[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
És szerinted melyik az igaz? :) Nem véletlenül bannolták a ruszki tévét, és a ruszkik se véletlenül a sajátot nyomják a megszállt (értsd felszabadított területeken).
A kettő között.
Minden hadijelentést logikai gondolkodással és nagyfokú fenntartással kell értelmezni.

(Tehát ha xy helyen mutat a liveumaps egy hídról leborult harckocsit, ami állítólag orosz, akkor ott kell lenni másnak is, nem csak egy harckocsinak -tehát az a lényeg sokszor amiről nincs információ. De ugye ott van, hogy mi van ha ukrán és csak ráfogták, hogy orosz. Ekkor jön az, hogy térkép felnyit, helyszínkeresés, megnézni, hogy merre volt pofával a technika és akkor lehet egy kicsit elgondolkozni. Meg ha esetleg később mutatnak valami csetepatét, ami nem feltétlenül történik meg. És ez marha nagy meló.
Pl. kijevi toronyháznál, megkeresni a legoptimálisabb videót, képet; ott kiszúrni, hogy ott egy Jysk -és hátha nem csak reklám- na de elég sok jysk van, akkor megnézni, hogy másik képen ott egy kávézó -na de az is üzlethálózat- utána meg akkor hogy a kettő hol van és milyen tárgyak vannak a környéken. És meg van nagyjából az irány. De, hogy ki lőtte és mivel, az más kérdés. Szóval így megy ez. Ennyi munkát meg nem mindig rak bele az ember.)

Én nézek vagy három térképet és egyik sem 100%, sőt, egyik sem 50%. Emellet folyamatosan nyitva a Google maps, amin ha olyan, és érdekel, akkor igyekszem a helyszíneket belőni, azokat szoktam berakni.
Meg egy csomó reddit fiók, twitter fiók, vk, vagy pl. újságcikk, nagykövetség oldala (pl.: a szerbes féknél), fordító, híroldal -ezeknek a hozzászólásai, amiben sokszor nagyon hasznos dolgok vannak -sokszor meg haszontalan. Meg van, amit azért nem nézek, mert tudom, hogy más, pl. Wilson szemlézi, (vagy már előre tudom, hogy más be fogja rakni) vagy mert túl sok idő átnézni és annyira nem biztos, hogy megéri. Vagy pl. magyar médiát, meg elemzést se nézek.
Más is így csinálja szerintem. Így ez a hitelesEBB, mérvadóBB, objektívEBB és függetlenEBB információ, ami lehet, hogy annyira a nem mazohistáknak nem annyira követhető dolog és átláthatatlan katyvasz.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
FNAKX91WUAMRqzl
tovaris zelensky, meghoztuk a pizzát!!!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 455
79 463
113
Ilyen könnyü páncélozott VDV-s jármüvekkel nem lehet betörni. Lesből nem probléma kilőni . Szerencsétlen katonák élve benne égnek.
Hiába pofázom, hogy senkinek eszébe se jusson könnyen páncélozott APC-t (mondjuk ez spec deszant jármű, de ez is papír) venni nem értik azémeraznemtudúszni...
 

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Én magam részéről arra vágyom, hogy végre minden tömböt/szövetséget (az amerikait/oroszt és kínait is) elkerülve megálljunk a saját lábunkon (szerintem ezzel nem vagyok egyedül).
Ezek meg rendezzék le a problémáikat egymás között valahol a Csendes Óceán közepén.
úgy érted, hogy pl. ruszkikkal szemben? vagy a jenkikkel? soha nem leszünk ilyenek, még a történelmi határainkkal sem. erről szól az unió, hogy a sok kicsi, meg kicsit nagyobb egyenként se gazdaságilag, se máshogy nem tényező velük szemben, egységben fellépve viszont őket meghaladhatja.
 
W

Wilson

Guest

Totális cenzúra Oroszországban: A Novaja Gazeta eltávolítja az ukrajnai háborúról szóló anyagokat​

KA2022. MÁRCIUS 4., PÉNTEK, 18:06

A Novaja Gazeta orosz független kiadvány, azon
kevesek egyike, amely az Ukrajna elleni orosz támadást nyíltan háborúnak és inváziónak nevezte, a hatóságok kérésére úgy döntött, hogy eltávolítja weboldaláról az ezzel kapcsolatos anyagokat.

Forrás : Novaya Gazeta

Részletek : Az Orosz Föderációban hatályba lépett az Orosz Fegyveres Erők tevékenységével kapcsolatos, úgynevezett "hamisítványok" büntetéséről szóló törvény.

A kiadvány arról számolt be, hogy a Legfőbb Ügyészség és a Roszkomnadzor megköveteli a független médiától, hogy távolítsa el azokat az anyagokat, amelyekben az Ukrajna területén folytatott katonai műveleteket háborúnak, agressziónak vagy inváziónak nevezik. Ellenkező esetben hatalmas pénzbírságok és a média felszámolásának kilátásba helyezése.

A Novaja Gazeta 6 ilyen megkeresést kapott a hatóságoktól.

A szerkesztők két lehetőséget mérlegeltek tetteikre, és arra kérték az olvasókat, hogy szavazzanak rájuk:

  • Továbbra is katonai cenzúra alatt, a hatósági követelmények teljesítésével (a szavazatok 93,9%-a)
  • A szerkesztőség munkáját a "speciális hadművelet" végéig (6,1%) függesszék fel.
Szó szerint : "Az oroszországi katonai cenzúra gyorsan új szakaszba lépett: a publikációk blokkolásával és bezárásával (majdnem teljes mértékben végrehajtott) fenyegetettségtől a büntetőeljárás fenyegetése felé lépett mind az újságírók, mind az ellenségeskedésről eltérő információkat terjesztő állampolgárok ellen. a Honvédelmi Minisztérium sajtóközleményeit.Nem kétséges, hogy ez a fenyegetés megvalósul.

