Ezt ugyan úgy fordítva is meg lehet kérdezni: Biden jól fizet?Csak kérdezem, putyin jól fizet...??
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt ugyan úgy fordítva is meg lehet kérdezni: Biden jól fizet?Csak kérdezem, putyin jól fizet...??
Szerintem a 128. Ukrán Hegyi kecske dandár tagjai (nekik kellett volna pár óra alatt lerohanni M.o-t) éppen magyarországi álláshírdetéseket néznek éppen....Valaki tudja hogyan áll Magyarország lerohanása, amivel fenyegetőztek az ukránok pár hónapja? Vagy azt most jegelik épp? Csak azért, mert nekem attól, hogy most az oroszok bevonultak, ami egyáltalán nem tetszik, az ukránok sem igazán szimpik.
Ááá, inkább Global Hawk...U-2?
![]()
Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
View flight on Flightradar24www.flightradar24.com
Csak kérdezem, putyin jól fizet...??
Szedik szét a BMP-et mert jó árért veszik most idehaza a vasat!Szerintem a 128. Ukrán Hegyi kecske dandár tagjai (nekik kellett volna pár óra alatt lerohanni M.o-t) éppen magyarországi álláshírdetéseket néznek éppen....![]()
Szerintem elég pontatlan ez a komment.
Kínának nem érdeke Oo.-ot szívatni. Ez csak a nyugatiak vágyálma. Össze fognak állni és gazdaságilag kooperálni fognak. Miért is lenne érdeke Kínának Oo-ot megalázni? Eddig is az orosztól kapott a repülő ipara olyan dolgokat, amik nekik nem voltak. És cserében adott olyan dolgot (chipet) mai a muszkának nem volt. Na meg nyersanyagot korlátlanul és jó áron - ezzel biztosítva a saját ipara működését, szemben NyEU-val, aki éppen most kezdi magát szívatni.
Ez ezután sem lesz másként.
Ha esetleg Kína valami oknál fogva borítaná a jó kapcsolatokat mit nyerne? Hogy az orosz bosszúból elzárná az olcsó nyersanyag forrást előle? Ezzel mit kezdene? Hozná a bizonytalan tengeri útvonalakon (amit az USA, sec-perc blokád alá vonna) az olajat és egyéb nyersanyagot? Vagy a nyugat legnagyobb örömére nekimenne egy atomhatalomnak?
Kína számára egyik sem jó opció. A legjobb, ha szorosabbra zárja a kapcsolatait az oroszokkal és ezzel bevédi saját seggét a nyugati - esetleges - szankciók ellen. Amíg Oo. mellette van, addig őt az USA nem tudja eredményesen szankciózni, kicsinálni. A teljes ázsiai piacra nyitott. Neki jó egy ilyen állapot.
Ne feledjük, hogy az egész ami most van nem szól másról mint Kínáról. Kína kicsinálásához előbb Oo.-ot kell pacifikálni.
A fenti kommentel ellentétben, ezt nem fogja Kína hagyni.
Az mond valamit hogy felszabadító szovjet hadsereg...??Meg 1956 ellenforradalom...??Ezek nyirták ki Nagy Imrét! Miért nem költözöl inkább innen a gulágra?Ezt ugyan úgy fordítva is meg lehet kérdezni: Biden jól fizet?
Kína szerintem árgus szemmel figyeli, hogy mennyire enged az USA Oroszország követeléseinek, és ebből folyamatosan vonják le a következtetéseket Tajvan "státuszának mielőbbi rendezése" szempontjából....Kína nem önzetlen nagytesó a ruszkiknak, ha tehetné, már menne is Szibériába, a történelmi jogon...
Egyszerűen, ha Oo. pária/lator állam státuszba kerül, akkor ők is távolságot fognak tőle tartani, persze az árnyékban üzletelve, ahogy Iránnal és Észak-Koreával is teszik. De hivatalosan Peking is betartja az ezen országok elleni nemzetközi szankciókat. Arról meg szó sem lehet, hogy a legjobb technikát megkapják hivatalosan. Legfeljebb alkatrészenként, hogy hivatalosan tagadhassák és "csempészekre" fogják.
A szokásos...
