A liveumap (ami újra működik) minden kiégett teherautóról beszámol, de Gorlovka elfoglalását meg sem említi...Újabb kitörési kísérlet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A liveumap (ami újra működik) minden kiégett teherautóról beszámol, de Gorlovka elfoglalását meg sem említi...Újabb kitörési kísérlet.
Abban a videóban sok emberen látszott, hogy nagyon nem értenek egyet Putyin döntésével de senki nem mert neki ellentmondani talán egy ember próbálkozott egy ellenvéleményel.....
Évek óta követem a htka-t. A fórumot is sokat olvasgattam, csak épp ezek a történések érték el az ingerküszöbömet. Személyit, lakcímkártyát, lejárt ukrán útlevelet posztoljak esetleg?Erre nincs jogod, az európai értékek alapján szólásszabadság van. Az pedig, hogy 56 perccel ezelőtt regisztrált, nem jelent semmit. Én évek óta olvasom- kihagyásokkal- a htka.hu Biztonságpolitikai rovatát, de most regisztráltam. És most ajánlottam én is egy Youtube-ra feltett videó alatt a kommentelőknek ezt a fórumot. Ha valaki idejött, akkor ő most gyanús, hogy orosz propagandista.
Eddig azt nyomta a CNN, hogy Putyin megőrült, most hirtelen vizsgálják ezt.
Csak nem a Dobrev a nejed?A nejemen őrülök meg néha, amikor bolgárul beszélget a szlovákkal és értik egymást.
Az USA külpolitikája szinte mindig fegyveres aggressziót jelentett.Az USA fegyveres agressziója is elítélendő, igen.
Volt ilyen is de én inkább a beletörödést éreztem egy két arcon....Ezek mind semmi. A Lukasenko videón amikor pálcával mutogatott a térképen, akkor a középen felállított kétcsillagos jóember az tényleg olyan arcokat vágott, mint egy diák földrajz órán feleléskor, ha nem készült ...
Putyin -éknál nekem is feltűnt az arckifejezések. Szerintem itt előtte már lehet súgtak Nekik azért. Annyira az egyetértés hiányát nem éreztem (azért megnézném egy civil arcát is ilyen szerepjátékon, hogy éppen kiadják az ukázt, hogy "irány az ég alja"), hanem inkább félig-meddig enerváltság meg menjünk már a dolgunkra dolgot ...
Operation Opera.De az K*rva sok idő mire beszerzik. Ahhoz nem kell másnap támadni. Pláne, ha levegőbe beszélt.
Gyurcsány?Most mar sejtem ki vagy. Ne haragudj ha vitaba szalltam korabban veled. Soha tobbe nem fordul elo, veled szemben nem nyerhetek ervekkel.
Én úgy gondolom hogy elvek nélkül nincs értelme élni, létezni. Sokszor nagyon nehéz néha lehetetlen betartani őket, de muszáj hogy legyenek!Az USA külpolitikája szinte mindig fegyveres aggressziót jelentett.
Nincs (és szerencsére nem is lesz) olyan univerzális ítélőbizottság, amely kimondaná hitelt érdemlően, hogy ez vagy az a politikai/katonai cselekedet nem morális, elítélendő, stb stb. Nagyhatalmi aspirációk vannak, és mindegyik fél úgy igyekszik ezeket kiszolgálni, ahogy tudja.
Szerintem nincs ebben a témában "elítélendő". Az feltételezné, hogy az általunk értelmezett moralitás teljesen univerzálisan alkalmazható lenne a Föld teljes lakosságára, ami egy arrogáns tévképzet.
Ezt milyen szerződés írja? Az oroszok csak arról beszélnek hogy valaki ezt mondta nekik a 90-es években. Hát ez nagyon kevés. Ukrajna területi épségre szerződéses garanciát vállalt Oroszország is. Ennek valóban van jogi súlya, de az orosz fél semmibe vette.
Békefenntartók a nemzetközi jog szerint de facto kitört háború estén nem folytathatnak harci cselekményt,semleges megfigyelő pozíciót kellene felvenniük....Miután az oroszok lőttek a grúzokat, megszűnt a békefenntartók jogallasuk.Miután a grúzok szarrá lőtték a Dél Oszétiában állomásozó orosz békefenntartókat.
