Oroszország eredeti célját, a Krím megszerzését elérte, már a konfliktus elején.
A Kelet Ukrajnában történtek amolyan "mellék hadszíntér" jellegű konfliktus volt Moszkva részéről.
Kellett, hogy megossza az Ukrán erőket és a nemzetközi figyelmet.
Elérték nagyjából.
Az elején valamikor írtam, a Balkánihoz hasonló, vég nélküli hadakozás várható a Donyecki régióban, ha nem lesz megoldás.
Meg kell oldani most már, mert púp a hátukon az Oroszoknak is.
Az ugródeszka a Mediterrán térség felé, a Krímmel megvan Moszkvának.
A szakadár Ukrán területeken élő Oroszok sorsa fontos, de nem annyira mint a nyugati világgal fennálló gazdasági és politikai kapcsolatok.
Szíriánál a Nyugat fújt visszavonulót, mert nem érte meg a konfliktus kiterjesztése számukra.
Most, az Oroszok érzik, be kellene fejezni már valahogy, mert egyrészt a Krímmel már nyertek, a kelet ukrajnai cirkusz további folytatásával viszont hosszú távon sokat veszíthetnek.
Katonai erővel rendezni tudták volna a kérdést, nagyon is gyorsan, de eddig sem tették és úgy tűnik már nem is fogják.
Egyszerűen mert ez nagypolitika és a 10 millió ott élő Orosz, ekkora konfliktust a Nyugattal, Moszkvának már nem ér meg.
Érdeklődéssel figyeltem heteken keresztül, a lelkes és gondolom fiatal "szurkolókat", hozzászólásaikat.
Nem sokat írtam az utóbbi időben ide, mert úgy gondoltam nem érdemes parttalan vitába keverednem.
Most, szubjektív véleményem szerint ez a helyzet Ukrajnában.