Nukleáris csapás esetén szerintem azonnali megtorlás jönne. Ez a forgatókönyv évtizedek óta fent van valamelyik főmufti polcán. Hogy milyen kiterjedésű azt nem tudom, mert nyilván nem mondta el nekem senki, de kizárt dolognak tartom hogy ne legyen egy azonnali reakció. Hiszen akkor akár lehetne ez az eleje egy mindent elsöprő nukleáris csapásnak.Amivel feltétlenül érdemes tisztában lenni, hogy a hadüzenetek kora végleg lejárt. Évtizedek óta ...
Akkor ennek a fényében nézzük, hogy NATO tagállamok támogatásokkal, ATGM, MANDPAD, kézifegyverekkel, többtízezer kiképzett katonával, fegyveres drónnal, vadászgépekkel és immáron nehéztechnikával és egyebekkel (ugye voltak hadihajók egyebek) szállnak be a buliba.
Innentől kezdve egyes egyedül az oroszokon múlik minek értelmezik ezek összességét. Tegyük hozzá, hogy a medve hangot adott a kifejezett nemtetszésének. Azaz szólt előre. Már megint ...
Adjuk hozzá azt az általános nyugati narratívát, hogy Putyin (és adott esetben a teljes vezérkara) megőrült. Avagy némileg kigyengítve - mondjuk érzi annyira magát sarokba szorítva, hogy a nemtetszésének "egyéb eszközökkel" is hangot adjon ...
Namost mi történne, ha mondjuk egy német támaszponton elcsattanna egy taktikai nuki (nem tudom ez beleférne-e az "olyat tapasztalnak, melyet a történelmük során még sosem" mondásba vagy a "Putyin megőrült" narratívába?) vagy mondjuk csak egy "kamu" hiperszonikus rakéta ami a Balti-tenger fölött megsemmisíti magát ...
A NATO vezér szerint a NATO nem akar Oroszországgal háborúba keveredni (akkor ennyit az 5 -ös cikkelyről ...). Avagy jöhet a "B terv" - világégés premier-plán -ban?