VENEZUELA, KUBA, NICARAGUA, SZÍRIA ÉS JEMEN
Én is ezt mondom jól beszélsz...!Mekkora kamu volt hogy nem támadnak az oroszok...!Látom kiadták a 444-es parancsot, már dübörög a teljes dezinformációs háború, utoljára 2015-ben lepték el ennyire az oldalt a kamuhírgyárosok.
Neked mi bajod van?Az mond valamit hogy felszabadító szovjet hadsereg...??Meg 1956 ellenforradalom...??Ezek nyirták ki Nagy Imrét! Miért nem költözöl inkább innen a gulágra?
"...a Magyar Honvédség csapatait mozgósítja a keleti országrészbe"
![]()
BenkÅ Tibor: Magyarország biztonsága a legfontosabb, ezért a Magyar Honvédség mozgósÃtja csapatait a keleti országrészbe
Magyarország biztonsága a legfontosabb, ezért a Magyar Honvédség mozgósÃtja csapatait a következÅ napokban a keleti országrészbe â jelentette be BenkÅ Tibor honvédelmi miniszter. Az elsÅ csapatok ma délután elindulhatnak, ezért katonai mozgásra kell számÃtani az ország útjain.hirado.hu
Kína szerintem árgus szemmel figyeli, hogy mennyire enged az USA Oroszország követeléseinek, és ebből folyamatosan vonják le a következtetéseket Tajvan "státuszának mielőbbi rendezése" szempontjából....
Az LNR/DNR által kikiálltott Népköztársaságok (2015-ben) határait ismerik el az oroszok, nem a két megye határát.Nem tiszta hogy a most ellenőrzött területeket ismerték el vagy a teljes megyéket, ha a teljes megyéket akarják akkor hogyan tudnák elfoglalni "invázió" nélkül? Ultimátumot adnak az ukránoknak hogy hagyják el a területet és ha nem teszik akkor szeparatista gyalogsággal masszív orosz tüzérségi/légi támogatással megpróbálnák elfoglalni?
Szerintem meg többek között Tajvan miatt sem engedhetnek az oroszoknak....Tajvan "státuszának rendezése" szerintem nem vitás, hogy azonnali háború lenne az USA-val.
Ukrajna esetében az USA célja a napnál világosabb: készek átengedni Ukrajna kétharmadát is akár az oroszoknak, ha Lemberg székhellyel maradhat egy amerikai bábállam. Ezzel a hídfőállás megmarad, az EU és Oroszország gazdasági együttműködése közé tartósan éket verhetnek. A nagykövetség átköltöztetése óta (és hogy Zelenszkijt is felszólították, hogy meneküljön Lembergbe) ez szerintem nyilvánvaló. Az oroszokkal talán le is beszélték a leendő határvonalat...
Nincs rólam egyetlen kép vagy videó. A határ mentén vannak állandóan.tényleg, éjjel arról volt szó hogy már be is mentek
de fotó vagy videó amin látszana egy orosz egyenruhás ember donyeckben még nem került elő
egyáltalán bementek ezek?
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke kommentálta Olaf Scholz német kancellár döntését az Északi Áramlat 2 gázvezeték tanúsításának leállításáról.Kenya nagykövete is beszólt.
I
Időzitésed tökéletes.
Scholz úr most nyilatkozott, hogy NS2, kuka.
Innentől, a mellett, hogy mivel szeretnének fűteni, Von Der Leyen "mindent megvizsgáltam" kisasszony megoldja.
Már csak az lenne a kérdésem, ha tovább görgetjük a xarcunamit, mivel fog menni a kecskeméti és győri gyáraik végterméke?
Pedig muszáj lesz valamilyen szinten mindkettőnek - főleg Kínának - mert akkor jön a Thuküdidész-csapdája, aztán nekünk reszeltek...Szerintem meg többek között Tajvan miatt sem engedhetnek az oroszoknak....
Vékony a jég. De hát a mai politika ilyen.Ez érdekes:Akkor van az orbáni propi sorosozás, meg van tényszerű sorosozás?
Hol van a kettő közt a határ?
Az mond valamit hogy felszabadító szovjet hadsereg...??Meg 1956 ellenforradalom...??Ezek nyirták ki Nagy Imrét! Miért nem költözöl inkább innen a gulágra?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..