Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Surprise to 444, HVG, ukrán nagykövetasszony:
Magyarország lakosságának jelentős része arra vágyik, hogy Magyarország az EU/NATO-ból átkerüljön az orosz övezetbe.
Hangnemen tudnál változtatni?Magyar szövegértéssel hadilábon álló fórumtársaknak lefordítom hogy a hölgy mit mondott, mert látom a többségnek csak a második nyelve ez. -Hiába csináltok úgy mintha nem ti lennétek a következők-. Konkrétan ezt mondja hogy Magyarország lesz a következő és az a stratégiai nyugalom amiről a Vektor beszél egy vágyálom, egy téveszme. Nem lesz nyugtunk amíg a ruszkik itt vannak az ajtóban, és itt lesznek. Hogy most kéne megálljt parancsolni nekik az elején.
Mellesleg teljesen igaza van, nem tudom miért nem pendített meg semmit sem egyik itteni szagértő úrban sem az hogy a ruszkik konkrétan azt követelték a teljes keleti blokk minket is beleértve lépjen ki a Nato-ból. Hmm? Rémlik hogy a 97 előtti állapotot akarták vissza kapni?
Szerintetek vajon miért lenne jó a ruszkiknak ha mi nem lennénk Nato tagok. Na tipp? "Rakéta állások, meg oroszország veszélyben érzi magát bla bla bla bla" nem, a ruszkik tudják jól hogy nem lehet őket megtámadni mert repülnek a nukik, az ok annyi hogy nem akartak megállni, lehet hogy nem is fognak. Be akarják húzni keleteurópát és konkrétan megkérték a Nato-t hogy vegye le rólunk a kezüket.
De szegény hátrányos helyzetű lájkonyomó fórumtársaink vagy baszták elolvasni a cikket, vagy sajnos nem megy nekik még a magyar szövegértés se.
Én magam részéről arra vágyom, hogy végre minden tömböt/szövetséget (az amerikait/oroszt és kínait is) elkerülve megálljunk a saját lábunkon (szerintem ezzel nem vagyok egyedül).Surprise to 444, HVG, ukrán nagykövetasszony:
Magyarország lakosságának jelentős része arra vágyik, hogy Magyarország az EU/NATO-ból átkerüljön az orosz övezetbe.
Pár hete (február eleje) Boki a szír topikba linkelt valami IDF-es hírt, hogy az izraeliek nem látták egy (?) esetben a szír rakétaindításokat. Nyomát nem találom az eredetinek, de Boki majd megjelöli, ha megtalálja, de hogyhogynem nem sokkal ezután ...Szerintem ennek a Válasz online által készített interjúnak azért vannak figyelemre méltó mozzanatai. Arra a kérdésre, hogy Európa tudna-e védekezni egy atomcsapás esetén, igen egyértelmű volt a válasz. Csak az USA-nak vannak érzékelő rendszerei, s mivel az Északi-sarkon keresztül történne a támadás, ide irányul az észlelés is. Nem én mondtam, a szakértők.
Ebbe a témába ne menjünk bele. Ungváry Krisztián is meglehetősen formabontó történész, igazi botrányhős. Egy idézet tőle: "Lelkük rajta, ha a Fidesz hasznos idiótáiként épp ők akadályozzák meg Dobrev Klára politikai hatalomra jutását. Azok azonban, akiknek az ő politikája tényleg fontos, ha kicsit is józanul mérlegelnek, nem tehetnek mást mint MZP-re szavaznak."Ungváry Krisztián: Az orosz főtárgyaló a putyini rendszer történelemhamisító plagizátora
Az ukránokkal szemben ülő Megyinszkij történészként azt állítja, Lengyelország robbantotta ki a II. világháborút, a szovjet csapatok pedig akkor is csak béketeremtő missziót hajtottak végre.telex.hu
Igen s mindehhez hozzátenném Ulippo mára szállóigévé vált s ezt ki is érdemelte "tudásával" mentalitásával, ő mintha tanulta volna amit csinált S tudtunk vele vitatkozni. Persze akkor más volt az egész megítélése hisz akkor csak szakik meg ukrik voltak. Én Mack helyébe ötöt adnák a mostaniakból csak hozza vissza ulippot.Egyébként, aki 2014-15ben is olvasta ezt a topikot, észreveszitek a hasonlóságokat?
