Addig sem neki kell az etetésükről gondoskodnia :S
Meg mennyi mindent vihetnek majd haza!
kína ukrajnája tajvan
ahogy oroszországnak nem volt lehetősége nem megtámadni ukrajnát az ismert előzmények után úgy kínának se lesz ilyen lehetősége ha tajvan deklarálja a függetlenségét azt az usa (és vele a nyugati világ) elismeri, nyílnak a nagykövetségek stb.
ha pedig kína ezen a ponton azt mondaná hogy mégse avatkozik be mert beismeri hogy tajvan elúszott akkor először jön a bejelentés hogy tajvan csapásmérő eszközök állomásoztatását kéri az usától egyébként meg atomfegyvert szeretne kapni
és nem lesz vége amíg kína neki nem megy és akkor jönnek az ismert szankciók
az usa láthatóan eldöntötte hogy véget vet a multipoláris világnak, ezen a bolygón egyetlen pólus maradhat, és az az usa
oroszország (és európa!) csak az első a sorban, demonstrációs jelleggel hogy mi vár azokra akik nem állnak be az usa dominálta világrend mögé
kínának most meg kell hoznia egy nehéz döntést
Úgy csinálsz, mintha olyan jó lenne kínai uralom alatt élni.
Ahhoz képest a késői Kádár-korszak lófasz volt.
Azért elnézve a zsákmányolt fegyverek kezelését, a papucsosok ellen anno Afganisztánban óvatosabbak voltak. Egy ilyen csomagolt páncéltörő becsapdázása nem olyan nagyon bonyolult, és az első néhány durranás után mindjárt óvatosabban nyúlnának hozzá.
Erre már én is gondoltam párszor. Úgy cserélgetik a felszereléseket, mintha számháborúznának. Én biztos, hogy pár olyat aláaknáztam volna.
Mennyi újságírót öltek meg az uránok a Donbassban, köztük külföldieket 2014-2015-ben. Két kézen meg sem lehet számolni!
De tényleg, mennyit? Hoznál valamit az ilyenekről?
A mariupoli védelmi erők fogságába esett - őrmester, az Orosz Föderáció 810. tengerészgyalogos zászlóalj páncéltörő szakaszának a vezetője...
A videón a magyar felirat beállítható....
Azt mondja, nem akart Ukrajnába menni. De ezért akár 10 év börtönbüntetéssel is fenyegették.
700-800 orosz katona közzül (akivel együtt Ukrajnába érkezett), a közel felük elesett a háború során.
Hát, én is ezt mondanám.
A NATO aggódik, hogy Oroszország hamis zászlós hadműveletre készül
– nyilatkozta Jens Stoltenberg a NATO főtitkára.
A hamis zászlós hadművelet egy olyan politikai vagy katonai akció, amelyet azzal a szándékkal hajtanak végre, hogy utána az ellenfelet okolhassák érte.
Stoltenberg szerint a vegyi fegyverek alkalmazása bármilyen formában teljességgel elfogadhatatlan.
Az Egyesült Államok korábban hasonló aggodalmakat fogalmazott meg: a Fehér Ház szerint a világnak résen kell lennie, nehogy Oroszország „vegyi vagy biológiai fegyvereket vessen be Ukrajnában, vagy hamis zászlós műveletet hajtson végre ezek felhasználásával”.
Oroszország újabban egyre gyakrabban vádolja az ukránokat azzal, hogy vegyi fegyvereket állítanak elő az országban, melyeket a Kreml szerint az amerikaiakkal közösen fejlesztenek. Stoltenberg szerint ez csak egy újabb hazugság az orosz oldalon, egyúttal emlékeztet, hogy az oroszok eredetileg arról beszéltek, hogy nem tervezik lerohanni Ukrajnát.
Na, most ki akar vegyi fegyvereket alkalmazni? Ennek olyan ismerős jellege van. Irak, Szíria? Ki ebben a profi?
A linket meg Petőfi szavalta el a múzeum lépcsőjén?
Főleg a 2 világháború közöttit amikor románokkal szövetkezve hátbatámadták ukrajnát, hogy területeket ragadjanak el, meg amikor népirtást végeztek a balti németek között.
Vagy amikor a banderisták vagy százezer lengyelt lemészároltak...