[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
324
1 063
93
Gyakorlatilag ők fognak győzni.
Ugye voltak orosz célok, amiket meg is hirdettek a háború kitörésekor, egyike volt a drogos, náci klikk eltávolítása az állam vezetéséből. Ugye erről már nincs szó...

És, hogy milyen árat fizet maga az orosz állam, gazdaság, nép és "világ" azért, hogy Ukrajnától kierőszakolják a semlegességet, megint más kérdés...

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 342
11 094
113
Ennyi katonával, ilyen szituációban a város ostromára vállalkozni...valóban őrültség lenne. Simán lehet, hogy arra várnak, tárgyalásos úton találjanak valami megoldást amire rá lehet fogni, hogy gyakorlatilag ők győztek. Mondjuk Ukrajna megígéri becsszóra, hogy nem lép be a NATO-ba és a Krim elcsatolására ráütik a pecsétet.
Alapvetően értelmetlen. Az csak egy vetülete a dolognak, hogy nincsenek hozzá elegen egyelőre, de szerintem nem akarják lerombolni a várost, márpedig egy ostrom ennél a városnál ezzel járna. Bekerítik, aztán vagy megadják magukat a bent lévők, mikor elfogytak a készletek, vagy addigra legyűrik Ukrajnát egyéb helyeken (akár a tárgyalóasztalnál).
Az az egy biztosnak tűnik, hogy addig nem lesz megállapodás, amíg az ukránok nem mondanak le hivatalosan is a Krímről és a két, oroszok által függetlennek elismert népköztársaságról.
De ha sokat várnak, akkor még a tengerpart visszakapására sem nagyon lesz esélyük.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 698
31 940
113
Szijjártó a FB-on:
"Az imént beszéltem telefonon Gordan Grlić Radman horvát külügyminiszter kollégámmal a Zágrábban lezuhant pilóta nélküli robotrepülő ügyében. Hatóságaink vizsgálják a történteket, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, több NATO tagország, így Magyarország légtere is érintett volt a drón repülésében. A vizsgálatok során szorosan együttműködünk a horvát hatóságokkal és más NATO szövetségeseinkkel egyaránt."

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 123
50 046
113
Ennyi katonával, ilyen szituációban a város ostromára vállalkozni...valóban őrültség lenne. Simán lehet, hogy arra várnak, tárgyalásos úton találjanak valami megoldást amire rá lehet fogni, hogy gyakorlatilag ők győztek. Mondjuk Ukrajna megígéri becsszóra, hogy nem lép be a NATO-ba és a Krim elcsatolására ráütik a pecsétet.
Ha rá tudják erőltetni az ukrán vezetésre hogy ne legyenek NATO tagok, ismerjék el a Krímet orosznak, a két keleti megyét autonómnak, akkor tényleg az oroszok győztek, ezt azért szögezzük le marha gyorsan, mielőtt még valaki majd ezt félremagyarázná, hisz ezért indították a háborút!

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 714
31 903
113
Miután Zelenszkij külföldról zsoldosokat hívott harcolni, Putyin engedélyezte külföldi önkéntesek részvételét a DNR/LNR oldalán.

Szíriából érkeznek az elsők:

Basszus, én meg már azt hittem, hogy full kamu. Jónéhány napja volt ukrán anyag, hogy az oroszok Szíriában toboroznak városi harcban járatosakat.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 582
8 191
113
Ha rá tudják erőltetni az ukrán vezetésre hogy ne legyenek NATO tagok, ismerjék el a Krímet orosznak, a két keleti megyét autonómnak, akkor tényleg az oroszok győztek, ezt azért szögezzük le marha gyorsan, mielőtt még valaki majd ezt félremagyarázná, hisz ezért indították a háborút!
attól még hogy nem nato tagok, köthetnek az usával védelmi egyezményt
ilyet:

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 499
84 691
113
"A szakértők szerint egy Ukrajnából elindított, Tu-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgépről zuhant le a horvát főváros területén.
Szakértők szerint - a roncsok alapján - egy feltehetően Ukrajnából elindított, Tu-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén - jelentette pénteken az Index.hr című helyi hírportál meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva.
Az eset csütörtökön valamivel éjfél előtt történt.

