Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Putyin már akkor vesztett 2014-ben amikor nem reagálta le a Maidant. Onnantól lépéskényszerbe került, ha nem fogja vissza a szakikat 14-15 ben esetleg jobbak lettwk volna a poziciói. Esetleg. Ez az USA részéről egy összetett és sikeres titkosszolgálati művelet volt. Putyin azt gondolhatta hogy az EU nem fekszik le az USAnak. Az orosz támadás elkerülhetetlen volt.Az nem kétséges - csak idő kérdése -, hogy ezt a háborút Oroszország meg fogja nyerni. Katonailag.
Az, hogy megéri-e nekik, nagyon kétséges. Túl sok halott/sebesült, túl sok technika, túl sok szankció és túl sok gyűlölet. Így a majdani békét nem lesz könnyű kihozni nullszaldóra (nem fog menni). Egy pozitívum lesz, hogy az ultranacionalista egységeket likvidálni fogják - és ez mindenki érdeke. Csak nehogy újabbak támadjanak fel helyettük...
BTR-4 lesz azDPR Sokol regiment Mariupolban elkobzott ukrán BDR-4-el
Soros volt vagy nem?A mariupoli védelmi erők fogságába esett - őrmester, az Orosz Föderáció 810. tengerészgyalogos zászlóalj páncéltörő szakaszának a vezetője...
A videón a magyar felirat beállítható....
Azt mondja, nem akart Ukrajnába menni. De ezért akár 10 év börtönbüntetéssel is fenyegették.
700-800 orosz katona közzül (akivel együtt Ukrajnába érkezett), a közel felük elesett a háború során.
Szerintem biztos, hogy nem sorkatona volt.....Soros volt vagy nem?
Tudom hogy sokatoknak nem fog tetszeni, de én simán kinézem az oroszokból is hogy false flag hadműveletet hajtsanak végre a sajátjaik ellen. Ez jó a nemzetközi médiában és jó otthon is a lakosság háborús hangulatának a fűtésére. Ettől még nyilván lehettek az ukránok is, kiderülni szerintem sose fog és mindenki a saját narratívájában fog hinni.Putyin: Az EU nem veszi észre Kijev kegyetlenségét
Az Európai Unió vezetése figyelmen kívül hagyta Kijev olyan embertelen bűncselekményét, mint Donyeck központjában egy lakónegyed elleni rakétatámadás – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor megbeszélést folytatott az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel.
A Kreml által kiadott közlemény szerint téma volt a donbaszi köztársaságok védelmét szolgáló „orosz különleges katonai művelet”, valamint a humanitárius szempontok megvitatása, beleértve a civilek evakuálására vonatkozó intézkedéseket is.
– olvasható a Kreml tájékoztatásában. Emellett Putyin ismertette alapvető tudnivalókat a folyamatban lévő tárgyalásokról, amelyek célja a megállapodások kidolgozása az orosz követelmények figyelembevételével.
– közölte a Kreml.
False flagek sorával kezdték el az egész háborút, könyörgöm... Három hét alatt mindenki elfelejtette a BTR-es meg BMP-s bohóckodást 30km mélyen szakadár területen, meg a boncteremből előhúzott halottakkal teletömött kiégett autókat?Tudom hogy sokatoknak nem fog tetszeni, de én simán kinézem az oroszokból is hogy false flag hadműveletet hajtsanak végre a sajátjaik ellen. Ez jó a nemzetközi médiában és jó otthon is a lakosság háborús hangulatának a fűtésére. Ettől még nyilván lehettek az ukránok is, kiderülni szerintem sose fog és mindenki a saját narratívájában fog hinni.
Szegény bucsuiak, ott az osztrák határon. Mind az ATGM-ket meg az oroszokat keresgéli Gumi alezredessel az élen( ő volt a buszsofőr).Az orosz ejtőernyősök az ukrán nacionalistákkal vívott csatában ATGM-eket és más fegyvereket foglaltak le
Van itt minden mint a bucsuba
Zelensky leváltotta a JFO parancsnokát, most a kijevi régió védelmével fog foglalkozni...
2022. MÁRCIUS 15., KEDD, 16:45
Olekszandr Pavljuk
A főváros védelmének megerősítése érdekében Volodimir Zelenszkij elnök Olekszandr Pavljukot, az Egyesített Erők hadműveletének parancsnokát nevezte ki a Kijevi Regionális Katonai Igazgatóság élére.
Forrás: Zelenszkij videóüzenete
"A megszállók továbbra is fő céljuknak tekintik fővárosunk elfoglalását.Azt remélik, hogy Kijev feletti irányítás birtokában átveszik az ellenőrzést Ukrajna felett. Ez abszurd.
A főváros és a kijevi térség védelmének további erősítése érdekében Olekszandr Pavljukot, Ukrajna hősét altábornagynak, az Összhaderőnemi Művelet parancsnokának neveztem ki a regionális katonai igazgatás élére.
