Ha Magyarországot támadták volna meg így, én biztos azonnal fegyvert fognék, mert ha nem így tennék nem bírnék a tükörbe nézni, az őseink tettei a történelmünk a magyarságunk kötelez erre, ezzel csak azt akarom mondani, hogy megértem, hogy a harcot választották....
Aki 5 percig hős, örökre halott, de aki a harcból megmenekül még újra fegyvert foghat. Ha minket támadna meg Oroszország, elvárnám a kormánytól, hogy azonnal kapituláljon.
Rossz a megfogalmazás. A baráti szövetséges Törökország ellen.
Jaj te kis troll
Jó nagy marhák, hogy fizetnek. Mit várnak ettől? Hogy majd a nyugat megenyhül?
Én a helyükben bejelenteném, hogy szankciók okán ugrott a hitelük a szankciózgató országoknak (egyébként, ha kell a pénzük, menjenek Samu bácsihoz és elégítsék ki követelésüket a befagyasztott milliárdokból), továbbá kijelenteném, hogy minden más országnak pontosan és teljes mértékben fizetnek. Ezzel a velük nem ellenséges országok bizalmát nem veszítenék el, sőt azt sem mondhatná a nyugat hogy államcsőd, mert kb. azt tenné Oo. a nyugat pénzével, amit az tett az övével, azaz a bevezetett orosz szankciók miatt, elkoboznák.
Mutatják, hogy amúgy az OF megbízható.
Írtam többször , hogy kevés a drón az oroszoknál. A nagy felderítő drónok mint az Altyus , amelyek napi 24 órában repülhetnének még csak prot szinten léteznek. Legalább 30 drónnak(felderítő, támadó) kellene pásztáznia Ukrajna területét. Inochogyecből is csak egy(!) van szolgálatban.
Honnan a francból tudod? Gyakorlatilag február 26.a óta sivít légtérzárért Z. Ez nem a lokális légifölény ismérve.
A Javelin azért az elején az faszán mellé ment!
Amúgy ez a legeslegdurvább ebben a háborúban. Lassan a nyugat teljes páncéltörő készlete ott van, és btrnél keményebb célpontot még nem lőttek ki videóval bizonyítva nyugati fegyverrel.
Ugy latszik az indiaiak rendesen beragtak az ukranokra a diakok visszatartasa miatt.
Meg nekik kell OF. Kína ellen.
S nem akarok okoskodni, de ugye megint mit láthattunk? Gépágyú, NIR. Ennyire szükségtelen...
Csak ne mond Molninak, mert megesz.
Oroszország elől menekül mindenki a nato-ba...
Az agresszor vagy a megszálló? Mond, te kit választanál?
Lengyelország a NATO legközelebbi csúcstalálkozóján hivatalosan is javasolni fogja az ukrajnai nemzetközi békefenntartó misszió felállítását, amely gondolatot Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes vetette fel Kijevben – közölte pénteki varsói sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
Remélem Magyarország meg azt, hogy állítsák vissza Lengyelország 1795ös határait.
Szerintem simán hozhat Putyin rossz döntéseket. Sőt azt gondolom hogy ha rossz döntést hoz akkor se nagyon van már körülötte bárki aki leállítaná. Ellenben ott van Biden aki lehet hogy már nincs a toppon szellemileg, de nem tudna akkora hülyeséget csinálni, mert nincs teljhatalma
Még Sztálinnal is vitatkozhatott Berija, Zsukov, és Koroljov...
Én teljesen máshogy látom a dolgot Putyin ezzel a támadással nem ért el semmit sőt pont azt érte el amitől mindig is tartott, egyedül csak az USA járt jól ezzel az orosz invázióval, az EU újra az ellenőrzése alá került elszigetelhetheti Oroszországot, az amerikai hadiipart újra felpörgethetik.....
Valójában szerintem Vlagyimir Vlagyimirovics úgy viselkedett mintha az USA legjobb ügynöke lenne...
Azt én személy szerint kizártnak tartom, hogy bármelyik NATO tagállamot beáldoznák, és szerintem semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz az USA-k, hogy Európában ne érezzék biztonságban a befektetők a pénzüket ,mivel szerintem egy gazdaságilag prosperáló EU amely felett az USA befolyással rendelkezik egyértelműen az USA érdeke is.....
Az eszedbe sem jut, hogy a klasszikus háborús logika, hogy sose kezdj bele, ha nem vagy biztos benne, hogy nyerhetsz?
Szerintem Kína megkapta az újáépítést. De ez a saját agymenésem.
Miért kapná? Az oroszoknak talán nincsenek gépei?
A számaid légből kapottak, a valós veszteségeket senki se tudja. Ukrajna harmadát nagyon nem húzták be, városokat se nagyon tudtak eddig elfoglalni. Lassan egy hónapja tart háború, sokan azt se gondolták volna hogy eddig kitart Ukrajna, de most úgy néz ki hogy még sokáig kitarthatnak.