A város központjában is hallható robbanás után a repülőgép egy nagyobb darabja a Jarun tó mellett zuhant le, a helyszínen három méter átmérőjű kráter keletkezett.Lakossági bejelentés alapján a rendőrség azonnal kiérkezett a helyszínre. A roncstól nem messze két ejtőernyőt is találtak. A területet lezárták. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy a roncsokról készült fotókat, felvételeket ne osszák meg az interneten."
hr

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 814
9 651
113
Basszus, én meg már azt hittem, hogy full kamu. Jónéhány napja volt ukrán anyag, hogy az oroszok Szíriában toboroznak városi harcban járatosakat.

Csecsenek, Wágneresek, közel-keleti zsoldosok. Ennyire ki kell segíteni az orosz hadsereget? Ez elég rossz üzenet.

Ráadásul a közel-keletiek nem biztos, hogy úgy bánnak az ukrán civilekkel majd, ahogy azt az oroszok elképzelik.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 714
31 903
113
Seperc alatt le fogjak lovi az ukran civilek, vagy a milicia, hisz irtak, hogy arc alapjan felismerik ki az orosz es annak annyi. :D
Pár napja egy presszóban kellett ücsörögnöm; jobb híján hallgattam, hogy mikről beszélgetnek. Volt egy társaság, ott az egyik srác nagyon ott volt az aktuálpolitikában, ecsetelte "Dronyecket" meg a "Hogyishívják a másikat, ahol a vastagszájúak vannak".
Mikor már sokadjára hogyishívják a másikat szöveget adta elő, kisegítettem. Reakció: "Köszi, köszi. Ugye azok a vastagszájúak?"
Szóval ha vastag a szája, akkor orosz. Pont.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 179
113
Wáohh, kezd egyre érdekesebb és veszélyesebb lenni a szitu, Afrika, Szíria, még valaki? Mondjuk közép Afrika volt a legutolsó akire gondoltam volna.
Párszor már írtam, az oroszok szép csendben elkezdtek terjeszkedni Afrikában. Nem olyan látványos mint a kínai kolóniák, de legalább annyira sikeres. Mert ugye az oroszok elvesztették európában a hidegháborút, de megnyerték afrikában.
Csak elfelejtettük :)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 714
31 903
113
Csecsenek, Wágneresek, közel-keleti zsoldosok. Ennyire ki kell segíteni az orosz hadsereget? Ez elég rossz üzenet.

Ráadásul a közel-keletiek nem biztos, hogy úgy bánnak az ukrán civilekkel majd, ahogy azt az oroszok elképzelik.
Lehet, hogy csak családegyesítési program -orosz módra.
Pl.: tesó Berlinben van, akkor majd megy a család többi tagja is Berlinbe.

Egyébként marha nagy területekről van szó, mind az elfoglalt területek mérete, mind a frontvonalak hossza (még ha nem is mindenhol lehet klasszikus frontvonalakról beszélni). Sok ember kell. Gyorsan.

(Ez sem azt erősíti, hogy az oroszok nagyon rég készültek volna a háborúra.)

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 070
50 133
113
Ez részben offtopic, de hátha átmegy az üzenet :)
Az amerikai polgárháborúban több amerikai halt meg, mint az összes azt követő háborújukban összesen.
Ahogy az USA nem tudta elképzelni “Amerikát” a Dél nélkül, úgy Oroszorság se tudja (szerintem) elképzelni saját magát az ukrán területek nélkül (a Kijevi Rusz ugyebár a kulturális őshaza).
Kérdés, hogy nekik mennyit ér ez meg.

A fentieket csak gondolatébresztőnek szántam (az amerikai rész pedig engem is meglepett). Bocs, ha túlságosan off.