Mondjuk ha ott maradtak volna a SZU atomfegyverek (kódok és piros gomb Moszkvában), majdanozni se mert volna senki.Igazából ez már sokkal régebbi:
De pont mielőtt elindultak az oroszok is nyilvánosan elővette a témát Zelensky, lehetett olvasni a nem orosz csatornákon is.Ukraine may seek nuclear weapons if left out of NATO: Diplomat
Kyiv’s ambassador to Germany calls on the transatlantic security alliance to grant Ukraine long-sought membership.www.aljazeera.com
Persze kb akkor lesz Ukrajna hirtelen atomhatalom ha valaki hozzádob egy nukit.
Persze valahol megértem a témát, mert ők a garanciákért cserébe adták fel az arzenált, és most látjuk mit ér a garancia, most már látják rossz döntést hoztak, de azt is tudhatták volna, ha ilyesmivel komolyan fenyegetőznek Oroszország azonnal lenyomja őket örökre. ezt egy alkalommal lehet/érdemes bejelenteni: van atomfegyverem.
Lehet majd mondani, hogy oroszok lövik tüzérséggel a várost...Tegnap készült ez a felvétel Mariupolról kemény utcai harcok a városban a felvételt egy ukrán drón készítette amely az ukrán védők tüzérségi tüzet irányította.....
A grúz háború leírása is megvan valamelyik katonai szaklapban,majd elkezdtem neked.Aztan elolvashatóJa, a grúzok elindultak békésen népet írtani, majd amikor szólt nekik az ensz békefentartó erő, hogy ácsi, akkor szétlőtték a főhadiszállásat. Ez amúgy általában működő megoldás. A gond itt csak annyi volt, hogy az ensz erők most nem két holland gyalogszázad volt, hanem az orosz hadsereg.
Mivel Grúzia volt az agresszor.
Mármint a nato ne telepítsen támadó fegyvert a területre.
Pár lelkes helyi, kihasználta, hogy a nagy davajozásra az orosz agresszor nem davaj gitárral válaszol.
Egy boldogabb világban az ensz felhatalmazásával bementek, mivel esélyes volt, hogy a Grúzok magukénak tudják nagy vezetőjük Sztálin elveit a népesség, és a vagon összefüggéseiről.
Amúgy itt sokan elfelejtik, hogy 90 óta végig az oroszok engedtek.
Egyszer érdemes elmenni Moszkvába, és Pekingbe, aztán meg lehet beszélni, hogy melyik a nép felé a prosperálóbb.
Volt egy Star Trek rész, ami az ilyen háborút pedzegette. Érdemes megnézni.
Hát na, igazán tudhatnád, hogy ott van. Amúgy az ilyen filmrészlethet tudod milyen nehéz hírtelen összetoborozni új statisztákat? A régiek meg arabul tudnak.
Sztem Putykó 2014 óta (vagy inkább 2015) óta bánja, hogy nem támadott korábban. Akkor még lehet a média blokádot is áttörhette volna, ha nekifekszik a Donbaszi pusztítás és egyéb ukrán szélsőséges akcióknak a propagálására. Én ezért nem gondoltam, hogy most támad, mert ha akkor nem, akkor most miért, amikor sokkal nehezebb dolga van?De az K*rva sok idő mire beszerzik. Ahhoz nem kell másnap támadni. Pláne, ha levegőbe beszélt.
Elvekről egy szót se írtam. A moralitás univerzalitását kérdőjeleztem meg, merthogy szerintem ez egy arrogáns hülyeség. Szélsőséges példával élve: több ezer ember él most valószínűleg a Földön, aki szemrebbenés nélkül legyilkolna egy gyereket ilyen vagy olyan okok miatt. Szerintem ez nem morális. Szerintük meg az, sőt valószínűleg megmagyaráznák azt is, hogy miért NEM morális, hogy én nem gyilkolok gyerekeket.Én úgy gondolom hogy elvek nélkül nincs értelme élni, létezni. Sokszor nagyon nehéz néha lehetetlen betartani őket, de muszáj hogy legyenek!
Az én elvem (saját életemre nézve is) a "ne árts senkinek". Nyilván megvédem magam és családom ha kell, de nem az agresszióval indítok...