Június 8-rol 9-re megprobálták a DNK harcosai elfoglalni az artyemovszki katonai egységet, ahol jelentos mennyiségu haditechnikai eszkozt tárolnak. (T-80,T-72, BTR -70...stb)
http://bmpd.livejournal.com/883942.html
Boki és kedves többiek, napi olvasója vagyok a fórumnak és bennem a következő helyzetkép állt össze kérlek erősítsétek meg, vagy cáfoljátok, ha valamiben tévednék.
Jelenleg a szeperatisták és a hadsereg döntetlenre áll. Jelenleg senki sem tud a másik fölé kerekedni, bár morál szempontjából az ukrán sereg áll vesztésre és ez nyilvánvaló és a szeparatistáknak dolgozik az idő. Egyedüli előnye az ukrán seregnek a nehéz fegyverzet, de ahogy látom felélesztenek minden lekonzervált cuccot amit találnak. Azért a te kommentedre reagálok mert ez a artyemovszk település lehet szerintem az egyik kulcs pozíció, a kérdés csak az, hogy az ukránok mennyi technikát vittek el innen vagyis mennyi fegyverzet van még ott.
Azért gondolom ezt, mert a fotók általi tippem szerint 300-400 eszköz is lehet itt, és mondjuk nem egyszerű ezekbe életet lehelni, de mindazonáltal ha sikerülne megszerezni ez jelenthetne áttörést?
Ez esetben küldhetnék suttyomban az oroszok némi karbantartói segítséget, akik kellőképpen képzettek és akkor sok minden mozdítható volna.
Egyébként ez a véleményem, mert orosz intervenció nélkül meglehetne a kellő nehézfegyverzet és biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok és lennének olyanok akik annó vagy a szovjet seregben vagy az ukrán seregben harckocsizók voltak és alkalmasak lennének ilyen jellegű eszközök szakszerű használatára.
Tehát az lenne a megállapításom, ha a szeparatisták komolyabb mennyiségű nehézfegyverzethez juthatnának, felgyorsulhatnának az események és Luhanszk és Donyeck felszabadítható lenne teljes terjedelmében. Ti, hogyan látjátok? A folyamatok most milyen irányba vezetnek?