A számaid légből kapottal, a valós veszteségeket senki se tudja. Irak harmadát nagyon nem húzták be, a városokat se nagyon tudtak eddig elfoglalni. Lassan egy hónapja tart a háború, sokan azt se gondolták volna, hogy eddig kitart Irak, de most úgy néz ki, hogy még sokáig kitarthat
igaz, hogy az ukránok, csak védekeznek és nem képesek manőverező harcra az oroszok ellen, de az ukrán haderőt még messze nem győzték le
De, ez azt jelenti, hogy legyőzték
Az hogy az oroszok még háborúnak nevezni se merik a háborút szerintem sokat elárul.
Lásd még, Koreai bevetés
És a fél orosz hadsereg kínlódik vele. Európa legalább megnyugodhat, nem veszélyezteti őket az orosz.
Hát igen, csak ez nem innen látszik.
Kiütítés? Megadják magukat? Nem ölik a kisebbségeket?
Mire gondolsz a légvédelmi fegyverzetre? Valószínűleg már nem sok S-300-k van.
Élőerejük még van bőven a többi fegyverzettel kapcsolatban sem lehet még nagy problémájuk,hadianyagot kapnak most is bőven nyugatról vannak bőven élelmiszertartalékaik.Egyedül az orosz légierőt illetve az orosz ballisztikus és cirkálórakétákat nem képesek ellensúlyozni ezért kérnek nagy teljesítményű légvédelmi fegyverzetet....
Ezért küldik a nemzetközi brigádokat egy tárral a frontra...
Én nem akarok semmit sem magyarázni neked az ukránok nem ürítették ki a városaikat ez így van de, ezt az oroszok ítélhetik el a legkevésbé lévén, hogy ők sem csináltak mást Sztálingrád és Leningrád ostrománál...Ráadásul nekik sokkal több idejük lett volna erre mint az ukránoknak, volt.
.
Egy diktatúra vs egy állítólagos demokrácia...
Az első napokban még lehet , hogy vigyáztak rájuk de most már nagyon nem ez a helyzet, nem tudom te milyen nyugati sikerpropagandaról, beszélsz ha arról a tényről, hogy az ukránok makacsul ellenállnak az nem nyugati sikerpropaganda....
Ezek szerint még a lego technik radarok helyén is csak bombatölcsér van, és ukrajnában se áram, se víz, se internet?
Soha nem is volt esély. Akik itt felülnek a sikerepropagandának, meg a hurráoptimizmusnak, azok el vannak szakadva a valóságtól.
Az a reddit meg a HVG kommentelők színvonala, hogy az oroszokról/Habsburgokról most kiderült, hogy semmit nem ér a hadseregük, nem is nagyhatalom stb.
Ő izé, ha az a pöcsfej kossuth nincs 1848ban a kiegyezésnél jobb kiegyezést érünk el. Talán nem kéne példának hozni. Az, hogy a katonákat hősnek tartjuk más, az ukrán katonákat is annak tartom.
Kossuthnak legkésőbb akkor kellett volna aláírnia a feltétel nélküli megadást, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a nyugat nem segít. Onnantól minden civil haláláért ő és a nyugat felel."
Nem, kossuthnak nem kellett volna felrúgnia az áprilisi törvényeket.
Ott volt esély, ez nagy különbség.
Nem volt, de nem is lett volna rá szükség.
Nem űlök háttal a moziban de szerinted miért nem lőtték még szét pl a folyamatosan nyugati ATGM-t szállító konvojokat,(légy szíves nehogy azt mond,hogy mert nem akarják) ,mert ezekkel orosz katonákra olvasztják rá a páncélt.? Kizárásos alapon azért mert jelenleg nem képesek rá.Az üzemanyag depókat miért nem lőtték széjjel, szerintem nem azért mert nem akarták, lehet azért mert nincs is ilyen, az ukrán haderő nem manőverezik gépesített lövész és harckocsi dandárokkal , az ország területén területvédelmet folytat, ahhoz nem kellenek nagy üzemanyag depók....
Nézd, a nemzetközi brigádok kiképző épületét úgy kapták szét, mint majom a zsebórát. Szóval ezek után nem akarják. Pont.
Ukrajna nem Csecsenföld. A puszta méretéből kifolyólag se tudnák az oroszok megvenni őket. Mellesleg Oroszországnak bőven lesz problémája otthon is az életszínvonallal.
Vagy nem. Majd kiderül
Miért tolnám fullba, de áruld már el nekem mi a francért támadta volna meg a NATO a nyugat vagy bárki más Oroszországot akinek annyi atomfegyvere van (amely jelenleg a világon talán a legmodernebb), hogy egymagában megtudná "grillezni" ezt a bolygót, és akinek a védelmi stratégiájában világosan le van írva, hogy bármilyen Oroszországot ért (hagyományos fegyverek esetén is) támadás esetén is indulnak a rakéták?
Várom bárkinek a válaszát erre a kérdésre...
De hát megtámadta. Vagy Donyeck magát lőtte?