Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hazaértek már?Mi van Morawiecki -vel ,most oda vonatozott, vagy nem?
Már az MTV 1-ben is bemondták hogy odamegy ,de azt is hogy az EU már elhatárolódott tőle.
"Tegnap, 13:00 ·Kepet bitte!
Írtam feljebb @Masztiff hozzászólására (aki azt írta,hogy ezeket a felvételeket erős fenntartásokkal fogadja).A helyében --a kamera mögött álló fegyveres náci-Azov-osokkal a háttérben szerintem-- Te is ez mondanád.
...valószínűleg Én is!
Ő pedig az Én helyemben ugyanúgy megértéssel és kétkedéssel fogadná, ahogy Én is most!
.
Úgy néz ki te átaludtad a 2014 és 2015-ös évet...De tényleg, mennyit? Hoznál valamit az ilyenekről?
Csodàs a pàrhuzam!Amit az elején írsz, az teljesen jogos kérdés, amit már a mélosziak is feltettek Athénnak és a válasz a mai napig érvényes: ,,The strong do what they can and the weak suffer what they must'' (az erősek azt tesznek amit akarnak, a gyengék pedig elszenvedik, azt amit el kell). Egyébként rendkívűl érdekes, hogy ami akkoriban történt, mennyire ráillik a mai szituációra, szóval ha nem bánjátok néhány párhuzamot még kiemelek:
A mélosziak azzal érvelnek, hogy egy invázió félelemmel tölti el a többi semleges görög államot, akik Athén ellen vonulnának saját függetlenségüket féltve. Az athéniak ezt cáfolják azzal, hogy ez nem valószínű, mivel a többi görög állam független és szabad és emiatt vonakodva venne fel fegyvert Athénnal szemben.
A mélosziak szerint szégyelletes és gyáva lenne harc nélkül feladni. Az athéniak ezt cáfolják, hiszen a mélosziakra nem egyenlő küzdelem vár, és szégyennél sokkal többet fognak veszteni.
A mélosziak, bár elismerik Athén teljes katonai fölényét, látják a győzelem esélyét és egész életükben bánni fogják, ha nem próbálnak szerencsét. Az athéniak szerint nem szabadna reménykedniük, amikor a nyereség esélye alig érezhető, úgy hogy a vereség következményei borzalmasak. Mélosz valószínűleg veszíteni fog és megfogják bánni irracionális optimizmusukat.
A mélosziak érveik szerint az istenek segítségét bírni fogják, mivel az álláspontjuk morálisan igazságos. Az athéniak erre kijelentik, hogy az istenek nem fognak közbeavatkozni, mivel a természet rendje, hogy az erős dominálja a gyengét.
A mélosziak kijelentik, hogy spártai testéreik a segítségükre fognak indulni. Az athéniak pedig kimondják, hogy a spártaiaknak nem forog elég kockán, hogy közbeavatkozzanak.
A másodikhoz az lenne a meglátásom, hogy a fegyveres konfliktus tekintetében már amióta tart lehetett hallani a borzalmas orosz veszteségekről, meg a sikeres ukrán védekezésről (a katonák hősiességét nem vitatom egyik oldalnál sem és mégis szinte minden nap előrenyomulnak.
A harmadik bekezdéshez, viszont érdemes hozzá tenni, hogy Oroszország Európához tartozik, mint vallásilag, politikailag és kulturálisan. Én is egy egyesült Európáért álmodok, ami nem az USA ölebe, de Oroszország nélkül csak félkarú óriás lenne.
USA kezd arra gyanakodni, amit csinált.
Összehozta az ellenfeleit.
TAPS!!! Gratulálok, megtaláltad a "történelem ismétli önmagát" tétel leginkább idevágó darabját! (Thuküdidész: Peloponnészoszi háború V. 85-116.)Amit az elején írsz, az teljesen jogos kérdés, amit már a mélosziak is feltettek Athénnak és a válasz a mai napig érvényes: ,,The strong do what they can and the weak suffer what they must'' (az erősek azt tesznek amit akarnak, a gyengék pedig elszenvedik, azt amit el kell). Egyébként rendkívűl érdekes, hogy ami akkoriban történt, mennyire ráillik a mai szituációra, szóval ha nem bánjátok néhány párhuzamot még kiemelek:
A mélosziak azzal érvelnek, hogy egy invázió félelemmel tölti el a többi semleges görög államot, akik Athén ellen vonulnának saját függetlenségüket féltve. Az athéniak ezt cáfolják azzal, hogy ez nem valószínű, mivel a többi görög állam független és szabad és emiatt vonakodva venne fel fegyvert Athénnal szemben.
A mélosziak szerint szégyelletes és gyáva lenne harc nélkül feladni. Az athéniak ezt cáfolják, hiszen a mélosziakra nem egyenlő küzdelem vár, és szégyennél sokkal többet fognak veszteni.
