W
Wilson
Guest
Értem mire gondolsz de szerintem Budapest nem a legjobb példa mivel Budapest sorsáról a megszálló német hadsereg döntött nem a magyar honvédség, ezzel szemben Harkovot az ukrán hadsereg egységei és a harkovi és a Harkov környéki civilekből szerveződött területvédelmi egységek védik....Most egy rossz példa lesz - de bizonyos aspektusból talán érthető. A németek által megszállt Budapest II. VH -s ostromát megelőzően a budapesti civileknek volt például lehetősége dönteni, hogy "nyílt város" legyenek? Avagy, ha nem (bár itt meg is állhatnánk), akkor eldönteni, hogy melyik oldalé legyen?
Igen, tudom - itt nemcsak az a különbség, hogy Budapest -et annak idején megostromolták, de talán a lényeg átmegy ...
És itt mindenkinek felhívom a figyelmet az ukrán védelem egyik sarokkövét jelentő területvédelmi erők jelentőségére ebből a szempontból is mivel ezek az egységek az ukrán civilekből állnak, és így elsődleges indikátorai az ukrán társadalom hozzáállásának,hangulatának az oroszokkal és az orosz invázióval kapcsolatban.