Alapjában véve szerintem ilyesmire számítottak az oroszok, de azért atommal a kézben azt mondták közvetlenül nem jöhettek. Ezt a vonalat el is engedték és el is hessegették a nagy vízen túl.
Mi itt értetlenkedünk az oroszokon, de ezek mindig jó pár lépéssel előttünk vannak. Miért nem vetnek be mindent és dobják az ukránokra még a lyukas fazekat is. Miért tűnnek sokszor esetlennek. Miért korlátozzák saját magukat.
Szerintem kezdetben volt forgatókönyv arra hogy az ukránok összerezzenek és gyorsan vége lesz. Nem kell túl sok ember.
Viszont ott volt az is hogy mi van akkor ha mégis szívósan védekeznek. Ebben az esetben se érdemes földbe döngölni őket. Hisz keleten és orosz lakta területeken vannak beásva. A fő erők felszámolására pedig tökéletes az amit csinálnak.
Közben pedig az elfoglalt területeken már megy az orosz média, és gyűjtik be azokat akik rajta vannak a listákon és nem tudtak elmenekülni. Egész egyszerűen teljesen felszámolják a felforgató elemek létezését. ( Erre most otthon a különleges jogrend nagyon jó, a külföldi érdekeket szolgálók is mehetnek 15 évre a börtönbe, vagy adott esetben lehet hagyni a bürokráciát is..... most ezzel senki nem foglakozik)
Ugye azzal hogy kímélték az eddig elfoglalt kelti és déli részeket, még az ottani ukránok is hamarabb váltanak orosz üzemmódba, és közben megmarad a nyugati rész, az igazi Banderisztán, ahol nincsenek oroszok vagy orosz szimpatizánsok csak pár %, de várhatóan ide érkezik be egy ilyen helyzetben a nyugati önkéntesek, sőt nem csak a nyugati, de még fehér orosz, vagy muszlim szélsőségesek a volt tag-köztársaságokból vagy Oroszországból.
Kiváló hely lesz a legelvakultabb orosz ellenesek fizikai megsemmisítéséhez, és ráadásul a területet sem kell kímélni, minél többen menekülnek külföldre annál jobb, ezek ukránok, etetni kell őket ráadásul utálják az oroszokat, itt már lehet majd szabad kezet adni a seregnek és mehet a levegőből az áldás.
Plusz ha eddig elmennek és a nyugat nem avatkozott be akkor várhatóan azok a tartalékok amik ezt hivatottak biztosítani, azokat is fel lehet részben szabadítani. Szóval szerintem ezért nem zárták le még a nyugati utánpótlási vonalakat. Igen, ez több orosz halottat eredményez, de ez az ami hosszútávon egységbe kovácsolja a birodalmat majd, ha jó a propaganda akkor legalábbis így lesz. Ráadásul ha veszít is 10-15 ezer katonát, de nyer 10-15 millió orosz/fél orosz és még vagy 5 millió asszimilálható ukránt. Hosszú távon megéri.
Közben gazdaságilag teljesen versenyképtelenné teszi európát, okozva egy csomó társadalmi problémát,+ a menekültek miközben munkahelyek százezrei vagy milliói szűnhetnek meg rosszabb esetben, amit a szankciók feloldása megtud majd oldani.
Végig van ez szerintem gondolva, annyira kiszámítható a nyugat, hogy kisakkozták ezt a Kremlben, sőt nem csak ott de Pekinggel szorosan egyeztetve.
Persze ez csak az én véleményem, nálam mg a pohár mindig félig tele.