[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
829
2 999
93
Konasenkov összefoglalója. Szó szerint nem szeretném lefordítani, de a lényegesebb részeket kiemelném. Már ukrán tengerészgyalogosok is megadták magukat, ők a "DNR népi milíciának". A műveleti területeken a helyzet stabilizálódása után az összes olyan ukrán katona hazatérhet a családjához, akik megadták magukat és aláírták a nyilatkozatot, amely szerint harci cselekményekben nem vesznek többet részt. 118 ukrán katonai ojjektumot iktattak ki. 150 katona, és egyéb erőszakszervezeti munkatárs adta meg magát( megj: ez a krími dologhoz képest kb semmi, amikor volt olyan nap, hogy 17000 rendőr és katona állt át)
Kiiktatott objektumok közül a teljesség igénye nélkül: -11 katonai reptér, 13 vezetési pont, 14 lérak komplexum,36 radarállomás, lelőve 5 repülőgép és egy helikopter, 18 tank, 7 sorozatvető rendszer, 41 különleges katonai jármű, 5 harci csónak ("bojevij katyer- nem tudom ezeket a kategóriákat annyira).
A vége szerintem a legérdekesebb:
"Február 24-én a VDV csapatai teljesen ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű egész területét. A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj. Az erőműben a dolgozók normál munkarendben folytatják a munkát, a sugárzási szint a normál határértékeket nem lépte túl. Az erőmű dolgozói folyamatosan mérik a háttérsugárzás szintjét. Az orosz deszantosok és az ukrán hadsereg önálló őr zászlóalljának a közös munkája garanciát jelent arra, hogy az ukrán nacionalista csoportosulások és egyéb terrorszervezetek ne tudják kihasználni a súlyosbodó helyzetet egy nukleáris provokáció végrehajtására":
A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj.

Mi van?
B@z+, ezek most szórakoznak?
Mi folyik itt?
Igen, ez az egyik legérdekesebb hír eddig( ha igaz)
 
 • Tetszik
Reactions: MangaMonguz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 735
113

elvileg a szigeten így hangzott a diskurzus a ruszki hajó és az ukrán őrposzt között
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 735
113
Igen, csak ha ők nyernek, akkor simán lehet, hogy a HTKA is be lesz szántva hamarosan, mint "orosz propaganda terjesztője" vagy ilyesmi indokkal. Persze ez csak egy apróság lesz (bár hiányozni fog elismerem), de általánosságban is jön a véleménydiktatúra, a feljelentés kultúrája, amit Nyugaton már láthatunk. Ami persze szerintük az "ő demokráciájuk" (ők a "mi demokráciánk"-nak nevezik persze), de valójában egy "terápiás-liberális jellegű totalitarizmus" mint Rod Dreher nevezte. Az ukránok (legalábbis a többség) nem ezért harcolnak a saját meggyőződésük szerint (a legelszántabbak közülük inkább kissé náciszagúak), de ha ők jönnek ki győztesként, azzal bizony ezek törnek még inkább előre a térségünkben is, ebben egyetértek Allesmorral. Sajnos. Mivel a média által ez is egy bal-jobb, woke-náci küzdelemként van eladva. A tengerentúlon azok szurkolnak legjobban az ukránoknak, akik szerint a Capitolium ostroma orosz szervezésű náci puccskísérlet volt, aminek a résztvevői hazaárulók, hazai terroristák, a kamionosok tüntetése szintén fehér szupremacista felkelés, természetesen amögött is az oroszok állnak stb. Ebbe az általános a narratívába illesztenek már be mindent.
Én mindenre felkészültem. :)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 120
4 432
113
a technikáról
a technika úgy került oda hogy hónapokon keresztül nappal álcázatlanul fotósok tüzében felvonultatták, aztán további álcázás nélkül kitették a mezőre hogy a műholdak is jól lássák
az előző hetekben pedig amikor naponta bejelentette az usa hogy támadni fognak az azért volt mert szépen lassan tankönyvi formában bontakoztatták szét azt a technikát a támadáshoz
azt tippelném, hogy kvára nem az volt a művelet célja hogy valóban meg is támadjanak valamit, hanem a cihológiai nyomásgyakorlás
ebből adódik hogy ez a technika nagyobbrészt orosz másodvonalbeli, demonstrációs célra pont megfelelő
a nyomásgyakorlás egyébként meglepően jól működött is, hiszen múlt hétig fokozódó ütemben jöttek a nyugati vezetők a hosszú asztalhoz és már a biden-putyin csúcstalálkozóról tárgyaltak volna
csak aztán az atomfegyveres beszéddel és főleg annak nyugati vezetők általi állva ünneplésével elszakadt a cérna, és most háborúznak azzal ami ott van becuccolva
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 763
50 148
113
Nem értem amúgy , hogy mire fel gondolják sokan a bsloldal sikerét, igazát , erősödését! Én pont azt látom , hogy azt történik amiről Orbán eddig ha finoman is, de mindvégig beszélt! Sokszor elmondta, hogy lesz háború keleten! Sokszor elmondta, hogy összetartásra, és erős hadseregre van szükség! Sokszor elmondta, hogy bizakodhatunk a nátóban, de 100%-ig csak magunkra számíthatunk! Sokszor elmondta, hogy nekünk nincs befolyásunk a nagy dolgokra! Sokszor elmondta, hogy mindenkivel jóban kell lennünk, ez az egy esélyünk! Nem értem, hogy mit csinált rosszul???? Majd akkor nézem meg a sok okostojást, hogy mit mondanak, amikor 1000 ft lesz a benzin, meg 3ennyi a fűtes! Hirtelen mindenki engedékenyebb lesz majd! És azok fognak a legjobban sírni, akiknek most a legnagyobb a szájuk!!!
Legyen 1000 forint, legalabb a szegeny benzinkutas tud venni kenyeret. A gaz meg 10x ennyi legyen, mert nem zold. Melegitsen a Steiner Kristof.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
1 694
5 668
113
Persze, nem papucsos arabok, de pl. a tegnapi VDV-t a nemzeti gárdisták visszavetik/bekényszerítik az erdőbe mutatványon felkaptam a szemöldököm!

