Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nah, csak ebren voltak vegre? Vajon hol lehet meg Tocskaja az ukranoknak? Nyugaton?Tocska lelövés Orosz légvédelem részéről
Readovka
Появилось фото обломков украинской баллистической ракеты 9М79М комплекса «Точка-У», упавшей сегодня в селе Деснянка в получасе езды от Чернигова — предварительно, она была сбита российскими ПВО. ВСУ обстреливает свои территории, где нет российских войск.t.me
Ezek fenyőerdők a videón?
a 64 Km es oszlop de elnézve a videót valami bűzlik nekem
Volt már több cikk, hogy ez a 64 km is kamu.. nem is akkora.
a 64 Km es oszlop de elnézve a videót valami bűzlik nekem
Már hogyne tárná fel.Csak nagyobb hibahatárral,mint egy utólagos elemzésé.Negan amiről te beszélsz az a napi hadászati helyzet elemzése, abból nem fog kiderülni, hogy miért teljesít így vagy úgy a példánál maradva az orosz légierő, az az okokat nem tárja fel, csak az aznapi tényeket rögzíti, és von le következtetéseket a holnapi napra vagy egy rövid időtávra....
Ezt nem látni nyugati médiában.Amiről nem beszélgetünk, de fontos az elfoglalt területek humanitárius segítsége, ellátása.
Még mindig nem érted azért készülnek el mindig később az összefoglaló elemzések mert időben kerül összegyűjteni és leellenőrizni az összegyűjtött adatokat és információkat, ezért nem fognak neked 8-10 nap után elemzést közölni...Már hogyne tárná fel.Csak nagyobb hibahatárral,mint egy utólagos elemzésé.
Az információfeldolgozás folyamatos.Minden nap készitik az aktualizált jelentéseket,mindenröl.És az okokat keresik a legjobban.Miért ezt csinálja az ellen?Ja,mert nincs elég tartályautója (most ez csak kitalált példa).Pk elgondolkodik.Nincs?Nekünk van.Akkor egy élénk manőverező harcba kezdek hadműveleti szinten,és összomlasztom az üzemanyagellátást....Az ellen majd választhat,hogy lecsökkenti a mozgékonyságát,vagy hátrahagy erőket statikus állásba,és kisebb erőkel folytat mozgó harcot.És azokat a kisebb erőket már részenként meg tudom verni.Segédtiszt,a hadműveleti részleg dolgozza ki a terveket!
Nyugodj bele,de a jenkiknek már arrol is van elemzésük,hogy hány hétig birhatja az orosz gazdaság a háborút.A,B,C,meg még Zs variációban is,valószinűségszámitásokkal megspékelve,amit naponta aktualizálnak.
Boccs, pontosítok.. a háttérben lévő civileket nem láttam, természetesen őket is. Szerintem inkább azovosok, mint sima ukrán kiskatonák.. 2 terepszínű ruhásat látok a videó végén. Javítsatok ki ha a tévedek, de fekete egyenruhát zászló és egyéb jelzések nélkül nem nagyon láttam még... egy szalag meg szerintem édes kevés. A Come on ! Medic! pedig nem hiszem, hogy ukránul lenne... De lehet tévedek. Mint korábban írtam, mindenkit sajnálok akit a kötelesség vitt oda, mondjuk az Azov és társait pedig pont nem ide sorolom.Azok az emberek ott katonák. Lehet azovosok, de valószínűbb, hogy egyszerű ukrán kiskatonák. Teljesítik a kötelességüket. Legalább azt a tiszteletet adjuk meg nekik amit megérdemelnek. Ugyanez igaz az orosz halottakon örömködőknek is. Bocsánat. Ez megint kikivánkozott belőlem.
Még mindig nem érted.Nekünk nem fognak gyorselemzést csinálni,de maguknak folyamatosan csinálják.Csak nem kötik az orrunkra,hogy mi áll benne.Még mindig nem érted azért készülnek el mindig később az összefoglaló elemzések mert időben kerül összegyűjteni és leellenőrizni az összegyűjtött adatokat és információkat, ezért nem fognak neked 8-10 nap után elemzést közölni...
itt annyi a "bökkenő" amit nem ártana figyelembe venni,hogy az oroszok nem teljes erőbedobással harcolnak (érthetetlen egyébként hogy miért),de valószínűleg nem akarják totál legyalulni Ukrajnát,lehet az ukránokat heroizálni,meg az oroszokat szidni,de ha megnézzük hogy milyen intenzitással vett részt a hadműveletekben pl Szíriában a VKSZ,akkor itt még a képességeinek a töredékét sem láttuk eddig .. és ennek véleményem szerint nem az az oka,hogy az ukránok kaptak n+1 db MANPAD-ot, Persze lehet én látom rosszul,de ha a totális pusztítás lenne a cél,akkor pár TOS-1,Uragan,Szmercs,GRAD,Pion meg a bombázók már munkája után sak egy füstölgő romhalmaz lenne Kijevből,de ezek szerint még sem ez a cél ..Csak nehogy a lengyelek is így gondolják…emlékeztek a finn háborúra?
Ezeket a buszokat lőtte szét az orosz az ukránok szerint...
Legyünk taktikusok: Ukrajna lett volna az egyettlen akin keresztül meg lehetett volnavtámadni OO. pl krími dolgok miatt. Egy NATO eutag ukrajnna már más tészta leenne. Persze most midenki azt állítja hogy ukrajna soha nem lett volna nátó tag. Igy biiztosan nem lesz.Miért,eddig fenyegette valaki?
8000 atomtöltete van Oo-nak,nem fenyegedte a kutya se.
Latom beindult a kozel - keleti sufnituning bombagyar. Mondom en hogy Sziria lesz ez itt a szomszedban.Szolino település a felszabadítás után, DNR, II.
Jobb Szektor neonáci zászláolj mühelye volt itt. Mi az, ki az a Jobb Szektor ? 2014 január 24-én írtam róluk még az orosz topikban(ukrán még nem volt megnyitva)
Állítólag az Azov megengedte a civilek evakuálást, majd kiderül...Ezeket a buszokat lőtte szét az orosz az ukránok szerint...
Bár remélem ezek a buszok befelé mennek, mert a videón lévők üresek.
2?A két jómadár Ivano-Frankovszkban bujkál!
Negan azok az elemzések a jelenlegi éppen aktuális helyzetét tükrözik a teljes későbbi összkép apró szeletei, csupán....Még mindig nem érted.Nekünk nem fognak gyorselemzést csinálni,de maguknak folyamatosan csinálják.Csak nem kötik az orrunkra,hogy mi áll benne.