A mélosziak, bár elismerik Athén teljes katonai fölényét, látják a győzelem esélyét és egész életükben bánni fogják, ha nem próbálnak szerencsét. Az athéniak szerint nem szabadna reménykedniük, amikor a nyereség esélye alig érezhető, úgy hogy a vereség következményei borzalmasak. Mélosz valószínűleg veszíteni fog és megfogják bánni irracionális optimizmusukat.
A mélosziak érveik szerint az istenek segítségét bírni fogják, mivel az álláspontjuk morálisan igazságos. Az athéniak erre kijelentik, hogy az istenek nem fognak közbeavatkozni, mivel a természet rendje, hogy az erős dominálja a gyengét.
A mélosziak kijelentik, hogy spártai testéreik a segítségükre fognak indulni. Az athéniak pedig kimondják, hogy a spártaiaknak nem forog elég kockán, hogy közbeavatkozzanak.
A másodikhoz az lenne a meglátásom, hogy a fegyveres konfliktus tekintetében már amióta tart lehetett hallani a borzalmas orosz veszteségekről, meg a sikeres ukrán védekezésről (a katonák hősiességét nem vitatom egyik oldalnál sem és mégis szinte minden nap előrenyomulnak.
A harmadik bekezdéshez, viszont érdemes hozzá tenni, hogy Oroszország Európához tartozik, mint vallásilag, politikailag és kulturálisan. Én is egy egyesült Európáért álmodok, ami nem az USA ölebe, de Oroszország nélkül csak félkarú óriás lenne.
ezt találtamVan erre vmi linked? Megerősített a hír?
Most akkó él azt harcol? Vagy ez még nem biztos? mer ugye ma jött a hír, hogy angyal lett belőle... sztem senki sem tud semmit, előbb utóbb kiderül, de sztem neki nem kürtölnék világgá az elvesztését... Egyébként most már nagyon nagyon sok forrásból jönnek az infók, hogy mocskos módon bánnak az ukrik az önkéntesekkel, és szar fegyverzettel golyófogónak használják őket. Holott azt vártam, hogy kirakatot csinálnak belőlük a világnak, hogy "lássátok a hős önkénteseknek ilyen jó dolga van, meg ennyi győzelmet vittek véghez" stb"Tegnap, 13:00 ·
Háború Ukrajnában...
Ne aggódj a biztonságom miatt. Már messze vagyok a tegnap bombázott bázistól. Voltam már ott, de röviden. Ezen a bázison voltak többek között külföldi önkéntesek. Akik meghaltak, valószínűleg soha nem láttak orosz katonákat. Ilyen a modern hadviselés. Még mindig ugyanolyan koszos, de személytelen."
![]()
Elite Canadian sniper leaves family behind to fight for Ukraine: 'I had to go'
The Quebec man keeps an online diary of his experience in Ukraine, detailing snapshots of homegrown resistancenationalpost-com.translate.goog
Rúpiáért, amit az oroszok aztán Indiában tudnak elkölteniAnnyira cuki lesz, ahogy India, Kína meg páran elkezdenek rubelért olajat, gázt,egyebet venni az Oroszoktól, aztán minden is dodó nélkül megy majd, aztán beszállnak más szankciózott országok is...![]()
Zelenszkijnek elég lett volna Szakaasvilivel társalogni picit.TAPS!!! Gratulálok, megtaláltad a "történelem ismétli önmagát" tétel leginkább idevágó darabját! (Thuküdidész: Peloponnészoszi háború V. 85-116.)
Nem ártana Zelenszkij műveltségén picit csiszolni, talán ezt olvasva elgondolkodott volna a háború előtt...
villám: orosz Űrhajózási Erők elpusztult egy taktikai csoport a 92 brigád, a Fegyveres Erők, Ukrajna
A terület a település Lebyazhye, Kharkiv régió, az orosz Űrhajózási Erők megtámadták vegyes oszlop az ukrán Fegyveres Erők, valamint egység ukrán nacionalisták a területi védelmi zászlóalj.
Egy katonai forrás elmondta Russkaya Vesna erről.
Egy cég taktikai csoport a 92 önálló gépesített brigád, a Fegyveres Erők, Ukrajna elpusztult. A holttesteket a katonák, a neo-Nácik szállított a Kharkiv városi hullaházban. Az ukrán média át őket, mint a civil áldozatok.
Emlékezzünk vissza, hogy ma, az Ukránok felvették a járat egy nagy csoport a Szu-34-es bombázók.
Источник: https://rusvesna.su/news/1646065770
Meg jüanért. Amivel egyre többen kacérkodnak!Rúpiáért, amit az oroszok aztán Indiában tudnak elkölteni
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..