Minden mint most, csak akkor Ulippo nyomta az ukri agitpropot ezerrel, most más. Akkor is volt folyamatos röhögő minden szaki hírre, most is. Az elején faxa ukri győzelmi jelentések, rakat hír, megmagyarázás, fake news, mint most. Kb ugy volt olvasható, hogy két perc, és az ukrik Donyeckben, mit Donyeckben, az ATOn belül már-már Moszkvában. Aztán onnan tudtad, hogy vmi nincs rendben, változott a hadi helyzet, hogy elkezdték lekapcsolni az orosz tvket Ukrajna szerte, belövési hírek, mintha álló háború lenne, aztán hirtelen egy rakat info, elesett a reptér, szétlőtték a stadiont, civilek halála, buszok elleni aknavetős támadások. A színek voltak mások, nem tél volt. Majd a többi: katlanok, visszahívás, nem mentek el Kijevig, ismét tüzérségi támadások, Motorola, Givi, stb. Tél, harcok a reptérért, majd tavasz, harcok, újabb katlan, nem mentek el Kijevig, majd 6 éven át mindkét fél nyomta a maga agitpropiját, miközben a városok kihaltak, sok menekült, romok, 5 évig szinten tartás, folyamatos belövések, aztán jött ugye a mostani támadás. Közben azon a viszonylag kis területen is ultra pusztítás, de mindenki élni akart, mindkét oldalon, elfogadta a sqt. Közben az Ulippok eltűntek.
Most is ugyanez van.
Most tartunk a ruszki csatornák letiltásánál, és már jönnek is a szarrá lőtt városok. Utána jönnek a katlanok, Kijev bombázasa, stb.
Pedig csak nem kellett volna puccsolni a Majdanon! Olyan faxán fejlődtek, jóban voltak Nyugattal, Kelettel, közös foci eb a lengyelekkel, nemzettudat, orosz-ukrán együtt. De a rohadt nácik erőszakosan, durvulva a hülye oligarcháikkal, szépen, nagy USA manit lenyúlva elqurták.
Ez ízléstelen. Én azt is ízléstelennek tartom, amikor Bident szapulják. Egy szint alá komoly ember nem megy.Szerintem a legnyilvánvalóbb okot Putyin inváziós döntésével kapcsolatban még senki sem említette....
Biztos Normandiából indultak útnak.Ez a partraszálló csapat már napok óta jön és jön, csak nem száll partra.
Tuti, hogy nem átverés?
Pedig mindenhol csak egyfajta agitpropot tolnak, de úgy látszik az indiaiak se kérnek belőle. Ennek ellenére ez nagyon gáz!Annyiból tökmindegy, hogy az ukránt ordította le az amerikai helyett. De az amerikainak szánta. Szépen mutatja az indiai indulatokat az USA ellen.
Surprise to 444, HVG, ukrán nagykövetasszony:
Nade mi van, ha elfogynak az orosz gépek?Ketten jöttek rám. Azt hitték elég lesz. Legközelebb négyet küldj Bloodymir! (Az sem lesz elég)
Ha nincs puccs, akkor pedig el se kezdődik.Valaki magyarázza már el neki, hogy ők csatlakoztak rá az orosz faszra, amikor vegzálni kezdték az etnikumokat (a nyelvtörvényükkel is).
Ha 2015-ben közlik Putyinnal, hogy:
- elengedik az orosz ajkú területeket egy népszavazással (aki akar autonómiát kap, aki akar csatlakozhat Orszországhoz),
- írásba adják, hogy nem lépnek be a NATO-ba és nem engednek idegen katonai bázist létesíteni a területükön
- cserébe Putyin beleegyezik, hogy belépjenek az EU-ba,
akkor lehet, hogy már 5-6 éve vége lenne ennek az egésznek és mindenki ment volna a dolgára, élvezve a saját kis győzelmét.
Nem így történt, az őrület tengerében hallgat a józan ész.
Én személy szerint egy regionális szövetségben jobban látnám Magyarországot, mint egy olyanban amit vagy Moszkva vagy Washington irányít.