A regionális közigazgatás elbocsátott vezetője, Alekszej Kuleba segíti a katonai vezetést.
Eduard Moszkalev vezérőrnagy lett a JFO új parancsnoka.
Részletek: Emellett az elnök beszédet intézett az ukránokhoz. Szerinte a háború 20 napja alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a NATO nem zárja be az eget Ukrajna felett.
Zelenszkij szerint sajnálatos, hogy a Szövetség továbbra is politikai intrikákat folytat, miközben ukrán civilek halnak meg. Az oroszok folytatják a lakóépületek ágyúzását.
Március 15-én az orosz megszállók több toronyházat lőttek Kijevben. Jelenleg 5 halálesetről tudunk.
Зеленский сменил командующего ООС, теперь он займется обороной Киевщины
Чтобы усилить оборону столицы, президент Владимир Зеленский назначил главой Киевской областной военной администрации Александра Павлюка - командующего Операцией объединенных Сил.www.pravda.com.ua
Bocs...azért tettem röhögős smileit, mert teljesen félreérthető volt számomra a kérdésed, hogy soros volt e....Nekem meg egyből Gyuri bá jutott eszembe. Mondom há hogyan jön ide Soros Gyuri bácsi Mariupolban is ott van?????Soros volt vagy nem?
Igen, elírtam és már nem lehetett szerkeszteniPutyin már akkor vesztett 2014-ben amikor nem reagálta le a Maidant. Onnantól lépéskényszerbe került, ha nem fogja vissza a szakikat 14-15 ben esetleg jobbak lettwk volna a poziciói. Esetleg. Ez az USA részéről egy összetett és sikeres titkosszolgálati művelet volt. Putyin azt gondolhatta hogy az EU nem fekszik le az USAnak. Az orosz támadás elkerülhetetlen volt.
BTR-4 lesz az
A mariupoli védelmi erők fogságába esett - őrmester, az Orosz Föderáció 810. tengerészgyalogos zászlóalj páncéltörő szakaszának a vezetője...
A videón a magyar felirat beállítható....
Azt mondja, nem akart Ukrajnába menni. De ezért akár 10 év börtönbüntetéssel is fenyegették.
700-800 orosz katona közzül (akivel együtt Ukrajnába érkezett), a közel felük elesett a háború során.
Amit az elején írsz, az teljesen jogos kérdés, amit már a mélosziak is feltettek Athénnak és a válasz a mai napig érvényes: ,,The strong do what they can and the weak suffer what they must'' (az erősek azt tesznek amit akarnak, a gyengék pedig elszenvedik, azt amit el kell). Egyébként rendkívűl érdekes, hogy ami akkoriban történt, mennyire ráillik a mai szituációra, szóval ha nem bánjátok néhány párhuzamot még kiemelek:És meddig folytatódik az, hogy Oroszország döntse el, hogy ki hova tartozzon? Meddig lesz Oroszország érdeke magasabb rendű, mint más népek önrendelkezési joga? Meddig van joga Oroszországnak visszafognia más országok fejlődését?
Persze kezd úgy kinézni a dolog, hogy most már mindegy. Oroszország támadott és úgy néz ki elszámolta magát. Akármi is lesz a vége, Oroszország legalább ugyanannyit veszít, mint amennyit nyer. Még a számára legjobb végkimenetel esetén is. De szinte biztos, hogy rosszabb helyzetben lesz legvégül.
Oroszország évtizedeken, évszázadokon keresztül mindent megtett, hogy ne legyen egységes Európa, mert félt hogy akkor túl erősek lesznek vele szemben. Most kiprovokálta Európa egységesülését és kiderült, hogy tényleg veszélyesek rá nézve. Ez kissé facepalm-os.
Nem lesz semmi kikötő és tengerpart hagyva ukrajnának, feltéve, hogy egyáltalán lesz-e még ukrán állami entitás meghagyva, amit erősen kétlek, miután meszellőzttték, hogy a lefoglalt orosz javakat ukrajna ujjáépítésébe (vagy inkább felfegyverzésébe) fogjái fektetni.ha az oroszoknak nem céljuk teljes ukrajna elfoglalása, és itt mindegy hogy csak lnr/dnr/krím marad náluk vagy kherson is a krími víz miatt vagy éppen a dnyeperig minden, meg kell hagyni ukrajnának egy kikötőt (mariupol dnr-hez tartozik)
különben maradékukrajna gazdaságilag nem lesz életképes mert nem tudja működtetni se az acélipart se a mezőgazdaságot megfelelő logisztika hiányában
tehát a kialakuló status quo nem lesz mert nem lehet tartós
vélhetően ezzel függ össze hogy odesszában nem történik semmi, nem csak azzal hogy odesszának momentán nincs különösebb jelentősége azon kívül hogy ukrán kapacitásokat köt le