Ez igaz. Az a baj, ha az oroszok kivonulnak, akkor mi nagyon beszopjuk egy lerombolt, dühös, nacionalista Ukrajnával. Kvázi mi is az ellenségeik leszünk, ahogy már az ukrán nagykövet hisztije is mutatja.
Putyin rohadtul elqrta!!!
Ha az ország felét, 2/3adát megszállják, vhogy stabilizálják a helyzetet, még az lenne nekünk a legideálisabb ebben az elcseszett helyzetben. . Kis - Ukrajna, Kárpátaljával együtt ránkszorulna. Nagy gazdasagi, geopolitikai xart kavart Putyin, attól tartok, nagyon rosszul fogunk kijönni belőle. Egyedül az Unios viták fognak csillapodni. De Kelet - Európa destabizálódik évtizedekre. Balkán 2. Mind a kettő a határunkon. Fasza....
Mért lennénk ellenségeik? Eddig se voltunk.
btw a jelen pillanatban is több ezer magyar segít az Ukrán menekülteknek. A határnál. A menhelyen, tornatermben. Jelenleg a logisztika a fő gond de annyira dőlnek a felajánlások, hogy direkte volt tegnap felhívás, hogy több ennivalót pl ne kínáljanak fel.
Nyinál is... most is tömegek érkeznek. Elcsigázott nők, kisgyerekekkel elképesztően elfáradva. Lényegében mindenkinek találnak szállást BPn. Mindez túlnyomó részt magánszemélyek felajánlásaiból. De a magyar állam is aktívan segít. Lényegében az össze szeretetszolgálat vmilyen formában ott van.
Ha vkit érdekel nézzen be pl ide.
https://www.facebook.com/groups/994...cently_seen&multi_permalinks=1002646250619463
5-10-15percenként jönnek a requestek, hogy vkit 3-10főt el kellene szállásolni, segíteni neki Barcelon, Liszabon, Berlin, München, Finnekhez.... való továbbjutásban. Pillanatokon belűl jönnek a válaszok de annyira, hogy ha 10perc múlva írok, hogy jöhetnek addigra már eddig 100%ban megoldódott.
Had osszak meg egy FB választ amit ma kaptam. Nem hozzám jöttek lassú voltam és ezt a választ kaptam:
"I am going to tell the whole world about your kindness. Thank you for offering"
Lehet/vszeg ma megint kimegyek de nem csak segíteni vszeg leszóllítok pár családot, hogy van e szállásuk....
Félre értések elkerülése végett: Ezt oroszoknak is megtenném. Nők férjük nélkül egyik kezében hordozó, másikban az össz amilyük van egy bőrönd és pl még egy holtfáradt 4-5-6-7éves. Iszonyat.