Az atomfegyver "értelme" az a MAD. Ha van téged nem lehet vele támadni. Másod sorban, hogy nem lehet a területi integritást durván megsérteni. Nah ezért akarnak.
Ukrajna gigantikusat hibázott amikor feladta a világ harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját. A Budapesti szerződés tökéletes példája annak mit jelentenek Oroszországnak a szerződések. Mert Oroszország megigérte, hogy garantálja területi integritását feladta. Jó mementó ez minden más államnak is.
Az egyik rémálmom hogy ide atomtöltetet telepítsen bárki, teljesen máshogy látom ezt mint Te. Célponttá válsz, azonnal. Legyünk reálisak, pláne egy B-61 nél, ami nem egy ICMB, nem lehet egy rakétával percekben mérhető idő alatt odajuttatni akár válaszul egy ellenséges első csapást "megbosszulandó", hanem egy repülőgép által szállított eszköz. Arra jó, hogy HA TE ÜTNÉD az elsőt, ezt is be lehet vetni, pláne meg lehet próbálni lopakodó technológiás géppel, mint egy B-2, F-35. Na pont ez generálja azt, hogy HA ŐK döntenének úgy, hogy elszakadt a cérna, és ŐK megpróbálnak egy első csapást ütni, ezeket a tároló helyeket, reptereket tuti nem hagyják olvadatlan állapotban, ha van biztos atomcélpont, ezek azok lesznek.
Ukrajna saját szemüvegükön keresztül nézve hibázott valóban, hogy elengedte az atomtölteteit, én is így látom. Most nem mertek volna bevonulni az oroszok. Ez tény. Vitának itt köztünk helye nincs.
A harmadik ponttal is egyet lehet érteni, kis kiegészítéssel: Én senkinek sem hiszek, bármit is írnak le! Oroszoknak sem, de az USA-nak sem! Egyik sem értünk van! Mindenki magáért játszik ebben a nulla végösszegű játékban, ahol ha tetszik ha nem, sok olyan kérdéskör van, ahol csak úgy tud előrébb jutni, hogy a másikat visszább könyököli, mivel az erőforrások végesek!
Nem szeretnék határos lenni az Orosz föderációval! Nem szeretnék megint Orosz katonákat Magyarországra! De csak úgy igaz ez a mondatom, hogy nem szeretnék USA vazallus Európát, Magyarországot sem, kurvára a hátam közepére kívánom itt az Ő katonáikat is, és vigyék a picsába innen a B-61-eiket az egész térségből!
Jah, és amennyire én objektívan látom, az elmúlt 30 évben az USA Európa mételye, nem az oroszok!