[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
23mm-es gépágyú van rászerelve, rájöttek, hogy nem csak légi célpontok ellen jó az.
Az ok, de ez rendszerben is van valahol? Úgy értem Líbián kívül? Ki az a hülye aki páncélozatlan eszközt harcba vet városban? A csávó aki halottnak tűnik benne, mintha ukrán egyenruhát viselne.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
297
1 810
93

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 963
113
Szu-30 Hersonban. Remélem a mai nap folyamán aktívak lesznek az orosz gépek. Néhány KAB-1500-ast azért ledobhatnának a Szu-34-sek is.
BETAB-500-sokat is kéne alkalmazni.

Mar eltelt fel nap, nem fotozni kell hanem 0-24-ben tamadni. Tobb tiz tonna bombanak kellene mar kevesebnnek lennie a raktarban. Ejszaka mukododott valamit az orosz legiero?
 
  • Tetszik
Reactions: sidewinder12

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 710
113
Valamiért nem lehet közvetlenül linkelni..
tegyél egy "h" betűt a link elejére
Raktam elé egy "h" betűt,hogy így már https-el kezdődjön a cím, de úgysem ment. Annyit írt a witter,hogy "Hmm... ez az oldal nem létezik. Próbálj valami mást keresni." Lehet,hogy azért nem látom így sem, mert nem regisztráltam a twitterre. Két közösségi oldalon vagyok fent, annyi bőven sok. Pedig tudom, hogy van legalább 5 féle.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Konasenkov összefoglalója. Szó szerint nem szeretném lefordítani, de a lényegesebb részeket kiemelném. Már ukrán tengerészgyalogosok is megadták magukat, ők a "DNR népi milíciának". A műveleti területeken a helyzet stabilizálódása után az összes olyan ukrán katona hazatérhet a családjához, akik megadták magukat és aláírták a nyilatkozatot, amely szerint harci cselekményekben nem vesznek többet részt. 118 ukrán katonai ojjektumot iktattak ki. 150 katona, és egyéb erőszakszervezeti munkatárs adta meg magát( megj: ez a krími dologhoz képest kb semmi, amikor volt olyan nap, hogy 17000 rendőr és katona állt át)
Kiiktatott objektumok közül a teljesség igénye nélkül: -11 katonai reptér, 13 vezetési pont, 14 lérak komplexum,36 radarállomás, lelőve 5 repülőgép és egy helikopter, 18 tank, 7 sorozatvető rendszer, 41 különleges katonai jármű, 5 harci csónak ("bojevij katyer- nem tudom ezeket a kategóriákat annyira).
A vége szerintem a legérdekesebb:
"Február 24-én a VDV csapatai teljesen ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű egész területét. A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj. Az erőműben a dolgozók normál munkarendben folytatják a munkát, a sugárzási szint a normál határértékeket nem lépte túl. Az erőmű dolgozói folyamatosan mérik a háttérsugárzás szintjét. Az orosz deszantosok és az ukrán hadsereg önálló őr zászlóalljának a közös munkája garanciát jelent arra, hogy az ukrán nacionalista csoportosulások és egyéb terrorszervezetek ne tudják kihasználni a súlyosbodó helyzetet egy nukleáris provokáció végrehajtására":
A VDV erői a terület elfoglalása után megállapodást kötöttek az erőművet eredetileg védő ukrán önálló őr zászlóalj katonáival, amelynek értelmében az atomerőmű és a szarkofág őrzését közösen fogják ellátni a VDV-sek és az ukrán önálló őr zászlóalj.

Mi van?
B@z+, ezek most szórakoznak?
Mi folyik itt?
Igen, ez az egyik legérdekesebb hír eddig( ha igaz)
 
  • Tetszik
Reactions: MangaMonguz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113

elvileg a szigeten így hangzott a diskurzus a ruszki hajó és az ukrán őrposzt között
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Igen, csak ha ők nyernek, akkor simán lehet, hogy a HTKA is be lesz szántva hamarosan, mint "orosz propaganda terjesztője" vagy ilyesmi indokkal. Persze ez csak egy apróság lesz (bár hiányozni fog elismerem), de általánosságban is jön a véleménydiktatúra, a feljelentés kultúrája, amit Nyugaton már láthatunk. Ami persze szerintük az "ő demokráciájuk" (ők a "mi demokráciánk"-nak nevezik persze), de valójában egy "terápiás-liberális jellegű totalitarizmus" mint Rod Dreher nevezte. Az ukránok (legalábbis a többség) nem ezért harcolnak a saját meggyőződésük szerint (a legelszántabbak közülük inkább kissé náciszagúak), de ha ők jönnek ki győztesként, azzal bizony ezek törnek még inkább előre a térségünkben is, ebben egyetértek Allesmorral. Sajnos. Mivel a média által ez is egy bal-jobb, woke-náci küzdelemként van eladva. A tengerentúlon azok szurkolnak legjobban az ukránoknak, akik szerint a Capitolium ostroma orosz szervezésű náci puccskísérlet volt, aminek a résztvevői hazaárulók, hazai terroristák, a kamionosok tüntetése szintén fehér szupremacista felkelés, természetesen amögött is az oroszok állnak stb. Ebbe az általános a narratívába illesztenek már be mindent.
Én mindenre felkészültem. :)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
a technikáról
a technika úgy került oda hogy hónapokon keresztül nappal álcázatlanul fotósok tüzében felvonultatták, aztán további álcázás nélkül kitették a mezőre hogy a műholdak is jól lássák
az előző hetekben pedig amikor naponta bejelentette az usa hogy támadni fognak az azért volt mert szépen lassan tankönyvi formában bontakoztatták szét azt a technikát a támadáshoz
azt tippelném, hogy kvára nem az volt a művelet célja hogy valóban meg is támadjanak valamit, hanem a cihológiai nyomásgyakorlás
ebből adódik hogy ez a technika nagyobbrészt orosz másodvonalbeli, demonstrációs célra pont megfelelő
a nyomásgyakorlás egyébként meglepően jól működött is, hiszen múlt hétig fokozódó ütemben jöttek a nyugati vezetők a hosszú asztalhoz és már a biden-putyin csúcstalálkozóról tárgyaltak volna
csak aztán az atomfegyveres beszéddel és főleg annak nyugati vezetők általi állva ünneplésével elszakadt a cérna, és most háborúznak azzal ami ott van becuccolva
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 963
113
Nem értem amúgy , hogy mire fel gondolják sokan a bsloldal sikerét, igazát , erősödését! Én pont azt látom , hogy azt történik amiről Orbán eddig ha finoman is, de mindvégig beszélt! Sokszor elmondta, hogy lesz háború keleten! Sokszor elmondta, hogy összetartásra, és erős hadseregre van szükség! Sokszor elmondta, hogy bizakodhatunk a nátóban, de 100%-ig csak magunkra számíthatunk! Sokszor elmondta, hogy nekünk nincs befolyásunk a nagy dolgokra! Sokszor elmondta, hogy mindenkivel jóban kell lennünk, ez az egy esélyünk! Nem értem, hogy mit csinált rosszul???? Majd akkor nézem meg a sok okostojást, hogy mit mondanak, amikor 1000 ft lesz a benzin, meg 3ennyi a fűtes! Hirtelen mindenki engedékenyebb lesz majd! És azok fognak a legjobban sírni, akiknek most a legnagyobb a szájuk!!!
Legyen 1000 forint, legalabb a szegeny benzinkutas tud venni kenyeret. A gaz meg 10x ennyi legyen, mert nem zold. Melegitsen a Steiner Kristof.