Ahogy az első hírek szerint NINCS ukrán légvédelem/légierő, aztán azt látjuk hogy hullik a Ka-52, és ukrán alacsony támadó gép szórja az ejtőernyős kazettást a légvédelem nélküli letolt gatyás könnyű fegyverzetű orosz lövészekre.

Ezek azért cumi szituációk!
Pedig hogy erősködtél, hogy az ukránok éheznek, menekülni akarnak és hülyeségeket beszélek, hogy ez már nem a 2014-es ukrán haderő, mert max. az Azov fog ellenállni, de az orosz hadsereget nem fogják tudni megakasztani.
Meg, hogy "ja, ha Facebookon keménykednek akkor jó"...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 191
9 969
113
ezt annyiban vitatom,hogy nem a II.vh-ról beszélünk Lengyelország,Románia,Ukrajna trió már túl nagy falat lenne az oroszoknak .. Ukrajnát totálisan megszállni egy logisztikai rémálom,nem beszélve a kialakuló ellenállási mozgalmak okozta veszteségekről .. hiába testvér népnek titulálják egymást,akkor is nagyon nagy lenne a véráldozat emiatt az orosz oldalon, az elhúzódó háború okozta belső politikai feszültségekről meg ne is beszéljünk

Lengyelország (szerintem) jelenleg keményebb dió lenne mint az Ukránok,most vonatkoztassunk el a NATO tagságoktól mind az ő mind a románok esetében .. a románokat meg lenyomnák ,az nem okozna nekik gondot,max a terep ott is .. bár átállnak azok időben :)

viszont így egyszerre a 3 az nagyon nem menne ,ahhoz kellene egy Sztálinhoz hasonló vezető,meg egy sztálini korszakban élő nép
Feltéve, de meg nem engedve (!), vessük fel elméletben, hogy mi lenne ha csak úgy antréként, minden fontos Ro és Lo. célpont ellen taktikai nukival indítana az orosz? Hogy értsen belőle mindenki! Közben meg az USA-nak megüzenné, hogy ha nyugton ül, ennyi és neki nem esik baja. De ha belép, akkor por és hamu vár mindenkire.
Szerinted az USA vagy valamelyik nagyhatalom visszavágna? Szerintem nem. Ráznák az öklüket, de ennyi. Ki akarna elégni, mint a két hős?
Ezzel a világ, egyszer és mindenkorra megtanulná, hogy tisztelni kell a medvét, nem csesztetni.
Reméljük, hogy nem így lesz. Csak van Isten az égben!
De amennyire nem adtak kiutat az oroszoknak, kvázi jelenleg a megszűnésük a tét, ezt a verziót is simán el tudom képzelni. Ti. nincs amit veszítsenek! A többinek, annál több!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 006
59 735
113
Pedig hogy erősködtél, hogy az ukránok éheznek, menekülni akarnak és hülyeségeket beszélek, hogy ez már nem a 2014-es ukrán haderő, mert max. az Azov fog ellenállni, de az orosz hadsereget nem fogják tudni megakasztani.
Meg, hogy "ja, ha Facebookon keménykednek akkor jó"...
Első nap békét kér a nagy Z. Szerinted meddig tudnak kitartani? Főleg úgy, hogy az oroszok kb. el se indultak, mindenhol csak régi technika?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 266
35 561
113
Igen, csak ha ők nyernek, akkor simán lehet, hogy a HTKA is be lesz szántva hamarosan, mint "orosz propaganda terjesztője" vagy ilyesmi indokkal. Persze ez csak egy apróság lesz (bár hiányozni fog elismerem), de általánosságban is jön a véleménydiktatúra, a feljelentés kultúrája, amit Nyugaton már láthatunk. Ami persze szerintük az "ő demokráciájuk" (ők a "mi demokráciánk"-nak nevezik persze), de valójában egy "terápiás-liberális jellegű totalitarizmus" mint Rod Dreher nevezte. Az ukránok (legalábbis a többség) nem ezért harcolnak a saját meggyőződésük szerint (a legelszántabbak közülük inkább kissé náciszagúak), de ha ők jönnek ki győztesként, azzal bizony ezek törnek még inkább előre a térségünkben is, ebben egyetértek Allesmorral. Sajnos. Mivel a média által ez is egy bal-jobb, woke-náci küzdelemként van eladva. A tengerentúlon azok szurkolnak legjobban az ukránoknak, akik szerint a Capitolium ostroma orosz szervezésű náci puccskísérlet volt, aminek a résztvevői hazaárulók, hazai terroristák, a kamionosok tüntetése szintén fehér szupremacista felkelés, természetesen amögött is az oroszok állnak stb. Ebbe az általános a narratívába illesztenek már be mindent.
Igazad van. De mit tudok ez ellen csinàlni, mint elmenni szavazni ( az én esetemben a Gonoszra...) ?
Fegyvert mègsem foghatok....
 
 • Tetszik
Reactions: jurgenbauer