És szerinted melyik az igaz?
Nem véletlenül bannolták a ruszki tévét, és a ruszkik se véletlenül a sajátot nyomják a megszállt (értsd felszabadított területeken).
A kettő között.
Minden hadijelentést logikai gondolkodással és nagyfokú fenntartással kell értelmezni.
(Tehát ha xy helyen mutat a liveumaps egy hídról leborult harckocsit, ami állítólag orosz, akkor ott kell lenni másnak is, nem csak egy harckocsinak -tehát az a lényeg sokszor amiről nincs információ. De ugye ott van, hogy mi van ha ukrán és csak ráfogták, hogy orosz. Ekkor jön az, hogy térkép felnyit, helyszínkeresés, megnézni, hogy merre volt pofával a technika és akkor lehet egy kicsit elgondolkozni. Meg ha esetleg később mutatnak valami csetepatét, ami nem feltétlenül történik meg. És ez marha nagy meló.
Pl. kijevi toronyháznál, megkeresni a legoptimálisabb videót, képet; ott kiszúrni, hogy ott egy Jysk -és hátha nem csak reklám- na de elég sok jysk van, akkor megnézni, hogy másik képen ott egy kávézó -na de az is üzlethálózat- utána meg akkor hogy a kettő hol van és milyen tárgyak vannak a környéken. És meg van nagyjából az irány. De, hogy ki lőtte és mivel, az más kérdés. Szóval így megy ez. Ennyi munkát meg nem mindig rak bele az ember.)
Én nézek vagy három térképet és egyik sem 100%, sőt, egyik sem 50%. Emellet folyamatosan nyitva a Google maps, amin ha olyan, és érdekel, akkor igyekszem a helyszíneket belőni, azokat szoktam berakni.
Meg egy csomó reddit fiók, twitter fiók, vk, vagy pl. újságcikk, nagykövetség oldala (pl.: a szerbes féknél), fordító, híroldal -ezeknek a hozzászólásai, amiben sokszor nagyon hasznos dolgok vannak -sokszor meg haszontalan. Meg van, amit azért nem nézek, mert tudom, hogy más, pl. Wilson szemlézi, (vagy már előre tudom, hogy más be fogja rakni) vagy mert túl sok idő átnézni és annyira nem biztos, hogy megéri. Vagy pl. magyar médiát, meg elemzést se nézek.
Más is így csinálja szerintem. Így ez a hitelesEBB, mérvadóBB, objektívEBB és függetlenEBB információ, ami lehet, hogy annyira a nem mazohistáknak nem annyira követhető dolog és átláthatatlan katyvasz.