba biztos játszott kézszorítós játék.
fáj ? nem fáj.
jobban szorít .
fáj ? nem fáj.
jobban szorít.
visszaszorít.
fáj ? nem fáj.
fáj? fáj.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
.
.
Sajnalom, hogy van par eszes topictars, nev szerint kriss02, svajcibeka, jurgenbauer es vata, akik szerint ez az egesz orosz agresszio "vicces". Szerintem nem az, a gazdasagi következmenyei pedig plane nem lesznek azok.
Nem a helyzet vicces te, hanem a véleményed... xd
"van pár eszes..."
Köszönöm a bókot! :D
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
,
Mondjuk felesleges itt többekre eszervekkel probalni hatni, de emlekeztetlek, a foton lathato jelenet azert jött letre, mert MI MAGYAROK hadat uzentunk az USA-nak, pontosan 1941.december 11-en.
.
Azutan pechunkre megint az lett, ami az elsöben is volt, hogy oke, hadat uzentunk, de legalabb nyertunk volna.... Ehelyett mi maradtunk Hitler legutolso szövetsegese. Ezutan oriasi szerencsenk, hogy ott a II.Vh vegen nem szedtek szet vegkepp Magyarorszagot.
.
Vata, svejcibika gyertek röhögni ide is. :) :) Ostobak.
Amúgy nem mi voltunk az utcsó szövetséges mivel tudjuk hogy ápr. 04 nálunk a ,, felszabadulás" napja, vége a bulinak.

Viszont Szlovák barátaink...
"Mint köztudott, 1945. április 30-án Hitler öngyilkosságot követett el. Jozef Tiso kormánya nevében május elején Kremsmünsterből üdvözlő táviratot küldött Karl Dönitz új birodalmi kancellárnak, és biztosította őt a szlovák nemzet szövetségi hűségéről és kitartásáról."

Csak így érdekességképpen.