Nincs jogunk kockára tenni bajtársaink szabadságát. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül Önök, olvasóink álláspontját, akik egyértelműen a katonai cenzúra körülményei között folytatandó munka mellett szóltak.

Ezért a témával kapcsolatos anyagokat eltávolítjuk weboldalunkról és a közösségi hálózatokról."

További részletek : A kiadvány megjegyezte, hogy továbbra is beszél az Oroszországot érintő következményekről: a fejlődő gazdasági válságról, az életszínvonal gyors csökkenéséről, a külföldi gyógyszerekhez és technológiákhoz való hozzáférés problémáiról, a másként gondolkodók üldözéséről, beleértve a háborúellenes nyilatkozatokat is.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113
Magyar szövegértéssel hadilábon álló fórumtársaknak lefordítom hogy a hölgy mit mondott, mert látom a többségnek csak a második nyelve ez. -Hiába csináltok úgy mintha nem ti lennétek a következők-. Konkrétan ezt mondja hogy Magyarország lesz a következő és az a stratégiai nyugalom amiről a Vektor beszél egy vágyálom, egy téveszme. Nem lesz nyugtunk amíg a ruszkik itt vannak az ajtóban, és itt lesznek. Hogy most kéne megálljt parancsolni nekik az elején.
Mellesleg teljesen igaza van, nem tudom miért nem pendített meg semmit sem egyik itteni szagértő úrban sem az hogy a ruszkik konkrétan azt követelték a teljes keleti blokk minket is beleértve lépjen ki a Nato-ból. Hmm? Rémlik hogy a 97 előtti állapotot akarták vissza kapni?
Szerintetek vajon miért lenne jó a ruszkiknak ha mi nem lennénk Nato tagok. Na tipp? "Rakéta állások, meg oroszország veszélyben érzi magát bla bla bla bla" nem, a ruszkik tudják jól hogy nem lehet őket megtámadni mert repülnek a nukik, az ok annyi hogy nem akartak megállni, lehet hogy nem is fognak. Be akarják húzni keleteurópát és konkrétan megkérték a Nato-t hogy vegye le rólunk a kezüket.
De szegény hátrányos helyzetű lájkonyomó fórumtársaink vagy baszták elolvasni a cikket, vagy sajnos nem megy nekik még a magyar szövegértés se.
Tudjuk, hogy csak neked megy a szövegértés. Itt mindenki sík hülye, csak te vagy "helikopter". Egyébként szövegértés terén: jó lenne, ha a központozást helyesen használnád. A helyesírásod maga a borzalom. Ennyit a te szövegértésedhez!
 
W

Wilson

Guest

Mariupolt elpusztítják, segítségért és evakuációs folyosóért könyörgök...​

2022. MÁRCIUS 4., PÉNTEK, 17:42​


4210c72-bojchenko-vadim--mariupolrada.gov.ua-.jpg

VADYM BOYCHENKO, FOTÓ MARIUPOLRADA.GOV.UA

Az orosz csapatok öt napja kíméletlenül lövik Mariupolt, tönkretéve annak infrastruktúráját - a város fűtés, víz és áram nélkül maradt, háromszáz sebesült fekszik kórházakban, de a kórházakat is lövik.

Forrás: Vadim Bojcsenko mariupoli városvezető az ukrán televíziós csatornákon

"Nem tudom, hol javult vagy stabilizálódott a helyzet (cáfolta Irina Verescsuk szavait az országos televízióban - UP).

Mariupolban öt napja kíméletlenül lövik a lakossági infrastruktúrát. Egyszerűen elpusztítanak minket a gradok, az ágyúk és a légierő. A lövések még ebben a percben sem szűnnek meg. Nem beszélhetünk stabilizációról.

Részletek: Bojcsenko szerint Mariupol lakosai öt napja fűtés, víz és áram nélkül maradtak. Kifogynak az élelmiszerből és a gyógyszerekből.

300 ember megsebesült és kórházban van.

Elmondta, hogy az orvosok napi 24 órában küzdenek a mariupoli lakosok életéért, ők családjukkal együtt kórházakba költöztek, de "az orosz csapatok ágyúval lövik a kórházakat".


"Már minden szinten kiabáljuk: Ukrajna fegyveres erőinek segítségre van szüksége. Hősies katonáink, az azov ezred, a Nemzeti Gárda, a tengerészgyalogság, a rendőrség - mindannyian már hazánk határaiért harcolnak.

A mariupoli előőrs még ukrán zászló alatt áll. De katonai segítségre, folyosóra és csendre is szükségünk van, hogy a civileket evakuálni lehessen. Kérem, könyörgöm, hogy támogassák Mariupol városát".

Részletek: Bojcsenko megjegyezte, hogy a március 3-i fehéroroszországi tárgyalási folyamat egyik pontja a humanitárius zöld folyosó biztosítása Mariupol számára.

"Most úgy intézzük, hogy amennyire csak lehetséges, ez az útvonal megjelenjen. Felkészülünk a megfelelő evakuálásra. De amíg nincs tűzszünet, addig ezt nagyon nehéz megtenni. Sok a tennivaló, de mindenekelőtt meg kell győződnünk arról, hogy tűzszünet van" - mondta a polgármester.

"Nem tudom, hogy az orosz félben megvan-e a vágy. Talán az a vágyuk, hogy Mariupolt eltöröljék a föld színéről" - tette hozzá.